Különös ​történetek / Curious Stories 6 csillagozás

Edgar Allan Poe: Különös történetek / Curious Stories

Poe ​novellisztikája sokáig csak excentrikussága, akkoriban túlzottnak, már-már betegesnek érzett fantasztikussága, rejtett erotikája, szadizmusa és misztikája okán keltett feltűnést. Igaz ugyan, hogy az író valódi szakembere a szörnyűségeknek, a testi és lelki kínoknak, hagymázos látomásoknak, őrült képzelődéseknek, írásművészetének lényegét azonban nem az ilyen területen végzett bravúrjai adták. A Poe összes műveit felölelő sorozat e mostani kötete a kevésbé ismert, `különös` Poe-novellákból válogat, ám a mai olvasónak ezek az írások immáron egészen mást jelentenek, másról árulkodnak, másféle esztétikumot sugároznak, mint a korábbi Poe-olvasóknak.

Mindenekelőtt az író hallatlan pontossága nyűgözheti le az elbeszélésben elmélyülőt. Méghozzá az a pontosság, amely rendkívül szigorúan bánik a környezettel, a külső körülményekkel és a lelki rezdülésekkel. Az érzékenység és a posztmodern lágyság teljes tagadását jelentik ezek az írások, amelyeket pedig álomszerűségük, melodikus… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Edgar Allan Poe angol/magyar kétnyelvű sorozat Lazi

>!
Lazi, Szeged, 2000
278 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639227358 · Fordította: Babits Mihály, Bihari György, Fóthy János, Sóvágó Katalin, Vermes Magda

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Saki: Selected stories / Válogatott elbeszélések
Saki: Saki novellák
H. P. Lovecraft: The Classic Horror Stories
William Shakespeare: Titus Andronicus (angol)
Bram Stoker: Dracula / Dracula's Guest
Stefan Grabiński: The Motion Demon
Susan Hill: Printer's Devil Court
F. G. Cottam: The Waiting Room
F. G. Cottam: The Colony
Peter Fairclough (szerk.): Three Gothic Novels