A ​vegetárius főzés örömei 4 csillagozás

200 felséges recept az indiai vaisnava hagyományok alapján
Egyedi Péter: A vegetárius főzés örömei Egyedi Péter: A vegetárius főzés örömei

E ​receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentálják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növényekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. Mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit a következő finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósza (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség) laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt). Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízlelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami… (tovább)

>!
Magánkiadás, Budapest, 1990
176 oldal · ISBN: 9635002491
>!
Magánkiadás, Budapest, 1982
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635001509 · Illusztrálta: Locher Erika, Török Jolán, Balogh Margit, Fekete Hajnal
>!
Go-Press, 1982
160 oldal

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
eeszter P
Egyedi Péter: A vegetárius főzés örömei

Egyedi Péter: A vegetárius főzés örömei 200 felséges recept az indiai vaisnava hagyományok alapján

Jó – azoknak, akik szeretik az egyszerű recepteket… Én a kicsit extra, kicsit rafináltabb recepteket szeretem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India
Kurma Dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
Gyulai Gábor: Govinda szakácskönyve
Indiai konyha
Martha Day: Nagy karácsonyi szakácskönyv
Laár András – Laár Györgyi: 108 finomenális vegetáriánus recept à la Laár
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Elisabeth Döpp – Christian Willrich: Vegetáriánus ételek
Z. Tábori Piroska (szerk.): Húst pótló ételek hústalan napokra