A ​hazudósok 1502 csillagozás

E. Lockhart: A hazudósok

Egy gyönyörű és előkelő család.
Egy magánsziget.
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.
Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz.
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok.
Hazugságok hazugságok hátán.
Igaz szerelem.
Az igazság.

A hazudósok a többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye.
Olvasd el!
És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Ciceró, Budapest, 2015
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399406 · Fordította: Rudolf Anna
>!
Ciceró, Budapest, 2015
246 oldal · ISBN: 9789635399697 · Fordította: Rudolf Anna

Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Gatwick Matthew Patil (Gat) · Cadence Sinclair Eastman (Cady) · Jonathan Sinclair Dennis (Johnny) · Mirren Sinclair Sheffield · Taft Sheffield · Candence Sinclair Eastman (Cady) · Harris Sinclair · Liberty Sheffield · Penelope Sinclair (Penny) · Tipper Taft

Helyszínek népszerűség szerint

Róma · óceán · Európa


Kedvencelte 374

Most olvassa 56

Várólistára tette 591

Kívánságlistára tette 656

Kölcsönkérné 18


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
E. Lockhart: A hazudósok

Ha jót akarsz magadnak, minden különösebb utána járás nélkül, egyszerűen csak szerezd be ezt a könyvet és olvasd el. Az a legjobb, ha semmit sem tudsz a történetről, mert minden egyes részlet spoileres lehet, ami megöli ennek a történetnek a lényegét.
Nem lehet erre a könyvre azt mondani, hogy a legjobb könyv az életemben és megváltja a világot, blablabla.
DE. Ekkora arculcsapást nem kaptam még történettől, és ez rávilágított arra, hogy ez a könyv maradandó élmény nyújt, különleges, egyedi, jól felépített. Mit is keresek az olvasmányaimban? Pontosan ezeket, hogy érzelmeket váltson ki, hogy kifacsarjon, és velem maradjon sokáig. Megkaptam. Ez nem egy felejthető kategória.
Nem tehetek mást, köszönöm a szerzőnek ezt az élményt.
Az írás stílusa kifejezetten tetszett. Ez kérlek, nem ennek a szerzőnek a stílusa, ez egy amnéziás karakter stílusa, akit napokig elhúzódó migrének gyötörnek, akinek nem elég azt mondania, „fáj a fejem”, ő megszemélyesíti a fájdalmat, sokszor durván, élesen, amilyen maga a fájdalom. Szereti a nyakatekert fogalmazást. Ő meséli a történetet, sőt igazi mesék átiratait is beleszövi, és ezek a felbukkanó szösszenetek egytől egyig óriási jelentőséggel bírnak.
A mondanivalót mindenkinek magának kell leszűrni. Mit jelent gazdag családba születni? Mit vár el egy szülő, nagyszülő az örökösöktől? Milyen társadalmi és faji ellentétek vannak a szereplőkben? Van-e jövője egy gazdag-szegény kapcsolatnak? Mivé teszi az embereket a pénz utáni hajsza? Mivé teszi a családi kapcsolatokat a pénz utáni hajsza? Létezik Isten? Ha igen, miért engedi az ártatlanok nyomorát?
Külön köszönet pogginak a fordításért, tökéletes.
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2015/07/e-lockhart-hazudo…

5 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
E. Lockhart: A hazudósok

Sajnos az öt csillag e kötethez igencsak kevésnek bizonyul.
Az elején nem értettem, kuszának találtam.
A végére megértettem, elfogadhatatlannak éreztem és csak sírtam.
Mit tehet az olvasó, ha nincs vigasz a fájdalmára?

Talán semmit, vagy talán elfogadja, hogy ez a történet így ért véget.
Mindenesetre megérintett, eltiport és a végén, napokkal később belenyugvást eredményezett.
Csak ajánlani tudom.

4 hozzászólás
szaniko62>!
E. Lockhart: A hazudósok

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány, aki akkora arculcsapást kapott egy könyvtől, amekkorát talán még soha senki. Vagy talán azok, akik szintén találkoztak a könyvvel. A lány hebeg-habog összevissza, nem tudja leírni mit érez, hiszen még a Scrable-ben sincs olyan szó, ami kifejezné, mi játszódik le benne.
Azonban van pár dolog, amit egy életre megtanult:
Légy egy kicsit kedvesebb, mint amennyire feltétlenül szükséges!,
Sose egyél meg semmit, ami nagyobb a tulajdon seggednél!,
Ne törődj bele olyan gonoszságba, amin tudnál változtatni!,
Mindig tedd meg azt, amit félsz megtenni!,

És ha valaki megkérdezi, mi a történet vége: hazudj!

