Éjszárny (A holló jele 1.) 7 csillagozás

Ed McDonald: Éjszárny

A ​széttört és szenvedő égbolt alatt terül el a Kárhozat végtelen és fertőzött sivataga, a halhatatlan Mély Királyai ellen vívott könyörtelen háború sötét mementója. A féktelen pusztítás lassan száz éve ért véget, amikor a Birodalom bevetette a Nall-gépezetet, az ismert világ leghatalmasabb fegyverét. Legyőzni azonban nem sikerült vele a királyokat, csupán kordában tartani – a mostanra romlott mágiával és vérszomjas démonokkal teli pusztaságban a halhatatlan uralkodók nagyon is éberek. Csak a megfelelő pillanatra várnak.

A fejvadász Ryhalt Galharrow jól ismeri a Kárhozatot. Amikor a hollót ábrázoló tetoválása életre kel, hogy előadja sürgető üzenetét, Galharrow az Éjszárnyakként ismert csatlósaival egy titokzatos nemesasszony keresésére indul az egyik távoli helyőrségbe. Egyikük sincs azonban felkészülve arra, amit ott találnak: a Mély Királyai nem félik többé a Nall-gépezetet, és óriási seregükkel megindulnak a Birodalom felé. Az egyetlen reményt egy rég halott varázsló… (tovább)

Eredeti mű: Ed McDonald: Blackwing

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
336 oldal · ISBN: 9789634194552 · Fordította: Benkő Ferenc
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
336 oldal · ISBN: 9789634194569 · Fordította: Benkő Ferenc

Kedvencelte 1

Most olvassa 17

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 212

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Ed McDonald: Éjszárny

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/10/ed-mcdonald-ejs…

"Ha nem tudnám, hogy Ed McDonald első kötetét tartom a kezeim között, azt mondanám, hogy az Éjszárny egy nagy tapasztalattal, könyves múlttal rendelkező író alkotása. Egyszerűen képtelenség, hogy valakiben ekkora zsenialitás rejtőzzön. Kérdezem én: hol bujkált eddig?
Mindössze pár oldal elég volt, hogy maximális odafigyeléssel szemléljem a sorokat. Pár mondat után is már ezernyi kérdés fogalmazódott meg a fejemben, melyekre a szerző igencsak lassan volt hajlandó válaszolni, ám ez, ha lehet, még jobban fokozta az érdeklődésemet. Hajtott a vágy, hogy minden titkot felderítsek. Meg akartam ismerni a Kárhozatot, hogy mi is az, hogyan alakult ki, miként változtatta meg az ott élők sorsát. Tudni akartam, kicsoda Ryhalt, mi rejtőzik benne, a felső páncél alatt, s hogyan lett azzá, aki. S míg a kérdéseimre kutattam a válaszokat, addig is elvesztem ennek a sötét világnak a bugyraiban.
Az Éjszárny könyörtelen regény. Rengeteg vérengzés van a lapjain, mindenoldalasak a halálesetek. A fejezeteket átitatja a sötét mágia. Csavaros, furfangos története rávilágít, hogy mindannyian csupán porszemek vagyunk, gyenge halandók, akik az istenek játszmájában nem sokat érnek. Még sincs negatív hangvétele. Humoros történet. Több résznél is azon kaptam magam, hogy élesen a néma szobába hasít a hangom. Sokszor megnevettetett. A szerzőből csak úgy árad a humor, mely tökéletesen feloldja az amúgy sötét hangulatot.
Igazán különleges érzés volt olvasni ezt a regényt. Egy rossz szót sem tudok ejteni róla, úgy tökéletes, ahogy van. Minden olvasással töltött percet imádtam, s mindig csak többre és többre vágytam.
Igazi ínyencség a fantasy szerelmesei számára.
Pozitívum, hogy a történet nem erős függővéggel záródik. Az első könyvben felvázolt helyzet, így vagy úgy, de megoldódik. Az erőviszonyok átalakulnak, s a karakterek megfogyatkozott sorában azért még találhatunk ismerős arcokat is. Mindemellett nyitott maradt annyira, hogy a folytatás kényelmesen folyhasson a saját medrében. A magam részéről márciusig türelmetlenül fogok várakozni. Az Éjszárny teljesen megbabonázott. Az év egyik legnagyobb dobása! "

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Ed McDonald: Éjszárny

Két köszönettel kell kezdenem.
Először is az írónak aki megírta majd a kiadónak @AgaveKönyvek aki kiadta.
Ha jól tudom elő könyves szerző munkája ha ez igaz nagyot alkotott, a világ amit megteremtet durva mocskos és tele van halállal cselszövéssel árulással . De azt el kell ismernem én ezt szeretem. 40 múltam a vér a sex a harc engem nem ráz meg. Nem sírok ha egy főszereplő meghal sőt van kiért izgulni.. Szerencsére a mai hősök nem jó fiúk vagy lányok. Ahogy az lenni szokott a szereplők tele vannak a múlt fájdalmával ezért mogorvák, ezért isznak, duhajkodnak amennyi csak belefér .
A történetről nem szeretnék túl sokat írni az emberek harca a Mély királyai és a minden féle fajta teremtményeik ellen akik szeretnék elfoglalni a föld felszínét. Ezek a teremtmények változatosak egyik másik már már legyőzhetetlen vagy legalábbis jól össze kell fogni ellene. Természetesen az emberek oldalán is vannak hatalmas istenek, varázslók vagy valami hasonlók akik az embereket csak csaliknak használják az évszázadok óta dúló harcukban.
Remélem sikeres lesz a kötet és hamarosan olvashatóm a folytatást.

