20. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

A ​most hatalma 156 csillagozás

Útmutató a megvilágosodáshoz
Eckhart Tolle: A most hatalma Eckhart Tolle: A most hatalma

A ​most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.” E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Agykontroll, 2021
190 oldal · ISBN: 9789637491689 · Fordította: Domján László, Jónai Hava
>!
Agykontroll, Budapest, 2007
>!
Agykontroll, Budapest, 2001
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637959696 · Fordította: Domján László, Jónai Hava

Enciklopédia 37


Kedvencelte 42

Most olvassa 47

Várólistára tette 132

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

zsuzsyb>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Az elején még tetszett, rengeteg érdekes, hasznos gondolat jött szembe, amikre csak bólogattam nagyokat, és legfeljebb csak az volt fura, hogy amiket leír azok spirituális köntösben vannak, hiszen én ezeket rendszerint természetes valóságként élem meg bármiféle „megvilágosodás” nélkül, béketenger a lelkem, energia a testem, ettem, aludtam, de jó, hogy létezek, élvezem, és MA mindenki úgy vigyázzon, jelen vagyok. És aki pont nem így érez és viselkedik, az hűűű, szegény, de alacsony szinten rezeg/létezik, biztos nem könnyű az élete, mert csak az evés-alvás, a telenovela és a taposómalom érdekli. :D Aztán a közepe körül a könyvben nagyon bekövetkezett az, amitől még az olvasás kezdete előtt tartottam, ti. hogy ez nekem túl ezoterikus lesz. Pedig ahhoz képest, amiket én eddig kaptam spiritualitásból „legjobb baráttól” – még szakítást is a földhözragadt szintem miatt –, hát Tolle könyve csak libapurc az ezotengerben. (hát na, bizonyára belőlem már sosem lesz megvilágosult. És ha már a témánál tartunk, Walsch könyve sokkal, de sokkal izgalmasabb volt, legalábbis egy magamfajta nyugati embernek.)
A legnagyobb gondom az ilyenfajta spiritualitással is ugyanaz, mint a vallással: túlságosan leegyszerűsít. Mindent bedobozolva tárol, és a jól meghatározott fogalmak, szavak egy speciális nyelvezetet alkotnak, ami csak a manipulációt könnyíti meg a gondolkodást és a világnézetet határolja be. Közös bennük még az is, hogy kell legyen egy adott időpont a „magasabb szintű emberi lét” kezdetéhez: megtérés, megvilágosodás…. stb. (hát persze, mi is működik még így és nem folyamatként? ja, semmi) E küszöb előtt minden „rossz” volt, de utána csakis minden csak a megszentelődésről szól, utána csak Élet van, és onnantól az ember több, minden hepi, és már csak a nirvána van hátra.
Másik közös vonás: csak a pozitív érzések meg gondolatok a „jók”, ezzel lecsukják a komplexebb emberi lét és valóság megértését és megélését, a kritikus gondolkodást és azt a polaritást és mozgásteret, ami valahol mindenben ott van. Ez pedig nem szabadság, bármilyen köntösben is legyen, és főként nem egy olyan nyílt tér, ahol megmarad a fejlődési lehetőség, sem ismeretben, sem lelki téren.
Részemről továbbra is bármikor kézbe veszek bármilyen könyvet, ezoterikust is, mert ezek is képesek színesíteni, gazdagítani, tágítani a világnézetemet, mert így vagy úgy, de tudnak hozzátenni az élet megértéséhez, de továbbra sem fogom ezek mentén tudatosan pofozgatni a most megélését. Lehet, hogy van egy klasszikus Isten Lét, (akinek persze mindenki meg akarja szabni ki legyen) de lehet, hogy senki sincs, vagy lehet, hogy csak egy felsőbbrendű mókuskinézetű másik faj laboratóriumában vagyunk kísérletek, és ők csak véletlenül lettek. Lehet, hogy majd kiderül, lehet, hogy soha semmi, és lehet, hogy ez pont így a jó nekünk, és lehet, hogy szabadok vagyunk bármiben hinni, és pont ez a poén az egészben, ezért nem jelenik meg itt és Most. Számomra továbbra is bármi lehetséges és fejlődőképes, de ami Tolle könyve után még fontosabb, hogy számomra továbbra is értékes mérgelődni, a jövő miatt aggódni, múltat megérteni, bűntudatot érezni, vétkezni, egyszerre imádkozni és káromkodni, szeretni és gyűlölni, átértékelni, elrontani és újrakezdeni, félni, és nem utolsósorban az elmémmel gondolkodni. Embernek maradni, azt megélni. (és ez azért sztem fejlődés olyan valakitől, aki egész fiatalkorában azt hitte, ha nem kel fel minden reggel ötkor hogy rongyosra térdeljen ki egy imaszőnyeget, mint Kálvin, vagy ha nadrágot mer húzni, Isten halálosan megsértődik.) :)))
Lehet, hogy mind az ezotériának, mind a vallásoknak, mind a transzhumanizmusnak ugyanaz a közös gyökere van? nem bírja elviselni az emberszagot… be vagyunk tojva, hogy meg kell haljunk.

