A ​mennyország felfedezése 3 csillagozás

Eben Alexander – Ptolemy Tompkins: A mennyország felfedezése

Kik ​vagyunk igazából, és mi a valódi küldetésünk? A mennyország létezik szerzője letűnt korok bölcseivel, modern természettudósokkal és azokkal a hétköznapi emberekkel karöltve írta meg ezt a könyvet, akik mélyen spirituális élményeik során ráébredtek, hogy a mennyország tényleg létezik, mi pedig valójában kozmikus lények vagyunk. Amikor A mennyország létezik megjelent, néhány olvasó azt írta Dr. Eben Alexandernek, hogy szerintük a halálközeli élménye lehetetlenség. Ugyanakkor sokan írtak neki arról is, hogy a története összhangban áll a saját élményeikkel. Dr. Alexandernek ez segített rájönni, hogy ha megosztja a történetét, az sokaknak lehetővé teszi, hogy elhiggyék, amit őseink konkrétan tudtak: az életnek és az univerzumnak mélyebb jelentősége van a földi létezésünknél. Dr. Alexander több ezer olyan emberrel találkozott és levelezett, akikre hatással volt a története. Továbbá abba is beleásta magát, hogy mit mondanak a világ nagy vallásai és filozófusai arról, hogy a lélek… (tovább)

>!
Magnólia, Budapest, 2014
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155468780 · Fordította: Farkas Veronika

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

Molu P>!

A mi világunk – ez a materiális világ – egy olyan hely, ahol a dolgok értelme el van rejtve.

128. oldal

Molu P>!

Az emberi lények a történelem előtti időszakok óta használnak virágokat arra, hogy megjelöljék életünk kulcsfontosságú pillanatait. A virágok jelen vannak a kezdeteknél (születés, ballagás, esküvő) és a befejezésnél is (temetés). Azért alkalmazzuk őket a „központozásra”, mert a múltban az emberek tisztában voltak vele, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy észben tartsuk a fenti világok valóságát.

135. oldal

Molu P>!

Dr. Wilder Penfeld, a huszadik század egyik leghíresebb idegsebésze azt állítja 1975-ös könyvében, Az elme misztériumában, hogy a tudatot nem a fizikai agy hozza létre. Ő az éber páciensek agyának elektromos stimulálásával töltött évtizedek során rájött, hogy amit mi szabad akaratnak, tudatnak vagy elmének nevezünk, az inkább mintha „kívülről” befolyásolná az agyat, nem az agy hozza létre.

165. oldal

Molu P>!

Mindenki tudja milyen következményekkel jár, ha az ember tárgyként kezeli a természetet – valami halott dologként, amelyet úgy manipulálunk, ahogy nem szégyelljük. Mi tisztában vagyunk vele – materialista értelemben – hogy a bolygónk nagy bajban van. De nem mindenki tudja, hogy a probléma megoldásának éppen annyira spirituálisnak kell lennie, mint materiálisnak – nemcsak az életmódunkon kell változtatnunk, hanem azon is, amit arról a három nagy kérdésről gondolunk, amelyeket az előttünk élők nagyon okosan soha nem tévesztettek szem elől.

76. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ed Naha – Larry Milne: Szellemirtók I-II.
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály
Crystal McVea – Alex Tesniowski: A mennyországban ébredtem
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
Stephen King: A halálsoron
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Nicholas Sparks: Az utolsó dal