Diótörő ​és Egérkirály 14 csillagozás

E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

A Diótörő és Egérkirály története elsősorban Csajkovszkij világhírű balettjének köszönhetően lett a gyerekek egyik karácsonyi kedvence. E. T. A Hoffmann meséje azonban számos más feldolgozásban is népszerűvé vált, 2018 karácsonyára pedig megérkezik a mozikba a Disney által elkészített változat.

Az eredeti kisregényt most új, modern fordításban és a szöveg szépségéhez illő illusztrációkkal olvashatják gyerekek és felnőttek egyaránt.

Eredeti megjelenés éve: 1816

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2018
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634320975 · Fordította: Esterházy Dóra · Illusztrálta: Sánta Kira

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

hkriszti>!
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

Nagyon szeretem ezt a történetet, de eddig csak előadás, és mese formájában láttam. Örülök, hogy végre könyvben is megvan, ráadásul ennyire szép kiadásban! Imádtam a rajzokat, gyönyörűek!
lgazából a kislányom számára vettem, a névnapjára, most nézik pár nap múlva a színházban, és nagyon érdekli, mesében már ő is látta, és egész biztos vagyok benne, hogy olvasni is boldogan fogja, amint hamarosan megkapja!:)

Nympha17 P>!
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

Ugyanazt tudom elmondani, amit tavaly is: https://moly.hu/konyvek/e-t-a-hoffmann-diotoro/en-es-a-konyv/nympha17

Köszönöm a Ciceró kiadónak, hogy megörvendeztetett ezzel a szép új kötettel. A rajzok valami gyönyörűek!

edanka87 >!
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

Kedves kis mese, még a felnőtt korosztály arcára is mosolyt varázsolhatnak a Diótörő, az Egérkirály és Marika kalandjai. Jó érzéssel töltött el olvasás közben Marika gyermeki hite a csodákban, a mesék hatalmában. Mindezt Tchaikovsky mester zenéjét hallgatva igazi csemege :)

Tót_Kálmán>!
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

Most olvastam először, annak ellenére, hogy láttam már balettot, rajzfilmet és filmet is róla. Kis esti olvasásnak megteszi, de azért nem igazán kötötte le a figyelmemet. A kiadásban a rajzok nagyon szépek, viszont több helyen is találkoztam félreütéssel.

A_Gréta22>!
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

Kiskoromban a legelső Barbie mese volt ez a feldolgozás, amit még kazettán láttam és emlékszem, hogy mennyire elvarázsolt az a világ, ahová a főszereplő került. Aztán megnéztem belőle az új filmet is, bár az nem nyűgözött le annyira és ezek után úgy gondoltam jó móka lenne végre az igazi történetet is a kezembe venni.
Szkeptikusan álltam hozzá, nem vártam sokat, mert egy régi gyermekmeséről van szó és nem akartam csalódást okozni magamnak, azzal, ha esetleg nem tetszik. De totálisan tévedtem! A stílus, a történet, a szereplők… Mind elnyerték a szívemet, ráadásul az új kiadás valami hihetetlenül szépen van illusztrálva.
Egy kedves kis mese, ami még fontos tartalmat is közvetít a gyerekek felé, amellett, hogy roppant szórakoztató és varázslatos (főleg a vége felé). Persze meg is lepődtem, mert a feldolgozások merőben eltérnek a történettől, de egyáltalán nem okozott csalódást emiatt a könyv.
Még balett formájában nem láttam a művet, de azt hiszem ezek után erre is sort kerítek majd.


Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Holly Webb: Cica a hóban
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka
Julia Boehme: Bori és a nem mindennapi karácsony
Klaus Kordon: Karácsonyi történet
Bombicz Judit: Csodák könyve
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság
Ian Whybrow: Boldog karácsonyt!
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett