Akinek ​a madarak is Chopint énekelnek 3 csillagozás

Érdi Tamás története
É. Szabó Márta: Akinek a madarak is Chopint énekelnek

A briliáns vak zongoraművész pályáját rajzolja meg édesanyja, É. Szabó Márta, az ismert televíziós személyiség, a Cimbora és számos más, főleg gyermekeknek szánt kultúrműsor szerkesztője.
Tamás apja, Érdi Sándor, a Stúdió című műsor szerkesztője is jelen van a könyv minden oldalán. Az izgalmakban bővelkedő könyv végigkíséri Érdi Tamás nem mindennapi sorsát születésétől, sőt, még annál is korábbról egészen a világhírig.

>!
Corvina, Budapest, 2018
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789611365337

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Inmelius_Mudri_Jolcsi
É. Szabó Márta: Akinek a madarak is Chopint énekelnek

Ez nem ömlengés egy vak zongoristáról, Érdi Tamásról, hanem megkapó, torkon ragadó szépirodalmi alkotás. Csak igaz történet alapján. Túlzások nélkül. Kínokba mártott tollal. Meggyőződésekbe és tehetetlenségekbe gyökerező tévelygésekkel tűzdelt valóság. Útkeresés a semmiben, hogy valami legyen belőle. Hit mindenféle illúziók nélkül. Rettegésekbe oltott várakozások, féltve óvott remények, könnyek és nevetések. És munka. Irgalmatlan sok munka. Ezek a címszavak jutottak eszembe, ahogyan forgattam a lapokat.

>!
Milida
É. Szabó Márta: Akinek a madarak is Chopint énekelnek

Szeretek életrajzokat olvasni. Ez a kötet az egyik legjobb, amit ebben a műfajban olvastam, és az első, ahol egy édesanya – és olykor egy édesapa – szemével láthatjuk az életutat.
Sírtam, nevettem, izgultam, hitetlenkedtem és rácsodálkoztam. Sok csodaszép zeneművet ismertem meg olvasás közben, mert amelyeket É. Szabó Márta megemlített azokat mind meghallgattam. Remélem egyszer majd élőben is hallhatom játszani Érdi Tamást.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bartók Béla: Gyermekeknek – Für Kinder I-II.
Somfai László: Joseph Haydn zongoraszonátái
Gát József: A zongora története
Gát József: Zongorametodika
Anne L. Green: Elvesztett jövő
Nagy Franciska: Macska a zongorában
Herpy Miklós: Aggházy Károly
Hunyadi Zsuzsanna: Zongoraiskola I. / Piano School I.
Hunyadi Zsuzsanna: Zongoraiskola II. / Piano School II.
Zágon Géza Vilmos: Beethoven zongoraszonátái esztétikai megvilágításban