Az ​ajándék 1061 csillagozás

12 életmentő lecke
Edith Eva Eger: Az ajándék Edith Eva Eger: Az ajándék Edith Eva Eger: Az ajándék Edith Eva Eger: Az ajándék

A ​döntés című sikerkönyv szerzőjének új, inspiráló és gyakorlati tanácsokat tartalmazó kalauza segít, hogy megszabaduljunk a romboló mintáinktól és bénító gondolatainktól, s ezáltal szabadon élvezhessük az életet.
Edith Eva Eger elsöprő erejű első könyve, A döntés azt mutatja be, hogy a szerző miként élte túl a koncentrációs tábort, miként dolgozta fel annak traumáját, és hogyan tudott lélekben is szabaddá válni. A világ legkülönbözőbb tájairól több ezer olvasó írt Edith Eva Egernek, hogy elmondják, mennyire hatott rájuk A döntés, miként segített feldolgozni múltjukat és fájdalmukat, s egyúttal arra kérték a szerzőt, írjon egy még gyakorlatiasabb kötetet.
Az ajándékkal Eger olyan kézikönyvet nyújt át olvasóinak, amely szelíden bátorít bennünket mindazon gondolataink és viselkedésünk megváltoztatására, amelyek a múltban gúzsba kötöttek bennünket.
A legrosszabb börtön ugyanis nem a nácik lágere volt, hanem az a börtön, amit Edith Eva Eger maga épített fel saját… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tartalomjegyzék

>!
Open Books, Budapest, 2023
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635723911 · Fordította: Mesterházi Mónika, Bíró Júlia
>!
Open Books, Budapest, 2022
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635722679 · Fordította: Mesterházi Mónika, Bíró Júlia
>!
Open Books, Budapest, 2022
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635721108 · Fordította: Mesterházi Mónika, Bíró Júlia

10 további kiadás


Enciklopédia 49


Kedvencelte 142

Most olvassa 199

Várólistára tette 459

Kívánságlistára tette 517

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Edith Eva Eger már A döntéssel meggyőzött és tudtam, hogy ha megjelenik a legújabb kötete, akkor azt mindenképpen megveszem és elolvasom. Nem kellett csalódnom. Ezúttal rövidebb, tömörebb formában nyújt át életsegítő tanácsokat, technikákat. Rengeteg példát vonultat fel a saját és páciensei életéből, némelyik közülük egészen sokkoló. Az biztos, hogy a könyv telis tele van jobbnál jobb mondatokkal, melyeket akár mantraként is alkalmazhatunk az életünkben. Minden fejezet végén kulcsokat ad a kezünkbe, hogy hogyan szabaduljunk meg pl. az áldozatléttől, az önfeladástól, a titkoktól, a bűntudattól, a szégyentől, a merevségtől, a félelemtől, stb.
Ez egy sokszor olvasós könyv, örülök, hogy a polcomon tudhatom. Nem csak magunknak, másoknak is jó ajándék lehet ez a könyv. Vegyétek, terjesszétek, ajándékozzátok a bölcs Edie asszony gondolatait!

>!
Libri, Budapest, 2020
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634337171 · Fordította: Mesterházi Mónika
3 hozzászólás
szabadosági I>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

A döntést sokszor neveztem már „életem könyvének”. Néhány éve egy krízis időszakban azt éreztem megmentette az életemet, emiatt nem tudok elfogultság nélkül beszélni sem a könyvről, sem a szerzőről. Vállalom. Amiatt viszont rettentően féltem, hogy vajon Az ajándék, hogyan teljesít. (Nem lesz-e olyan érzésem, hogy csak egy újabb bőrt akart a kiadó lehúzni a szerzőről és az őt körülvevő nemzetközi népszerűségről?) Féltem én magam nem-e tettem olyan magasra a lécet, amely már-már megugorhatatlan? (könnyen megeshet)
Szerencsére: nem!
Az ajándék egyetlen szóval: TÖKÉLETES!

Meggyőződésem, hogy Dr. Eger azért él 93 évesen is, (mégha írja is a könyvben, hogy minden egyes nap fájdalmakkal) mert az a feladata, hogy tanítson minket!
Az egész könyv egy hatalmas origami lett, annyi helyen hajtottam be mert találtam egy-egy olyan gondolatot, amit mindenképpen szeretnék a mindennapok részévé tenni! Annyi helyen húztam alá (ceruzával) mondatokat, hogy úgy fest, mint egy munkafüzet. De talán ez is a célja ezzel Dr. Egernek. Hogy használjuk! Tanuljunk! Fejlődjünk! Ezt kívánom nektek is!
Hiszem, hogy aki ezt elolvassa, és csak egyetlen gondolatot magával visz, és beépít a mindennapokba, jobb emberré válhat. Pláne, ha többet..
Szóval olvassátok, ajándékozzátok egymásnak, és beszéljetek róla!

