Spanyol ​szerelmi átverés 398 csillagozás

Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

New ​York Times Bestseller
Szerelmet tettetni még soha nem esett ilyen jól
Goodreads Choice-díj – nyertes
Az esküvő Spanyolországban lesz. A pasi kiállhatatlan. Három napon át úgy kell tenned az összes rokon előtt, mintha szerelmes lennél belé.
Catalina Martín szingli, de nem akar egyedül menni a nővére esküvőjére. Korábban elejtett egy megjegyzést, hogy van valami amerikai pasija, és mostanra mindenki készpénznek veszi a dolgot a családban és az ismeretségi körben. A volt pasija – és annak jelenlegi menyasszonya – például alig várják, hogy megismerkedjenek Catalina jövendőbelijével.
Négy hete van, hogy találjon valakit, aki hajlandó átrepülni vele Európába, és végig úgy tesz, mintha együtt lennének. A New York–Spanyolország repülőút hosszú, és Catalina érdes modorú családját nem lesz könnyű átverni.
Színre lép Aaron Blackford – Catalina magas, jóképű, tenyérbemászó stílusú kollégája –, aki meglepő módon felajánlja, hogy beugrik a szerepbe.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
XXI. Század, Budapest, 2022
464 oldal · ISBN: 9789635682171 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
XXI. Század, Budapest, 2022
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635682164 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Blackford · Catalina Martín


Kedvencelte 68

Most olvassa 74

Várólistára tette 274

Kívánságlistára tette 399

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Még tavaly, amikor megjelent ez a könyv, rákerült a radaromra.
Nagyon felkapott könyv volt és szerintem azóta is az. Megérte várni vele. Noha nem dobtam tőle hátast (a történettől), de összességében tetszett.
Tetszett a lassú kibontakozó romantikus szál, ami persze évek óta “érlelődött”. Ehhez pedig nem kellett más, mint az, hogy az ellenségek eljátsszák azt, hogy mennyire odáig vannak egymásért. Akadtak benne klisés panelek és a hősnő is gyakran az agyamra ment, de Aaron Blackford karaktere nagyon jól sikerült. Ő a tökéletes pasi…és….kész. Én is simán licitáltam volna rá. Az a fajta, aki csakis könyvben létezik, mert túl tökéletes ahhoz, hogy igaz legyen. Ezen felül az ő karaktere igazán érdekes volt és jól megírt. Kár, hogy nem kaptuk meg az ő nézőpontját. Legalább ellensúlyozta volna Lina gyakran ismételt, sokszor felesleges, olykor idegesítő belső monológjait. Aaron Blackford miatt felfelé pontozok.

11 hozzászólás
N_niki96 >!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Kedves (női)olvasók!

Vigyázat! Olvasni csak felelősséggel.
Az írónő megteremtette az eszményi férfit Aaron személyében.
Hihetetlen, hogy Catalína ennyire vak és bamba volt hónapokon keresztül. Úgy szurkoltam Aaronnak már az elejétől, hogy szó szerint izgultam érte és vártam a történéseket. Azért pedig külön szurkoltam, hogy Spanyolország után nagyon ne szúrják el. Isten áldja az írónő nevét, hogy ettől nagyobb akadályt nem gördített eléjük, mert akkor én is legalább akkora veszteséget éreztem volna.
Megérdemelték mindketten a boldog befejezést.

Ez a regény a klisés cselekményen kívül jóval többet is ad. (Adja Aaront, ami mindent felülír.)
Megtanít minket értékelni a család fontosságát. Arra is rávilágít, hogy egyes kritikus helyzeteket az életben több oldalról is meg kell vizsgálni, mert nem feltétlen az a helyes, ami a legegyszerűbb. (Pfuuj Daniel) Illetve kapunk még egy kicsit a munkahelyi abúzus (sajnálatos) intézményéből is. Ezek miatt lett szerintem több a regény, mint egy könnyed romantikus.

Tudom, hogy nem fog mindenkinek tetszeni ez a néhol csöpögősbe váltó beteljesülő szerelmi történet, de én a végletekig romantikus alkat (halak) vagyok, így ez volt a tökéletes olvasmány számomra.

Alig várom a folytatást, Rosiet is nagyon megkedveltem és remélem Aaron és Lina szerepet kap abban is.

