11. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

A ​most hatalma 115 csillagozás

Útmutató a megvilágosodáshoz
Eckhart Tolle: A most hatalma Eckhart Tolle: A most hatalma

A ​most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.” E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük… (tovább)

Eredeti mű: Eckhart Tolle: The Power of Now

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Agykontroll, Budapest, 2007
>!
Agykontroll, Budapest, 2001
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637959696 · Fordította: Domján László, Jónai Hava

Enciklopédia 26


Kedvencelte 35

Most olvassa 39

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Ergo: élj a mostban, a jelenben! :)

2 hozzászólás
>!
zsuzsyb
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Az elején még tetszett, rengeteg érdekes, hasznos gondolat jött szembe, amikre csak bólogattam nagyokat, és legfeljebb csak az volt fura, hogy amiket leír azok spirituális köntösben vannak, hiszen én ezeket rendszerint természetes valóságként élem meg bármiféle „megvilágosodás” nélkül, béketenger a lelkem, energia a testem, ettem, aludtam, de jó, hogy létezek, élvezem, és MA mindenki úgy vigyázzon, jelen vagyok. És aki pont nem így érez és viselkedik, az hűűű, szegény, de alacsony szinten rezeg/létezik, biztos nem könnyű az élete, mert csak az evés-alvás, a telenovela és a taposómalom érdekli. :D Aztán a közepe körül a könyvben nagyon bekövetkezett az, amitől még az olvasás kezdete előtt tartottam, ti. hogy ez nekem túl ezoterikus lesz. Pedig ahhoz képest, amiket én eddig kaptam spiritualitásból „legjobb baráttól” – még szakítást is a földhözragadt szintem miatt –, hát Tolle könyve csak libapurc az ezotengerben. (hát na, bizonyára belőlem már sosem lesz megvilágosult. És ha már a témánál tartunk, Walsch könyve sokkal, de sokkal izgalmasabb volt, legalábbis egy magamfajta nyugati embernek.)
A legnagyobb gondom az ilyenfajta spiritualitással is ugyanaz, mint a vallással: túlságosan leegyszerűsít. Mindent bedobozolva tárol, és a jól meghatározott fogalmak, szavak egy speciális nyelvezetet alkotnak, ami csak a manipulációt könnyíti meg a gondolkodást és a világnézetet határolja be. Közös bennük még az is, hogy kell legyen egy adott időpont a „magasabb szintű emberi lét” kezdetéhez: megtérés, megvilágosodás…. stb. (hát persze, mi is működik még így és nem folyamatként? ja, semmi) E küszöb előtt minden „rossz” volt, de utána csakis minden csak a megszentelődésről szól, utána csak Élet van, és onnantól az ember több, minden hepi, és már csak a nirvána van hátra.
Másik közös vonás: csak a pozitív érzések meg gondolatok a „jók”, ezzel lecsukják a komplexebb emberi lét és valóság megértését és megélését, a kritikus gondolkodást és azt a polaritást és mozgásteret, ami valahol mindenben ott van. Ez pedig nem szabadság, bármilyen köntösben is legyen, és főként nem egy olyan nyílt tér, ahol megmarad a fejlődési lehetőség, sem ismeretben, sem lelki téren.
Részemről továbbra is bármikor kézbe veszek bármilyen könyvet, ezoterikust is, mert ezek is képesek színesíteni, gazdagítani, tágítani a világnézetemet, mert így vagy úgy, de tudnak hozzátenni az élet megértéséhez, de továbbra sem fogom ezek mentén tudatosan pofozgatni a most megélését. Lehet, hogy van egy klasszikus Isten Lét, (akinek persze mindenki meg akarja szabni ki legyen) de lehet, hogy senki sincs, vagy lehet, hogy csak egy felsőbbrendű mókuskinézetű másik faj laboratóriumában vagyunk kísérletek, és ők csak véletlenül lettek. Lehet, hogy majd kiderül, lehet, hogy soha semmi, és lehet, hogy ez pont így a jó nekünk, és lehet, hogy szabadok vagyunk bármiben hinni, és pont ez a poén az egészben, ezért nem jelenik meg itt és Most. Számomra továbbra is bármi lehetséges és fejlődőképes, de ami Tolle könyve után még fontosabb, hogy számomra továbbra is értékes mérgelődni, a jövő miatt aggódni, múltat megérteni, bűntudatot érezni, vétkezni, egyszerre imádkozni és káromkodni, szeretni és gyűlölni, átértékelni, elrontani és újrakezdeni, félni, és nem utolsósorban az elmémmel gondolkodni. Embernek maradni, azt megélni. (és ez azért sztem fejlődés olyan valakitől, aki egész fiatalkorában azt hitte, ha nem kel fel minden reggel ötkor hogy rongyosra térdeljen ki egy imaszőnyeget, mint Kálvin, vagy ha nadrágot mer húzni, Isten halálosan megsértődik.) :)))
Lehet, hogy mind az ezotériának, mind a vallásoknak, mind a transzhumanizmusnak ugyanaz a közös gyökere van? nem bírja elviselni az emberszagot… be vagyunk tojva, hogy meg kell haljunk.

