Mister 79 csillagozás

E. L. James: Mister

London, ​2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.
A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.
Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó… (tovább)

Eredeti mű: E. L. James: The Mister (angol)

>!
Libri, Budapest, 2019
590 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634336181 · Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea
>!
Libri, Budapest, 2019
592 oldal · ISBN: 9789634336198 · Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea

Kedvencelte 3

Most olvassa 23

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 75


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
E. L. James: Mister

Összességében nekem tetszett. Mindig bejönnek az olyan sztorik, ahol a pasi nagyon-nagyon beleszeret a nőbe, és nekem a spoiler szegény lány és a macsó gazdag pasi felállás is a zsánerem. Minden kisebb-nagyobb hibája ellenére szerettem a történetet, ami bár dagályosan lett megírva, túl részletes leírásokkal, azért az utolsó negyedben sikerült annyira felpörgetni a cselekményt, hogy majdnem izgultam is, de végül nem lepett meg, az már azért nehéz lett volna.
Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2019/06/e-l-james-mister.html

>!
Nikymeria P
E. L. James: Mister

Kezdeném a szokásos szöveggel, hogy nagyon kíváncsi voltam erre a történetre. Nem voltak nagy elvárásaim, így nem is csalódtam.
Átlagos szerelmi történet, semmivel sem rosszabb, mint akármelyik másik nyálas sztori. A gróf úr beleszeret egy lányba, meg egyéb bonyodalmak. (Mondjuk a bonyodalmakból bírtam volna még.)
A lényeg az, hogy a maga nemében szerintem nincsen ezzel a könyvvel semmi baj, nem tartom indokoltnak a 0,5-ös csillagozást, amit máris láttam az értékeléseknél. Annál azért egy kicsit több. Olvastam már rosszabbat. Persze, mindenki döntse el maga, mit szeret, mit nem. Mégis kikívánkozik ez belőlem, irritál, amikor direkt húznak le valamit, mert csakazértis szembemegyünk, csakazértsem szeretem. És akkor most elmondanám azt is, hogy Christian és Ana története semmivel nem különb az én szememben, mint a pedofil szerelemről szóló könyv, vagy a motoros banda által elrabolt csajról szóló történet, aki Stockholm-szindrómába esik. (Az már más tészta, hogy Anát én sem bírtam túlságosan.) És nagyon elkanyarodtam, de baromira mérgel az is, hogy hogy le van húzva az Alkonyat, pedig a fényevő ikersrácok sokkal bénábbak. (Most hirtelen nem jut eszembe a könyv neve.) 20 éves voltam, mikor először olvastam az Alkonyatot, kb 24, mikor a Szürkét. És igen, akkor nagyon szerettem mindkettőt.
Huhh… Tényleg messzire vezettek a gondolataim.
Szóval. A könyv. A Mister. Könnyed, bele tudtam feledkezni, néha rúgott ki az írónő a történetből, mikor egy kicsit több unalmas leírást olvastam, de az sem tartott sokáig. Maxim egyelőre nem különleges, Alessia inkább, és tuti biztos vagyok benne, hogy fog ez még folytatódni. Amire szintén kíváncsi leszek, ugyanis érdekel, hogy Maxim családja hogyan fogja lereagálni a dolgokat.
Értékelendő, hogy James nem a hasára ütve írta meg a sztorit, hanem ha már grófságról meg Albániáról beszélünk, akkor utána is nézett a dolgoknak.
A könyvet(írónőt) meg nem lecsillagozni kell, hanem elkerülni. (Kunderát ezért nem olvasok én sem. ;) )Az esetleges idegbajt elkerülve.

1 hozzászólás
>!
tinuviel89
E. L. James: Mister

Ez egy szélesvásznú technicolor tündérmese. Eszembe jutott róla a tipikus népmesei jelenet amikor a királyfi találkozik egy szegény szép lánnyal, és rögtön közli vele, hogy feleségül veszi. Na kb. itt is ez történik. Inkább vicces mint romantikus, és bizonyos részeket átlapoztam, mert a történet egy ponton nagyon unalmas lett.Mintha az írónő egy kicsit megtanult volna írni. Úgy tünik folytatás is lesz.