Hála az írónőnek, hogy bátorságot gyűjtött, belevágott élete kalandjába és megírta ezt a regényt.

Olvassátok, szeressétek! Megérdemli a könyv, hogy minél többen megismerjétek! ♥

6 hozzászólás
Kollár_Betti I>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Én Aaron mosolyát lesem, ő pedig makacsul megfoszt tőle.

Oké, szóval hatalmas a hype a könyv körül, a fülszövege egészen izgalmasnak tűnt, úgyhogy elkezdtem én is.
Az első és egyik legnagyobb problémám az, hogy az olvasó, Aaron, de még szerintem Rosie is az elejétől fogva tudja, hogy Aaronnek bejön Catalina.
Aaron valójában (a nagy beharangozás ellenére) nem is igazán bunkó, hanem elég kedves és figyelmes a maga módján, lényegében semmi igazi civódás nincsen. Aaron ugyan néha tesz egy-egy megjegyzést, de többségében inkább gesztusokat és kezdeményezést látunk tőle, amiket Catalina valamiért gyanakvóan támadásnak vesz… És mivel ez így megy a könyv első felében, vagy tízszer abbahagytam, de végül mindig folytattam, hátha később jobb lesz. És valamivel jobb is lett.
Onnantól, hogy ott vannak Spanyolországban, némileg izgalmasabb a kettejük sztorija, de továbbra is rengeteg a „mégis mit művelünk”, „az nem lehet, hogy pont mi ketten” kezdetű dolgok Catalina részéről. Szóval nekem kicsit hosszúra volt nyújtva és valahogy olyan megrendezett volt az egész. Nem nagyon tudtam belemerülni, néha át is lapoztam oldalakat. Arra számítottam, hogy tényleg valami enemies to lovers felállást kapunk, de voltaképpen erről szó sem volt, hisz Aaron egyértelműen végig oda volt Lináért, és ez nyilvánvaló is volt, csak Catalina vett mindent úgy, hogy „biztos megint belém akar kötni”. De Catalina, a pasi szinte könyörgött neked, hogy őt vigyed magaddal az esküvőre!
Csalódott vagyok, jobbra számítottam.

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Láttam, hogy megoszlanak a vélemények a könyvről, én most az ötcsillagra értékelők táborát gyarapítom. Igazi nyári romantikus limonádét kaptunk az ellenségekből szerelmesek felállásban, bár ez csak off. Aaron egy nagyon érdekes egyéniség, kívülről egy kék szemű Adonisz, vagy ahogy a hősnő gondolja Clark Kent, természetében azonban zárkózott és távolságtartó. A céghez való belépése után két nappal sikerült úgy megbántania Linát, hogy a lány 20 hónapja folyamatosan fúj rá. Éppen ezért nem is könnyű elfogadnia az ajánlatot a kamubarát címre. Catalina családja egy tipikus őrült mindenlében kanál déli család, és nagy a nyomás a lányon, hogy boldognak és megállapodottnak lássák. Persze előre lehet tudni, hogy hova fog kilyukadni az egész, de ettől függetlenül élveztem a cselekményt, és nem éreztem túlírtnak. Romantika kedvelőknek ajánlom.

Dsheavenofbooks>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Kétségkívül az egyik legjobban várt 2022-es megjelenésem a Spanyol szerelmi átverés volt. A rengeteg külföldi booktok és bookstagram oldal felkeltette az érdeklődésemet, így nem is volt kérdés, hogy olvasni szeretném ezt a kötetet. Kíváncsi voltam, hogy tényleg annyira jó-e, mint ahogy sokan írják. És be kell vallanom, valóban az, sőt! Egyenesen imádtam Catalina és Aaron történetét.

Az alapszituáció szerint Catalina azt hazudja a családjának, hogy az amerikai barátjával megy a nővére esküvőjére, de valóban nem létezik párkapcsolata. Aaron véletlenül tudomást szerez erről, és felajánlja, hogy ő elkíséri Catalinát Spanyolországba. Igen ám, de vajon mennyi minden történhet az indulásig? Majd az út során? Catalina és Aaron, akik látszólag borzasztóan ellenszenvesek egymásnak, vajon képesek lesznek túllépni a múltbéli sérelmeiken és esélyt adni valami többnek?

Nagyon szeretem a slow burn, az ellenségekből szerelmesek és a munkahelyi románcokat, itt pedig mindhárom megtalálható volt. A szerelmi szál lassan épült ki, de folyamatosan érezhető volt az átmenet, megfigyelhetőek voltak a fordulópontok, ahol megváltoztak az érzelmek. Úgy gondolom, hogy egy nagyon szép és tiszta kapcsolat alakult ki Catalina és Aaron között, amely irigylésre méltó, és ahol szenvedélyből sem volt hiány. Aaron Blackford nem csak Catalinát vette le a lábáról, hanem bizony engem is. Rég olvastam már ilyen megnyerő férfi karakterről, aki garantáltan megdobogtatja a női szíveket. Őszinte, kedves és hűséges, aki nem félt kimondani a gondolatait és kimutatni az érzelmeit. Catalina pedig szintén egy szerethető karakter, akit a múltban rengeteg fájdalom ért, ő pedig ezeken a régi sérelmeken próbált felülemelkedni és megnyitni a szívét Aaron felé. Nagyon jól működött a két karakter között a dinamika, a kémia már az első soroktól kezdve érezhető. Egyáltalán nem esett nehezemre elképzelni őket egy párként, sőt, folyamatosan mosolyogva olvastam minden közös jelenetüket, várva, hogy mikor adják fel végre a küzdést egymás ellen. Az ellenségekből szerelmesek típusú történetekben sokszor kissé bugyután viselkednek a karakterek – ezt itt egyáltalán nem éreztem. Itt nem a civódásokon volt a hangsúly, sokkal inkább a szívet megdobogtató szerelmen. Elena Armas nagyon jól eltalálta az arányokat, szinte hihetetlen számomra, hogy ez az első megjelent kötete. Ha már most ilyen párost varázsolt elénk, egy olyan férfit, mint Aaron Blackford, akkor csak mosolyogva tudok a jövő felé tekinteni és várni, hogy milyen történetekkel rukkol elő.

A regényben szerepet kaptak a mélyebb tartalmak is, gondoljunk csak Catalinára és a múltjára, ahol megannyi sérelem és bántás érte, amelyekkel a mai napig küzd és próbál felülemelkedni rajtuk, esetleg a munkahelyi zaklatásra vagy Aaron családi helyzetére, akit számos veszteség ért. Ezeket a nehezebb pillanatokat szerencsére rengeteg pozitív gondolattal és jelenettel ellensúlyozta Elena Armas, amely nagyban Catalina családjának is köszönhető. Egy hangos, zajos és minden lében kanál, de annál szerethetőbb spanyol családról van szó, amilyenre titkon mindenki vágyik.

A Spanyol szerelmi átverés az a könyv volt, amelyet az elejétől a végéig imádtam. Az utóbbi hónapok legnagyobb kedvence lett számomra. Az olvasás során rengeteget nevettem, egyszerűen jó érzéssel töltött el forgatni a kötet lapjait. Aaron minden pillanatban levett a lábamról, most pedig kicsit nehéz elengedi ezt a békés buborékot, amelyben az olvasás során léteztem, de muszáj leszek. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, amikor olvastam a Spanyol szerelmi átverést. A new adult romantikusok rajongóinak kötelező olvasmány!

Blogos értékelés: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2022/06/konyverteke…

2 hozzászólás
kratas P>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Csak a szokásos, eredetiség nagyjából sehol spoiler.
Röviden: korábbi kapcsolatban sérült csaj főszereplőnk testvére esküvőjére utazik, ahol a korábbi kapcsolat is jelen lesz, de közben persze az illető már túllépett az egészen, szóval a hölgynek is kellene valakivel virítania, hogy ne tűnjön akkora lúzernek, mint amekkora. Szülői ráhatásra sérült pasi, együtt dolgozik a csajjal, persze az első pillanattól kezdve vágni lehet, hogy ő bizony halálosan bele van zúgva a leányzóba, már csak amennyiszer a szikrázó kék szemét jegesen meresztgetve nézi őt. Legalább annyiszor, ahányszor Catalina elpirul. Jobb híján alkut kötnek, aztán persze felszakításra kerülnek a régi sebek, megy a lelkizés és még minden más is a közös ágyikóban a kies Észak-Spanyolországban, miközben a család a háttérben vokálozik.
Nyári kis könnyed olvasmánynak elmegy, nem kell rajta gondolkodni, nincs benne meglepetés, tanulság meg annyi, hogy ha kollégával kefélsz, akkor jelentsd le a HR-nél.

3 hozzászólás
csfannie P>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

"Megdöbbentő, hogy ez Elena Armas első szárnypróbálgatása. Nem gondoltam volna, hogy elsőre ilyen jót tud írni – oké, voltak benne hibák, de olyan jó élményt nyújtott a történet, hogy ezeket elhanyagolható tényezőknek tekintem –, ezért olvasás előtt kicsit tartottam a könyvtől az őt körülvevő hype miatt. Szerencsére hamar rádöbbentem, hogy nincs mitől tartanom, és hiába volt kevés időm mostanság, úgy faltam az oldalakat, mintha az életem múlna rajta.
Teljesen azt éreztem, hogy ez a kötet nekem szól, hiszen minden benne volt, amit annyira imádok a romantikus könyvekben, kezdve a kamu randizással, folytatva a könnyed, vicces stílussal, végezetül pedig muszáj kiemelnem, hogy ez a morcos, zárkózott pasi vs. cuki, szókimondó női főszereplő kombináció itt tökéletesen működött. Ó, és amit semmiképp sem akarok kifelejteni: one bed trope. Engem megvett kilóra.
Ha rám hallgattok, ezt nyáron kezditek el olvasni, nekem így fantasztikus élményt nyújtott. A szórakozás garantált, ahogy az is, hogy ezután mindenki akar majd magának egy Aaron Blackfordot – igen, még én is, pedig ilyet nagyon ritkán mondok. :)"

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/07/elena-armas-…

tonks>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Ez nagyon-nagyon jó volt!
Tűkön ülve vártam már a magyar megjelenést, mert vagy ezerszer szembe jött tiktokon és igeeeen, ilyen egy tökéletes chick lit: vicces, pörög a sztori, a főszereplők aranyosak – Aaron Blackford! Aaron Blackford! Aaron Blackford! – és szépen ellavírozott a klisé és új fordulatok terén. Gondolok itt például arra, hogy nem tipikus enemies to lovers a sztori, a slow burn része viszont olyan izzó, de lassú volt, hogy egy ponton begondolkodtam, lesz-e csók egyáltalán az epilógus előtt. :'D spoiler Az eleje tetszett talán a legkevésbé, de utána lekötött végig, a lelki vívódást, bizalmatlanságot is érdekesen vezette végig az írónő. És ismétlem: Aaron Blackford, ő 10 csillag minimum, régen estem bele ennyire könyvhősbe.
Szintén a 21. Század Kiadótól jött ki év elején a Nem mézes hetek, ez egy cseppet jobban tetszett annál, pedig azon is jót szórakoztam.

6 hozzászólás
Detti_Olvasósarka P>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Óriási felhajtás, figyelemfelkeltő borító, megkapó fülszöveg, átlagos story. Röviden így tudnám jellemezni a Spanyol szerelmi átverést.
Kicsit engem is átvertek, mivel úgy gondoltam, hogy az adok-kapok spoiler. Az Alapos kételyt nagyon szerettem anno (irodai románc, hate to love), bíztam egy hasonló kaliberű kötetben.
A szereplők szimpatikusak voltak, bár Lina eszmefuttatásaitól és picsogásától a falat kapartam már a végén. Aaron Blackford igazi álompasi volt úgy 400 oldalig, majd mikor spoiler.
Lehet 5 csillagot kapott volna, ha:
1. 100 oldallal kevesebb
2. Aaron nem hízeleg ennyire
3. A spanyol mondatok le lettek volna fordítva (nem volt túl élvezetes a Google fordítás)

Nixii P>!
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

„Hadd legyek a kősziklád! A kéz, mely a kezedet fogja. Az otthonod.”

Szerintem az óriási hype miatt mindenki egy kicsit félve veszi a kezébe ezt a regényt, mind félünk a csalódástól és a kényelmetlen helyzettől, miszerint mégsem olyan jó, mint ahogyan azt a többség beharangozta. Én is féltem. De mikor befejeztem a könyvet, rájöttem, hogy nem kellett volna idegenkednem. Nem hiába szeretik ezt a könyvet oly sokan. Őszintén? Rendkívül szórakoztatónak találtam. A slow burn romantikusok a legnagyobb kedvenceim, szeretem az apró mozzanatokat, tetteteket, ahogy kialakul a két szereplő között a kapcsolat, a szövetség.

Lina személye számomra igencsak fura volt, nem egy hétköznapi lány a rengeteg motyogással és belső monológgal, mégis a sok bénázása és túlgondolása ellenére volt benne valami emberi, valami igazán szerethető, ami miatt nem tudtam utálni. Humoros volt és okos, mégis totálisan nyakigláb, túl izgága és végtelenül makacs. Aaron pedig aztán, tényleg csak hűha! Az első oldalaktól kezdve megláttam benne valamit, egy igazi görényként viselkedett, hát hogy a fenébe ne szerettem volna meg azonnal?! Sokkal több volt benne, mint azt elsőre bárki is gondolta volna, tetszett a visszahúzódó, szúrós személyisége. Humora és odaadása, gondoskodása igencsak elrabolta a szívem, nagyon szerettem a jeleneteit Linával.

Tetszett ez az álkapcsolatos dolog, imádtam, hogy az írónő mennyi minden apró részletet elrejtett nekünk. Lina sokszor tényleg nagyon vak volt, Aaron folyamatosan ostromolta a maga mackós módján, a lány még csak észre se vette. Néha már esküszöm felnevettem, amiért egyáltalán fel se tűnik neki a férfi rajongása.

Ez egy igazán szórakoztató, könnyed, vicces regény, amit mindenkinek egyszer el kell olvasnia, mert fantasztikus kikapcsolódást nyújt. Élveztem minden egyes percét.


Népszerű idézetek

Shadowgirl_>!

– Ha megbotlasz egy akadályban, és elesel, én is veled együtt esem. És együtt állunk talpra.

427. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Blackford
Shadowgirl_>!

– Aaron – suttogtam két lihegés között – , ez valóságos?
[…]
– Ez a legvalóságosabb, ami megtörténhet. Valóságosabb, mint bármi a világon.

384. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Blackford · Catalina Martín
Shadowgirl_>!

– A szívedet akarom, Catalina.[…]
– Akarom, ahogy én is neked adtam az enyémet.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Blackford · Catalina Martín
jjsbooks P>!

[…] Fény vagy. És szenvedély. A nevetésed már önmagában jobb kedvre derít, és pillanatok alatt feldobja a napomat. Akkor is, ha nem nekem szántad.

jjsbooks P>!

Amikor visszaültem a helyemre, ösztönösen Aaron keze után nyúltam. Mintha már el sem tudnám képzelni, hogy ne fogjam meg. Annyira belefeledkeztem abban, amit tettem, hogy nagyot dobbant a szívem, amiket a keze félúton találkozott az enyémmel, körém fonta ujjait, a szájához emelte, és az ajkát a kézfejemhez érintette.

jjsbooks P>!

– Nos, az én könyvemben megtiszteltetésnek számít, ha belém karol a legszebb nő.

jjsbooks P>!

– Mert ennyit voltál hajlandó adni nekem. És inkább utálj engem, mint hogy egyáltalán ne gondolj rám.

andantempo >!

– Arról nem is beszélve, hogy nézett rád egész idő alatt, amióta itt dekkoltunk.
Hogy mi van?
– Mennyi is? Két órája? És mindig csak téged lát, minden mozdulatodat olyan megbabonázva követi, mintha szivárvány lőne ki a seggedből, és csillagösvényt húznál magad után. Gusztustalannak tartanám, ha nem lennék én magam is szerelmes.

jjsbooks P>!

– De van időm, Catalina. Ami azt illeti, rengeteg.
[…] – Csak olyanra várok, aki meg is érdemli azt.

Kollár_Betti I>!

Én Aaron mosolyát lesem, ő pedig makacsul megfoszt tőle.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Vi Keeland – Penelope Ward: Park Avenue Player – Szerelem a Park Avenue-n
Vi Keeland: Csak szex
Tracy Brogan: Crazy Little Thing – Egy kis őrültség
J. K. Smith: Káosz a köbön
Bakó Liza: Csíííz!
Kasie West: A távolság relatív
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Cassandra Clare: A herceg
Farkas Andrea: Szerelem az étlapon