A KIS TERMÉSZETHATÁROZÓ sorozat Akváriumi halak c. kötete kitűnő útmutató a gyönyörű, színes akváriumi halak otthoni tartásához. Könnyen kezelhető színkód segíti a különböző típusú akváriumokhoz legjobban illő halfajok kiválasztását. A részletgazdag, színes képek és a halak életmódjáról szóló rövid leírások segítségével kiválaszthatjuk házi akváriumunkba a legérdekesebb és a leginkább odaillő állatokat.
Akváriumi halak 4 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kis természethatározó Panem

mantin>!

Kezdők ideális halválasztó kiadványa. Mert inkább amolyan halhatározó, nem komplex akvarisztikai tanácsadó könyv – inkább csak érintőlegesen foglalkozik pl az akvárium berendezésével –, és a legfontosabb tudnivalókra koncentrál az egyes fajok ismertetésénél. A rajzok kicsit túl is hangsúlyozzák az egyes fajok jellemzőit, de ezt most pozitívumként értékelem, mert így sokat segít egy kezdőnek, és sokkal látványosabb. Ideális lehet ahhoz, hogy pl. kisgyereknek kedvet csináljunk az akváriumhoz, de bármely kezdőnek szívesen ajánlom. Nem full profi könyv, mégis egy kedves színfolt számomra a könyvespolcon.