Tündi ​és Samu 10 csillagozás

Elekes Dóra: Tündi és Samu

Vajon hogy lát téged a legjobb barátod? Ahogy te magadat? Vagy egészen máshogy? És vajon a közös élményekre ugyanúgy emlékeztek? Vagy egészen máshogy?

Megtudjuk Tündi és Samu, a két óvodás egymásra felelgető elbeszéléséből. Tündi és Samu unokatesók. Ezenkívül legjobb barátok.

Mindkét gyerek a saját változatában tárja elénk, hogy miféle élmények érik a közös hétköznapokban. Tündi és Samu versszakai nemcsak tartalmukban, de képileg is felelgetnek egymásra, és kihajtható oldalak rejtik a csattanót.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, Budapest, 2014
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869424 · Illusztrálta: Kun Fruzsina

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Ez nagyon helyes. Gyereknyelven, felelgetősen, rímesen, kihajtogatósan, unokatesóknak, barátoknak, fiúknak, lányoknak, ovisoknak.

6 hozzászólás
>!
Sicc
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Tetszik, hogy egymás szemén keresztül látjuk a barátokat.
A kinyitogatós oldal jó ötlet és bírtam az illusztrációkat is.
De kevés volt.

>!
Chöpp 
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Nekünk nagyon tetszett. Kuncogtunk a két nézőponton.

>!
dianna76 P
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Milyennek is nevezzem ezt a kis könyvet? Kicsit extrém, kicsit vagány, kicsit aranyos, kicsit szókimondó, kicsit furi, de nagyon gyerekszáj! Értendő ez mind a szövegre, mind a képi világra. Nem volt rossz, de tekintve, hogy gyermekek szájába adta a szöveget Elekes Dóra, s mindezt egy fiú és egy lány szemszögéből, jobbra számítottam. Mindenesetre érdekes volt, hogy ugyanazt a dolgot, történést mennyire másként látja a két gyermek.
Habár nem tetszett maradéktalanul az egész szöveg, de a levesezős, az egy ágyban alvós, a kistesós, na és persze a kukis igen. A házasságos-elválós viszont elszomorított, s legfőképpen azért, mert ezt a gyerekek mint valóságos játékot játszották, azaz természetesnek tartották: ha valakik összeházasodnak, azok el is válnak. Brrrr!!

>!
Kicc22 
Elekes Dóra: Tündi és Samu

Ez a mesekönyv szerintem kifejezetten bugyuta, és egészen biztosan nem adnám gyerek kezébe, illetve nem olvasnám fel egyetlen gyereknek sem. A kihajtható oldalszélek ötlete egyébként egészen kreatív volt, de még ezt az ötletet sem jól használták, és összességében egy alig-alig értékelhető könyvről van szó, se nem szórakoztató, se nem tanulságos.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lovász Andrea (szerk.): Tejbegríz
Kollár Árpád: Milyen madár
Kovács András Ferenc: Vásárhelyi vásár
Ágai Ágnes: A titkokat az ujjaimnak mondom el
Elek István (szerk.): Születésnapi ajándék
Gazdag Erzsi: A nefelejcs dala
Rákos Sándor: Kertkapun ha bekukkantasz
Móra Ferenc: A gavallér zsiráf
Gazdag Erzsi – Juhász Magda: Vidám vásár
Gazdag Erzsi: Egérlakta kis tarisznya