7 hozzászólás
Kikiriki>!
E. Lockhart: A hazudósok

Nem. Ez nem lehet. Ilyen nincs. Ezt egy szerző nem teheti meg. Vagy mégis?

A könyv életre kelt. Földre lökött. Ütni, pofozni, rúgni kezdett. Darabokra tört, részekre szaggatott. Most pedig a földön fekszem, testemet vér veszi körül.
Gyűlölöm, mégis mindennél jobban szeretem és tisztelem.
Eddig egy könyv se volt még rám ennyire hatással. Lenyűgöző. Zseniális.
A filmekbe mindig betesznek valami rémisztő, drámai zenét, amiből a néző ki tudja következtetni, hogy itt bizony valami történni fog.
Ez a könyv egész végig ilyen hatást keltett bennem. Szinte minden egyes mondata vészjósló volt.
Rettegtem olvasás közben, erre mégse számítottam.
Rég zokogtam ennyire.
És ez a stílus..! Nekem nagyon tetszett! Eleinte furcsának tartottam, de könnyen belerázódtam. Na meg a hátborzongató, a történethez viszont nagyon illő mesék!
Le a kalappal, Lockhart, minden tiszteletem.

Kedves leendő olvasók!
Ne olvassatok értékeléseket erről a könyvről. Ne nézzetek utána, miről szól. Ne! Csak kezdjetek bele, és hagyjátok, hogy sodródjatok a sorokkal! Nem fogjátok megbánni.
És ha valakitől megkérdeznétek, mi a vége, ne csodálkozzatok, ha hazudni fog! ;)

Orsi999>!
E. Lockhart: A hazudósok

Mielőtt olvasod, a könyvet ne olvass véleményeket, mert az csak elrontja az élményt. Olyan helyen kezd el olvasni ahol senki sem zavar.
A borító miatt figyeltem fel a könyvre. Van valami vészjósló az égen szálló madarak miatt, és a beborult ég miatt. Nehezen tudtam rávenni magam, hogy elkezdjem. De miután megláttam, hogy van hozzá kihívás, úgy gondoltam, hogy akkor elkezdem és lesz, ami lesz.
Az elején nagyon zavaros volt, nem értettem ezt az ugrálást a történések során. Ahogy haladtunk a könyvben úgy szépen lassan megértettem. Az elején furcsa volt, hogy Gat, Mirren, és Johnny csak Cadyvel beszélgetett, de a végére megértettem, hogy miért. Nem értem, hogy a szigeten élők közül, hogy nem vette valaki észre, hogy Cady folyton egyedül van. Nagyon szomorú és sajnos nagyon is valóságos történet, ami sajnos egyre több helyen előfordul.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

9 hozzászólás
Lanore P>!
E. Lockhart: A hazudósok

A csönd védőburkot képez a fájdalom köré.

Teljesen másra számítottam a fülszöveg alapján, és annyira, de annyira akartam, hogy ne így legyen vége… ledöntött a lábamról ez a könyv, az írásmódjával, a szereplőkkel, a titkokkal, a szigeten töltött nyarak emlékképeivel, és a Hazudósokkal. Minden sorát imádtam, és nem is tudok róla mást mondani: olvasd el!

15 hozzászólás
Pandalány P>!
E. Lockhart: A hazudósok

Kész.Végem van.

Miért kellett így befejezni?Miééért?
Annyira magával ragadó, egyedi stílusa van a könyvnek, képtelen voltam letenni. A borító megbabonázott, imádom, és a történet is nagyon tetszett. Nem úsztam meg pár elmorzsolt könnycsepp nélkül a végét. ❤
Imádtam a tengerpartot, a szigetet, az óceánt és persze azt az összetartást, ami a Hazudósok között van. A szereplők, főleg a négy főhős a szívemhez nőttek első perctől fogva, a kapzsi felnőtteket kevésbé kedveltem.
A könyv hangulata abszolút átadta a „nyár érzést”, amikor az egész napot az óceán partján töltheti az ember, fürdés, napozás, mehet a bolondozás és a nagy világmegváltó beszélgetések :), szinte éreztem az orromban a sós víz, a naptej és a karamella illatát. ❤