>!
l_moni
E. L. James: Mister

Ó, hogy én mennyire nagyon vártam már ezt a könyvet. A szürke sorozatot imádtam, és nagyon kíváncsi voltam, vajon ki tud-e lépni annak az árnyékából az írónő.
A könyv tetszett de sajnos nem lesz kedvenc.
Maga az alap jó. A gazdag, szuperjópasi grófúr, aki mindenkit megf….l aki egy kicsit is felkelti az érdeklődését. A szegény, mindentől és mindenkitől rettegő takarítónő aki hihetetlenülszép.
Mind a ketten jól tudnak zongorázni, a zene az ahol igzán ki tudják fejezni az érzelmeiket, gondolataikat.
A jó alap ellenére a történet mégse lett a legjobb vagy legalábbis engem nem nyűgözött le. Talán azért mert kb 200 oldallal lett több, mint kellett volna.
Megismerkedtek, alig beszélgettek, majd extra gyorsan alakultak az események és már egymásba is szerettek.
Talán pont a beszélgetések hiánya miatt nem éreztem köztük azt a bizonyos kapcsot és kémiát. Mert hiába vannak leírva a gondolatok, ha az a másik féllel nincs átbeszélve, így olyan üres az egész.
Vannak szereplők akiket kifejezetten utálok, Maxim sógornője/barátja pont ez a kategória. De Alessia apja is megér egy misét, ja nem. Anatoli pedig, istenem de fejbe vágtam volna.
Mindent összevetve. Nem olyan rossz a könyv, mint amit a többiek írnak róla.
Más mint a szürke sorozat, de ez nem baj.
Sőt :)
Csak legyen kicsit mozgalmasabb, ha már ilyen hosszú. Legyenek párbeszédek, tudjunk meg többet a mellékszereplőkről és a vége ne legyen ennyire gyorsan lezárva.

5 hozzászólás
>!
turanett P
E. L. James: Mister

Nagyon vártam ezt a könyvet, de tényleg. Ugyanennyire szeretni is akartam, de nem ment. Tudom, hogy a Szürke elég megosztó könyv, de én imádom. Valahogy ettől is ezt vártam. Talán túl nagy volt az elvárás, nem tudom. A tény, hogy nem igazán fogott meg. A könyv feléig, szinte nem történik semmi, unalmas. Persze megismerkednek, lesik egymást, ez még aranyos is lehetne, ha, e mellett ne lenne minden fontosabb. Minden akkora körítést kapott. Minden körbe volt írva, minden a nevén volt nevezve. Ha ez a sok sallang nincs, lehet, hogy csak több mint 300 oldal, de az érne is valamit. A karakterek mondjuk szerethetők, de nekem Alessia néha már túl szerencsétlen volt. (a másik problémám, bár lehet, hogy csak bele beszélem, de tényleg Alissia? nem ismerős? Anastesa? Most tényleg?) Maxim aranyos volt végig, ő tetszett. A vége felé pedig egy kis izgalmat is kaphatunk, de csak módjával. :D És a vége! Hús, és kész! Ennek vajon lesz folytatása? Ha nem,akkor elég érdekesen lett vége. Hát ennyi, tényleg most nagyon szomorú vagyok. Csak azért adok 4 csillagot, mert tényleg szeretni akartam. Majd legközelebb.

>!
Bookofdream P
E. L. James: Mister

E.L.James új könyve igen kacifántos utat járt meg nálam, ugyanis a könyvhéten többször elmentem mellette, kaptam egy beleolvasót is, ami után nem bírtam ki, hogy ne vegyem meg és olvassam el. Győzött a kíváncsiságom.
Eleinte érdekesnek tartottam, de több hasonló elemet találtam, ami az írónő korábbi történetében már megjelent, emiatt néhol morogtam, hogy jajj ne már, lehetett volna kreatívabb is, illetve az is eszembe jutott, hogy a szerkesztői vagy bárki, aki előolvasta, p nem hívta erre fel a figyelmét? Mert még egy olyan amatőr olvasónak is mint nekem feltűntek ezek és igen zavartak, mert elvártam volna, hogy valami újjal jelentkezzen.
A két karakter egyébként tetszett, Alessia főleg, Maxim pedig egy idő után, de főleg a lány felé való hozzáállásában késztetett mosolyra.
A könyv feléig kétes érzéseim voltak, bár inkább pozitívabbak, ha eltekintek a hasonló elemektől. Nagyon élveztem és vártam, hogy is alakulhat a sorsuk vagy mit hoz majd ki ebből az írónő, ha már arra rálehetett jönni, hogy a világ végéig is elhúzza majd a befejezést, ami nem is lett igazán az, de erről később.
A könyv másodikfelében Maxim birtokán vannak, aki nem mondja el a lánynak ki is ő valójában, aminek a feszültségét sem értettem és teljesen értelmetlen volt, mert igazán nevetségesen semmin nem változtatott, csak egy értelmetlen hisztit váltott ki. A birtokon való cselekmények változatossága elcsépelt és unalmassá vált, főleg az, hogy nem szólt másról 200 oldal a könyvből, csakhogy ketten mennyire nem tudnak ellenállni a másiknak… Egy idő után már nem hoz ez sem semmi érdekeset, majd amikor megtörténik az, amire a legeleje óta számítani lehetett, akkor vált a könyv tényleg elképesztően unalmassá és vontatottá.
Végig olvastam, leginkább Alessia miatt, akinek karaktere miatt vártam volna valamire, de az sem jött be.

