Az ​amerikai szobatárskísérlet (Spanyol szerelmi átverés 2.) 565 csillagozás

Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szerelemhez olykor nem kell más, csak egy kis ihlet.

Rosie Graham problémába ütközött. Pontosabban nem is egybe. Amint kilépett jól fizető munkahelyéről, hogy titkos karrierjére összpontosítson – szerződése van egy romantikus regényre –, megakad a sztorival, és egy oldalt sem tud írni. New York-i lakásának mennyezete is szó szerint a fejére omlott. Szerencsére van nála egy pótkulcs legjobb barátnőjéhez, Linához, aki épp elutazott a városból. Rosie azonban nem tudja, hogy Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak.
A fiú felajánlja, hogy Rosie is maradjon a lakásban, legalább amíg nem talál valami átmeneti szállást észszerű árban. Aztán segíteni akar, hogy Rosie folytathassa az írást, és határidőre kész legyen a regénnyel. Lucas pusztán szakmai megfontolásból elviszi egy sor randira, hátha a lány ihletet kap.
Rosie-nak nincs vesztenivalója, megkezdődik a kísérlet. De Lucasnak nemsokára el kell utaznia New Yorkból – vajon elég lesz a hátralevő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
XXI. Század, Budapest, 2023
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635683376 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
XXI. Század, Budapest, 2023
430 oldal · ISBN: 9789635683383 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Martín · Rosie Graham


Kedvencelte 43

Most olvassa 32

Várólistára tette 270

Kívánságlistára tette 376

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

bodor_regina >!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Imádtam, elolvadtam, imádtam..
Édes, vicces, érzelmes, lassú kibontakozású romantikus.. Izgalmas volt, nagyon tökéletesre hangolva. És hát ez az új főzni tudó, szexy, gondoskodó, spanyol könyvesálompasi dolog.. Hogy is mondjam.. Végem van. :s
*sóhaj *
*veszem a repjegyet Spanyolországba*

3 hozzászólás
nicosia P>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Mindenkinek jár egy Lucas Martín, legfeljebb nem mindenkinek jut.
A @21_Század_Kiadó nekem elsősorban a Kult Könyvek sorozatot jelenti. Az utóbbi időben viszont egyre inkább bizonyossággá válik, hogy hiba lenne beskatulyázni, hiszen többedszerre tapasztalom, hogy tudnak újat mutatni a hazai olvasótábornak, pl. a könnyed, modern romantikus zsánerben is.
Az Amerikai szobatárskísérlet egy friss hangvételű mai regény. Amerikában játszódik, de a spanyol férfi főszereplő nagyon sok latinos életérzést hoz a New Yorki milliőbe. Emiatt kicsit egyedi, bohókás, némiképp európai a történet.
A különleges, szinte egy szuszra kimondhatatlan cím volt az első, ami megragadott, és ami miatt végül olvasni szerettem volna ezt a könyvet. Még akkor is, ha már az ötödik oldalon rájöttem, hogy a „Spanyol szerelmi átveréshez” kapcsolódik, amihez eddig még nem volt szerencsém, így rögtön fel is került a TBR listámra. Vagyis Elena Armas legalább kettő furcsa című könyvet írt, amit akár kihívásként is értelmezhetünk. Én legalábbis annak vettem.
A könyv egy nem kevésbé furcsa, de mindenképp vicces, és a romantikus irodalomban kissé elhasznált szituációval nyit, mégis a női főszereplő, Rosie burleszk-szerű bénázása eléggé egyedi felütést ad a történetnek.
A kezdeti hangulat tulajdonképpen végig velünk marad. Kicsit félszeg, kicsit vicces, némiképp bájos, de mindenképpen oldott és laza. Amolyan modern, 21. századi tündérmese, ahol a hősök már csak a Tinderen, vagy a vak véletlennek köszönhetően találnak egymásra a párkeresés kusza rengetegében. Ahol a kihívást nem az ellenfelek, hanem saját gátjaik jelentik, ahol a támogató háttér gyakran elutasító, és ahol a felszabadító csók után nem biztos, hogy a „boldogan éltek” következik.
Lusas és Rosei története kicsit visszaadja a hitet a mai romantikába, és a párkapcsolatokba. Megmutatja, hogy talán nem a mindent elsöprő vágy a legfontosabb jellemzője egy párkapcsolatoknak, hogy van ennél szilárdabb alap is, amire építkezhetünk. Lucas a maga bizonytalanságaival, kedvességével és támogató személyiségével messze nem a modernkori maffiavezér férfiideál, hálistennek. Ugyanakkor meglehetősen tökéletes mégiscsak. Gondoskodó, figyelmes, és mellette persze jóképű is. Ha egy icipicit kevésbé fénylő a páncélja, talán még élethűbb lehetne, de így sem baj, végül is. Rosie is meglehetősen hasonlít hozzánk, a 21. századi felnőtt nőkhöz. Azaz időnként gyerekes, néhol határozott és önálló, máskor egészen gyámoltalan, emancipált, és nem a konyha ördöge, de nem is rémül meg a kihívásoktól Mer váltani, és mer önmaga lenni. Persze csak annyira, hogy még épp megmenthető legyen, egy arra járó, nem is annyira kóbor lovag számára.
Az egyetlen ami nem tetszett a regénybe az a túlírtsága volt. Nekem ez a tartalom jóval kevesebb terjedelemben komfortos, de végül ez egy elég személyre szabott igény. Aki szereti a terjedelmesebb romantikus történeteket, nem fog csalódni.