5 hozzászólás
>!
Orsolya_Jemerik
Ed McDonald: Éjszárny

Frissítő fuvallat a magyar könyv kiadásban :)
Nagyon erős kezdéssel indított a sorozat,alig várom a következő részt :)
Az első betűétől az utolsóig olvastatja magát,mindenkinek ajánlom,aki kedveli a minőségi irodalmat.
Agave kiadó! Csak,így tovább,fantasztikusak vagytok!!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Agave_Könyvek KU

Elhaladtam egy kétszárnyú ajtó magas íve mellett, melyet vaskos fekete vasláncok hálóztak be, és még azoknál is vastagabb lakatok zártak le. Megtorpantam, egy vén tiszti ösztön megállított. Ez volt a vezérlője a Nall-gépezet ívelt vetítőinek – melyeket Nenn csörgősipkának titulált –, itt lehetett bekapcsolni őket. Vékony porréteg borította a láncot. Jó ideje nem olajozhatták már meg a szerkezetet. A Nall-gépezet volt az egyetlen védvonal, ha a helóták vagy a főnökeik serege ellenünk vonulna. Ezt minden gyerek tudta.
A szépapám idején, amikor a dhojarai légiók és a Mély Királyai diadalmasan vonultak a kilenc megmaradt szabad város ellen, Szarkaláb szabadjára engedte az Üresség Szívét. Lehetett fegyver, de esemény is. Vagy akár bűvige, mit tudom én. Bizonyos dolgokat jobb nem tudni. Tökmindegy, borzalmas volt. A világ addig, sőt, az isteneknek hála, azóta nem látott olyan fegyvert. Az Üresség Szívével robbantotta életre a Kárhozatot. Repedéseket szántott az égboltba, mérgezett porba fojtotta az országot. Égtek a dombok, forrtak a mezők, megkövültek a folyók. Adrogorks és Róna a mi városaink voltak, és az elszabadult erő viharában visító pillanatok alatt a tudás és a kultúra központjaiból járulékos veszteségekké omlottak. Elolvadtak és elégtek, polgáraik eltorzultak és elhunytak. A támadás nyomán a Mély Királyai meghátráltak, de nem győzettek le. Miután összeszedték az erejüket, a háború az immár Kárhozat néven ismert vidéken folytatódott, a Mély Királyainak végtelen seregei szüntelenül ostromolták az egyre apadó forrásainkat. Nem tarthattunk ki. De az ifjú férfiak és nők nemzedékeinek életével elég időt nyertünk ahhoz, hogy megjelenjen még egy Névtelen, Nall, és felállítsa a Gépezetét a határ mentén. A Gépezet elpusztította Nivias királyt, és másodjára is visszaverte a helótákat. Visszatért a patthelyzet. A gépezet és az állomások törékeny békét teremtettek: éber parancsnokaink bármikor bekapcsolhatják a Gépezetet távolról, a messzi központokból, ha a Mély Királyai úgy döntenének, ismét megindítják a seregeiket. Eddig csak egyszer próbálták, jóval a születésem előtt. A Gépezet új krátereket vájt a Kárhozatba. Azóta nem próbálkoztak. Most pedig csak porosodott. Elfeledetten. Ostobaság volt az erőd parancsnokától, hogy nem tartotta karnyújtásnyira. Attól, hogy a farkasfalka megtanult félni az ember parittyájától, még nem hagyja otthon a köveket.

2. fejezet

>!
Niitaa P

A hosszú élethez érdemes betartani a leckét, miszerint az ember vívja meg a megnyerhető csatákat, és iszkoljon a vesztettek elől.

35. oldal

>!
Niitaa P

Remény. Olyan erővel ég, amihez egyetlen gyomormelengető brandy sem mérhető.

318. oldal

>!
Niitaa P

De az ember ne szegje meg az önmagának tett fogadalmakat, mert a büszkesége bánja. Néha megéri gürcölni.

92. oldal

>!
Niitaa P

A sors örökké az ember ellen szervezkedik, sosem tudja megadni, ami kijár.

105. oldal

>!
Niitaa P

Kemény dió fiatalnak lenni. Az embert mintha elutasítaná az a test, mely a későbbi felnőttkori formáját igyekszik felölteni.

199. oldal

>!
Niitaa P

Mennyi ideje lehetett? Képtelenség megmondani. Életünk homokja a születésünk pillanatától pereg a homokóra aljába.

262. oldal

>!
Niitaa P

De néha nem számít, milyen ostobaságot tesz az ember, vagy milyen mélyre süllyed, és mennyire meg fogja bánni, akkor is meg kell tennie. Mert nincs más választása.

44. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Hercege
George R. R. Martin: Sárkányok tánca
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Joe Abercrombie: A királyok végső érve
Raoul Renier: A kívülálló
N. K. Jemisin: Az obeliszkkapu
Joe Abercrombie: Vérvörös vidék
Richard Morgan: Az acél emléke
Victor Milán: Dinoszauruszurak
Glen Cook: A Fekete Sereg