Összességében kibontom még később egy bejegyzésben a blogon ezt a könyvet, nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, teljesen más lett, mint amire számítottam.

>!
Mariann_ P
E. L. James: Mister

Szerintem nem volt ez annyira rossz, valószínűleg nem az én korosztályomnak íródott, mert én már nem hiszek a mesében.
Mert szerintem ilyen a világon nincsen, nemhogy Angliában, hogy egy éppen nemesi címet örökölt gazdag férfi éppen egy nylon otthonkás, tornacipős , ártatlan , menekült takarítólányba szeret bele.
De semmi perverz dolog nincsen benne, tulajdonképpen olvasható, a fiatalok talán szeretik is majd.
A mostanában olvasott erotikus könyvek közt sem jobb, sem rosszabb, de én ennél színvonalasabbat szeretek olvasni.

>!
KleineKatze
E. L. James: Mister

Ezt a történetet az írónő a fanyalgóknak írta. Azoknak, akik utálták a Szürke összes árnyalatát, el se tudták olvasni, tehát kb. nekem. Én pedig vevő is voltam rá az első 200-300 oldalon. Nem éppen a karakterek miatt, vagy a végtelenül rafinált cselekmény miatt, hanem mert egy sokkal értékesebb munka tárul az olvasó elé az Ulpius hányadékjához képest. (Bocs.) A fordítás is igencsak jól sikerült, de ha valaki hiányolná a sok szentséges basszantyút akkor annak van Baszom. F@xom!. Sírok a röhögéstől :D
A történet lassan folyik, kb. 20 km/h-s sebességgel, az ad hoc gróf és a balkáni menekült lány kerülgetik egymást, lassan ismerkednek, nekem nagyon tetszett, hogy nem ugrottak egymásnak rögtön a második felmosás után.
De aztán mégis. És utána annyira béna lett az egész, és annyira semmilyen és száraz, hogy bár még hátra volt 200 oldalnyi fondorlat, én végiglapoztam az egészet, de no problem, mert nem maradtam le semmiről, amit ne sejtettem volna előre.
Miszterünk ellágyul, főhősnőnk pedig teljes ellentmondásban bár korábban úgy tűnhetett, sosem fog bízni senkiben, azért akkora libidója lesz egyik percről a másikra, mint ide London. Teljes következetlenség.
Viszont mivel van kihez, mihez hasonlítani ezt a csodameseszép sztorikát, ezért azt mondom, nem lehet erre három csillagnál kevesebbet adni, a fél csillag pedig azoktól jön, akik nem olvasták végig, csupán a Szürke ezer árnyalata alapján már előre ítélkeznek.

8 hozzászólás
>!
ladydark
E. L. James: Mister

Egyszer olvasós kategóriába került nálam a könyv.
Nem áll szándékomban összehasonlítani a szürke ötvennel, de számomra a nyomába sem ér.
Egy kicsit csalódtam, többet vártam a könyvtől. A cselekmény vontatott, néhol unalmas és számomra nagyon elnyújtott volt. Az albán vonal tetszett, Maximmal nem voltam kibékülve és nekem hiányoztak a mellékszereplők.

>!
lizzyke21
E. L. James: Mister

"Kevés párbeszéd, túl sok leírás, töménytelen szex, összecsapott lezárás.
Amennyire vártam akkora csalódás lett. Sokkal de sokkal többet vártam volna az írónőtől. Nem tudom mi lett ez….
Sajnálom, mert eszméletlenül vártam és örültem a korábbi megjelenésnek. De ez egy katyvasz lett. Nem vagyunk egyformák, láttam eddig sokan szerették, én sajnos nem tartozom közéjük. "
Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/06/eljame…


Népszerű idézetek

>!
l_moni

Csak az anyámnak kell valahogy megmondanom …

>!
pattie23 

Köszönöm, hogy nem mondtál le rólam.

583. oldal

>!
KleineKatze 

Trewin atya szavai visszhangoznak a fülemben.
Jó példával kell elöl járnunk, fiam.
A franc esne belé!

>!
pattie23 

Ne nevettess meg akkor, amikor dühös vagyok rád!

41. oldal

>!
pattie23 

Jól van, most sakkoztunk először és utoljára – morgom, miközben a fejemet csóválom az önutálattól.

302. oldal

>!
pattie23 

Én pedig elvesztettem a bátyámat, aki számomra az utóbbi néhány évben maga volt a fény az éjszakában.

14. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Sarah Waters: A szobalány
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
P. C. Harris: Árnyoldal
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Joss Stirling: Storm és Stone