Szerelem ​a huszonhetedik sorban 51 csillagozás

Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Cora ​Hendricks épp élete mélypontján van. Nem csak egy keserű szerelmi csalódást kell kihevernie, de Alzheimer-kóros édesanyja egyre súlyosbodó betegségével is kénytelen szembenézni. A londoni Heathrow-n dolgozó lány mindennapjainak szomorú egyhangúságát egy váratlan intézkedés töri meg: a reptér vezetősége biztonsági rendelkezésre hivatkozva beszünteti az online utasfelvételt, így mindenki kénytelen lesz az utasfelvételi pulthoz fáradni. Az álmodozó lány elhatározza: ahelyett, hogy saját sorsa miatt aggódna, inkább mások életében menekül. Ő maga ugyan már végleg lemondott a szerelemről, de ez nem akadályozza meg abban, hogy Cupido szerepét magára öltve, az utasok között villám-párközvetítésbe fogjon.
Cora a megérzései, az internet és cinkostársa, a légiutas kísérő Nancy segítségével a huszonhetedik sorban rendezi be szerelmi laboratóriumát. Minden járaton lesz két mit sem sejtő utas, akik az út végére rájönnek: végig álmaik szerelme mellett ültek. Vagy mégsem – Cupido-Cora… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek General Press

>!
General Press, Budapest, 2018
320 oldal · ISBN: 9789634521198 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
General Press, Budapest, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521181 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Cora Hendricks


Most olvassa 1

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

”– Csak az a gond, Cora, hogy annyira el vagy foglalva mások boldogságával, hogy teljesen elfeledkezel a sajátodról. Egek! Nem is te vagy a saját történeted főszereplője. Csak egy támogató karakter vagy, és ez elszomorít.”

A főszereplő lakótársának véleménye igen helytálló, és bármennyire is akartam szeretni Corát, engem is mélységesen elszomorított. Cupidóként megszállottan próbálja összehozni az utasokat a 27. sorban, miközben eredményeiről táblázatokat vezet és diagramokat készít. Egyfajta menekülés ez számára az életből, egy mély nyomot hagyó szakítás után, illetve meg kell küzdenie édesanyja betegségével is, aki Alzheimer-kórban szenved. Mindez akár egy jó történet lehetőségét is rejthetné magában, de a kivitelezés sajnos nem a legjobban sikerült. Egyáltalán nem gördülékeny a stílus, helyenként túlságosan bugyuta. A szórakoztatásról gondoskodnak a reptéri dolgozók és az utasok kissé kusza törtenetei, az anyai vonal pedig a történet mélységéért lenne felelős. Számomra azonban különösen idegesítő volt, hogy anyját szinte végig Sheila-ként emlegeti. ”Sheila a legkedvesebb nő, akit ismerek.” Ki beszél így az anyjáról? Összességében egy érdekes könyv, jó alapötlettel, azonban nagyon kezdetleges írói stílussal.

cicus61 P>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Unalmas!!!! Gondoltam, hogy egy jó kis történet, végre nem egy sablonos könyv. Lehetett volna ilyen is, de sajnos nem sikerült. A szereplők rettentően bugyuták voltak, egyáltalán nem tudtam megkedvelni őket. Tényleg lehetett volna jó is a könyv, csak nagyon rosszul volt megírva. Többször lapozgattam, volt pár jó kis epizód, de ennyi.

2 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Romantikus történet de senki ne várjon egy gyors izgalmas pörgős storyt. Néha bizony untam és lassan haladtam vele. A főszereplőnek szíve összetörve és másokat boronál össze több kevesebb sikerrel. Azért ha nehezen is a végére megvan a boldog vég de többet tuti nem fogom olvasni.

kratas P>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Ami jó volt:
– az alapötlet
– Aiden
– Ingrid
– Sheila
– a nyugdíjas pár
Ami nem volt jó:
– a kivitelezés
– és minden egyéb szereplő a fent felsoroltakon kívül, igen, többek között a főszereplő is

3 hozzászólás
nypiro P>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Érdekes könyv volt. Ha összeképet nézem, hogy romantikus kategória akkor középkategóriás. Cora eléggé céltalan, sőt nem is kicsit. Kényszeres tüneteket mutat a táblázatával. De valahol meg nekem nagyon vicces a sztori. Ahogy lelkesen keresgéli az utasokhoz a párokat, nem zavarja, hogy elmegy mellette a sors.
Viszont ott van az anyukája, ahogy ír róla az írónő nekem néhány pzs-ra szükeségem volt hozzá. Ez az egész könyv értékét nálam egy kicsit magasabb csillagra értékelte. Éppen nincs mit olvasni és jól jön egy nem túl velős romantikus könyv, ahhoz mindenképpen elég.
Más mélység nincs benne.

