A ​narancssárga mauritius esete 16 csillagozás

E. V. Cunningham: A narancssárga mauritius esete

Betörők forgatnak fel egy házat Beverly Hills-ben, de nem visznek el semmit. Egy híres bélyegkereskedőt még ugyanaznap holtan talál a segédje. A segédet néhány óra múlva ismeretlen tettesek a lakásán agyonverik. A három esetet egy négyszögletű, narancssárga papírdarab – a híres egypennys Mauritius kapcsolja össze, a világ egyik legritkább, félmillió dollárt érő bélyege. A hitleri Németországból indult kalandos vándorútjára, s három évtized múltán Los Angelesben gyilkolnak érte. A rejtélyes ügyet Masao Masuto nyomozó őrmesternek, a szelíd lelkű karate-bajnoknak kell felderítenie…

Eredeti cím: The Case of the One-Penny Orange

Eredeti megjelenés éve: 1977

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete Könyvek

>!
Európa, Budapest, 1981
154 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630721198 · Fordította: Lugosi László

Most olvassa 1

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Bla IP
E. V. Cunningham: A narancssárga mauritius esete

Egy Bewerly Hills-i zsaru nyomoz ebben a könyvben is, – de nem az, akit a moziból ismerünk –, ugyanakkor nyomozó őrmester – s az Endavour kapcsán a nyomozó őrmesterek a szívemhez nőttek – szóval egy kevésbé ismert és olvasott, de izgalmas, fordulatos krimi egy ismert, valóságos bélyeg körül bonyolítva…Jó szórakozást nyújt!

>!
encus625 P
E. V. Cunningham: A narancssárga mauritius esete

Ismét olyan krimi akadt a kezembe, ami nem túl olvasott itt a molyon. A nyomozója egy szimpatikus nisei (japán szülők nem Japánban született gyereke), aki tulajdonképpen másfél nap alatt fejt meg több gyilkossági ügyet is. Pörgős krimi, követhető végig, logikus is.
Központban egy híres ritka bélyeg áll, amit a 19. században adtak ki Mauritius szigetén.

>!
Európa, Budapest, 1981
154 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630721198 · Fordította: Lugosi László
>!
Dorka50 P
E. V. Cunningham: A narancssárga mauritius esete

Nagyon jó kis krimi! Elég rövid, tehát nincs benne felesleges szócséplés. Nagyon tetszett, hogy Beverly Hills-ben egy japán őrmester nyomoz és egy német SS katona is képbe kerül. Maga a sztori is megállta a helyét. Jó volt, fordulatos és érdekes! Ráadásul utána néztem és tényleg létezik az a bélyeg, ami az egész sztori alapja. Mondjuk jó ronda, de gondolom mivel ritka nagyon értékes is. A főszereplő nyomozó Masao Masuto nagyon szimpatikus volt és a maga mondján humoros.

>!
Wish P
E. V. Cunningham: A narancssárga mauritius esete

Kamaszkoromban olvastam.
Utána gondosan végignéztem a bélyeggyűteményemet. Hátha… XD
Aztán volt szerencsém látni is, de sajnos nem az én bélyeggyűjteményemben, hanem gondosan elzárva páncélüveg mögé.

>!
Norberto0709
E. V. Cunningham: A narancssárga mauritius esete

Az Európa Kiadó ponyvakrimi könyveinek egyik hibája talán az, hogy sok történetet jelentéktelen jelenetekkel, fölösleges leírásokkal nyújtanak el, nem annyira kedvelhető főhősök, nyomozók munkájának fiktív történetét pörgethetjük az ujjaink között, amelyek elnyújtottra sikerednek sokszor.

Ez viszont A narancssárga Mauritius esetére egyáltalán nem igaz a legkevésbé sem.
Feszes iramot diktál a körülbelül 150 oldalas mű, igazi egy napi olvasmány, amelynek során Masao Masuto nyomozó igazán szimpatikus, szerethető karaktere göngyölít fel egy érdekes bűnesetet.
Szinte azonnal be is indul a cselekmény, ami halad és halad végig, míg a könyv végére nem érünk. Nagy csattanó szerintem nincs, ki lehetett találni, hogy kit terhel a bűneset, viszont ez semmit sem von le a könyv érdemeiből. Nem vált sehol sem unalmassá, valamint bepillantást engedett a bélyeggyűjtők világába, megismerhettük ezt az apró világot, ami sokszor vagyonokba, annál ritkábban pedig életekbe kerülhet. Érdekes információlat árult el a könyv.
Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, akár nyaraláshoz, akár egy délutánra, mikor csak kikapcsolódni akar, potom összegekért lehet antikváriumokban, interneten beszerezni, szerintem megéri azt a pár száz forintot, amiért árulják.
10/10


Hasonló könyvek címkék alapján

Bleeding Bride: A téboly kertje
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Karen Rose: Sikíts értem
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Martina Cole: A madám
John Cure: A gonosz új arca
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje