Tudományos ​vegetariánizmus 3 csillagozás

Edmond Bordeaux Székely: Tudományos vegetariánizmus Edmond Bordeaux Székely: Tudományos vegetariánizmus

Az emberiség mindig azt keresi, hogyan tapasztalhatná meg az életet a maga teljességében. Az összes szociális, gazdasági vagy politikai reform azt az univerzális elégedetlenséget tárta fel, ami a tökéletlen körülményekkel és azzal a minden lélekben meglévő, veleszületett tudattal kapcsolatos, miszerint a harmónia és egészség az ember igazi öröksége.
A vegetariánizmus úgy tekinti a kiváló egészséget és életerőt, mint az ember normális állapotát. Célja az egészség, a test, a szellem, és a lélek kiegyensúlyozott fejlődése, a természet örök törvényeivel összhangban. Határozott kapcsolat van a táplálék és az életmód között. Az étel minőségének és mennyiségének hatása van az erkölcsi fejlődésre, valamint a fizikai jólétre és a boldogságra. Következésképpen a vegetariánizmus olyan diétát keres, aminek segítségével megvalósíthatók ezen eszmények.

>!
90 oldal · ISBN: 9789638941060

Kiemelt értékelések

>!
eeszter P
Edmond Bordeaux Székely: Tudományos vegetariánizmus

Elég vázlatos a könyv, ismert dolgokat vesz sorra. Azért nem bántam meg, hogy elolvastam, bár a tej kérdésében egyáltalán nem értünk egyet. A könyv ugyanis nagyon egészségesnek tartja, én már kevésbé. (Ebben mondjuk az is segítségemre van, hogy allergiás vagyok rá.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Posta Renáta: Paleolit konyha hedonistáknak
Nagy Réka: Ökobaba
Natasha Campbell-McBride: Gap-szindróma – az emésztés és a pszichológia kapcsolata
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Túry Ferenc: Anorexia, bulímia
David Servan-Schreiber: A rák ellen
L. Kovács Eszter: Török basa, hol a hasa?
Oláh Andor – Kállai Klára – Vadnai Zsolt: Reformkonyha
Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás és korunk betegségei
Császárné Benke Mária: Életünk és ételünk