Állati ​illemtan 31 csillagozás

Egri Mónika: Állati illemtan

A szerző kedves és roppant mulatságos állatfigurákat hív segítségül, hogy mindennapi és abszurd élethelyzetek bemutatásával egyértelmű üzenetet adjon át a négyéveseknek az alapvető illemszabályokról. A társas viselkedés normáit, alapszabályait vicces feliratokkal közvetíti, és ily módon játékosan, észrevétlenül tanít.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760146 · Illusztrálta: Egri Mónika

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Zsűritársaimmal ellentétben nekem tetszett: helyes, vicces a szöveg, a rajzok meg nagyon aranyosak. Szerintem a kicsik szívesen böngésznék, és az sem utolsó szempont, hogy jó esetben közben elsajátítanak egy-két illemszabályt is, úgyhogy nem csak szórakoztató, hanem hasznos is.

dtk8 P>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Nem nagyon tudom hova tenni ezt a könyvet.
Illemtan, de nem csak illemszabályok vannak benne (pl. öntözd meg a virágokat). Szabályok, tanácsok, de nem mindegyik konkrét. A rajzok furák, néha nyomasztóak, néha aranyosak.
Nem értem, nem tetszik.

2 hozzászólás
bagie P>!
Egri Mónika: Állati illemtan

"Vabat péntek,
vabat vombat,
vabad vappanozni…"

…2 oldal…itt ledobtam a láncot… (pedig azért vannak „használható” oldalai, tanácsai is)…

1 hozzászólás
Boglárka_Madar P>!
Egri Mónika: Állati illemtan

A korábbi értékelésrk alapján sok jót nem vártam a könyvtől, de gondoltam adok neki egy esélyt, hátha a célközönségnek bejön.
Sajnos(?) nem így lett. Dóri kb a harmadánál feladta és inkább elvonult jobb szórakozás után nézni. És azt kell mondjam, megértem. Nekem még az se volt egyértelmű mindenhol, hogy milyen illemet akar bemutatni, de voltak olyanok is amit nem sorolnék az illem kategóriába. Nem mondom, volt 1-2 jobb oldal is a könyvben, de a rövidsége ellenére alig győztem kivárni a végét, és ezen az illusztrációk sem segítettek.

Trudiz>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Kissé agyament formába öltött, furának nagyon mondható illemtan kerekedett itt ki. Néha jót derül az ember, de leginkább csodálkozik.

dianna76 P>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Először a könyvesboltban találkoztam ezzel a kötettel. Belelapozva tetszettek az illusztrációk. Én elolvasva is tudtam értékelni a rajzokat, a bennük rejlő humort, és szójátékokat. Azt viszont nem értem, hogy egyes oldalakon hol az illemtan? Az, hogy nem szabad a konnektorba nyúlni, vagy a zebrát kell igénybe venni az úton való átkeléshez egy szabály. Nem pedig illemtan. Ahogy az sem, hogy felelősek vagyunk a saját élőlényeinkért, azaz a virágokat gondozni kell. Szóval ezeknek közel a fele nem az illemtan kategóriába sorolható. De mindegy! Nekem az illusztrációk tetszettek, de a mellékelt szöveget nem mindig tudtam hová tenni, azaz összekapcsolni velük. A zsiráfosnál – ahol egy maki ül a fején – pl. mi a lényeg? Ne mássz más fejére!? Vagy képletesen: ne menj más agyára!? A kengurumamán csüngő koaláknál Ne légy féltékeny! a tananyag? Szóval nem teljesen világos minden. És igen, jó lett volna valami bővebb szöveg arról, hogy mi illik, és mi nem. Mindenesetre a vombat kádból kilógó praclijáról, meg a Lábkörmöket beáztatni! utasításról eszembe jutott, hogy le kell áztatnom a sarkaimat. Ezért már megérte!

>!
Naphegy, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760146 · Illusztrálta: Egri Mónika
Ancsúr>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Leginkább annak szól a 2,5 csillag, hogy a nagyja nem is illemszabályokkal van tele. Arról nem is szólva, hogy szerintem a képek nem adják vissza az „illemszabályokat". Sőt, én túl dominánsnak érzem a rajzokat az amúgy túl össze-visszának tűnő szöveg mellett. Elvonja a figyelmet a lényegről.

Aurora_Michaelis P>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Cuki könyvecske jópofa rajzokkal. (Sok)minden benne van, amit már pici korban érdemes megtanulnia egy gyereknek akár a saját maga biztonsága és egészsége érdekében, akár másokéban, illetve azért, hogy udvarias, illemtudó, környezettudatos, kedves stb. felnőtt váljék belőle. Nincs szöveggel telezsúfolva a könyvecske, de ahhoz éppen elég a „felirat”, hogy beszélgetni lehessen a kisgyerekkel egy-egy témáról.

Eowyn I>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Hát nem is tudom. Előrször azt akartam írni, hogy ez egy ordas nagy idiótaság, de aztán láttam benne egy-két értelmesebb tanácsot is. Az első oldalon a vombattól kicsit letettem a hajamat (az meg mi a nyavaja???), meg a sérótól is. Ezt leszámítva, ja nem, ezt leszámítva se olvasnám fel a keresztfiamnak.

PTJulia P>!
Egri Mónika: Állati illemtan

Igazán szórakoztató könyvecskét, egyfajta viselkedésajánló posztergyűjteményt tarthatunk a kezünkben, ha hozzájutunk Egri Mónika könyvéhez. Némely oldal ugyan nyögvenyelős, de számomra a többség kimondottan ötletes és szórakoztató volt;a vombatos oldalpár különösen ötletes ("Vabat péntek, vabat vombat, vabad vappanozni" énekli egy fürdőkádban habozódó vombat.) Ez az életkép emellett pl a víztakarékosságra és a szennyeskosár használatára is felhívja a figyelmet.
Meskönyvnek talán kevésbé nevezném a kötetet, de simán el tudnám képzelni poszterként az általános iskolák termeinek falán, vagy a folyosókon, menzán, melyik hová illik. Igazán ötletes felhasználási mód lenne!


Népszerű idézetek

Boglárka_Madar P>!

Ken-
guru

Kicsi Ken
még nem guru,
de már Keni.

27. oldal (Naphegy, 2018)

15 hozzászólás
Trudiz>!

Kérlek, ne rágd a körmöd! Hiszen annyi rágcsálnivaló van a világban.

15-16. oldal

Trudiz>!

Ha valami ilyen hosszú, az csak zsiráf lehet.

31-32. oldal

Trudiz>!

Vabat péntek,
vabat vombat,
vabad vappanozni…

3. oldal

>!

Nem kövérít a fogszabi, skacok?

18. oldal (Naphegy, 2018)

7 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gani Zsuzsanna: Illemtudó mesék
Dallos Szilvia: Illemberke történetei az óvodában
Csukás István: Ugrifüles, az illemtanár
Füzesi Zsuzsa: Beszélgetőkönyv
Kérem szépen!
Christine Ricci: Dóra illemtana
Richard Scarry: Ahogy illik
Annie Groovie: Leon és az illemszabályok
Andódy Tiborné: Kis illemtudós
Pokorádi Zoltánné: Tudod-e? – Illemtan