Szerint akár még azoknak is jó, akik A döntést nem olvasták, vagy régóta halogatják, mert ez a könyv „belépésnek” is tökéletes! Aztán utána jöhet A döntés, ahol Edith történetével hosszabban is megismerkedhet, aki nem ismerné!

Tehát remek lett! Már csak azt kívánom, hogy ajándékozzon meg azzal az élet, a jóisten, vagy bárhogy is nevezzük, hogy legyen szerencsém ezzel a csodálatos asszonnyal még találkoznom, interjút készítenem! Remélem 2021-ben ez is valósággá válhat!

Köszönöm Dr. Eger, hogy megint megmentett, hiszen mint tudjuk „Drágám, dönthetsz úgy, hogy szabad leszel!” <3

6 hozzászólás
MissFortune>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Edith Eva Eger egy csodálatos hölgy. Rengeteg traumán átesett élete során, amitől elképesztően erős lett és hatalmas bölcsességre tett szert.
Ebben a könyvben 12 életmentő leckéről olvashatunk. Megtanulhatjuk, hogyan győzzük le a félelmeinket, a bűntudatunkat, a szégyent és még sok más dolgot. Minden lecke végén van egy kis gyakorlat, amelyekkel az adott probléma megoldható.
Szinte mindegyik oldalt megjelöltem a könyvben, annyira tetszett némely gondolat. A 12 lecke mindegyikét a saját és a páciensei történeteivel mutatja be. Kicsit féltem, hogy száraz lesz, de abszolút olvasmányos.
Több ilyen könyvre lenne szüksége az emberiségnek.. Olvassátok, szeressétek, életre szóló élményt nyújt.

Málnika P>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

”Most fedezem fel, hogy a legkártékonyabb börtön a saját tudatunkban van, de a kulcs a zsebünkben. Bármekkora is a szenvedésünk, bármilyen erősek a rácsok, lehetőség van kitörni, bármi tart is fogva.”

Edith Eva Eger első, hatalmas sikert aratott írása után egy újabb ajándékot adott át az emberiség számára, egy második könyvben is megosztva életszemléletét és tudását. Míg A döntés egyben egy memoár és az általa kifejlesztett döntésterápia elméleti bemutatása, addig Az ajándék egy gyakorlati útmutató. Saját, illetve kliensei tapasztalatait osztja meg benne, hogy azokat a bizonyos téglákat legyen erőnk és eszközünk lebontani, majd szabadon élni. Sokszor ugyanis már nem a múltban megtörtént események, traumák, tragédiák akadályoznak meg minket a teljes élet megélésében, hanem az ezek következményeként a saját tudatunk által teremtett börtön. A 12 lecke és a hozzájuk tartozó kulcsok hasznos mankók lehetnek a kiúthoz, azonban hosszú évek börtönlétéből biztosan nem lehet egy olvasás után szabadulni, ezért inkább gondolatébresztőként szolgálhat a kiadvány. Rengeteg csodás idézetet jelöltem meg és jegyeztem fel magamnak a könyvből, azonban egyértelműen voltak benne olyan – főként a New Age ideológiájára épülő – részek is, amelyekkel egyáltalán nem tudtam azonosulni, mint például a tükör előtti szeretlek mondogatása.

A magyar származású, auschwitzi túlélő klinikai pszichológus kétségtelenül napjaink egyik legmotiválóbb embere, aki kitartásból, szeretetből és életigenlésből sokat taníthat nekünk. Az ajándék a remény és a szabadság könyve, a tökéletes helyett a teljes élet útmutatója.

7 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

„A szabadság alapja az erő, hogy dönteni tudunk. ”

Szeretem a pszihológiai könyveket. Mindig rádöbbentenek a való élet nehézségeire és a tökéletlenségeinkre.
Nagyon jó könyv, arra hogy megismerjük magunkat igazán. Felismerjük a hibáinkat, vagy a rossz döntéseinket és esélyt ad arra, hogy változtassunk. Megmutatva hogyan és milyen fontosságot szemelőtt tartva.
Lényegretörő és mindenki számára érthető hétköznapi példákon keresztül mutatja be a tanácsait az írónő. Micsoda lélekjelenlét ez a részéről azok után amin átment.

dontforgettosmileandread P>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

„Most fedezem fel, hogy a legkártékonyabb börtön a saját tudatunkban van, de a kulcs a zsebünkben.”

Sok gondolatot ki tudnék ragadni ebből a könyvből, hogy elkezdjem az ajánlót, de mégis , ezzel a legegyszerűbbel, de talán a legfontosabbal kezdeném. Amit adott nekem ez a könyv! Egy kulcsot. Kulcsot, amellyel sikerült kinyitni egy ajtót. De az ajtón már egyedül kell bemennem és az ott rám váró feladatokkal megküzdenem. Eger megtanít arra ,hogyan juss el a felfedezésig, hogy szükséged van arra a kulcsra. Megtanít hogyan használd. Ez egy nagyon hosszú folyamat. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű, de ami elindul benned, amit elhatározol, az a Tiéd és senki nem veheti el tőled. A saját magad drukkerének kell lenned.
Rengeteget adott ez a könyv, biztosan sokat fogom forgatni jövőre . Az életünk minden szakaszához van benne egy életmentő lecke.
Útmutatás, rengeteg gyakorlati lépéssel, amelyek méginkább megragadnak. Jó párat ki is próbáltam belőle.
A változás benned van!
A tanulás izgalom és öröm.
Képzeld el. Valósíts meg azt a válódat, akire a gyermekkori éned büszke.
„Ha meg akarjuk ünnepelni az élet ajándékát, akkor bármi történik, mindenben meg kell találnunk az ajándékot, még abban is, ami nehéz, amiről azt sem tudjuk, hogyan éljük túl. Megünnepelni az életet – és pont. Örömben, szeretetben, szenvedélyesen élni.”
2020, csodálatos könyvvel búcsúzom tőled!
Megerősödve, pozitívan! Gyere, 2021! BÚÉK!
Megadhatod magadnak ezt az ajándékot. Élj teljes életet.

4 hozzászólás
Gréta_Ürmösi>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Edith Eva Eger:A döntés című könyve volt a 2020-as évem legmeghatározóbb könyve. Az ajándék nagy eséllyel lesz a 2021-é, ezt szerintem már most kijelenthetem. Nem szoktam könyvekben aláhúzni soha, de ebben a könyvben minden második sor megérte volna azt a vonalat, akár duplán. Ez a könyv a legmegfelelőbb pillanatban talált rám, köszönöm, hogy ezt a csodát elolvashattam. Ez tényleg egy igazi AJÁNDÉK☺️

3 hozzászólás
pannik>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Nehéz értékelést írni bármilyen önsegítő könyvről, de Edith Eva Eger könyvéről kifejezetten az, rövidesen leírom miért.
Mióta megkaptam ezt a könyvet kicsit utána olvastam ki is ő, bekövettem Facebookon, megnéztem az On the Spot dokumentum filmet ami róla szól. Tisztelem és csodálom azért amin keresztül ment de még inkább azért amit önmagáért, a családjáért és másokért tesz rendületlenül.
Azért nehéz értékelést írni, mert ennek a könyvnek az értéke, a sorainak tartalma annyit ér egy-egy ember számára, amennyit a saját életére vonatkoztatva fel tud belőle használni, meg tud belőle érteni és esetleg valósítani. Ez pedig attól függ leginkább, hogy eddigi életében érték-e nagy veszteségek, traumák, bántalmazták-e érzelmileg, testileg, szerették-e igazán, vol-e aki szeresse, van-e akit gyászoljon, ha igen szembe mer és tud-e nézni a múlttal stb. stb. Ha ezekből sok van a puttonyban, akkor a könyv sokat tud adni, ha kevés akkor valószínűleg kevesebbet.
Az biztos, hogy Edith együttérző, szeretetteljes lénye ott vibrál a sorok között, és könyve tartalmával segíteni akar, át akarja adni amit megélt és megtapasztalt nem csak önmaga hanem páciensei által, segítségünkre szeretne lenni abban, hogy jobb életminőségünk legyen, teszi ezt úgy is mint túlélő és mint a lélek kiemelkedő eredményekkel diplomázott szakértője.
A fejezetek végén a gyakorlatok (kulcsok) kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy otthon, nyugalomban csak ennek a könyvnek a segítségével is elindulhatunk egy úton, hogy jobbá tegyük ami esetleg valahol a múltban elromlott, elszakadt vagy kimásszunk egy olyan posványból amibe beleragadtunk. A szembenézés, a feldolgozás, a döntés és a tovább lepés szavak nagyon fontosak lesznek ezen az úton, ha rá akarunk lépni, ha tenni akarunk magunkért akkor biztosan mindegyikkel dolgunk lesz.
Személy szerint nekem sokat adott Az ajándék és még fog is, mert több olyan fejezet kulcs is van, amit mindenképpen szeretnék megcsinálni. Úgyhogy köszönettel tartozom az írónőnek, valamint feltétlenül elolvasom A döntést.