2 hozzászólás
gabiica P>!
E. Lockhart: A hazudósok

Elég vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban. Az elején nem nagyon tudtam hova tenni az egész helyzetet, nekme kicsit összevissza volt. Aztán ahogy ráéreztem ennek az egésznek a jelentésére és történetére, már nagyon szerettem.
Érdekes volt megismerni mindenkit, és jobban belelátni Cadence gondolataiba, ráébredni, hogy mi is történt valójában.
Nagyon örülök, hogy nem olvastam véleményeket a könyvről, mert szerintem épp ezért sikerült a végére megszeretnem. Nagyon érdekes volt az egész történetvezetés, és éppen ennek az eredménye, hogy a végére sikerült teljesen földhözvágnia, és meglepnie, csattanót okoznia. A fél csillag levonást az elején okozott összevisszaság-érzés adja.

Nagyon tetszettek a beleszőtt mesék. Ahogy fokozatosan haladtunk előre, úgy változtak meg egyre inkább az eredeti mesék, mígnem egy teljesen önállót kaptunk. Kifejezetten tetszett az egyik végén feltett kérdés: A sárkány ölte meg a királylányokat, vagy az apa, aki odaküldte őket? Sokat merengtem ezen a kérdésen, és rá kellett döbbennem, hogy mekkora igazsága van, korábbi meseolvasásaim során soha nem gondoltam erre. Ha igazán figyelmesen olvasod ezt a könyvet, rátalálsz a tanulságokra, épp ezért ajánlom, hogy mindenképp kezdjetek bele, ha eddig még nem tettétek!

Deziréé>!
E. Lockhart: A hazudósok

A történet kezdete annyira nem tudott lefoglalni, sokáig halogattam az olvasást, de mikor már jobban felkeltette az érdeklődésem, alig tudtam letenni.
Pár dolgot már tudtam előre mi fog következni, de ez a hatalmas nagy csavar. Ez teljesen letaglózott.
A szereplőket magam előtt láttam mindig, olyan jól leírja az alkotó, hogy mintha én is a történetben szerepeltem volna. Nagyon beleéltem magam a történetbe. Amikor az utolsó oldalt is elolvastam, alig akartam elhinni, hogy tényleg ez a vége. Fájdalmas és szívszorító volt számomra ez a történet.


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

– Légy egy kicsit kedvesebb, mint amennyire feltétlenül szükséges.

117. oldal, Tizenhetes nyár

4 hozzászólás
mrsp>!

Még a Scrabble-ben sincs olyan szó, ami kifejezné, mennyire sajnálom.

209. oldal, 74. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Scrabble
Lille>!

Ő volt az az ember, aki nem bírta megjátszani a mosolyát, és mégis gyakran mosolygott.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gatwick Matthew Patil (Gat)
mrsp>!

– (…) A csönd védőburkot képez a fájdalom köré.

40. oldal, 11. fejezet

Kkatja P>!

    A családban az öregek – anyu, a nagynénik, Papa – életcélja a szép tárgyak felhalmozása. Az nyer, akinek a legtöbb cucca van, amikor meghal.
    De mit nyer? Ezt szeretném tudni.

58. oldal Vermont

1 hozzászólás
Jdit>!

– Mindig tedd meg azt, amit félsz megtenni – kiáltok.

159. oldal, 54. fejezet

Beatrix_Farkas>!

Aki olyan helyen akar élni, ahol nem félnek az egerektől, annak le kell mondania arról, hogy palotában lakjék.

123. oldal, 40.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cadence Sinclair Eastman (Cady)
Evelena>!

Olvastam valahol, hogy egy regény legfőbb feladata, hogy apró meglepetések sorozatát szolgáltassa. Én ugyanezt kapom, ha eltöltök veled egy órát.

42. oldal

Vany>!

– Sose egyél sárga havat – szól közbe Johnny. – Az is egy elég jó mottó.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Sinclair Dennis (Johnny)
mrsp>!

– Nagyon kevés dolog van a világon, amin tudunk változtatni. Meg kell próbálni olyannak elfogadni a világot, amilyen.

118. oldal, 38. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
John Green: Alaska nyomában
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Morgan Matson: Páratlan nyár
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Amy Ewing: Az Ékkő