Kollár_Betti I>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

– Nem menekülök, ángel. Van, hogy meg sem mozdulok.

Mivel nekem A spanyol szerelmi átverés sajnos nem különösebben tetszett, ezért úgymond elvárás nélkül kezdtem neki ennek a könyvnek. És azt kell, hogy mondjam, jó kis olvasásélményt nyújtott!

Igaz, egy kicsit megint ott volt az a zavaró tényező, hogy az olvasó számára szinte a legelejétől nyilvánvaló volt mindkét fél részéről, hogy bejönnek egymásnak, de jobban megértettem, hogy miért nem találnak egymásra azonnal. Most nem erőltetett kifogásokat kaptunk, hanem háttérben meghúzódó érzéseket és érzelmeket.

Az elején picit hiányoltam a mellékszereplőket, néha már soknak éreztem Rosie és Lucas párbeszédeit, de aztán bejöttek a képbe mások is spoiler, ami szerintem sokat dobott a sztorin.

Bírtam Lucast meg a stílusát, Rosie is egész szimpatikussá vált a szememben és Lina meg Aaron is közelebb kerültek hozzám itt, mint a saját könyvük alatt.

Egy szó, mint száz, kellemes kikapcsolódás volt, de engem speciel nem szippantott be annyira a sztori: nem faltam izgatottan az oldalakat és nem tudtam teljes átéléssel belemerülni főhőseink románcába.

Niki_néni_olvas P>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Nagyon-nagyon vártam ezt a könyvet, már attól a pillanattól kezdve, hogy elolvastam a Spanyol szerelmi átverést.

Jó-jó, voltak benne cuki, aranyos, és még izgalmas részek is, de nekem nem volt átütő. Sajnos sokkal többre számítottam.
A legjobb jelenetek azok voltak, amikor Catalínáék feltűntek.

Sok negatívumot nem akarok írni, mert annyira nem volt ez rossz, csak én tettem túl magasra a lécet.

bemese05 P>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Ez pont olyan jól esett, mint a Spanyol szerelmi átverés! :)
Tetszett az alapötlet, a kialakult helyzet a szereplők között, a kémia ami végig sejtelmesen ott lapult és az h meddig húzták az idegeinket! :D Szerettem az évődéseiket, Lucas temperamentumát, teljesen megértettem, h Rosie-nak semmi esélye sem volt :D
Kedveltem Rosiet, de számomra túl félénk volt néha Lucassal! Alig vártam, h a sarkára álljon!
Bár Lucas nem élvezte maximális hódolatomat, mert 1-2x kicsit buta volt, azért nagyon is szerethető egy pasi! Rengeteget olvadoztam a cselekedetein! *.*
Nem tagadom a végén még jól meg is sirattak!
Szuper könyv volt! Nagyon jól szórakoztam! Örülök, h ez is annyira jó lett, mint az írónő első könyve!

dontforgettosmileandread P>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Ez a regény egy igazi játék volt. Vitathatatlanul szeretem ezt a borítót és a könyvet is. Mondjuk úgy az utolsó száz oldal előtti tartalomért csillagos ötöst adtam volna, de aztán egy picit mégiscsak meglepett. Na de ne szaladjunk ennyire előre.
Mert végtére is, szerettem olvasni. Volt annyira felkavaró, léleksimogató és kedves, hogy méltán beszéljünk róla.
Nem tudom szoktatok e olyat, hogy egy könyvet levéve a polcról csak az első oldalát olvassátok el. Én szoktam, akár a saját polcaim, akár a könyvesboltok előtt. Aztán néha benne ragadok a történetekben. Igen, ebben is.
✨️
Rosie életében változások sora következett be. Először is otthagyja mérnöki állását egy nagyvállalatnál, miután a hobbiból írt és álnéven kiadott regénye nagy siker lett, rájött, meg kell próbálnia az álmait követni. Másodszor viszont már az első oldalakon konkrétan rádől az albérlete mennyezete, amiben élt. A kezdeti sokk után magához veszi legjobb barátnője lakásának pótkulcsait és beköltözik a vészhelyzet elhárításaképpen. Szó nélkül, hisz ilyenekkel nem zavarná meg Lina és férje nászútját. Egy lehetőségre viszont ő sem gondolt: Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak.

