1. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

Új ​Föld 115 csillagozás

Eckhart Tolle: Új Föld Eckhart Tolle: Új Föld

Könyvével Eckhart Tolle a szenvedéstől való végleges megszabadulás kulcsát adja kezünkbe.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Agykontroll, Budapest, 2006
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637491082 · Fordította: Domján László

Zsuzsanna_Makai>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Amint befejeztem, kezdtem is újra rögtön.
Nagyon sok mindenben elgondolkodtatott, pont ezér több bekezdés ki is maradt, mert ugyan mentem tovább, de a gondolataim máshol jártak.
Kár, hogy nem akadtunk össze hamarabb ezzel a könyvvel, kicsit kíváncsi lennék, hogy reagáltam volna rá mondjuk 20 évesen, vagy 30 évesen.
Észrevettem magamon, hogy amikor elmennék a szokásos negatív tartományba, magamhoz térek, és elgondolkodom, a miérten, vagy csak egyszerűen nem, nem lehetek negatív.
Igazából majd egyszer akkor is előveszem, amikor valami nagy dologban kell az élettől választ kaponom egy fontos kérdésre, kíváncsi vagyok válaszol-e, terel-e.

tgorsy>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Ha nyitott lélekkel olvasod: önismeret. Ha előítéletes vagy: bele se kezdj!

Eckhart Tolle: Új Föld

Nagyon magam alatt voltam, mikor olvastam ezt a könyvet, de úgy éreztem, segített rendbe jönni lelkileg. Hasznos, megfontolandó és a gyakorlatban is alkalmazható dolgokat ír. Egészen biztosan el fogom olvasni újra. Meg újra.

Amrita I>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Nem gondolom, hogy mindent el kéne fogadni és „be kéne tartani” amit a szerző tanácsol, legalábbis a most, a mostani szintemen így gondolom. (Mert néha azért önveszélyes és szenvedéshez vezető lenne mindezt megtenni). Ámde azt gondolom, hogy mindenkinek el kéne olvasni ezt a könyvet 17 éves kora körül és sokat-sokat beszélgetni róla. Ha nem is lesz mindenki pikk-pakk megvilágosodott, legalább lehetnének gyengébb és maguknak meg másoknak kevesebb szenvedést okozó egok. Ez nagyon fontos lenne. Annak a közelében sem vagyok, hogy „oszd szét kincseid”, mert nagyon-nagyon sok dologgal azonosulok és ragaszkodom, tárgyakhoz, de szerepekhez és emberekhez, külsőségekhez is. De a bennem levő feszültségen sokat oldott a könyv, szeretnék arra tovább menni, amerre ez tovább oldódik. Ez őszintén kívánnám mindenki más számára is, aki benne ragadt a teljesítménykényszer boldogtalanná tevő mókuskerekében. Ez egy olyan lecke amit minél hamarabb meg kéne tanulni mindenkinek, hogy a ki tudja, egyetlen vagy sokadik, de ez a bizonyos élete a mostban élhető legyen. Olvassátok el. Segít.

morin5>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Jó volt olvasni. Hosszú ideje az életközépi válságomat / megújulásomat élem, amiben a valaha fontos dolgok megkérdőjeleződtek, lebomlottak, majd elengedtem őket. Hálás vagyok a válságért, mert naponta meg kell haladnom magam és ez visz előre. Hogy mit veszek észre a világban, és hogyan kapcsolódom, az tűpontosan mutatja, hogy milyen fejlődési szinten állok. Hosszú út az önismeret és a tudatosodás útja, de – először az életemben – van időm erre.

adhd>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Elképesztő nagy igazságokat mondd el, amik túlmutatnak mindenféle valláson és pont annyira „spirituális” amit minden racionálisan gondolkodó ember el tud fogadni. Nem muszáj egyetérteni mindennel amit mond – bár sztem ez minden könyvvel így van, használni kell az agyad, ezért van.. – viszont nyitottan kell hozzáállni és akkor alapvetően megváltoztathatja a hozzáállásod az egész élethez.

Örülök, hogy ilyen fiatalon megismerkedhettem Eckhart Tolle „tanításaival”. Viszont úgy érzem, hogy a könyveit évente legalább egyszer el kell olvasni, különben visszacsúszol az alacsony tudati szintű, ego uralta állapotba, ahelyett, hogy észrevennéd, végső soron semmi sem számít és az élet csak egy játék és minden egyes pillanat megtapasztalásáért hálásnak kell lenned, tűnjön az akár kellemetlennek is.

