A ​király menyasszonya 7 csillagozás

E. T. A. Hoffmann: A király menyasszonya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​király menyasszonya négy novellát tartalmaz. A faluni bányász egy tengerészlegényről szól, akit a különös véletlen, plusz egy különös öregember Falunba vezérel, és ott furcsa köteléket alakít ki mind a bányával, mind a bányamester csinos leányával. A faluni bánya azonban több holmi köveknél, esetleg misztikus lények lakják, akik a főszereplő fiatalemberrel szórakoznak…

A király menyasszonya egy különc vidéki földbirtokosról szól, aki hobbi-alkimista és asztrológus, valamint dundi, szőke leánykájáról, aki imádja a konyhakertjét. Imádott konyhakertje azonban sötét titkokat rejt! és a gyanútlan leány maga sem sejti, mekkora veszedelembe sodorja magát és szerelmét, amikor meggondolatlanul ujjára húzza az egyik sárgarépán talált gyűrűt!

A titokzatos vendég szerelmi történet és kísértethistória egyben, jó kis hátborzongató, nyikorgó szélkakassal, halálos párbajjal, sápadt szicíliai gróffal, és lassan megőrülő francia cselédlánnyal a francia-német háborúk… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Attraktor, Budapest, 2006
162 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639580664 · Fordította: Kajsza Krisztina

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
betufuggo
E. T. A. Hoffmann: A király menyasszonya

A rövid könyv kiválóan mutatja be Ernst THeodor Amadeus Hoffmann világát.A négy írás közül az első,"A Faluni Bánya",a népi mítoszok,és legendák ihlette történet.A második,címadó írás,"A király menyasszonya" a groteszk humorra ad példát,hasonlít „Az arany virágcserép” című kisregényhez,de itt másként következik be a hepiend.A következő történet,"A titokzatos vendég" már félelmetesebb írás,izgalmas,drámai fordulatokkal,és a korra jellemző tudományos,vagy áltudományos elképzelésekkel.A legutolsó történet,a „Vámpírizmus” már egy igazi horrorsztori,amely azonban a jól előkészített csattanó után röviden ér véget.A kötetet leginkább az író világával ismerkedni akaróknak tudnám ajánlani,mivel kiválóan sorakoztatja fel a szerzőre jellemző stílusjegyeket is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Magánvégtelen
Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Kisregények és elbeszélések
Oscar Wilde: A canterville-i kísértet
Tőkei Ferenc (szerk.): A rászedett kísértet
Britta Schwarz: Golo költözik
Oscar Wilde: A boldog herceg
Oscar Wilde: Gránátalmaház / A House of Pomegranates
Jan Potocki: Kaland a Sierra Morénában
Lev Tolsztoj: Mesék
Oscar Wilde: Mesék, történetek és költemények prózában