Lucas pedig. Nos hát ő Lucas, az a karakter, akiért minden romantikus lélek oda van. Önzetlen, kedves, segítőkész, remekül főz és mindig van egy odaillő mondata. Amolyan „Jaj, anyám. Ez a pasi” kategória. A tökéletes, aki tényleg csak a regényekben létezik. Ez meglepett, ennyire hibátlan karakterről régen olvastam. Bár már a megismerkedésük is megnevetteti az olvasót, szürreális élményeket szülve. Lucas viszont az a Lucas is, akit Rosie azóta kukkol az online térben, mióta tudja, hogy létezik. „Félelmetes mennyiségű információt lehet megtudni egy emberről a közösségi hálón, ha elég sokat és gyakran nézünk rá.”
✨️

Nagyon hamar lehetetlen szituációban találják magukat: ugyanazon négy fal között szeretnék eltölteni a következő napokat. Lucas felajánlja: osztozzanak rajta ketten. Sőt, még azt is megígéri, segíti kiszakítani Rosie-t az alkotói válságból. No de mi kellhet egy romantikus írónak ahhoz, hogy írni tudjon? Hát persze: romantika. Így két főszereplőnk randizni kezd, „kizárólag” kísérleti jelleggel, hátha attól majd homlokon csókolja az a bizonyos múzsa. Csakhogy Lucas túl mesterien végzi mindezt, melynek káros hatásai lehetnek Rosie szívére. Hol a határ a játék és az igazi érzelmek között?
Az sem egy elhanyagolható kérdés: Lucasnak mi oka volt, hogy nekiinduljon átszelni a nagyvilágot, talán titkol valamit?
✨️
Én azt javaslom ne legyünk szigorúak ezzel a kötettel: nevetni és nevettetni akar és szerintem ezt maximálisan végzi is. Minden, ami egy jó romantikus könyvbe kell, megvan benne. Huncut és magához édesgető, csak azt veszed észre: belefeledkeztél és elszaladt az idő. De szerencséd van! Épp elég hosszú ahhoz, hogy ezt a légkört, az igazi amerikai életérzést, megspékelve egy kis spanyol virtussal sokáig élvezhesd. Váltott szemszögű, csak a garantált szórakozás kedvéért. Könnyű és természetes.
✨️
Eleinte nagyon lassú mederben folyó majd pedig szenvedélyes, akár egy tánc .
✨️
Már el is felejtettem, mi volt a hiba, amiért nem akartam megadni neki az öt csillagot! Mázlista! ;) Ugyanis a vége után már csak egy picit hosszabb epilógust szerettem volna, csak ez az egy apró hiányérzetem maradt, ugyanis sok szál további alakulásáról olvastam volna még.

A könyv borítója telitalálat, amíg nem olvasod, nem is sejted, mennyi mindenre utal, miután elolvasod, bármikor újra ránézel, bizton eszedbe jutnak a legfontosabb momentumok.
A vége romantikus hősöket meghazudtoló volt, kellően drámai és kellően minden szívet megolvasztó.

Minden könyvhöz ketten kellenek. Elena Armas már kitett magáért. És te olvasó? Most te következel!
Elena, süti szépen az élményt, hamarosan olvasom az előző regényed is! Most pedig legyen a zárógondolat ennek a könyvnek az írói előszava, útravalóul:
„Mindenkinek, aki az igaz szerelmet hajszolja: legyetek türelemmel. A szerelem egy díva. Csak a hatásos belépőre vár.”

Köszönöm szépen a kiadónak a regényt és az élményt!

nypiro P>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Annyira vártam Rosie könyvét. A karakterőbl kiindulva egy pörgős könyvet vártam, de ez dögunalom :(
Nyűglődés, nyűglődés.
Rosie az első részben egy belevaló csauszi, aki támogatja abban a barátnőjét, hogy adjon esélyt Adamnek. De ebben meg a szeme előtt lévő dolgokat sem látja meg. ugyanúgy, mint Catalina. Lucas meg mindig félreértően beszél, de nem egyértelműen. Unalmas volt.

3 hozzászólás
Pandaaaa P>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Rosie-t már a Spanyol szerelmi átverésben megkedveltem, így örömmel kezdtem bele ennek a könyvnek az olvasásába.

