Titok 17 csillagozás

Eleanor Moran: Titok

Mia fiatal, sikeres gyermek-pszichoterapeuta, karrierje felfelé ível, magánélete kiegyensúlyozott. Ám amikor betoppan hozzá egy tizenhárom éves lány, Gemma, kísérteni kezd a múlt.
Gemma apjának nyoma veszett. A rendőrség teljes erőbedobással keresi, mivel erős a gyanú, hogy a férfi érintett egy sötét bűnügyben. Gemma volt az utolsó, aki látta az apját eltűnése előtt. A rendőrség próbál nyomást gyakorolni a pszichológusnőre, hogy szedjen ki minél több információt a lányból.
Gemma zárkózott, dacos személyisége komoly erkölcsi dilemma elé állítja Miát. Hogyan tudna segíteni a lelkileg sérült kislányon, ugyanakkor előrébb vinni a nyomozást, anélkül, hogy elárulná Gemmát?
Mindketten sötét titkokat rejtegetnek. Szükségük van egymásra, hogy ne roppanjanak össze. Vajon megtanulnak bízni egymásban, mielőtt még túl késő lenne?

Eredeti mű: Eleanor Moran: A Daughter's Secret

>!
Tericum, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634380221 · Fordította: Tamás Dénes
>!
Tericum, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634380122 · Fordította: Tamás Dénes

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Eleanor Moran: Titok

Nem sűrűn hagyok félbe könyvet, itt 130 oldalig bírtam, majd a végére lapoztam. Megállapítottam, hogy nem maradtam le semmiről……
Nem tudtam ráhangolódni a történetre, nekem ez nagyon lassú és nagyon elnyújtott volt, és a téma sem hozott lázba. Egy pszichoterapeuta gyermekkora és felnőtt élete kapcsolódik össze egy fiatal lány életével aki most jár hozzá páciensként, annyira bele ment a részletekbe, hogy teljesen eluntam az életem is olvasás közben.
Nem csillagozom, hisz ha valaki lelkiekben épp elcsípi annak még tetszhet is.

9 hozzászólás
>!
termannzsuzsa
Eleanor Moran: Titok

A könyv igazi lélekbúvár típus, nemcsak mert pszichoterápia van a központjában, hanem mert az olvasóban is elindítja egy kicsit ezt a folyamatot: elkezdünk gondolkozni a saját múltunkon, gyerekkorunkon, a saját szellemeink is előbújhatnak, ami akarjuk vagy sem, mindenkit kísértenek. A főszereplő gyermekpszichológus, Mia és a kezeltje, Gemma problémái párhuzamosak, és nehéz megmondani, hogy segítik-e majd egymást így, vagy inkább csak súlyosbítják a bajokat. Hogyan tudnak megbirkózni egymással, a kötődés és a bizalmatlanság között egyensúlyozva, egymást eltaszítva és ugyanakkor vonzva is.
A bőr alá, a gondolatok közé férkőzik a könyv, nem lehet csak becsukni és letenni, kísért tovább, de ez nem baj, sőt ez talán egy igazán jó könyv egyik ismérve. A párkapcsolatok, a gyermeki és szülői mivoltunk egyaránt pellengérre kerül ebben a történetben, sokszor olvastam könnyes szemmel, de lehet én vagyok túlérzékeny. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a lélekboncolgató történeteket.

>!
Esztii_
Eleanor Moran: Titok

Rengeteget gondolkodtam, mégis milyen értékelést kéne adnom, és írnom ehhez a könyvhöz. Én csalódtam spoiler. Többet vártam volna a könyvtől a hátulja alapján, és az alapján amit olvastam róla. Nem hozta meg azt az érzést, hogy végig kell olvasnom, tudnom kell mi a vége. A történet maga pszichológiai szempontból nagyon jól meg lett írva, több mély gondolat is van benne
Gemma története és jelleme is nagyon érdekes, volt mikor nem értettem mit-miért tesz. Mia is érdekes személyiség, olyan aki mindenkin segíteni akar, csak magán nem tud.
A történet jól meg lett írva, de picit lassúak az események.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Blake Crouch: A pokol kapujában
Gilly Macmillan: Kilenc nap
Kristina Ohlsson: Az üveggyerekek
Kristina Ohlsson: A kastély titka
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye
Pill Pillgrin: Halálvirág
Gaston Leroux: A sárga szoba titka