A ​mennyország létezik 66 csillagozás

Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról
Eben Alexander: A mennyország létezik Eben Alexander: A mennyország létezik Eben Alexander: A mennyország létezik

Több ​ezer embernek volt már halálon túli élménye, de a természettudományok kutatói mindezidáig azon az állásponton voltak, hogy túlvilág nincsen. Dr. Eben Alexander idegsebész is ezen tudósok közé tartozott. Tisztában volt azzal, hogy a halálközeli élmény létező jelenség, de úgy gondolta, csupán a trauma által megviselt idegpályák terméke. Egy szép napon viszont az ő agyát is megtámadta egy ritka betegség. A homloklebenye, amely az érzelmekért és gondolatokért felelős, teljesen leállt. Dr. Alexander hét napig kómában feküdt, majd amikor az orvosai már feladták a reményt, egyszer csak kinyitotta a szemét, és visszatért az életbe.

Gyógyulását orvosi csodának tartják, de az igazi csoda nem csupán erre korlátozódik. A kóma alatt dr. Alexander megjárta a túlvilágot, és találkozott egy angyalszerű lénnyel, aki bevezette a testentúli létezés legapróbb rejtelmeibe. Az orvos útja során az univerzum isteni forrásával is találkozott. Dr. Alexander története nem a fantázia műve.… (tovább)

>!
Magnólia, Budapest, 2020
198 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634198192 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Magnólia, Budapest, 2014
198 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155272172 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Magnólia, Budapest, 2013
198 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155272172 · Fordította: Farkas Veronika

1 további kiadás


Enciklopédia 11


Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Himitsu P>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Eleinte iszonyatosan megríkatott, mert mindig arra emlékeztetett, amit én nem tettem meg. De mégis képes volt vigaszt nyújtani. Vigaszt nyújtott abban, hogy el tudjam képzelni Aput odaát. El tudok képzelni egy helyet, ahol van. Eddig is el tudtam, csak hiányzott a bizonyosság, és ez a könyv számomra az volt.
A legvégéig kíváncsi voltam, hogy vajon kiderül-e, minek köszönhető az, hogy a totális agyhalálból magához tért Eben… de nem derült ki, az orvosok sem tudták, így orvosi csodának könyvelték el az esetét. Érdekeltek a leírásai, meghatott a családja gondoskodó szeretete.. off
Szívesebben olvastam volna még arról, mi mindent tanult odaát, de rátudtam arra, ahogy ő is írta, hogy egyelőre szavakkal leírhatatlan mindaz az ismeretanyag, amit ő ott megértett.
Én hiszek neki, mert másképp ez a könyv nem született volna meg. Ő egy neves tudós volt a szakmájában, gyakorlatilag minden hitelét kockára tette azzal, hogy megírta ezt a könyvet és elérhetővé tette majdnem az egész világon, bár azt nem tudom, hány nyelvre fordították le.
Volt egy rész, ahol megborzongtam kissé… mikor bizonyosságot nyert ő maga is, hogy mindaz, amit átélt, igaz volt. Egy nőhöz kötődött a történet, aki a gyógyíthatatlan beteg lánya miatt telefonált. Álmában meglátogatta az elhunyt édesapja, és azt mondta neki, nem kell félnie a haláltól. A csavar az, hogy olyan ruhát viselt, amiben a lánya nem is láthatta soha, mert elhagyta mindkettőt korábban, és csak a felesége tudott róla… és az az öltözet volt a felesége kedvence… szóval igen, ott azért kirázott a hideg, de amolyan jólesően.

Annyira jó lenne, ha még több bizonyosságot kaphatna minden gyászoló ember. Ha még egyszer, utoljára lehetne a szerettünkkel csak pár szót váltani, főleg, ha váratlanul halt meg… bárcsak lehetne… megszakad a szívem, ha erre gondolok.

A könyvet a fentiek ellenére megnyugodva, békés szívvel tettem le, mert volt benne egy csodálatosan szép vers… A végére hagyom, bemásolom, mert egy kicsit hosszú.
Még annyit hozzátennék, hogy eleinte egy kicsit féltem, ugyanis ahol leírta azt az agresszív vírust, amely megtámadja az agyat, oldalakon keresztül, nagyon ijesztő volt. Elképzelésünk sincs, milyen törékenyek vagyunk. Eddig csak a macskákra mondtam ezt, mert ők tényleg iszonyatosan törékenyek, de az emberek is. És akkor igazából már minden élőlény.

Szép könyv, ezzel a gyönyörű pillangóval a borítóján pedig főleg. Hálásan köszönöm a Húgomnak, hogy beszerezte. Eleinte mindennel próbálkoztunk, csak a gyászt enyhíteni tudjuk, de nem lehetett, nem segített semmi… négy hónapnak kellett eltelnie, hogy enyhüljön a fájdalom, és az ember ne akarjon megzavarodni… csak mostanában nyúlok ilyen olvasmányokhoz, mint ez is… Sokat reméltem és vártam tőle, és mindezt meg is kaptam.
Sok szeretettel ajánlom másoknak!

És akkor a végére a vers.
David M. Romano: Amikor a holnap nélkülem kezdődik

Amikor a holnap nélkülem kezdődik, és nem látsz többé,
Ha a nap megleli szemeid könnyekkel telve,
Kérlek, ne sírj értem, mint azt ma tetted,
Míg mindarra gondolsz, mit nem mondhattunk el.

Tudom, mennyire szeretsz, annyira, mint én,
És amikor énrám gondolsz, hiányom majd ég,
De mikor a holnap nélkülem kezdődik, remélem, megérted,
Hogy egy angyal jött le értem, s fogott engem kézen,
S mondta, hogy a mennyben készen áll egy hely,
És hogy itt kell hagynom, akiket szerettem.

De amikor elindultam, kihullott a könnyem,
Mert én mindig úgy gondoltam, nem halok meg könnyen.
Úgy szerettem élni, annyi dolgom volt még,
Téged így itt hagyni, nem ez volt a tervem.

De a tegnapokba, a jóba és a rosszba,
A sok-sok szeretetbe és sok vidámságba,
Kicsit visszatérni, csak egy kis időre,
Búcsúra és csókra, mosolyogni látni,
Az nagyon jó volna.

De most jól tudom, hogy ezt már nem lehet,
Mert helyemen más nem marad
Csak az űr és emlékek.

És amikor holnap hiányoznak dolgok,
Te jutsz majd eszembe, és a szívem forrong.

De amikor beléptem a mennyek kapuján,
Mintha hazatértem volna,
Mikor Isten lemosolygott rám nagy aranytrónusáról.

„Ez itt a te örökléted, mindaz, mit ígértem.
Véget ért a földi élted, de itt folytatod végre.
Holnapot én nem ígérek, de a ma már nem ér véget,
Ha az összes nap egyforma, nem bánjuk a múltat.

Oly hűséges voltál mindig, hívő és igaz,
Noha az is előfordult, hogy rossz volt az utad.
De én megbocsátok, most végre szabad vagy.
Gyere, fogd a kezem, és szegődj társamul."

Úgyhogy amikor a holnap nélkülem kezdődik,
Ne gondold, hogy távol vagyok,
Szívedben keressél.

3 hozzászólás
Naphta>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Az ember agya teljesen leállt, 0 mértékben mutatott tevékenységet, ennek ellenére egy hiperreális élményben volt része, ami sokkal több annál, mint hogy az emberi agy felfoghatná, Mégis mi ez, ha nem annak a bizonyítéka, hogy van tudat a fizikai test létezésén kívül is? És hogy a tudatunk független az agyunkban lejátzódó fizikai folyamatoktól? Persze mondhatjuk azt, hogy mégiscsak valamennyire aktív volt még az agya, és hogy az agy a halál előtt DMT-t szabadít fel, hogy elviselhetőbbé tegye a halált, és ezek a fantasztikus élmények a DMT hatásának tudhatóak be… De aki ebben a redukcionista materialista világnézetben hisz, az Istenben sem hisz, és azt gondolja hogy ezek az „önvédelmi” mechanizmusok hosszú évmilliárdok alatt jöttek létre a puszta véletlen folytán, mutációk útján. Ennek viszont akkora az esélye, mint annak, hogyha egy legapróbb darabjaira szétszedett óra alkatrészeit elkezdem rázni egy dobozban néhány milliárd évig akkor összeáll egy Patek Philippe-pé. Vagy ha végtelen számú majom leül kalimpálni egy írógép mellé, akor évmilliárdok alatt legépelik Shakespeare összes művét. Szóval valószínűtlen, hogy a véletlen műve lennénk. És akkor ez az élmény se lehetett véletlen. És még ha a DMT műve lenne az egész, akkor se lenne véletlen. Lehet, hogy Isten a DMT-t választotta ki a „szent molekula”-ként, amely megnyitja a kapukat a dimenziók között, és így tervezte meg az egészet. Soha nem értettem meg, hogy a jelenségek tudományos folyamatokkal való leírásából miért az következik, hogy nem teremtette senki ezt a rendszert, hiszen az ellenkezője lenne logikus. Ha ránézek egy Bentleyre, ami egy rendkívűl bonyolult rendszer, egyértelmű, hogy áll mögötte egy designer. Egy emberi lénynél, akinek az agya ezerszer és ezerszer bonyolultabb műszer, ez miért nem logikus?

