Modern ​mediterrán konyha 2 csillagozás

Elena Balashova: Modern mediterrán konyha

Több, mint 270 recept a népszerű mediterrán konyha különlegességeiből: ínycsiklandó előételek, saláták, tartalmas főételek, finom desszertek.
Könyvünkben a könnyed mediterrán hangulatot kívánjuk felidézni a modern, de autentikus ételekkel, ízekkel. Igyekeztünk azokat a recepteket összegyűjteni, amelyek elkészítési módjukban, alapanyagaikban, ízvilágukban a hagyományt követik ugyan, de az elkészítésükre fordított idő a lehető legrövidebb. A recepteket 12 tematikus fejezetre osztottuk – az előételektől a desszertekig terjedően. Kínálhatunk családunknak, vendégeinknek leveseket, tésztákat, rizses ételeket, zöldségekkel és salátákkal körített fogásokat. Tiramisu vagy citromos sorbet, esetleg panna cotta zárhatja a könnyű és egészséges ebédeket-vacsorákat.

Tartalomjegyzék

>!
Kossuth, Budapest, 2011
608 oldal · ISBN: 9630965064

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

maneki_neko>!
Elena Balashova: Modern mediterrán konyha

Olyan vastag, mint egy középkori kódex; ez tetszett meg benne először. A kivitelezéssel sincs baj: vastag, fényes lapok, művészi fényképek (habár szerintem kemény fedelesnek kellene lennie).
A fülszöveg ígéretéhez híven tényleg egyszerűen elkészíthető ételek vannak benne. Ha mégsem tudjuk (vagy akarjuk) mindegyik ételt megfőzni, annak az oka abban keresendő, hogy a mediterrán konyha ugye eltér a magyartól. Ez akadályt állíthat elénk már az alapanyagok beszerzésében is (habár az olívaolajat helyettesíthetjük napraforgóolajjal, a kaliforniai paprikát magyar paprikával, a pancettát magyar húsos szalonnával, stb, de mondjuk a bulgurt vagy a kagylót nemigen lehet mivel kiváltani).


Hasonló könyvek címkék alapján

David Lebovitz: A tökéletes fagylalt
Mario Busso – Carlo Vischi: Csokoládé – édes és sós
Váncsa István: Lakoma
Frey Ágnes (szerk.): Állítson össze saját menüt mediterrán ételekből
Szovátai Vass: Mediterrán ételek
Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb mediterrán recept
Nancy Harmon Jenkins: Mediterrán ízek
Valentina Sfroza: 500 mediterrán étel
Tóth Endre: Főzzünk mediterrán hangulatban!
Beke Csilla (szerk.): Tapas