Vicces, könnyed olvasmány.
Rosiet sokkal jobban megismerhettük és Lucast is akit az előző könyvben csak említésre került, de nem találkoztunk vele. És WOW ez a pasi off.
Nagyon tetszett, hogy Rosie meghúzta a „váratlant” és feladta jól menő állását, hogy kövesse az álmát és ezáltal találkozott Lina unokatestvérével Lucassal. Le se tagadhatták egymás között a kémiát és mi olvasók csak vártuk és vártuk, hogy mi lesz belőle.
Lucas azért Aaront nem tudta számomra felül írni, de így is nagyon közel volt hozzá. Egy álom pasi aki ráadásul jól tud főzni ♥

Könnyed, szerethető történet volt. Minden volt benne ami kell.

veronica_bookshelf>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Nehezen indult a kapcsolatom Rosie és Lucas párosával, de aztán a végére sikerült megbarátkoznom velük és a lassú kibontakozással is. Az biztos, hogy ebben a történetben semmi sincs elsietve, a szerző jól körbejárja a szereplők hátterét és a belső vívódásaikat.

Én úgy gondolom ennek a könyvnek a váltott szemszög az egyik legnagyobb hibája, mert így hogy mindkettejük gondolataiba belelátunk, és egyértelműen látni mindkettejük vonzódását, egy kicsit értelmetlenné válik a több száz oldalon folyó távolságtartás, a “miért nem lehetünk együtt”-ek kétségbeesett keresése. Számomra Lucas szemszöge nem sokat adott hozzá a történethez, gyakran csupán az E/1. vagy az E/3. mutatta meg, hogy kinek a gondolatait olvassuk. Nem igazán éreztem úgy konkrétan a férfi és a női szemszög közötti különbséget.

De aztán egy ponton felmelegítették a szívemet Lucas spanyol megjegyzései, Rosie sebezhetősége, Taco cukisága, Lina és Aaron támogatása, abuela életbölcsességei és egyszer csak azon kaptam magam, hogy kíváncsi vagyok a befejezésre. Bár vannak hibái, a sok kis részletnek sikerült felülkerekednie ezeken, szóval így mindent összevetve jó kis könyv volt ez.

A slow burn szerelemeseinek kötelező olvasmány!

Mariann_ P>!
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

Egyszeri nyári olvasmánynak tökéletes, de nem több.
Voltak benne aranyos jelenetek, cukin naiv főszereplők , de emellett túl sok dráma, szenvedés a semmiért. Az első oldalaktól tudjuk, össze fognak jönni.
Ennek ellenére időnként volt olyan érzésem, hogy legyen már végre valami .
A spanyol mondatokat imádtam, akkor is, ha a fordítás elolvasásáig fogalmam sem volt mit jelentenek. ☺️
A sok tapogatódzás után a szerelmi szál mesés, még az én szívemet is megdobogtatta.


Népszerű idézetek

dontforgettosmileandread P>!

Eszembe jutottak apa szavai: „Ne feledd, olyan fiút válassz, aki telepalántázza neked a kertet, nem csak egy virágot hoz, Bogyó!"

304. oldal

bemese05 P>!

– Oké, de…
Lucas megragadta a csuklómat, és felrántott a kanapéról. Egyenesen a keblére nyalábolt, és rögtön tudtam, hogy ismét a Lucas Martín-féle élményölelésben lesz részem.
– Kézfogás helyett öleléssel pecsételjük meg a dolgot, Graham – mondta, majd átkarolt, és magához szorított.
Bárcsak valaki rájönne végre, hogyan lehet palackozni ezeket az öleléseket! Komolyan mondom, megvenném az összeset. Megtölteném velük a szekrényeimet, és eltenném őket a rossz napokra. Vagy bármelyik napra.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Martín · Rosie Graham
Kollár_Betti I>!

– A legkevésbé sem zavar, ha kihasználnak a gyönyörű nők.

Kollár_Betti I>!

– Nem valami bölcs dolog úgy tenni, mintha minden oké lenne, amikor nem így van. Ha ennyire szorosan elzársz valamit, az végül kirobban belőled. És inkább előbb, mint utóbb.

Kollár_Betti I>!

– […] Az első randi olyan, mint az első benyomás: csak egy lövésed van, hogy sikerrel járj.

bemese05 P>!

– Köszönöm, hogy meghívtál vacsorázni, Lucas. Igazán örülök neki. – El sem hinnéd, mennyire, tettem hozzá gondolatban.
Elmosolyodott, visszatért az arcára a széles, önfeledt, és… ellenállhatatlan mosoly. Ez utóbbira csak most döbbentem rá, ahogy az ajkait bámultam. Jókora kalamajkában vagyok, ha arra készül, hogy úgy villogtatja ezt a mosolyt, mintha semmiség volna.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Graham

Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Vi Keeland: A kemény főnök
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Stefanie London: A tacskó Pradát visel
Pippa Grant: Jock Blocked – Elkapás
B. E. Belle: Szépségek
Pippa Grant: Az utolsó facér milliárdos
Abby Jimenez: Barátnak tartalak