6 hozzászólás
>!
Chöpp 
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kötelező olvasmány Tudatosan élni szándékozó molyoknak!

>!
No_Exist
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Eckhart Tolle nem fogja megmondani neked, hogyan élj és melyik utat járd. Ha kész vagy a változásra és ezt valóban akarod is, akkor szívesen elkísér az út egy részén. Ad néhány tippet, de nem fogja közben a kezed és nem erőltet rád semmit.
Ha valaki készen áll arra, hogy változtasson az életén (és nem a lottó számokat szeretné megtudni) annak ez a könyv valóban sokat segíthet, de ha csak úgy unalomból szeretné elkezdeni vagy, mert a csodát várja tőle, annak felesleges kinyitnia is. Nehéz elindulni az úton és még nehezebb rajta maradni, sokszor zötyög vagy ledob esetleg egy rossz elágazáshoz vezet, de ha kitartó az ember akkor egy hosszú és nehéz út során megtalálja amit keresett és ehhez csak ő maga kell senki más.

Sokszor hallgattam már A most hatalmát hangos könyvben, örülök, hogy végre papírformában is a kezembe vehettem. Nem az a fajta könyv amit egy szuszra ki lehet vagy ki kell olvasni. Jó párszor meg kell állni, emészteni, gondolkodni, próbálkozni, változtatni. Biztos, hogy amíg élek még fogom olvasni vagy hallgatni, mert amikor elbizonytalanodok, mindig visszaránt a mostba és tényleg csak itt érdemes élni, nagyon nehéz, de megéri.
Szerintem mindenki ismeri az alábbi játékot: Ha leülhetnél egy padra valakivel egy órára, akár élő vagy már holt emberrel akkor kit választanál? Én Eckhart Tolléval szeretném eltölteni ezt az időt és semmi mást nem csinálnék vele csak élvezném a most hatalmát!

2 hozzászólás
>!
Rea P
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Hangoskönyvbe hallgassátok!!!
Csodálatos!

5 hozzászólás
>!
Sola P
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Valahol ezt olvastam, részlet a szerző általános gondolataiból:
„Ha nem takarod le a világot szavakkal és címkékkel, akkor visszatér életedbe a csodálatos érzékelése, ami réges-rég elveszett, amikor az emberiség, ahelyett, hogy használta volna a gondolatot, annak megszállottjává vált. Egyfajta mélység tér vissza az életedbe. A dolgok visszanyerik újdonságukat, frissességüket. És a legnagyobb csoda, hogy saját lényegi énedet bármely szót, gondolatot, mentális címkét vagy képet megelőző valamiként tapasztalod meg. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, meg kell szabadítanod éntudatodat – „Létséged” érzékelését – mindattól, amivel az összekeveredett, más szóval: amivel az azonosult.”
Hát ilyen ez a könyv.
Jelenleg elég zaklatott vagyok, de ha letudok csendesedni, talán. Most picit nekem száraz volt ez, ebben a lelkiállapotban. Hangoskönyvben is hallgattam egy részét, meg olvastam is.

>!
_Fanna_ P
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Agykontroll tanfolyamon hallottam a könyvről és minél többet barangoltam a LOA videósok világában, annál többször felbukkant. Igazából új dolgokat nem tudtam meg belőle, de ha ez lett volna az első könyv, amit a témában olvastam, akkor biztosan egekig magasztalnám, hiszen mégiscsak egy alap mű. Én elvoltam vele, de ennél sokkal többet vártam tőle, vagy inkább azt mondom, hogy most más infókra lettem volna kapható, de ez nem a könyv hibája. Még tuti elolvasom, mert inspiráló gondolatokat ébresztett bennem, és picit sikerült megértetnie velem a gondolkodás és érzés közötti különbségeket. Csak azért vontam le egy csillagot, mert számomra nem adott annyi pluszt, mint amennyit reméltem:)

3 hozzászólás
>!
Sunflower90
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Világosan és érthetően leírja hogyan érd el a Tudatosságot. Nincs benne egyetlen fölösleges rész sem, nem rakott hozzá semmi sallangot. (Nyilván hogy az elme kevesebbet magyarázzon félre)
Kis túlzással állíthatom hogy ez az egyetlen könyv amire szüksége van egy spirituális útkeresőnek, benne van minden egyszerűen megfogalmazva. Egyszerűségéhez képest mégis nehéz elérni a könyvben leírt folytonos Tudatosságot, egy életen át tartó folyamatos odafigyelést és gyakorlást igényel de megéri mert az egyén tapasztalni fog egy addig alig ismert, másfajta életminőséget.

