Tündi ​és Samu 13 csillagozás

Elekes Dóra: Tündi és Samu

Vajon hogy lát téged a legjobb barátod? Ahogy te magadat? Vagy egészen máshogy? És vajon a közös élményekre ugyanúgy emlékeztek? Vagy egészen máshogy?

Megtudjuk Tündi és Samu, a két óvodás egymásra felelgető elbeszéléséből. Tündi és Samu unokatesók. Ezenkívül legjobb barátok.

Mindkét gyerek a saját változatában tárja elénk, hogy miféle élmények érik a közös hétköznapokban. Tündi és Samu versszakai nemcsak tartalmukban, de képileg is felelgetnek egymásra, és kihajtható oldalak rejtik a csattanót.

Naphegy, Budapest, 2014
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869424 · Illusztrálta: Kun Fruzsina

meseanyu P>!
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Ez nagyon helyes. Gyereknyelven, felelgetősen, rímesen, kihajtogatósan, unokatesóknak, barátoknak, fiúknak, lányoknak, ovisoknak.

Chöpp P>!
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Nekünk nagyon tetszett. Kuncogtunk a két nézőponton.

Sicc>!
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Tetszik, hogy egymás szemén keresztül látjuk a barátokat.
A kinyitogatós oldal jó ötlet és bírtam az illusztrációkat is.
De kevés volt.

dianna76 P>!
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Milyennek is nevezzem ezt a kis könyvet? Kicsit extrém, kicsit vagány, kicsit aranyos, kicsit szókimondó, kicsit furi, de nagyon gyerekszáj! Értendő ez mind a szövegre, mind a képi világra. Nem volt rossz, de tekintve, hogy gyermekek szájába adta a szöveget Elekes Dóra, s mindezt egy fiú és egy lány szemszögéből, jobbra számítottam. Mindenesetre érdekes volt, hogy ugyanazt a dolgot, történést mennyire másként látja a két gyermek.
Habár nem tetszett maradéktalanul az egész szöveg, de a levesezős, az egy ágyban alvós, a kistesós, na és persze a kukis igen. A házasságos-elválós viszont elszomorított, s legfőképpen azért, mert ezt a gyerekek mint valóságos játékot játszották, azaz természetesnek tartották: ha valakik összeházasodnak, azok el is válnak. Brrrr!!

Szimirza P>!

Túlságosan rövid :( az az egyetlen hibája :(

Snora>!
Elekes Dóra: Tündi és Samu

A 7 eves lanyomat lathatoan megtalalta a mely mondanivalo, pedig nagyon probalja elrejteni :)