6 hozzászólás
Trudiz>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Ergo: élj a mostban, a jelenben! :)

2 hozzászólás
Chöpp P>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kötelező olvasmány Tudatosan élni szándékozó molyoknak!

No_Exist>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Eckhart Tolle nem fogja megmondani neked, hogyan élj és melyik utat járd. Ha kész vagy a változásra és ezt valóban akarod is, akkor szívesen elkísér az út egy részén. Ad néhány tippet, de nem fogja közben a kezed és nem erőltet rád semmit.
Ha valaki készen áll arra, hogy változtasson az életén (és nem a lottó számokat szeretné megtudni) annak ez a könyv valóban sokat segíthet, de ha csak úgy unalomból szeretné elkezdeni vagy, mert a csodát várja tőle, annak felesleges kinyitnia is. Nehéz elindulni az úton és még nehezebb rajta maradni, sokszor zötyög vagy ledob esetleg egy rossz elágazáshoz vezet, de ha kitartó az ember akkor egy hosszú és nehéz út során megtalálja amit keresett és ehhez csak ő maga kell senki más.

Sokszor hallgattam már A most hatalmát hangos könyvben, örülök, hogy végre papírformában is a kezembe vehettem. Nem az a fajta könyv amit egy szuszra ki lehet vagy ki kell olvasni. Jó párszor meg kell állni, emészteni, gondolkodni, próbálkozni, változtatni. Biztos, hogy amíg élek még fogom olvasni vagy hallgatni, mert amikor elbizonytalanodok, mindig visszaránt a mostba és tényleg csak itt érdemes élni, nagyon nehéz, de megéri.
Szerintem mindenki ismeri az alábbi játékot: Ha leülhetnél egy padra valakivel egy órára, akár élő vagy már holt emberrel akkor kit választanál? Én Eckhart Tolléval szeretném eltölteni ezt az időt és semmi mást nem csinálnék vele csak élvezném a most hatalmát!

Rea P>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Hangoskönyvbe hallgassátok!!!
Csodálatos!

6 hozzászólás
_Fannalala_>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Agykontroll tanfolyamon hallottam a könyvről és minél többet barangoltam a LOA videósok világában, annál többször felbukkant. Igazából új dolgokat nem tudtam meg belőle, de ha ez lett volna az első könyv, amit a témában olvastam, akkor biztosan egekig magasztalnám, hiszen mégiscsak egy alap mű. Én elvoltam vele, de ennél sokkal többet vártam tőle, vagy inkább azt mondom, hogy most más infókra lettem volna kapható, de ez nem a könyv hibája. Még tuti elolvasom, mert inspiráló gondolatokat ébresztett bennem, és picit sikerült megértetnie velem a gondolkodás és érzés közötti különbségeket. Csak azért vontam le egy csillagot, mert számomra nem adott annyi pluszt, mint amennyit reméltem:)

3 hozzászólás
Sunflower90>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Világosan és érthetően leírja hogyan érd el a Tudatosságot. Nincs benne egyetlen fölösleges rész sem, nem rakott hozzá semmi sallangot. (Nyilván hogy az elme kevesebbet magyarázzon félre)
Kis túlzással állíthatom hogy ez az egyetlen könyv amire szüksége van egy spirituális útkeresőnek, benne van minden egyszerűen megfogalmazva. Egyszerűségéhez képest mégis nehéz elérni a könyvben leírt folytonos Tudatosságot, egy életen át tartó folyamatos odafigyelést és gyakorlást igényel de megéri mert az egyén tapasztalni fog egy addig alig ismert, másfajta életminőséget.

Szédültnapraforgó >!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Első olvasásom E.T.-tól. Nem bántam meg, hogy a kezembe vettem eme irományt, igaz nem voltam elragadtatva a könyvtől, nekem időnként túl „magas” volt. Viszont találtam benne számomra is fontos, megszívlelendő gondolatokat.
Sok furcsaságot olvastam, amit el sem tudok képzelni, a valóságban hogyan is működik…

lakri70>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Tetszettek a benne leírt gondolatok. Jó lenne megvalósítani őket. De azt hiszem, hogy a „ fájdalomtest transzmutációját” nem valószínű, hogy meg tudom csinálni. Na meg a többit is nagyon nehéz. Ha minden ember így élne, soha nem lenne harag, bánat, fájdalom, háború stb. Jó is lenne. De már ismét a jövőben vagyok a jelen helyett. :-)
Különösen tetszett, ahogy Isten fogalmához közelített.

Kallós P>!
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kötelező darab Hamvashoz! Rengeteg dolgot kicsomagol definiál. Szinte kézenfog és végigvezet tudatod kicsinyke szobáin miközben felkapcsolja mindenfelé a villanyt, majd rád bízza, hogy mit kezdesz önmagaddal immáron világosban. Marad a lejátszón, indőnként random fogok belehallgatni.


