Görög ​mondák és regék 10 csillagozás

Eduard Petiška: Görög mondák és regék Eduard Petiška: Görög mondák és regék Eduard Petiška: Görög mondák és regék Eduard Petiška: Görög mondák és regék

Azokban az időkben, amikor az emberek sok jelenségre nem találtak magyarázatot, azokat titokzatos erőknek, rejtélyes lényeknek, szörnyetegeknek, tündéreknek vagy isteneknek tulajdonították. A képzeletük szülte szörnyetegek valóságos állatokra hasonlítottak, s a tündérek, nimfák és istenek úgyszólván emberi tulajdonságokkal rendelkeztek. Haragudtak, nevettek, szerettek jól enni, inni, gyerekeik voltak és civakodtak egymással. A régi görög bölcsek bátorságot és reményt oltottak az emberekbe. A mondák arra tanították őket, hogy szomjazzák a tudást, mint kedvenc hősük, gyakorolják erejüket, amint ő teszi, legyenek bátrak, igazságosak, és akkor kiállják a legnehezebb próbákat. Kedves Olvasó, merüljön bele e csodálatos hősök világába, ismerkedjen meg velük és történeteiket olvasva képzeletében élje át varázslatos kalandjaikat.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Holnap, Budapest, 2019
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633492505 · Illusztrálta: Igor Lazin
>!
Holnap, Budapest, 2011
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633469231 · Fordította: Zádor Margit · Illusztrálta: Szilágyi Eszter
>!
Holnap, Budapest, 2001
260 oldal · ISBN: 9633464749 · Fordította: Zádor Margit · Illusztrálta: Szilágyi Eszter

1 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Sister>!
Eduard Petiška: Görög mondák és regék

Mindig is vonzódtam a görög kultúrához. A keresztanyámtól kaptam ezt a kötetet még kisebb koromban, amikor csak egy-két történetet meséltek nekem esténként a szüleim. Később tanultam is róluk, sőt, még az Odüsszeiát is kiolvastam a híres Devecseri Gábor-féle fordításban. Kilencedik osztályban legalább két hónapot csak a görögöknek szenteltünk, így felvértezve ezzel a tudással, nagyon élveztem az órákat. Mivel az eredeti történetek kicsit nehezen emészthetőek és érthetőek az ifjúság számára, épp ezért nagyon jó ötletnek találtam ezt a kötetet, mely szinte az összes híres görög hőst felvonultatja. Több történetre emlékeztem, amit korábban olvastam, de így, felnőtt fejjel, ugyanolyan izgalmasnak találtam őket, mint akkor, kislányként. :)

A kisebb helyesírási hibák, elütések többször bántották a szemem, de maga a kivitelezés a szép, szemrevaló illusztrációkkal igazán tetszetős ajándék bárki számára.

tgorsy>!
Eduard Petiška: Görög mondák és regék

Sajnos ma már ez a könyv megszerezhetetlen. Pedig ezzel nem csak az olvasást lehetne megszerettetni, hanem a történelmet is. Arról nem beszélve, h. tíz éves kor körül megismerhetnék, koruknak megfelelő stílusban, műveltségünk görög alapjait. Mennyivel könyebb olvasni és érteni Homéroszt és a görög tragédiákat, ha kisiskolásként meseszerűen megismertem a sztorit.


Hasonló könyvek címkék alapján

Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék
Bera Károly – Tóth Dóra (szerk.): Képes mitológia
Rick Riordan: Neptunus fia
Gerhard Fink: Az ókori görögök
Bácsi Gy. Antal (szerk.): Görög mondák
Anita Ganeri: Mítoszok 30 másodpercben
Peter Oliver: Odüsszeia
Ali Smith: Antigoné
Jean Menzies: Görög mítoszok
Ivan Olbracht: A bölcs Bidpai és állatai