Who's ​Afraid of Virginia Woolf? 22 csillagozás

Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf? Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf? Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf? Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf?

George, a disillusioned academic, and Martha, his caustic wife, have just come home from a faculty party. When a handsome young professor and his mousy wife stop by for a nightcap, an innocent night of fun and games quickly turns dark and dangerous. Long-buried resentment and rage are unleashed as George and Martha turn their rapier-sharp wits against each other, using their guests as pawns in their verbal sparring. By night's end, the secrets of both couples are uncovered and the lies they cling to are exposed. Considered by many to be Albee's masterpiece,Who's Afraid of Virginia Woolf?is a „brilliantly original work of art – an excoriating theatrical experience, surging with shocks of recognition and dramatic fire” (Newsweek).

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vintage Classics Vintage

>!
New American Library, New York, 2006
272 oldal · ISBN: 9780451218599
>!
Vintage, London, 2001
140 oldal · ISBN: 9780099285694
>!
Athenaeum, New York, 1978
242 oldal · puhatáblás

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

RitaMoly P>!
Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf?

A rövidsége ellenére elég súlyos darab, hosszabbnak tűnt, mint amilyen valójában. Azon túl, hogy összemossa a valóság és az illúzió határait, nagyon jól ábrázolja azt a mérgező kapcsolatot, amiben mindkét fél szenved, de nem mernek/akarnak kilépni belőle, mert csak erre van létező megküzdési mechanizmusuk.

>!
Vintage, London, 2001
140 oldal · ISBN: 9780099285694
hraurie P>!
Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf?

Sajnos nem értékeltem azon nyomban, hogy elolvastam, és így már csak töredékekre emlékszem belőle, ami arra utal, hogy nem tett rám túlságosan mély benyomást. Mindenesetre elég lehangoló mű, érdekes kérdéseket feszeget, úgyhogy olvasásra ajánlom mindenkinek.

chibizso>!
Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf?

Abszurd dráma ez, letagadhatatlan. Sokszor lefejeltem az asztalt, mert annyira fájdalmas és fárasztó volt, viszont csodálkoztam is, hogy hogy lehet ilyen mesteri. Minden elismerésem Albee-nek, továbbá örülök, hogy egyetemen ilyet olvashattam.
Mellesleg, én is félek a Woolf-tól.

agivagyok>!
Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf?

Nagyon nem szeretem a drámákat, ennek sem láttam semmi értelmét. Néhol vicces volt, néhol semmit sem értettem belőle. Biztos élvezhető, én csak szenvedtem vele, nem szeretnék találkozni vele soha többet. (Martha egy idióta..)

3 hozzászólás
cu2>!
Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf?

Még egy ilyen lehangoló és brutális csodát! Filmben is jó volt (Mike Nichols), színházban is (Radnóti), de a leginkább könyvben üt.

vebu>!
Edward Albee: Who's Afraid of Virginia Woolf?

Igazából csak azért kap kettőésfél csillagot, mert biztos amúgy nagyon jó, és rengeteg rejtett jelentésről lemaradtam, csak szimplán nem értettem. De egyébként, ez szerint BOR-ZAL-MAS. Én színdarab olvasása közben még nem szenvedtem ennyire. Egyszerűen borzalmasak voltak a karakterek, a történet (milyen történet???), és úgy küzdöttem át magam minden oldalon. Egyébként ha részeg emberek társalgását szeretném hallgatni, akkor elmegyek szórakozni az egyetemi szaktársakkal csütörtök este. Próbálok valami jót mondani, de nem megy. Ilyen még nem volt Moly-pályafutásom során.


Népszerű idézetek

tndora>!

We both cry all the time, and then, what we do, we cry, and we take our tears, and we put 'em in the ice box, in the goddamn ice trays until they're all frozen and then… we put them… in our… drinks.

The Exorcism

chibizso>!

George: Martha is a remarkable woman. I would imagine she weighs around a hundred and ten.
Nick: Your… wife.. weighs…?
George: No, no, my boy. Yours! Your wife. My wife is Martha.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tennessee Williams: A Streetcar Named Desire
Lillian Hellman: The Children's Hour
Isaac Bashevis Singer: Enemies, a Love Story
William Shakespeare: All's Well That Ends Well
Thornton Wilder: Our Town
Tennessee Williams: The Glass Menagerie
Tony Kushner: Angels in America – Millennium Approaches
Tony Kushner: Angels in America – Perestroika
Thornton Wilder: Our Town / The Skin of Our Teeth / The Matchmaker
Tennessee Williams: Baby Doll