Titok 21 csillagozás

Eleanor Moran: Titok

Mia fiatal, sikeres gyermek-pszichoterapeuta, karrierje felfelé ível, magánélete kiegyensúlyozott. Ám amikor betoppan hozzá egy tizenhárom éves lány, Gemma, kísérteni kezd a múlt.
Gemma apjának nyoma veszett. A rendőrség teljes erőbedobással keresi, mivel erős a gyanú, hogy a férfi érintett egy sötét bűnügyben. Gemma volt az utolsó, aki látta az apját eltűnése előtt. A rendőrség próbál nyomást gyakorolni a pszichológusnőre, hogy szedjen ki minél több információt a lányból.
Gemma zárkózott, dacos személyisége komoly erkölcsi dilemma elé állítja Miát. Hogyan tudna segíteni a lelkileg sérült kislányon, ugyanakkor előrébb vinni a nyomozást, anélkül, hogy elárulná Gemmát?
Mindketten sötét titkokat rejtegetnek. Szükségük van egymásra, hogy ne roppanjanak össze. Vajon megtanulnak bízni egymásban, mielőtt még túl késő lenne?

>!
Tericum, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634380221 · Fordította: Tamás Dénes
>!
Tericum, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634380122 · Fordította: Tamás Dénes

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Eleanor Moran: Titok

Nem sűrűn hagyok félbe könyvet, itt 130 oldalig bírtam, majd a végére lapoztam. Megállapítottam, hogy nem maradtam le semmiről……
Nem tudtam ráhangolódni a történetre, nekem ez nagyon lassú és nagyon elnyújtott volt, és a téma sem hozott lázba. Egy pszichoterapeuta gyermekkora és felnőtt élete kapcsolódik össze egy fiatal lány életével aki most jár hozzá páciensként, annyira bele ment a részletekbe, hogy teljesen eluntam az életem is olvasás közben.
Nem csillagozom, hisz ha valaki lelkiekben épp elcsípi annak még tetszhet is.

9 hozzászólás
Esztii_ P>!
Eleanor Moran: Titok

Rengeteget gondolkodtam, mégis milyen értékelést kéne adnom, és írnom ehhez a könyvhöz. Én csalódtam spoiler. Többet vártam volna a könyvtől a hátulja alapján, és az alapján amit olvastam róla. Nem hozta meg azt az érzést, hogy végig kell olvasnom, tudnom kell mi a vége. A történet maga pszichológiai szempontból nagyon jól meg lett írva, több mély gondolat is van benne
Gemma története és jelleme is nagyon érdekes, volt mikor nem értettem mit-miért tesz. Mia is érdekes személyiség, olyan aki mindenkin segíteni akar, csak magán nem tud.
A történet jól meg lett írva, de picit lassúak az események.

Kis_Andrea>!
Eleanor Moran: Titok

Elég vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban, uh. vártam 1-2 napot az értékeléssel. Nekem a könyv első fele kifejezetten tetszett. Nem éreztem unalmasnak, vagy vontatottnak, és ez végig így is maradt. Ami miatt lepontoztam az az, hogy Mia egy idő után annyira iritált, és idegesített, hogy legszívesebben megtéptem volna. A könyvben végig úgy próbálják beállítani, mint valami okos nőt, aki jó szakember stb. Hát nekem pont az ellenkezője volt a benyomásom. Egy picsogós csaj volt, akinek sokkal jobb élet jutott, mint sokaknak, de úgy lett beállítva, mintha mit tudom én, milyen szerencsétlen lányka lett volna. Az utolsó csepp a pohárban, pedig az volt, hogy spoiler

1 hozzászólás
termannzsuzsa>!
Eleanor Moran: Titok

A könyv igazi lélekbúvár típus, nemcsak mert pszichoterápia van a központjában, hanem mert az olvasóban is elindítja egy kicsit ezt a folyamatot: elkezdünk gondolkozni a saját múltunkon, gyerekkorunkon, a saját szellemeink is előbújhatnak, ami akarjuk vagy sem, mindenkit kísértenek. A főszereplő gyermekpszichológus, Mia és a kezeltje, Gemma problémái párhuzamosak, és nehéz megmondani, hogy segítik-e majd egymást így, vagy inkább csak súlyosbítják a bajokat. Hogyan tudnak megbirkózni egymással, a kötődés és a bizalmatlanság között egyensúlyozva, egymást eltaszítva és ugyanakkor vonzva is.
A bőr alá, a gondolatok közé férkőzik a könyv, nem lehet csak becsukni és letenni, kísért tovább, de ez nem baj, sőt ez talán egy igazán jó könyv egyik ismérve. A párkapcsolatok, a gyermeki és szülői mivoltunk egyaránt pellengérre kerül ebben a történetben, sokszor olvastam könnyes szemmel, de lehet én vagyok túlérzékeny. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a lélekboncolgató történeteket.

Anchor>!
Eleanor Moran: Titok

Lehet ,rossz hangulatban találtam rá erre a könyvre, de mivel egy szereplővel sem tudtam azonosulni én is azon moly lakók táborát etősítem akik félbehagyták.
De ha minden tervezett könyvem elolvastam lehet befejezem .Hogy jól döntöttem e


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Blake Crouch: A pokol kapujában
Gilly Macmillan: Kilenc nap
Kristina Ohlsson: Az üveggyerekek
Kristina Ohlsson: A kastély titka
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye
Pill Pillgrin: Halálvirág
Gaston Leroux: A sárga szoba titka