Az ​alma 0 csillagozás

A növény és receptek
Eisenstock Ildikó: Az alma

Az ​alma, a Paradicsom tiltott gyümölcse, a több ezer éves történet szerint Éva kezében a csábítás eszköze, az egyik legfontosabb gyümölcsünk. Végigkíséri az emberiség történetét, számos legendában (Paris almája, Tell Vilmos), művészeti alkotásban szerepel. Európában szinte mindenütt megterem, termesztik is évszázadok óta, azaz szinte mindig kéznél van, mindennapi, állandó élelmiszerünk. Nem véletlenül, hiszen nemcsak állandó, hanem nagyon szerethető, és fontos is. Szerethető, mert pompás az íze, az ezernyi fajta mindegyikének csinos a külleme, jól mutat a különféle ételekben, és remekül illeszkedik mindenféle menübe, de mindezeken túl fontos is, mert a maroknyi gyümölcsben sokféle gyógyerő lakozik.

Ebben a könyvben az alma mindezen jó tulajdonságairól olvashatnak. A bevezetőben feltárjuk az alma történetét, botanikáját, gyógyhatásait, különféle felhasználási területeit. Ezt követően olyan ételek receptjeinek gyűjteménye következik, amelyekben az almáé a főszerep, kezdve a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Házi praktikák Cser

>!
Cser, Budapest, 2012
136 oldal · ISBN: 9789632782386

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Viktoras Kulvinskas: Csíraételek
Csurgó Sándor: Családi gyógynövénytár
Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában
Radoslav Šrot: Vitaminkert – zöldségtermesztés
Terbe István: Levélzöldségfélék
Kohut Ildikó: Bodza a kertben, a konyhában és a házi patikában
Renate Volk – Fridhelm Volk: Főzzünk fűszernövényekkel!
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Jamie Oliver: Minden napra superfood
Török Eszter: 100% egészség, 0% cukor!