A ​Room with a View 17 csillagozás

E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View E. M. Forster: A Room with a View

Lucy has her rigid, middle-class life mapped out for her until she visits Florence with her uptight cousin Charlotte, and finds her neatly ordered existence thrown off balance. Her eyes are opened by the unconventional characters she meets at the Pension Bertolini: flamboyant romantic novelist Eleanor Lavish, the Cockney Signora, eccentric Mr Emerson and. most of all, his passionate son George. Lucy finds herself torn between the intensity of life in Italy and the repressed morals of Victorian England, personified in her terminally dull fiancé Cecil Vyse, until she finally learns to follow the power of her own heart. A Room with a View was brought to life in a film starring Helena Bonham Carter.

Eredeti megjelenés éve: 1908

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Penguin English Library Penguin angol · Penguin Essentials angol

>!
Penguin, United Kingdom, 2012
256 oldal · ISBN: 9780141199825
>!
316 oldal · ISBN: 9781599865775
>!
Barnes & Noble, New York, 2005
240 oldal · ISBN: 9781593082888

3 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

NannyOgg P>!
E. M. Forster: A Room with a View

Olvasói pályafutásom nagy bánata, hogy nem szeretem Jane Austent, azon okból, hogy bár a humora nagyon bájos, a nőalakjai sótlanok – vagy ha nem, akkor a nyomaték kedvéért pórul járnak – és a történetek vége mindig össze van csapva. Ha összevetem ezt a megfigyelést A Room with a View-val, aminek a humora nagyon bájos, a hősnője is sokkal kevésbé sablonos, és a lezárás pont ugyanolyan esetlen, akkor arra az óvatos következtetésre jutok, hogy

E.M. Forster az én Jane Austenem.

Ha eltekintünk attól, hogy George egy elég lufi karakter – értsd: valamilyennek le van festve ugyan, de nem jutott elég idő és/vagy energia arra, hogy tényleges tartalommal is megtöltsék – és hogy a végkifejlett miatt – spoiler – levontam egy teljes csillagot, a humor és a szereplők sokkal jobban tetszettek, mint bármelyik JA-regény. Történet kb. ugyanannyi van itt is, morális tanulság és korszatíra dettó, úgyhogy részemről elevezek Forster-irányba, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle.

8 hozzászólás
Izolda P>!
E. M. Forster: A Room with a View

Cuki kis korrajz (charming, igen) az illetlenségtől bénított századfordulóról, érdekes, de az emberi jellemekről általánosságban való fejezetenkénti 2-3 bekezdést (amiket mindig 2x kellett meghalllgatni), igazán kihagyhatta volna. Végülis jó volt, de azért a delightfully satiric comedy of manners és a riotously funny father azért túlzás.
(Lassan jön a film.)

8 hozzászólás
entropic P>!
E. M. Forster: A Room with a View

Nagyon aranyos, bájos történet, de csöppet sem nyálas. Pont annyi valóság van benne, amennyi hihetővé teszi. És az én példányomnak ráadásul csodaszép borítója van.

13 hozzászólás
ReiRei>!
E. M. Forster: A Room with a View

Habkönnyű, bájos kis történet, de azért jutott bele néhány komolyabb gondolat is,amit értékelek.
Bár Olaszország sosem tudott annyira magával ragadni, a hangulat mégis megfogott, akárcsak a finom társadalomkritika. A szereplők kivétel nélkül szerethetőek, mégha olykor a hajamat is téptem némelyik megnyilvánulásukon, és Freddy Honeychurch jelenléte miatt a regény megérdemel még egy fél csillagot. Borzasztóan szórakoztatott a karaktere, mégha nem is igazán értem az okát.
E. M. Forster lassan, de biztosan haladva lépeget a kedvenc íróimnak fenntartott csücsökbe a szívemben, így én is hasonló tempóban veszem magamhoz a regényeit. Eddig nem sikerült csalódnom.


Népszerű idézetek

Starman>!

For all his culture, Cecil was an ascetic at heart, and nothing in his love became him like the leaving of it.

ReiRei>!

'He is a rather peculiar man.' Again, he hesitated, and then said gently: 'I think he would not take advantage of your acceptance, nor expect you to show gratitude. He has the merit – if it is one – of saying exactly what he means. He has rooms he does not value, and he thinks you would value them. He no more thought of putting you under an obligation than he thought of being polite. It is so difficult – at least I find it difficult – to understand people who speak the truth.'

Part One, Chapter One, Page 7

ReiRei>!

'I could hear your beautiful playing, Miss Honeychurch, though I was in my room with the door shut. Doors shut; indeed, most necessary. No one has the least idea of privacy in this country. And one person catches it from another.'

Part One, Chapter Three, Page 32

ReiRei>!

Happy Charlotte, who, though greatly troubled over things that did not matter, seemed oblivious to things that did; who could conjecture with admirable delicacy 'where things might lead to', but apparently lost sight of the goal as she approached it!

Part One, Chapter Five, Page 54

Aurelia>!

' (…) I do so always hope that people will be nice.'

13. oldal

ReiRei>!

Under the chaplain's guidance they selected many hideous presents and mementoes – florid little picture frames that seemed fashioned in gilded pastry; other little frames, more severe, that stood on little easels, and were carven out of oak; a blotting book of vellum; a Dante of the same material; cheap mosaic brooches, which the maids, next Christmas, would never tell from real; pins, pots, heraldic saucers, brown art-photographs; Eros and Psyche in alabaster; St Peter to match – all of which would have cost less in London.

Part One, Chapter Five, Page 51

entropic P>!

'Well, thank you so much,' she repeated. 'How quickly these accidents do happen, and then one returns to the old life!'
'I don't.'
Anxiety moved her to question him.
His answer was puzzling: 'I shall probably want to live.'
'But why, Mr Emerson? What do you mean?'
'I shall want to live, I say.'

Penguin, 2000, p. 42

angelacsapo22>!

'Willingly would I move heaven and earth -'
'I want something more definite,'

184. oldal, 16. fejezet - Lying to George (Penguin Books, 1984)

noramaria>!

It was not that ladies were inferior to men; it was that they were different. Their mission was to inspire others to achievement rather than to achieve themselves. Indirectly, by means of tact and a spotless name, a lady could accomplish much. But if she rushed into the fray herself she would be first censured, then despised, and finally ignored.

Chapter IV.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Galsworthy: A Modern Comedy
John Galsworthy: The Forsyte Saga
Daphne du Maurier: Rebecca
Marina Fiorato: The Botticelli Secret
Michael Ondaatje: The English Patient
A. S. Byatt: Possession
Santa Montefiore: The House By the Sea
Rebecca Stonehill: The Girl and the Sunbird
Stendhal: The Charterhouse of Parma
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)