>!
Szédültnapraforgó
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Első olvasásom E.T.-tól. Nem bántam meg, hogy a kezembe vettem eme irományt, igaz nem voltam elragadtatva a könyvtől, nekem időnként túl „magas” volt. Viszont találtam benne számomra is fontos, megszívlelendő gondolatokat.
Sok furcsaságot olvastam, amit el sem tudok képzelni, a valóságban hogyan is működik…

>!
lakri70
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Tetszettek a benne leírt gondolatok. Jó lenne megvalósítani őket. De azt hiszem, hogy a „ fájdalomtest transzmutációját” nem valószínű, hogy meg tudom csinálni. Na meg a többit is nagyon nehéz. Ha minden ember így élne, soha nem lenne harag, bánat, fájdalom, háború stb. Jó is lenne. De már ismét a jövőben vagyok a jelen helyett. :-)
Különösen tetszett, ahogy Isten fogalmához közelített.


Népszerű idézetek

>!
Sansa I

Nem ritka az olyan ember, aki egész életét arra várva tölti, hogy elkezdjen élni…

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

1 hozzászólás
>!
Victoria_Crane

A mások fölötti hatalom valójában erőnek álcázott gyengeség.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: gyengeség · hatalom
>!
moodhunter83

A várakozás elmeállapot. Alapvetően azt jelenti, hogy a jövőt akarod, s a jelent nem. Nem kell az, amid van, hanem arra áhítozol. amid nincs. Mindenfajta várakozással tudattalanul belső konfliktust teremtesz a nem kívánt itt és most, valamint az áhított, kivetített jövő kőzött. Ez viszont óriási mértékben rombolja életed minőségét, mert hatására elveszíted a jelent!

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

>!
Sansa I

A legsötétebb felhőzet mögül sem tűnt el a Nap. Akkor is ott fénylik, a felhők másik oldalán.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

>!
Sansa I

Ha a paradicsomban találnád magad, az elméd hamarosan megszólalna: „igen, de…”.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

>!
Victoria_Crane

A félelem pszichológiai állapota elválik bármilyen konkrét, valódi, azonnali veszélytől. Ez több formában jelentkezett: kényelmetlenségérzetként, aggodalomként, szorongásként, idegességként, feszültségként, rettegésként, fóbiaként stb. Ez a fajta pszichológiai félelem mindig valami olyasmivel kapcsolatos, ami megtörténhet, s nem olyannal, ami éppen most történik. Te itt és most vagy, elméd pedig a jövőben. Ez „szorongásszakadékot" szül.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: félelem · feszültség · jelen · jövő · szorongás
>!
Sansa I

Az Isten szó zárt fogalommá vált. Abban a pillanatban, ahogy az emberek ezt a szót kimondják, elméjükben egy mentális képet alkotnak. Lehet ugyan, hogy már nem egy fehér szakállú öregemberről, de még mindig egy rajtuk kívül álló valakiről vagy valamiről – és szinte mindig egy hímnemű valakiről vagy valamiről.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: Isten
1 hozzászólás
>!
Victoria_Crane

Hogyan eresszem el a negativitást?
Úgy, hogy elereszted. Hogyan eresztesz el egy forró széndarabot, amit a kezedben tartasz? Hogyan eresztesz el egy nehéz, haszontalan csomagot, amit cipelsz? Rájössz, hogy nem akarsz többé szenvedni a fájdalomtól, nehéz terhet cipelni, és azzal elengeded.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: elengedés
1 hozzászólás
>!
Doro

Tetszik nekem Buddha egyszerű meghatározása: a megvilágosodás a szenvedés vége. Ebben ugyebár nincs semmi emberfölötti. Definícióként ez természetesen így nem elegendő, hiszen csak azt közli, hogy mi nem a megvilágosodás, azaz a nem szenvedés. De mi marad, amikor nincs többé szenvedés? Buddha erről nem szól, és ez annyit jelent, hogy erre neked magadnak kell rájönnöd.

20. oldal

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

1 hozzászólás
>!
Victoria_Crane

Az igazság azonban az, hogy az itt és most az egyetlen pont, ahonnan el tudsz jutni oda, a célba! Úgy „jutsz” oda, hogy rájössz, máris ott vagy.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: jelen

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Vitale: Számíts a csodára
Kurt Tepperwein: Szellemi öngyógyítás
Dudley Lynch – Paul L. Kordis: Delfinstratégia
Maria Sorel: Teljesebb élet – Agykontrollal
Sunrjú Szuzuki: Zen szellem, a kezdő szellem
Soma Mamagésa: Hogyan ne sárkányosodjunk el?
Dan Millman: Élj céltudatosan!
Kurt Tepperwein: A siker törvényei
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Dale Carnegie: Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni