Mister 203 csillagozás

E. L. James: Mister

London, ​2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.
A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.
Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2019
590 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634336181 · Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea
>!
Libri, Budapest, 2019
592 oldal · ISBN: 9789634336198 · Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea

Enciklopédia 1


Kedvencelte 12

Most olvassa 21

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
E. L. James: Mister

Igen csak megvagyok lepődve magamon, ugyanis az írónő munkásságáért finoman szólva sem rajongok, ám ezt a könyvét úgy olvastam végig, hogy nem utáltam és egyszeri olvasásnak megfelelt.
Azt tudni kell, hogy egy nagy mese az egész, minden klisé és manírozott cukormázával együtt, de nem „fulladtam” bele és elfogadhatónak éreztem.
Persze biztos vagyok benne, hogy nem fogom újraolvasni, de jó volt arra, hogy megtudjam magamról, mindig van remény, még egy olyan író irányában is, akiről valószínűleg nem nyilatkoznék jó szívvel.

5 hozzászólás
>!
Naiva P
E. L. James: Mister

A sok lehúzó vélemény után rosszabbra számítottam. Nem volt ez más, mint egy romantikus-erotikus mese történet, mely a napjainkban játszódik. Szerintem ebben a műfajban már nincs új a nap alatt, de abban biztos vagyok, hogy ha nem a „szürke” írónője írta volna ezt a könyvet, akkor jóval magasabb százalékon állna minden egyes könyves oldalon. Ami nekem újdonság volt és üdítőleg hatott, hogy az írónő egy olyan országot mutatott be és onnan származott az egyik főszereplő, amit a média és a szóbeszéd gyakran negatív fényben szeret feltüntetni. Nem mondom, hogy részletes volt és teljesen alapos, de azért lehetett érezni, hogy végzett némi kutatómunkát ezzel a balkáni országgal és szokásokkal kapcsolatban. Tehát örültem, hogy végre egy elnyomott, és Európa talán legtitokzatosabb országát választotta a regény egyik helyszíneként és egy albán lány volt az egyik főszereplő.
Mivel elkerülhetetlen az összehasonlítás, nekem ez jobban tetszett, mint a Szürke ötven árnyalata. A szereplők sokkal szimpatikusabbak voltak. Igaz, hogy tele volt szappanoperás-mesés elemekkel, de nem volt ez olyan rossz, mint amennyire hangoztatják. Szerintem senki nem hiszi el, hogy a Tinder lovag első látásra beleszeret, abba, akit életében először lát. Szerintem a történet eseményeit, cselekményeit simán megírhatta volna trilógiában és azokat megtölteni gondolatokkal, sokkal kevesebb, viszont annál jobb erotikus jelenetekkel. Alessia szemszögét is jobb lett volna E/1-ben olvasni, akkor sokkal jobb is lehetett volna.

10 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
E. L. James: Mister

Hát ez a könyv számomra még viccnek is rossz volt.. Alig vártam, hogy végre a végére érjek, szörnyen untam és szörnyen utáltam. Alessia karaktere elég ostobára sikeredett, a tőmondatoktól, attól, hogy alig tudtunk meg róla valamit és attól, hogy kb. csak ugyanazokat a gondolatokat olvashattuk tőle, majdnem ugyanazokkal a szavakkal, nekem a végére nagyon elegem lett belőle. De Maxim se volt jobb karakter, róla se tudtunk meg sok mindent, szinte nem is volt cselekmény azt leszámítva, hogy oltárian egymásba szerettek.. Amit mondjuk nem is tudok mire alapozni, mert semmi nem derült ki róluk, ergo nem tudom, hogy mitől szerettek egymásba. Szívesen olvastam volna másról is, mint csak arról, hogy jajj, de mennyire odáig vannak a másikért.. A krimi szál spoiler, ami feltűnt benne, egyáltalán nem lett jól kiépítve, illetve Alessia csodálatos zongora-tehetsége sem. Volt egy olyan érzésem a könyvvel kapcsolatban, hogy az írónő sok mindent szeretett volna belesűríteni, és ettől egy nagy katyvasz lett az egész. Bár ne olvastam volna inkább ezt a kötetet, ennyi cselekményre bőven elég lett volna egy 200-300 oldalas könyv is.

>!
kellyolvas P
E. L. James: Mister

Összességében nekem tetszett. Mindig bejönnek az olyan sztorik, ahol a pasi nagyon-nagyon beleszeret a nőbe, és nekem a spoiler szegény lány és a macsó gazdag pasi felállás is a zsánerem. Minden kisebb-nagyobb hibája ellenére szerettem a történetet, ami bár dagályosan lett megírva, túl részletes leírásokkal, azért az utolsó negyedben sikerült annyira felpörgetni a cselekményt, hogy majdnem izgultam is, de végül nem lepett meg, az már azért nehéz lett volna.
Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2019/06/e-l-james-mister.html

>!
Anarchia_Könyvblog
E. L. James: Mister

Felkészültem arra, hogy egy vágyakkal teli, erotikában gazdag regénybe csöppenek bele, azonban kicsit csalódott lettem, amikor nem egészen ezt kaptam. Azonban az írónő egy új irány felé indult el, megpróbált kilépni az erotika skatulyából és megmutatni, hogy másra is képes. Összességében maga a történet tetszett: kidolgozottak voltak a karakterek és a cselekmények.

Történetünk két szereplőre épül, Maximra és Alessiara. Kettejük szemszögén keresztül szerezhetünk tudomást a megismerkedésükről és a kapcsolatuk alakulásáról, amely több érzelemmel is szembesítette az olvasót. Néhol megdöbbentem, máshol mosolyogtam, több esetben a szomorúság is elragadott. Hatalmas érzelmi bomba szakadt rám a sorokból, csak lebegtem a víz felszínén, ami egyszer elragadott, egyszer levegőhöz engedett. Vártam, hogy a partra sodródjak és meg tudjam a történet végét.

Harcolniuk kell egymásért, mert a sors és a múlt olyan helyzetek elé állítja őket, amik miatt akár végleg el kell válniuk a másiktól, s ezt egyikőjük sem akarja.
Fény derül mindarra, ami elől a lány menekül. Maxim megdöbben és fogalma sem lesz, hogyan lesz a nő védelmezője, de azzá válik.
Lehull a lepel a férfi titkáról, amire Alessia hirtelen nem tudja, hogyan reagáljon. Csalódottnak és átvertnek érzi magát.
Ám a köztük áramló érzelmek, a szerelem, mindennél erősebbnek bizonyul.

Ajánlom a romantika kedvelőinek, mert ez számukra impozáns élményt nyújt majd.

A teljes ajánló itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/08/03/e_l_james_mister

>!
Nikymeria P
E. L. James: Mister

Kezdeném a szokásos szöveggel, hogy nagyon kíváncsi voltam erre a történetre. Nem voltak nagy elvárásaim, így nem is csalódtam.
Átlagos szerelmi történet, semmivel sem rosszabb, mint akármelyik másik nyálas sztori. A gróf úr beleszeret egy lányba, meg egyéb bonyodalmak. (Mondjuk a bonyodalmakból bírtam volna még.)
A lényeg az, hogy a maga nemében szerintem nincsen ezzel a könyvvel semmi baj, nem tartom indokoltnak a 0,5-ös csillagozást, amit máris láttam az értékeléseknél. Annál azért egy kicsit több. Olvastam már rosszabbat. Persze, mindenki döntse el maga, mit szeret, mit nem. Mégis kikívánkozik ez belőlem, irritál, amikor direkt húznak le valamit, mert csakazértis szembemegyünk, csakazértsem szeretem. És akkor most elmondanám azt is, hogy Christian és Ana története semmivel nem különb az én szememben, mint a pedofil szerelemről szóló könyv, vagy a motoros banda által elrabolt csajról szóló történet, aki Stockholm-szindrómába esik. (Az már más tészta, hogy Anát én sem bírtam túlságosan.) És nagyon elkanyarodtam, de baromira mérgel az is, hogy hogy le van húzva az Alkonyat, pedig a fényevő ikersrácok sokkal bénábbak. (Most hirtelen nem jut eszembe a könyv neve.) 20 éves voltam, mikor először olvastam az Alkonyatot, kb 24, mikor a Szürkét. És igen, akkor nagyon szerettem mindkettőt.
Huhh… Tényleg messzire vezettek a gondolataim.
Szóval. A könyv. A Mister. Könnyed, bele tudtam feledkezni, néha rúgott ki az írónő a történetből, mikor egy kicsit több unalmas leírást olvastam, de az sem tartott sokáig. Maxim egyelőre nem különleges, Alessia inkább, és tuti biztos vagyok benne, hogy fog ez még folytatódni. Amire szintén kíváncsi leszek, ugyanis érdekel, hogy Maxim családja hogyan fogja lereagálni a dolgokat.
Értékelendő, hogy James nem a hasára ütve írta meg a sztorit, hanem ha már grófságról meg Albániáról beszélünk, akkor utána is nézett a dolgoknak.
A könyvet(írónőt) meg nem lecsillagozni kell, hanem elkerülni. (Kunderát ezért nem olvasok én sem. ;) )Az esetleges idegbajt elkerülve.

1 hozzászólás
>!
Ella19
E. L. James: Mister

Nem volt annyira rossz ez a könyv, mint amire számítottam. A történet egy kicsit hasonlított nekem a szappanoperához, de nem volt vészes. Végül is ez a könyv egy romantikus, erotikus olvasmány. Szeretem az olyan könyveket, ahol a lány szegény, a fiú pedig gazdag, de valahogy ez a könyv nekem túl mesés volt. A szereplők szimpatikusak voltak. A szerelmük egy kicsit hihetetlen volt, hiszen azért nem szeretünk bele valakibe első látásra, mint ahogyan az ő esetükben volt. Tetszett, hogy a főszereplő származási helyéről és az ott lévő kultúráról egy kicsit többet megtudhattam.
Összességében nem volt egy rossz könyv, de nem olvasnám újra.

>!
Ács_Milán 
E. L. James: Mister

Én a mai napig azon olvasók közé tartozok, akik szeretik az írónő Árnyalat sorozatát, így szinte egyértelmű volt számomra, hogy a Mister-t is olvasni fogom.
Egy kicsit ugyan elbizonytalanítottak az értékelések, amiket előtte olvastam. Na, nem azon a téren, hogy a kezembe vegyem-e, hanem olyan téren, hogy mennyire lesz minőségi és szórakoztató számomra.

Rögtön az elején meg kell jegyeznem, hogy alaptalan volt a félelmem, ugyanis nekem tetszett ez a történet. Teljesen más stílusú volt, mint az Árnyalat sorozat, az írónő egy új oldalát mutatta meg ezzel.

Persze lesznek, akiknek ez is „csak” egy erotikus regény lesz, ami azért csak részben igaz. Való igaz, hogy nem szűkölködik erotikában, de ezek a jelenetek csak kiegészítések. Kiegészítések, mert egy nagyon is élvezhető és szórakoztató történet részei és nem pusztán csak a szexről szól. Ennél sokkal többről van itt szó!

Tehát az alaptörténet nagyon jó. Kalandos, izgalmas és érzelmekkel teli. Ugyan volt azért benne pár olyan rész, ami számomra vontatottnak tűnt egy kicsit, de semmi esetre sem unalmasnak.

A főszereplőink Maxim és Alessia, a nagy ellentétek… a szegény lány és a gazdag ficsúr.
Nem sok olyan regényt tudnék mondani, ahol a női főszereplő sokkal érdekesebb számomra, mint a férfi főszereplő. Ebben az esetben ez elmondható.
Alessiát nagyon a szívembe zártam. Egy belevaló, bátor, okos lány, akinek a szíve is és az esze is a helyén van. Nagyon drukkoltam neki, hogy kapjon egy olyan lehetőséget a sorstól, amilyet megérdemel.
A férfi főszereplő, a géppuskafarkú Maxim. Nem rossz, nem rossz, mint férfi, de nekem most egy kicsit kevés volt.

Tetszett, hogy egy viszonylag keveset emlegetett országról, (Albániáról) kaptam több olyan hiteles információt, ami nem mindennapi helyszín a regényekben.

Az utolsó fejezet különösen izgalmas volt és persze, hogy úgy fejeződött be a történet, mint amit a kis romantikus szívem elvárt. Viszont! Tényleg ez a vége? Több kérdés maradt bennem megválaszolatlanul… Pl. kíváncsi lennék arra, hogyan fogadná Maxim anyja az utolsó fejezet történéseit és következményeit? Na és Caroline?

2 hozzászólás
>!
tinuviel89
E. L. James: Mister

Ez egy szélesvásznú technicolor tündérmese. Eszembe jutott róla a tipikus népmesei jelenet amikor a királyfi találkozik egy szegény szép lánnyal, és rögtön közli vele, hogy feleségül veszi. Na kb. itt is ez történik. Inkább vicces mint romantikus, és bizonyos részeket átlapoztam, mert a történet egy ponton nagyon unalmas lett.Mintha az írónő egy kicsit megtanult volna írni. Úgy tűnik folytatás is lesz.

>!
Silverlight
E. L. James: Mister

Meglepően kevés százalékra értékelik a könyvet, mint amennyit szerintem érdemel. Nem tökéletes persze és vannak benne necces dolgok, de olvastam már sokkal, de sokkal rosszabbat. Egészen más a stílusa ennek a könyvnek, mint a szürke trilógiának. Alapvetően tetszett a cselekmény, jók a szereplők, s nekem a néhol feltűnő durva szólásokon kívül nem volt vele túl sok problémám. Igaz a végére kicsit sok lett a bonyodalom meg minden, s elég hosszúra sikeredett így maga a történt is. Valamikor úgy a háromnegyede körül spoiler szerintem be lehetett volna fejezni. Mindenesetre nekem tetszett a történet, s sokszor azon vettem észre magam, hogy belemélyedve olvasok és falom az oldalakat.
Amit nagyon hiányoltam, hogy valamit kezdjen az író a lány zongoratehetségével.

>!
Libri, Budapest, 2019
590 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634336181 · Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea

Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog

Eszembe juttatják, hogy mi is az, amit elveszítettem.
A szabadság.
És azt, hogy mi az, ami most az enyém.
A felelősség.
A francba.

1 hozzászólás
>!
B_Viki23 P

Az őszinteség hiánya gyötrő, fájdalmas.

414. oldal

>!
KleineKatze

Trewin atya szavai visszhangoznak a fülemben.
Jó példával kell elöl járnunk, fiam.
A franc esne belé!

>!
pattie23

Ne nevettess meg akkor, amikor dühös vagyok rád!

41. oldal

>!
pattie23

Jól van, most sakkoztunk először és utoljára – morgom, miközben a fejemet csóválom az önutálattól.

302. oldal

>!
Silverlight

Szerelem. Zavarba ejtő. Irracionális. Bosszantó… felemelő.

328. oldal, 17. fejezet

>!
l_moni

Csak az anyámnak kell valahogy megmondanom …

>!
Anarchia_Könyvblog

– Szeretek a zongoráján játszani.
– Én pedig szeretem hallgatni – mosolygok vissza rá, és könnyű csend áll be köztünk.

>!
[névtelen]

Túl sok az ember, túl nagy a zaj, túl nagy a forgalom.

>!
zöldelefánt P

– És tetszik magának? London.
– Zajos, zsúfolt és nagyon drága. De izgalmas. Korábban még soha nem jártam nagyvárosban.
– Még Tiranában sem? – A drága iskoláknak köszönhetően tudom, mi Albánia fővárosa.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka leplezetlenül
Joanna Trollope: Sógornők
Joss Stirling: Storm és Stone
Sarah Waters: A szobalány
Vi Keeland: Egomániás