1 hozzászólás
Niki_>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Csalódott vagyok. Arra számítottam, hogy a középpontban a túlvilági élménye lesz, de összességében nézve a könyvet, igazából elhanyagolhatóak voltak az arról szóló beszámolók. Pár mondatban össze tudnám foglalni, hogy mit tapasztalt, de oldalakban lehetne kifejteni, hogy mi történt a hozzátartozókkal az ágya mellett, a szervezetével, stb. Engem nem ezek érdekeltek volna, hanem a túlvilági élmény.

4 hozzászólás
blianhun>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Meglepően olvasmányos (párhuzamos történetszálak vezetése, fejezetvégi cliffhanger, stb.), de nem mond túl sokat az egyébként izgalmas témáról.
(Apropó: feltámadáskor a nagymamám 60 éves lesz, ahogy én szeretném, vagy 20, ahogy ő? Ilyesmiken jól el lehet gondolkozni.)

4 hozzászólás
gabeyramone>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Úgy látom mindenkit lázban tartott a téma, és csalódtak a könyv elolvasása után. Engem teljesen hidegen hagyott a téma, és csalódtam a könyvben -de nagyon is kellemesen.

A titkot titkát, a rejtélyek rejtélyét akarjuk felfedve látni, de az nem véletlenül marad elrejtve előlünk. Néhányunk pedig két dimenzió között lebegve akaratlanul is átlibben a másik oldalra és betekintést nyer egy előttünk teljesen ismeretlen világba; a tapasztalatokon túli tapasztalás.

Vagy elfogadjuk hogy az író csupán megközelítően írhatja le az általa átélteket, vagy olvashatunk egy lenyűgöző, jól megfogalmazott, minden részletre kiterjedő leírást a túlvilágba való utazásról, melynek legnagyobb része valószínűleg kitaláció lesz.

1 hozzászólás
Gabye >!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Telefonról nyomtam be mikor elkezdtem olvasni, de nekem nem olyan szuper a mobil alkalmazás, így sikerült egyből 3.5 csillaggal illetnem a könyvet..Hát sajnos elolvasás után sem adok rá többet..
Érdekel a téma, és kíváncsi voltam, hogy egy talán kevésbé laikus, egy orvos hogy látja ezt a témát..Hát zavarosan..A könyvet két részre tudom osztani, az egyik amikor az eseményeket meséli el, bemutatja kicsit az életét, a családját..És ezek a részek váltakoznak a halál közeli élmény leírásával..Namost a hétköznapi részek jól megírtak, érdekesek, tetszettek. Viszont ami a másik rész illeti – lehet elég ha csak annyit mondok, hogy kétszer aludtam el azokon a részeken??? Nekem az rettenetesen unalmas volt, egy nagy katyvasz, néhol elment filozofálgatásba máshol meg telenyomta orvosi dolgokkal..Elhiszem, hogy nehéz megfogalmazni mit tapasztalt, de ha már tollat ragad emiatt, akkor legalább próbálja meg!! Viszont egyszer hangosan felröhögtem, mikor arról értekezik, hogy milyen érdekes az agy bla bla..Észrevettem, hogy olvasok, de közben tök máson gondolkoztam..Szóval igen, az agy tényleg nagyon érdekes! :-)

10 hozzászólás
vigili>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Milyen érdekes, hogy mindenki többet akart olvasni a túlvilágról, s kevesebbet a családról.
Mennyire szeretnénk bizonyosságot szerezni, többet tudni a mennyországról. Szeretnénk, ha létezne, hiszen az ember legnagyobb fájdalma, hogy egyszer elhagyja az árnyékvilágot, s milyen jó lenne, ha ilyen csoda várna minket is.
Végig úgy éreztem,hogy ez túlzás. Ennyi mindent, s ennyire tisztán nem láthat az ember.
Érezhet dolgokat, de ez sok volt nekem, még akkor is, ha hiszek a klinikai halál állapotában átélt élményekben. Egy sokat mondó cím-hatásvadász.

