Maradéktalanul 0 csillagozás

Eisenstock Ildikó: Maradéktalanul

Gondolná, ​hogy a szikkadt zsemléből édesség, a savanyú tejből túrógombóc, az újhagyma zöldjéből lepény, a maradék hurkából leves készülhet? Első hallásra hihetetlen, pedig ezek a valószínűtlennek tűnő átváltozások valójában néhány nem túl bonyolult recept segítségével megvalósíthatók. A könyv, amit a kezében tart, csupa ilyen varázslatot tartalmaz, és elkészítve a benne leírt ételeket, Ön is beláthatja: nem boszorkányság a kifogástalan, de az éléstár mélyén lapuló, már-már elfelejtett maradékok új életre keltése.
Hiszen a háziasszony egyik legnagyobb bosszúsága, ha valamilyen sok munkával elkészített finomságból egy kevés fölösleg a kamrába vagy a hűtőszekrénybe kerül. Az egész családnak nem elég, másodszorra senki sem kéri, majd néhány napi hasztalan kínálgatás után végül a szemétbe jut. Pedig néhány jó ötlettel ezek a falatok megmenthetők, sőt, megszaporíthatók. Nagyanyáink szakácskönyveiben az ilyen fortélyok mindig sok-sok oldalt foglaltak el, talán, mert eleink… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A hagyományos és mai magyar konyha szakácskönyvei Gladiátor

>!
Gladiátor, 2003
128 oldal · ISBN: 963804358X

Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Beh Mariann: A kert konyhája
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Ambrus Éva: Anya, kérek még!
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Horváth Ilona: Horváth Ilona illusztrált szakácskönyve
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés