Bőréhség 10 csillagozás

É. Tóth Judit: Bőréhség

„másfél négyzetméter bőr
simogatásért sóvárog
és ölelésért sír”

É.Tóth Judit első kötete, a Bőréhség több év verseit összegyűjtve mesél a szerelemről, a szakításról, a magányról és az „én” újrafelfedezésének vágyáról. Műveivel fájdalmas önismereti útra kíséri az olvasót: bemutatja, hogyan hűl ki egy kapcsolat, és azt is, milyen is a szakítás valójában. Egy kapcsolat végén ugyanis nemcsak az egyedülléttel kell megbirkóznunk, önmagunkhoz is újra utat kell találnunk.

>!
104 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150116112 · Illusztrálta: Kaprinyák Dóra

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Lang_Tünde IP>!
É. Tóth Judit: Bőréhség

A kötetben szereplő versek hat különböző téma köré vannak csoportosítva, úgymint szerelem, emlékek, magány, érintések, az én képei és hétköznapok. Ebből sejthető, hogy az égbe emelő sorok mellett elég sok borús gondolat, fájdalmas érzés ölt testet bennük. A legtöbb vers középpontjában a kapcsolatok állnak, de megjelennek a mai fiatalságot foglalkoztató kérdések, és akadnak társadalomkritikát megfogalmazók is. A vers, a forma és az illusztráció hármasa nagyon erőteljes hatást képes elérni. Jó szívvel ajánlom a kortárs költészet kedvelőinek.

Könyvajánló: https://www.tclang.hu/borehseg/

Vyktoria>!
É. Tóth Judit: Bőréhség

É. Tóth Judit munkássága nem volt ismeretlen számomra. Már régóta követem őt a közösségi média felületein, akkor még Egy elképzelt könyv néven volt jelen. S valóban, Judit elképzelte, a könyv pedig itt van, teljes valójában. És micsoda páratlan kötet ez. Kicsi, rövid, de annál hangosabb a maga néma sikoltásaival, érzékenységével, döbbenetével és meghatóságával.

Bővebb értékelés itt olvasható: https://hazairok.blogspot.com/2021/06/etoth-judit-boreh…

SzemreValó_könyvek >!
É. Tóth Judit: Bőréhség

Volt szerencsém elolvasni az írónő első megjelent verseskötetét, melyet nagyon élveztem. Általa közelebb kerültem a versek világához. Igényes, jól felépített mű. Csak ajánlani tudom minden vers kedvelőnek!

Hat részre osztotta a kötetet, melyekben különböző témákat fejt ki. Ezek a következők: szerelem, emlékek, magány, érintéssel, az én képei, hétköznapok.


Népszerű idézetek

Lang_Tünde IP>!

nyolc napon túl sem
gyógyuló sérülés vagy
emlékeim közt

30. oldal

Lang_Tünde IP>!

álmodjuk éjjel
halhatatlanná egymást:
legyünk csillagok

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Romhányi József: Nagy szamárfül
Petri György: Összegyűjtött versek
Fodor Ákos: Buddha Weimarban
Kányádi Sándor: Zümmögő
Fodor Ákos: Addig is
Csukás István: Sün Balázs
Fodor Ákos: Gyöngyök, göröngyök
Fodor Ákos: Gonghangok
Likó Marcell: Énekelt és el nem énekelt dalok
Fodor Ákos: Még: mindig