1 hozzászólás
Heni_Henriett>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Nem gondoltam volna,hogy tetszeni fog ez a könyv,de tévedtem. :) Nagyon érdekes volt,bár néhány helyen a túlvilági élményeinek a leírása kissé zavaros volt.Valahogy jobban lekötött az amikor arról írt,hogy mi történt a családjával,és milyen volt a betegsége, ezért a 4 csillag.Viszont örülök,hogy olvashattam, mindenképpen elgondolkodtató könyv volt. :)

Máté_Szabics>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Valóban könnyed és olvasmányos, kár hogy pontosan a hatásvadász témaválasztásnak nem tud eleget tenni, a spirituális részek szerintem a legtöbb helyen eléggé kuszák, főleg a családjáról meg a kórházi dolgokról leírtakkal összehasonlítva, mert azok meg egész érdekfeszítőre sikerültek.
Értem én hogy hipervalóság meg minden, de egy extrém LSD-s élményhalmazt is szavakba lehet önteni, csak tehetség kell hozzá, itt meg mintha talán ez nem igazán sikerült volna jól.
Kár, jobbat vártam.

Adrienn57 P>!
Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Nem sokat tudtam meg arról, amire nagyon kíváncsi voltam. A kérdéseim, amikre választ kerestem, nyitva maradtak. A történet a beteg orvosról és felépüléséről inkább szólt, mint arról, hogy van -e mennyország, és mi van odaát….?


Népszerű idézetek

Carmilla >!

    Anya és apa már nagyon korán – annyira, hogy nem is emlékszem, mikor – elárulták, hogy örökbe fogadtak (vagyis „kiválasztottak”, ahogy ők fogalmazták, mivel, nyugtattak meg, amint megláttak, abban a pillanatban tudták, hogy az ő gyermekük vagyok).

61. oldal, 10. - Ami számít (Magnólia, 2013)

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Kapcsolódó szócikkek: örökbefogadás
Lyanna P>!

Kétség sem fér hozzá, hogy mindennek az alapja a szeretet. Nem valami elvont, nehezen megragadható szeretet, hanem az a mindennapi fajta, amelyet mindenki ismer – az, amit akkor érzünk, amikor a párunkra és a gyermekeinkre nézünk, vagy akár a háziállatokra. Ez a szeretet a legtisztább és legerősebb formájában nem féltékeny vagy önző, hanem feltétel nélküli. Ez a valóságok valósága, az igazságok felmerülhetetlenül gyönyörű igazsága, ami ott él és lélegzik minden mélyén, ami létezik vagy létezni fog, és annak, aki ezt nem tudja, és nem foglalja bele minden tettébe, esélye sincs arra, hogy akár csak megközelítőleg megértse, kik és mik vagyunk.

80. oldal

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
vigili>!

A hála nem csupán a legnagyobb erény, de minden erények szülője is. ”

Cicero

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Lana89>!

Bármilyen küzdelmet és szenvedést is tesz elénk ez a világ, ezek nem tehetnek igazából kárt abban a nagyobb, örök lényben, akik valójából vagyunk. A nevetés és az irónia szívből jövő emlékeztetők arra, hogy nem rabok vagyunk ebben a világban, csak átutazók.

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

cassiesdream>!

A nevetés és az irónia szívből jövő emlékeztetők arra, hogy nem rabok vagyunk ebben a világban, csak átutazók.

33. A tudatosság rejtélye

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Carmilla >!

    Om a Korongon keresztül elmagyarázta nekem, hogy nem egy univerzum van, hanem sok – ami azt illeti, több, mint amennyit én el tudok képzelni –, de mindegyik mélyén a szeretet lakozik.

55. oldal, 9. - A Mag (Magnólia, 2013)

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Carmilla >!

Olyan családban nőttem fel, amely nemcsak szeretett, de hitt is bennem, és támogatott az álmaim megvalósításában.

61. oldal, 10. - Ami számít (Magnólia, 2013)

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Carmilla >!

Kevés frusztrálóbb élmény van annál, mint kómában látni egy szerettünket. Az ember segíteni akar, de nem tud.

98. oldal, 17. - N az 1-ből (Magnólia, 2013)

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Kapcsolódó szócikkek: frusztráció · kóma
Imoran>!

Én több vagyok a materiális testemnél. Ennek az egyszerű kijelentésnek mély jelentősége van.

163. oldal

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Carmilla >!

    Végre megértettem, miről is szól a vallás. Vagy legalábbis miről kellene szólnia. Én nem egyszerűen hittem Istenben: én találkoztam Istennel.

153. oldal, 32. - Templomi látogatás (Magnólia, 2013)

Eben Alexander: A mennyország létezik Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Kapcsolódó szócikkek: vallás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paul Misraki: A halál utáni élet
Barbro Lindgren Enskog: Szigorúan bizalmas!
Ganyi Károly: Üvegfiú
Abbi Glines: Álmomban szerettelek
Blaskovich Erzsébet (szerk.): A gyógyítás szakralitása
Berente Ági: Angyalok útján
F. E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai
Martin Pistorius: Néma üvöltés
Samu Gabriella: Angyal barna ballonkabátban
Németh András: 79 nap remény