Isley I>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Az elme konstruálta énnel, az egoval való azonosulástól való megszabadulás mikéntjét, az öndefiniálás szélnek eresztésével, a fájdalomtest felismerésének technikájával, a belső tér felfedezésének módszerével ismerteti meg Tolle olvasóit, hogy azok elérhessék belső céljukat, a tudatosságot.
Könyvében rengeteg ezzel szervesen összefüggő témát érint: ír a birtoklás illúziójáról, az ego reaktivitási sémáiról, a panaszkodás és a megbántódás mögötti örökös dráma produkálás okáról, mely az ego patologikus természetére és diszfunkcionalitására vezethető vissza. Szól a fájdalomtestek típusairól, a múlt cipeléséről. A szabadságra való kitörésről és hogy hogyan tudod megtalálni, hogy ki is vagy valójában. Hogy miképp válthatja fel a gondolkodást a tudatosság, mely utóbbi tudatos kapcsolat az egyetemes értelemmel; jelenlét, ami gondolat nélküli tudat. A belső cél eléréséhez pedig ami fontos, az a különbség felismerése önmagam és az önmagamról kialakított kép között, mely utóbbi egy mentális, elvonatkoztatott elme konstrukció. Ezzel a felismeréssel megtörténhet az ego leválasztása az igazi énről. Önmagunk tudatosságként való felismerése, aki megfigyeli az egot, a „boldogtalan ént”. Az ego, mely egy állandóan duruzsoló hang, amely a boldogtalan élettörténetet táplálja, létrehozza a fájdalomtestet. Így jut el Tolle odáig, hogy az ember nem saját maga élettörténete (gondolatok által fabrikált elmekonstrukció), hanem a történet mögött lévő tudatosság. Ez a felismerés vezet a lelki békéhez.

HA86>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Miután elolvastam, úgy éreztem, mázsás súlyok peregnek le a vállamról…

Pennmenelien P>!
Eckhart Tolle: Új Föld

Ez az a könyv, amit újra és újra el kell olvasnom, mert így elsőre nekem kicsit tömény volt, de
mégis sok gondolatot ébresztett bennem, de jócskán kell gondolkozni is rajtuk, illetve akarva-akaratlanul is gondolkodozok rajtuk, a könyvön. Sok – sok jegyzet és jelölés készült a könyvhöz, lesz min „dolgozni”. Szerintem aki nyitott, annak érdemes elolvasnia, mert egy másfajta szemlélettel tud megismertetni a szerző, amivel aztán vagy tudunk (részben vagy egészben) azonosulni vagy nem,de ezt Tolle ránk is hagyja.

chhaya>!

…két módon lehetsz boldogtalan. Az egyik: ha nem kapod meg azt, amit akarsz. A másik: ha megkapod azt, amit akarsz.

Hetedik fejezet

chhaya >!

…nem kell hinned minden gondolatodban, amit gondolsz.

Negyedik fejezet

chhaya >!

Ha a hiány gondolata […] énképed részévé vált, akkor mindig is hiányt fogsz megtapasztalni. Ahelyett, hogy értékelnéd az életedben már meglevő jót, csak a hiányt látod. Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglevő jót.

Hetedik fejezet

aled>!

Közel kellett kerülnöm az öngyilkosság gondolatához, mielőtt a tudatosság
visszatérhetett, és akkor az már sokkal több volt, mint futó bepillantás.
Megszabadultam a kényszeres gondolkozástól és a hamis, elme alkotta éntől.

aled>!

A szenvedés elmélyíti az embert.

Kapcsolódó szócikkek: szenvedés
aled>!

A fájdalomtest a legtöbb emberben benne élő, félig önrendelkező energiaforma;
érzelemből álló entitás. Megvan a maga primitív értelme, amely egy ravasz állatéhoz hasonló, és intelligenciája elsődlegesen a saját életben maradására irányul. Mint minden életformának, időről időre neki is kell „táplálkoznia” – új energiához jutnia –, és az „étel”, amire önmaga újratöltéséhez szüksége van: olyan energia, amelyik összefér a sajátjával. Más szóval: olyan energia, ami az övéhez hasonló frekvencián rezeg. A fájdalomtest bármilyen, érzelmileg fájdalmas élményt táplálékként tud hasznosítani. Ezért virul a negatív gondolkodáson és a kapcsolati drámákon.
A fájdalomtest: boldogtalanságfüggőség.

Sznida_Nóri >!

A legtöbb ember csak felszínesen van az őt körülvevő világ tudatában, különösen, ha megszokott környezetében tartózkodik. Figyelmük nagyobb részét ilyenkor a fejükben karattyoló hang köti le. Sokan élőbbnek érzik magukat utazás közben, ha ismeretlen helyeket, idegen országokat keresnek fel, mert olyankor az érzékszervi érzékelés – megtapasztalás, élmény – tudatuk nagyobb részét tölti ki, mint a gondolkodás. Jelenlevőbbé válnak. Sokakat még ekkor is teljesen a fejükben szóló hang tartja „megszállva”. Érzékelésüket és élményeiket eltorzítja az azonnali értékítéletük. Ők valójában sehova sem utaztak el. Csupán a testük változtatta meg a helyét, miközben ők ott maradtak, ahol mindig is tartózkodtak: a fejükben.

Amrita I>!

Az identifikálódás egyik legalapvetőbb szintje a dolgokkal való azonosulás. A játékom ugyanis később a kocsim, a házam, a ruhám stb. lesz. Dolgokban próbálom megtalálni magamat, de az valahogy sohasem sikerül, és végül elveszek bennük. Ez az ego sorsa.

Kapcsolódó szócikkek: dolog
aled>!

Csupán cimkével fedted el magad előtt a misztériumot.
Minden – egy madár, egy fa, még egy szimpla kő is, az emberi lényről
nem is beszélve – végső soron megismerhetetlen.

aled>!

Előbb-utóbb mindenkinek az életébe betör a káosz,
akárhány biztosítást is kötött.