Népszerű idézetek

Sansa I>!

Nem ritka az olyan ember, aki egész életét arra várva tölti, hogy elkezdjen élni…

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

1 hozzászólás
moodhunter83>!

A várakozás elmeállapot. Alapvetően azt jelenti, hogy a jövőt akarod, s a jelent nem. Nem kell az, amid van, hanem arra áhítozol, amid nincs. Mindenfajta várakozással tudattalanul belső konfliktust teremtesz a nem kívánt itt és most, valamint az áhított, kivetített jövő kőzött. Ez viszont óriási mértékben rombolja életed minőségét, mert hatására elveszíted a jelent!

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: mindfulness
pontosvesszőparipa_Niki>!

A mások fölötti hatalom valójában erőnek álcázott gyengeség.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: gyengeség · hatalom
Sansa I>!

Ha a paradicsomban találnád magad, az elméd hamarosan megszólalna: „igen, de…”.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

1 hozzászólás
עֲזָאזֵל P>!

…ne hagyd, hogy az érzés gondolattá alakuljon.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: érzések
2 hozzászólás
Cneajna>!

Ha valaki elmegy az orvoshoz, és azt mondja, hogy: „egy hangot hallok a fejemben”, akkor valószínűleg elmegyógyászhoz irányítják. A helyzet az, hogy gyakorlatilag mindenki folyamatosan hall ilyen hangot a fejében: ez az önkéntelen gondolkodási folyamat, amelyről nem is tudod, hogy hatalmadban áll megállítani. Szünet nélküli monológok és dialógusok peregnek benned. Valószínűleg találkoztál már olyan „őrült” emberrel az utcán, aki megállás nélkül beszél magához. Nos, ez nem sokban különbözik attól, amit te és más „normális” emberek tesznek. A különbség csupán annyi, hogy ezt te nem hangosan teszed. A hang megjegyzéseket tesz, elmélkedik, ítélkezik, összehasonlít, panaszkodik, tetszést és nemtetszést fejez ki stb. A hang nem feltétlenül alkalmazkodik ahhoz a helyzethez, amelyben éppen vagy: előfordul, hogy a közeli vagy a távoli múltat eleveníti föl, olykor lehetséges jövőbeli helyzeteket próbál ki vagy képzel el. Utóbbi esetben többnyire rosszra forduló, kellemetlen jövőképeket vetít eléd: ezt nevezzük aggódásnak. A hangsáv mellé olykor vizuális megjelenítés, „mentális mozi” is társul. De még ha meg is felel a hang az adott helyzetnek, akkor is múltként értelmezi azt. Azért, mert a hang a kondicionált – beidegzett, reflexekben működő – elmédhez tartozik, ami teljes múltad és kollektív kulturális örökséged végterméke. A jelent így a múlt szemüvegén keresztül látod és értékeled, és szükségszerűen teljesen torz képet alakítasz ki róla. A hang nemritkán az illető legnagyobb ellensége. Sok ember él a fejében inkvizítorral, aki folyamatosan kínozza, támadja és bünteti őt, s megfosztja életerejétől.

14. oldal

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: gondolkodás · hang
Cneajna>!

A kényszer abból ered, hogy a múlt identitást ad neked, a jövő pedig a megváltás, a beteljesedés valamilyen formájának ígéretét tartogatja számodra. Mindkettő illúzió!

30. oldal

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: jövő · múlt
Cneajna>!

Sok ember annyira be van börtönözve az elméjébe, hogy számukra a természet szépsége gyakorlatilag nem is létezik. Lehet, hogy azt mondják: „Milyen szép virág!”, ám esetükben ez csak egy gépies, gondolati címkézés. Mivel nincsenek csöndben, nincsenek jelen, nem is látják igazán a virágot, nem érzik a lényegét, a szentségét; ahogy önmagukat sem ismerik, saját lényegüket és saját szentségüket sem érzik.

54. oldal

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

pontosvesszőparipa_Niki>!

Hogyan eresszem el a negativitást?
Úgy, hogy elereszted. Hogyan eresztesz el egy forró széndarabot, amit a kezedben tartasz? Hogyan eresztesz el egy nehéz, haszontalan csomagot, amit cipelsz? Rájössz, hogy nem akarsz többé szenvedni a fájdalomtól, nehéz terhet cipelni, és azzal elengeded.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Kapcsolódó szócikkek: elengedés
1 hozzászólás
Sansa I>!

A legsötétebb felhőzet mögül sem tűnt el a Nap. Akkor is ott fénylik, a felhők másik oldalán.

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz


Hasonló könyvek címkék alapján

Kurt Tepperwein: A siker törvényei
Joe Vitale: Számíts a csodára
Shauna Niequist: Tökéletes helyett teljes élet
Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Háen: Tükörszerelem
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.
Deepak Chopra: A varázsló mágiája
Halzer Dorottya: Karma-Kalauz
Deepak Chopra: Az élet hét törvénye
Deepak Chopra: A mágus útja