K_Kata99 P>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

„Szeretetre születtünk; gyűlölni megtanulunk.”

Gondolkodtam, hogy Edith Eva Eger két megjelent könyve közül melyikkel is kezdjek, végül Az ajándékra esett a választásom.
A 12 fejezetre, vagyis 12 leckére osztott kötetben hol páciensei, hol pedig saját életének meghatározó eseményei segítségével Dr. Eger a gyász, a bűntudat, a félelem, az elengedés és a megbocsátás területeit járja körbe. Tanácsokat, útmutatást kínál, melyeket magunk is alkalmazhatunk, könnyítve kicsit a lelkünkön, más perspektívából szemlélni problémáinkat.
Számomra a legfontosabb üzenet, hogy szeressük önmagunkat, ugyanis „Te vagy az egyetlen, aki egész életedben megleszel magadnak. Minden más kapcsolat véget ér.”
Nehéz szívvel olvastam bizonyos részeket, így A döntést még hagyom kicsit a polcon várakozni.

4 hozzászólás
Nono_ P>!
Edith Eva Eger: Az ajándék

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Ahhoz nem kell bátorság, hogy valaki a tökéletesre törekedjen. Ahhoz kell bátorság, hogy átlagos legyen. Azt mondani „rendben vagyok magammal”. Azt mondani, „az elég jó: elég jó”.

Mikor a szürke hétköznapok gondjai kezdtek maguk alá temetni, akkor valahogy a kezembe akadt Edith Eva Eger új könyve.

Aminek nagyon örültem, mert megint emlékeztetett arra, hogy egy – két kedves szó önmagamhoz nagyobb hegyeket tud elmozdítani, mint az állandó hajtás és megfelelési vágy.
Szerettem minden sorát a könyvnek, mert rengeteg útmutatás és tanács volt benne pl.: gyászra, elengedésre és önszeretetre. Olyan helyzetekre is, amikkel még nem szembesültem a koromból kifolyólag.

Szóval nagyon hálás vagyok, hogy van, aki már előttem jár mind korban, mind bölcsességben és meg is osztja velem a tapasztalatait. Köszönöm! ♥

A remény nem a sötétségről való megfeledkezés. Hanem a sötétséggel való konfrontáció.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

Málnika P>!

Jobb kockáztatni és gyarapodni, és esetleg elbukni, mint börtönben élni, soha nem tudni meg, mi jöhetett volna még.

148. oldal (Libri, 2020)

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Csilla‿ P>!

Én nagyon megválogatom, hogy kire haragszom, mert amikor mérges vagyok, én szenvedek.

112. oldal

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Málnika P>!

Így engedjük ki magunkat az elkerülés börtönéből: hagyjuk, hadd jöjjenek az érzések. Hagyjuk, hogy átjárjanak. És aztán elengedjük őket.

54. oldal (Libri, 2020)

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Málnika P>!

Nem kell szeretnünk a bonyolult és fájdalmas dolgokat, amik történnek velünk. De amikor nem küzdünk és nem állunk ellen, több energiánk és képzelőerőnk marad, hogy előrelépjünk, nem pedig semerre.

118. oldal (Libri, 2020)

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

IrodalMacska P>!

Szeretetre születtünk; gyűlölni megtanulunk.

162. oldal

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Marietta_Czibolya>!

Most fedezem fel, hogy a legkártékonyabb börtön a saját tudatunkban van, de a kulcs a zsebünkben.

16. oldal

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Szelén>!

A szabadság alapja az erő, hogy dönteni tudunk.

11. oldal, Bevezetés - Kinyitni a tudatunk börtönét: Egy haláltáborban tanultam meg élni

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Kapcsolódó szócikkek: döntés · erő · szabadság
bleknajt>!

Ne légy Hamupipőke, aki a konyhában ül, és valami lábfetisiszta fickóra vár.

23. oldal

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

Kapcsolódó szócikkek: Hamupipőke
Bookaholic77>!

[…] senki el nem veheti tőled, amit a fejedbe raksz.

10. oldal

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

damaru>!

Az őszinteség azzal kezdődik, hogy megtanulsz önmagadnak igazat mondani.

77. oldal

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Bánki György: A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról
Lukács Liza: Lenyelt vágyak
David A. Clark – Aaron T. Beck: Szorongás és aggodalom munkafüzet
Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Feldmár András: A tudatállapotok szivárványa
Ellen Hendriksen: Hogyan lehetsz önmagad
Herendi Kata – Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válasz
Máté Gábor: A test lázadása
Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima