Sötét ​lelkek leple (Ravenloft 5.) 7 csillagozás

Elaine Bergstrom: Sötét lelkek leple

A most következő történet a legrégebbi papírtekercsen található, melyet a Vigyázók Rendje őriz. A tekercs sarkai megpörkölődtek, de a történet maga sértetlen.
A sorozat minden regénye önmagában is teljes egész, melyek a Sötét Uradalmat benépesítő ostromlott hősök és hatalmas gonosz urak hátborzongató történeteit tárják fel.

Eredeti cím: Tapestry of Dark Souls

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Amon, Budapest, 1994
300 oldal · ISBN: 9638106069 · Fordította: Dávid Attila Norbert

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Noro MP
Elaine Bergstrom: Sötét lelkek leple

Atipikus játékregény, amely egyetlen falu és a közeli apátság területén játszódik, és egy ősi ereklye által elcsábított, alapjában véve kicsit sem kalandozó lelkületű embereket állít a középpontba. Egy elátkozott nőt, egy saját hatalmától megrészegülő fiút, és egy (emberi) szörnyeteget, aki a maga módján tulajdonképpen szereti – vagy próbálja szeretni – a fiát. A középpontban a szereplők bűntudata és az őket érő kísértés áll. A magyar szöveg a 20 évvel ezelőtti viszonyoknak megfelelően gondozási hiányosságokkal küzd.
Főként rendhagyó stílusa miatt, nálam ez a második legjobb Ravenloft regény Christie Golden: A Holtak Tánca c. könyve után.

18 hozzászólás
>!
Greywind
Elaine Bergstrom: Sötét lelkek leple

Ismét egy olyan könyv, amiért nagyon kár. Az alapötlet jó, kifejezetten tetszett a lepel „működése”, és a szerzetesek hagyományai. A cselekmény és a kilátástalan hangulat, az érzés, hogy itt csak rossz és még rosszabb közül lehet választani, a város lakóinak állandó rettegése, mellyel együtt élnek, hozza Ravenloft világának borúját. A szereplők nagy részének megformálása viszont erősen sántít, néha egyszerűen nem tudok más inkdokot látni a cselekedeteikben, mint „mert csak”. A legszörnyűbb mégis a fogalmazásmód, a stílus, ami az egész történetet agyoncsapja. Döcögős, darabos, néhol magyartalan és ordas helyesírási hibák vannak benne (oké, ez a magyar kiadás hibája, csókolom a kezét a fordítónak, a lektornak és a korrektornak), valamint előfordul, hogy két mondat között erőszakkal sem lehet kapcsolatot teremteni. Ja, és nem tudom, hogy modulból/játékból született-e a regény, de néhol nagyon kilóg a szabálykönyv-lóláb. Esetleg csak én vagyok túlságosan AD&D nerd. Messze elmarad kedvenc Ravenloft-sztorimtól, a Holtak táncától.

8 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Ravenloft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christie Golden: A Holtak Tánca
J. Robert King: A Félelem Cirkusza
Justin Achilli: New York éjszaka
Peter V. Brett: A Rovásember
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Joe Hill: NOS4A2
Clive Barker: Korbács
John Caldwell: Fekete lángok
Rachel Caine: Az üvegház
Jon Sprunk: Az Árny fia