Prágai ​utcák és éjszakák 6 csillagozás

Egon Erwin Kisch: Prágai utcák és éjszakák

Prága, ​a Moldva-part aranyvárosa, nemcsak Husz János és Ticho Brache eszméinek fellegvára, nemcsak Mozart diadalainak színhelye volt – egyéb helyszínek is akadtak ott: árnyékos oldalak, sötét sikátorok, fekete éjszakák. Ezek legjobb ismerője a Bohemia helyi tudósítója, az ifjú Egon Erwin Kisch volt. A riporterkíváncsiság az ifjú Kischt nemcsak a szenzációs események. hírhedt bűncselekmények tetthelyeire űzte: gyakran megfordult „minden különösebb ok nélkül” a város gyanús zugaiban, a lebujok egyértelműen kétértelmű világában, aludt a hajléktalanok menedékhelyén, tutajozott a Moldván, komlót szedett – inkognitóban – a Zatec vidékén.
A Prágai utcák és éjszakák riport és tárcakötet a Gondolat Könyvkiadó 1974-ben Szenzáció! Szenzáció! címen megjelentetett gyűjteményének folytatásának tekinthető. E kötetben három riportkönyv válogatott írásait adjuk közre: a címadó kötet 1912-ben jelent meg, ezt folytatta Kisch egy év múlva a Prága gyermekeivel.… (tovább)

>!
Gondolat, Budapest, 1978
472 oldal · ISBN: 9632802535 · Fordította: Tandori Dezső

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

oross>!
Egon Erwin Kisch: Prágai utcák és éjszakák

több mint 20 éves adósságom törlesztettem…de így picit csalódás volt…túl sokat vártam rá. picit egyenetlen, néha nehézkes..mondjuk az sem mellékes, hogy nem szeretem Tandorit és ő fordította…azért érdekességként ajánlom

Hazard_of_love>!
Egon Erwin Kisch: Prágai utcák és éjszakák

Aki volt már Prágában és visszavágyik nem csak térben, de időben is… és az illusztrációk, igazi finomság, századfordulós nosztalgia, aki ezt szereti. Én nagyon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tompa Andrea: Fejtől s lábtól
Kéri Katalin: Hölgyek napernyővel
Baráth Katalin: A fekete zongora
Teknős Péter: Roppannak a sapkarózsák
Karinthy Frigyes: A szerelmes Nap
Janikovszky Éva: Ájlávjú
Janikovszky Éva: De szép ez az élet!
Tábori Kornél: Kalandornők
Hajdu Péter – Kroó Katalin (szerk.): Elbeszélés a 19. és 20. század fordulóján
Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan