Grey (Árnyalat 4.) 551 csillagozás

A szürke ötven árnyalata Christian szerint
E. L. James: Grey

…mert ​minden történetnek két oldala van.

E. L. James újraírta az elmúlt idők legsikeresebb bestsellerét.

Eljött a várva várt pillanat, amikor a Szürke-rajongók végre a titokzatos és izgató Christian gondolatai közé férkőzhetnek. Christian Grey szavain, gondolatain és álmain keresztül végre megtudjuk a titkot, mit gondolt a férfi az Anastasiával folytatott szenvedélyes kapcsolatáról.

A férfi gyönyörű, okos és a hatalom megszállottja. Világa rendezett, szigorú szabályok szerint működik, de fájdalmasan üres, mindaddig, amíg Anastasia Steele be nem lép az életébe. Miért nem képes ellenállni Ana csendes szépségének? Miért nem tud elszakadni tőle? Mi űzi ebbe a vakmerő és szenvedélyes viszonyba, ami mindkettőjüket felőrli? Ana átlát az álcának használt ridegségen, amivel Christian gyermekkori traumáit és szeretetlenségét palástolja. Vajon képes a lány csillapítani a fájdalmat, vagy a férfi lelkét emésztő sötét vágyak és öngyűlölet végül elűzik mellőle azt,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Libri, Budapest, 2015
720 oldal · ISBN: 9789633107676 · Fordította: Babits Péter
>!
Libri, Budapest, 2015
716 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107027 · Fordította: Babits Péter

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Christian Grey · Anastasia Steele · Elliot Grey · Katherine Kavanagh


Kedvencelte 74

Most olvassa 65

Várólistára tette 119

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Cicu>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

„Gyönyör és kín között nagyon vékony a mezsgye, Anastasia. Mint egyazon érem két oldala, nem létezhetnek egymás nélkül. Megmutatom neked, milyen élvezetes tud lenni a fájdalom.”

Ahogy a szeretetet és az utálatot is csak egy vékony mezsgye választja el egymástól.
Mindkettő ugyanolyan intenzív érzés, és E. L. James remekül ért hozzá, hogy előhozza valamelyiket az emberből, de egy biztos, senki sem közömbös iránta :)

Az Árnyalat-trilógia nálam örök szerelem, és nagyon kíváncsi voltam, hogy mit lehet még kihozni belőle.
A GREY olvasását ahhoz tudnám a legjobban hasonlítani, mint amikor kortyolgatod a kedvenc kávéd és meglepetésként kapsz rá tejszínhabot, ami még élvezetesebbé és intenzívebbé teszi az eredeti élményt :)

Imádtam minden sorát! ❤
Nagyon nagy bajban lennék ha döntenem kéne, hogy ez volt a jobb vagy a Szürke.
Mindenesetre nekem nagyon bejött Christian szemszögéből is a történet. Sőt!
Valahogy mélyebbnek éreztem az egészet.
És remekül szórakoztam Christian gondolatain :)
Ráadásul a fordítás is nagyon jó lett, sokkal jobb, mint a trilógiánál.
Abszolút kedvenc lett! Imádom! ❤
Nagyon várom, hogy olvashassam a Sötét ötven árnyalatát is Christian szemszögéből, mert a trilógiából az a kedvencem :)

47 hozzászólás
_Eriii>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Mr Grey. Uram. Imádom, mind az ötven árnyalatával.
Mondjon bárki bármit, engem Mr.Grey most is elvarázsolt. Annyira jó volt az ő szemszögéből olvasni, hogy az hihetetlen. Annyira szórakoztató, vicces, hogy szét röhögtem a fejem. Örültem, hogy megtudhattam dolgokat róla. Nagyon szerettem, hogy tényleg mennyi kompromisszumra képes volt Anaért. Egyszerűen Imádni való volt. Nagyon fájt a szívem a kis Christianért, olyan jó, hogy örökbe fogadta egy olyan jó család mint Grace-ék. Elenat itt is ugyanúgy gyűlöltem. Tudom, nem ebben a könyvben kell keresni az irodalmi mélységeket. Én, nem is itt kerestem sokakkal ellentétben. Szóval, azoknak akiknek nem tetszett Ana szemszöge nincs is miért elolvassák, mert azt fogjak mondani, hogy egy kutya! Annyi különbséggel, hogy itt nincs Szent tehén és Szentséges ba…..tyú hiányoltam is. Itt viszont imádtam Christian "csattanok fel"monológját.. Csakis azoknak ajánlom, akik szerették az egésze Szürkét.♥♥♥

7 hozzászólás
Sippancs P>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Ugyanaz a történet, ugyanazokkal a szereplőkkel és párbeszédekkel, mégis az első sorától kezdve kilóra megvett magának. Úgyhogy elfogultság* ide vagy oda, Mr. Grey nálam még mindig nagy kedvenc, és valószínűleg örökre az is marad. Pont.

*Az erotikus irodalommal történő ismerkedésem évekkel ezelőtt az Árnyalat-trilógiával kezdődött, így különleges helyet foglal el a szívemben a sorozat.

16 hozzászólás
Timi970120>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Azt kell mondanom, hogy örülök, amiért nem egyből A szürke ötven árnyalata után olvastam, mert az – ahogy a többi könyvnél is, ami egyszerűen csak más szemszögből van – zavart volna. Így viszont, több év elteltével, bár még mindig nagyjából tudtam, mi mi után következik, azért jó volt emlékezetfrissítésre és akár újraolvasásra is egyaránt. Persze nem mondom azt, hogy csak másolás-beillesztés történt a két könyv között – már csak azért sem, mert a kedvenc részeim itt azok lehettek, amiket Anánál nem olvashattam!
Eddig is nagyjából megértettem Christiant, de ez a mű kellett ahhoz, hogy teljesen megtehessem.
Azoknak mindenképp ajánlanám, akik az eredeti, Árnyalat-trilógiát szerették, akik pedig nem… nos, elég nagy esélyt látok rá, hogy ezt sem fogják.

Viktória_Erdei >!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Nem érdekel ki mit mond, de én szeretem a szürkét. Tetszett, hogy Christian barátilag is tud beszélni Taylorral és hogy megismerhettük a gondolatait. Emlékszem, amikor megjelentek a könyvek, nem értettem, hogy miért szeretik ennyien. De most már a trilógiát és ezt a könyvet olvasva rájöttem, hogy magával ragad Christian személyisége. Nem tudom, hogy mi vonz minket annyira, de szeretjük Christiant mind az ötven árnyalatával együtt. A legtöbb nő szerintem elmenekülne, ha ilyen „különleges” módban nyilvánítaná ki, hogy mit szeret a hálószobában. De Ana nem így tett, kipróbálta, és mégis beleszeretett.

9 hozzászólás
Gorkie>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Nagyon vártam ezt a könyvet és nagyon féltem is tőle. Halogattam is egy darabig.
Sajnos nem volt alaptalan a félelmem. Ez a könyv több sebből vérzik.
A trilógia nagy kedvencem, többször olvastam a sorozatot, de ez…
Voltak nagyon jó részek, amik nagyon tetszettek, de sokszor olyan volt, mintha elfogyott volna a lendület. Unalmas, semmit mondó… amikor csak át lettek másolva a párbeszédek, e-mailek dühös voltam. Semmi gondolat, semmi érzelem… (Nem volt ihlet vagy nem volt kedve boncolgatni Jamesnek?)
Sok helyen csak száraz szövegnek tűnt a történet és ez lehet a fordító hibája is. Mintha nem is E/1-ben íródott volna. Pl: nagyon sok ilyen kifejezés volt: nyugtalanító gondolat. Miért nem lehetett inkább így: nyugtalanít a gondolat (engem). Ezek a mondatok (volt belőle bőven) kizökkentettek. Nem tudtam átérezni, beleélni magam. Főleg az érzelmeknél. Nehéz lett volna E/1-ben fogalmazni? Plusz olyan dolgok voltak lefordítva vagy átfordítva, ami szintén nagyon zavart. Pl.: a vörös szoba, ahogy Ana nevezte el, Laters, baby…stb.)
Greyről csak morzsák derültek ki, de mivel a trilógia első kötetében is így volt és jön még folytatás, megbocsátom. Egyelőre.
Szerencsére nyálgép nem lett belőle, de annyira kemény, szabályaihoz ragaszkodó sem volt, mint ahogy A szürkében tűnt. Ez is zavart kissé. Hiányzott a magabiztossága. Amikor úgy igazán előjöttek a gondolatai, ott nagyon jó volt olvasni. Bár ilyen lett volna végig.
Az elején furcsa volt így olvasni Anáról, nekem hiányoztak a gondolatai kicsit. :)
Remélem a többi kötet jobb lesz. Elkenődtem kicsi. :( Vérzik a szívem, hogy le kell csillagoznom. :(

>!
Libri, Budapest, 2015
716 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107027 · Fordította: Babits Péter
csillagka P>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Árnyalat-trilógia 74%
Ez a sorozat már lezárult !!! (vagy mégsem?)
Még is kézbe veszem, itt van előttem, nem tudok várni, már is a felénél is tartok pedig csak tegnap kaptam kölcsön. 720 oldalt eszek meg két nap alatt. Bevallottan, nem vagyok normális! Kikapcsolódás kell, semmi komoly tartalom, mese-mese mátka pillangós madárka. Amikor a szürke, elcseszett, önző dominánsból, síró pityogó szerelmes puhány lesz. Ilyen nincs, itt mégis van. Olvastam már Ana szemszögéből, az se hatott meg, de ez annyira álszent és életidegen, hogy borzalom. Még is működik, és ez a legszörnyűbb, az egészben, valami van benne, amitől nem tudok elszakadni, miközben az eszem pontosan tudja mennyire felszínes és sekélyes ponyva, a szívemben van egy hely, ahová ez a sorozat beköltözött.
Nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy ezt kellene olvasnom spoiler, de hogy számomra lehetetlen az kétségtelen.
2.
Fordítás és hangulat szempontjából a legjobb része a sorozatnak, persze lecserélték a fordítót a következő kötetre :(

3 hozzászólás
Naiva P>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Nem fogom savazni. Nem az én szokásom és már így is annyian megtették. Azok közé tartozom, akinek minden hibája ellenére tetszett az első rész. A folytatások már nem igazán. Azokban elpuhult. Odalett a személyiségének az a része, ami miatt az első részben még érdekesnek találtam.
Akkor úgy gondoltam, „jó lenne egy Christian szemszög”, de most, hogy megkaptam, semmi pluszt nem adott az egyébként sem túl bonyolult történethez. Legtöbbször ugyanazt a párbeszédet lehetett olvasni, mint a Szürke 50 árnyalatában.
Grey személyisége sem tűnik alfának, mint a Szürkében. Saját bevallása (vagy az írónő) szerint az erős, önző, „elcseszett” ember valójában egy félénk, romantikus, magányos farkas.spoiler
Talán csak az volt a bajom, hogy az óta sok hasonló témájú történetet olvastam, ami szintén férfi szemszögből íródott és azok sokkal fickósabbak voltak, sokkal jobban tetszettek. Az egyszer biztos, hogy nagyon gyorsan olvastatja magát, nincs túlbonyolítva a történet, de jó lett volna egy igazi alternatív POV nem pedig ugyanaz a történet más szavakkal.

3 hozzászólás
kellyolvas P>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Nekem nagyon bejött Christian szemszöge. Ez jelentősen emelte a könyv értékelését, olyannyira, hogy kedvenc lett, baromi jól szórakoztam rajta. Nem értem, miért akarja bárki másnak látni, mint ami, egy jó pillanatban megírt fikció. Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2015/12/el-james-grey.html

Pillecukorkám>!
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

OMG!!❤❤❤
Nagyon állat!
Már az első három rész meghódítottameghódította a szívemet. Ez igazság szerint azzal volt valamicskét jobb, hogy itt Christian teljes valójában úgy mond levetkezett előttünk.

Sohasem éreztem ezt másik könyvnél eddig még. Most valahogy sokkal felszabadúltabban tudtam olvasni,mert felkészültem rá, hogy mit is kaphatok ami valljuk be nem a legnyerőbb.Elkezdtem olvasni és nagyon nagy meglepetésemre voltak dolgok amik váratlanul értek.

Ha tehetném újra-és újra csak olvasnám és olvasnám amíg meg nem unnám. Ami valljuk be nem most következne be.


Népszerű idézetek

Cicu>!

Amíg élünk, remélünk.

297. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Cicu>!

A félelem csak a fejedben létezik…

405. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Cicu>!

A parkolófiú megjelenik egy viharvert VW Bogárral.
Ez meg mi az ördög?
– Te ezzel jársz? – Öregebb lehet a nagyapámnál. Jesszusom! A fiú átadja a kulcsot, cserében bőkezű borravalót kap. Megérdemli a veszélyességi pótlékot.
– Tud ez egyáltalán menni? – Haragos pillantást vetek Anára. Hogyan érezheti biztonságban magát egy ilyen tragacsban?

274. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

1 hozzászólás
Cicu>!

Kamaszkoromban a regényekben kerestem menedéket.

60. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Kapcsolódó szócikkek: Christian Grey · regény
Cicu>!

– Csak mert megteheted, még nem kell megtenned.

94. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Gorkie>!

Szemlátomást ez élete nagy szerelme.
A könyv.

53. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Kapcsolódó szócikkek: Anastasia Steele · Christian Grey · könyv
Cicu>!

Akarom őt.
Itt.
Most.
A füvön.

568. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Kapcsolódó szócikkek: Christian Grey
Cicu>!

Nem szokásom várni, utálok várni… bármire.

27. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Kapcsolódó szócikkek: Christian Grey
Cicu>!

Oké. Most már tényleg hazavinném Miss Részeg Könyvmolyt, de ő valamiért habozik, és aggodalmas arccal figyeli Kavanagh-t.

80. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Kapcsolódó szócikkek: Anastasia Steele · Christian Grey · könyvmoly
1 hozzászólás
Cicu>!

Besötétedett, a víz fekete, akár a tinta, akár az ég… akár a kedvem.

528. oldal

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Kapcsolódó szócikkek: Christian Grey

A sorozat következő kötete

E. L. James: Sötét A sötét ötven árnyalata Christian szerint

Árnyalat sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
Tiffany Reisz: A szirén
E. K. Blair: Bang
Meghan March: Tiéd vagyok
Laurelin Paige: Utolsó csók
Sierra Cartwright: Megfeszítve
Kendall Ryan: Szeress és akarj
Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Christina Lauren: Gyönyörű játékos