Gabcsi77>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Megannyi tucat történet után,igazi kis felüdülés egy könnyed,kis story…a fül szövegből nem derül ki,ki is lesz a nagy találkozás,ami nem is baj,mert időt hagy a találgatásra…;-)

Felixa P>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Alapötlete nem mindennapi és olyan sok jót ki lehetett volna hozni belőle. Ez viszont nem teljesen sikerült. Sok volt a számomra unalmas és semmit nem mondó rész. Már-már a bugyutaság határát is súrolta néhol.

Gaby33>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Az egyetlen szó, ami erről a könyvről leginkább eszembe jut az: UNALMAS. Végigolvastam, de komolyan gondolkoztam rajta, hogy félbehagyom, de mivel még mindig utálok egy könyvet félbehagyni, így végigszenvedtem… kár volt rá időd pazarolni…

1 hozzászólás
turanett P>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Nagyon vártam ezt a könyvet, nem is tudom ,hogy miért. Bele szerettem a borítóba. Sajnos csalódás volt. Üres és vontatott. Az alap ötlet jó, de nagyon laposra sikeredett. A főszereplő Cora mindenki boldogságával törődik, csak a sajátjával nem. Semmi sem érdekli a statisztikáján kívül. Kivétel az édesanyja. Egyedül ebbe a szálba lehetett kapaszkodni. Nagyon megható volt, főleg az anyukája levele amit Corának írt.

Andilány>!
Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban

Maga az ötlet tetszett, hogy Cora Cupido-ként megpróbálja összehozni az embereket a repülőn és érdekes is volt olvasni az egyes kis történeteket (bár azért örültem volna néha, ha olvashatunk arról is, hogy mi történt a párokkal a későbbiekben), de egy idő után Cora-nak ez annyira a rögeszméjévé vált, hogy ez zavart. Egyáltalán nem tudott mással foglalkozni, csak erre koncentrált és közben meg a saját élete romokban hevert. Azzal kellett volna inkább foglalkoznia, mert ez a volt szerelmem után bánkódok hozzáállás már rohadtul kezdett idegesíteni. Főleg, hogy az a pasi egy hazug bunkó volt. Így viszont Cora nem is vette észre, ami a szeme előtt volt. spoiler A vége bonyodalom viszont nagyon kiszámítható volt, meg a megoldás is. Kár érte. Ettől függetlenül nekem kellemes kikapcsolódást nyújtott.


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Az önsajnálatnál nem sok hasztalanabb dolog létezik.

238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önsajnálat
Málnika P>!

– Csak az a gond, Cora, hogy annyira el vagy foglalva mások boldogságával, hogy teljesen elfeledkezel a sajátodról. Egek! Nem is te vagy a saját történeted főszereplője. Csak egy támogató karakter vagy, és ez elszomorít.

238. oldal

Kasztana>!

Cora nem szólt egy szót sem, egyszerűen lehúzta a bal cipőjét, és behajította a táncparkett kellős közepére. Amikor elmentek érte, egy zavart fiatalembert találtak, aki döbbenten forgatta a csizmát, mely az imént találta mellkason. Cora megragadta a repülő lábbelit, majd faképnél hagyta Roisint, hadd magyarázza ki a helyzetet.

Kasztana>!

– Ó, Nancy, bébi! Ez remek. Te csodálatos vagy. Sokkal jobb tőled kapni az utasításokat, mint Mandarin Sarahtól. Sarah Martin, a fedélzet vezető légiutas-kísérője hajlamos volt túlzásba vinni a szoláriumozást.

nypiro P>!

Cora félt új dolgokat mesélni az anyjának, nehogy kiszorítsa a régebbi, fontosabb emlékeket. Az eszével tudta, hogy ez nem egészen így működik – az orvosok elmagyarázták a rövid és hosszú távú memória közötti különbségeket –, mégis legszívesebben egy puha gyapjúsapkát húzott volna az anyukája fejére, nehogy a haldokló agysejtek kimeneküljenek a fülén.

Kapcsolódó szócikkek: Cora Hendricks · Sheila Hendricks

Hasonló könyvek címkék alapján

Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Cecelia Ahern: Életed regénye
Marian Keyes: Rachel vakációja
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság
Cecelia Ahern: A Tökéletes
Cecelia Ahern: Nyomomban az életem
Cecelia Ahern: Az üveggolyók titka
Cathy Kelly: Idén minden más lesz
Cecelia Ahern: Évről évre