Fifty ​Shades Darker (Fifty Shades 2.) 77 csillagozás

E. L. James: Fifty Shades Darker E. L. James: Fifty Shades Darker

Daunted by the singular sexual tastes and dark secrets of the beautiful, tormented young entrepreneur Christian Grey, Anastasia Steele has broken off their relationship to start a new career with a Seattle publishing house.

But desire for Christian still dominates her every waking thought, and when he proposes a new arrangement, Anastasia cannot resist. They rekindle their searing sensual affair, and Anastasia learns more about the harrowing past of her damaged, driven and demanding Fifty Shades.

While Christian wrestles with his inner demons, Anastasia must confront the anger and envy of the women who came before her, and make the most important decision of her life.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Bloom Books, 2012
532 oldal · ASIN: B007IXWKUK
>!
Arrow, London, 2012
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780099579922
>!
384 oldal · ISBN: 9781612130583

Kedvencelte 3

Most olvassa 12

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

wolfsteps>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

A három csillagot azért kapja a könyv mert:
* épp úton voltam amikor rájöttem, nincs nálam semmi könyv és ez volt az egyetlen olvasatlan a kindle-ön, így életmentőnek bizonyult. köszi.
** valami csoda folytán, bár borzalmasnak tartom, mégis sikerült elszórakoztatnia, bár ez inkább lehet az én fantáziámnak köszönhető nem az írónő tehetségének
*** ezt már csak szánalomból, nem tudok több okot, de tény és való hogy olvastam ennél sokkal rosszabb könyveket is már.

És akkor sorolom az indokokat inkább, hogy miért NEM ajánlamán senkinek ezt a könyvet:
– különösen nem ajánlom olyan embereknek, akik az erotikus storykra buknak, mert ez még ebben a kategóriában is bődületesen rossz
– Anastasia Steel és a szerencsétlen belső istennője a legbénább és kidolgozatlanabb karakter akivel valaha találkoztam. Christian Greyben látok némi fantáziát, és az író próbálkozását hogy megmutassa, a megtört emberek is végigmehetnek egy pozitiv jellemfejlődésen és megtalálják végül a nekik való párt/boldogságot kompromisszumok árán, de..ugh
– ahhoz képest hogy egy felnőtt nőről van szó, ráadásul egy erotikus regényről, kedves E. L. James olybá tűnik, hogy nem ismeri, esetleg fél használni a nemi szerveket leíró szavainkat, úgyanis egyszer se fellelhető a könyvben, csak úgy utalunk rá, miszerint he touched me…there!!! . no komment
– soha életemben nem láttam/hallottam/olvastam ennyi változatos helyen és pózban ennyire unalmasan és ugyanazzal a 10 szóval leírni szexjeleneteket.
– a végére becsöppentett próbálkozást a függővégre hogy felkeltse a figyelmünket a harmadik kötetre már nem is értékelem

Mindenki döntse el magának, hogy kinek való a könyv és ki szeretné végigkinlódni. Magamat ismerve a belső mazochista nem fogja hagyni, hogy befejezetlenül hagyjam a sorozatot és a következő kétségbeesett nincs nálam semmi amit olvassak pillanatban még a végén elkezdem azt is…

zsebibaba007>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

Anastasia Steel az agyamra mész a belső istennőddel együtt!!!
Vajon a 3. rész azért lett a szabadság 50 árnyalata, mert az olvasó örül, hogy megszabadulhat tőle?:D

Juci P>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

Hát komolyan, megnéznék ebből egy szófelhőt, vagy hogy is hívják, amikor egy program elemzi a leggyakrabban előforduló szavakat. Lennének itt erotikus jelenetek, mármint amit csinálnak, az erotikus lenne, de a mindig ugyanazokkal a szavakkal aprólékosan, részletesen elmesélt aktusokat egyre unalmasabb olvasni. Az e-mailekben meg párbeszédekben megcsillan némi aranyos humor itt-ott, ami miatt azt gondoltam, hogy a tömény pornót kihagyva inkább sima chick-lit írásával kellene próbálkoznia az írónőnek, de az a baj, hogy szerintem akkor se tudna egy tisztességes cselekményt összehozni, ha az élete múlna rajta. Mert ez, ami itt van, nem cselekmény, hanem két dugás között néha történik valami rettenetesen drámai, vagy felszínes bepillantást kapunk a kőgazdagok életébe, ahogy azt egy kertvárosi feleség elképzeli.
(És olyan, mintha a fuckon kívül nem ismerne más négybetűs szót. A nemi szervek említését különösen is kerüli. Prűd pornó?)

11 hozzászólás
Toffy_Sentellion>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

Mindenhol azt olvastam, hogy a második kötet jobb. Nem adtam fel, elolvastam. Hiába az első borzalmas élménye. Nem volt rossz, határozottan jobb volt. Sokkal.
Miért? Mert végre történt is valami a könyvben. Több szálon is elkezdett éledezni a történet, aminek már az elsőben meg kellett volna történnie.
Christian összeszedte valamennyire magát. Ana még mindig kikészít az „inner godness” szöveggel és felrúgnám szívem szerint. Mintha kevesebb lenne, mint elsőben, de így is sok még.
Ettől függetlenül Ana kiemelten buta és elvakítja a szerelem.
Hiába Chistian megrázó múltja, akkor sem értek vele egyet. Nála azért megkockáztatom a karakterfejlődés szó használatát. :)
A vége igazi nyál és cliffhanger akar lenni. :D

enechh>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

Nem tetszik, hogy pozitív irányba halad a történet :( (Valószínűleg én vagyok az egyetlen :D)
A könyv vége remek függővég -szerintem – és pont emiatt várható, hogy a következő kötet igazán izgalmas lesz…

Ramz>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

Lassan jutottam a végére, nem feltétlenül azért, mert nehéz olvasmány, épp ellenkezőleg. Rengeteg potenciál lenne a történetben, ha nem a szexualitáson lenne a hangsúly, legalábbis nem ilyen mértékben, hiszen az első kötet elég tartalmas volt ezen a téren, bár azt meg kell hagyni, hogy ez a kötet az első résznél valamennyivel jobb. Olvasás közben sokszor azon kaptam magam, hogy az Alkonyat-sorozathoz hasonlítom – nyilván nem véletlenül –, akkor kicsit le is tettem mindig a könyvet. A karakterfejlődés hagy némi kívánnivalót maga után, lehetett volna sokkal mélyebb és összetettebb, és a sok inner godess, illetve a nevetgélés-kajálás-szex-vitatkozás folyamatos váltakozása helyett, többet kaphattunk volna más, lényegesebb dologról. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz hasonló a folytatás. Nem rossz könyv egy kis kikapcsolódáshoz, de kategóriájának biztosan nem a legjobbja.

kicsiboszi P>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

Wow. Az első könyv amit angolul olvastam. A történet nekem tetszett, bírom a meggyötört lelkű hősöket. Néhány résznél a szíven szakadt meg Christian-ért. Sokakkal ellentétben nem zavart túlzottan Ana bizonytalansága. Bele kéne gondolni, hogy az első két kötet 5-6 hét alatt játszódik és egy 21 éves tapasztalatlan szűzlányból, aki a 21. században nem tudja, hogy a BDSM létezik, egy erős, határozott nő lesz. Kíváncsi vagyok, hányan tudnánk ilyen rövid idő alatt akkora utat megtenni, mint ők ketten. :)

Altair>!
E. L. James: Fifty Shades Darker

Tényleg jobb, mint az előző rész… bár lehet, hogy csak azért, mert angolul olvastam, vagy mert mozgalmasabb egy kicsit :). Tényleg nem túl bonyolult a nyelvezete: lásd én is megértettem, pedig nem vagyok haladó angolos, de mint barátnémmal megbeszéltem, ez nem is baj – nem illene egy ilyen könyvhöz egy fennköltebb nyelvezet.
Érdekes, amit az írónő csinált benne, nekem valahogy nem jön össze az, hogy egy „jöttment” valaki egyből megoldja a régóta fennálló problémát ilyen gyorsan. Mert azért egy elég komoly traumáról van szó benne. Na meg kicsit félrevezető lehet az olyan nőknek, akik nem ismerik annyira a BDSM világát, és azt hihetik, hogy a benne élők mind valamilyen tragikus traumát szenvedtek el, és megmentésre vágynak – pedig ez nem így van, lehetnek esetek, de nem ez az átlagos… na nem mintha tapasztalatból tudnám, csak vannak ismerőseim :D.


Népszerű idézetek

andie88_Sentellion>!

I’m still me, Anastasia—in all my fifty shades of fuckedupness. Yes, I have to fight the
urge to be controlling . . . but that’s my nature, how I’ve dealt with my life.

forczekadri>!

I also note that you included the Stalker's Anthem, „Every Breath You Take.”

NightStar>!

“She was a bored trophy wife, Anastasia. Her husband was wealthy – big in timber.” He smirks. “He wouldn’t let her work. You know, he was controlling. Some men are like that.” He gives me a quick sideways grin.
“Really? A controlling man, surely a mythical creature?” I don’t think I can squeeze any more sarcasm into my response.
Christian’s grin gets bigger.

forczekadri>!

I don't know whether to worship at your feet or spank the living shit out of you.

forczekadri>!

Shit. What a time to have a brain-to-mouth filter malfunction.

miriel>!

He’s come back. Mommy’s asleep or she’s sick again.
I hide and curl up small under the table in the kitchen. Through my fingers I can see
Mommy. She is asleep on the couch. Her hand is on the sticky green rug, and he’s wearing
his big boots with the shiny buckle and standing over Mommy shouting.

(első mondat)

mrsp>!

Good evening, Mrs. Grey," Christian says softly. He's standing by the piano, dressed in a tight black T-shirt, and jeans…those jeans- the ones he wore in the playroom. Oh my. They are over washed pale-blue denim, snug, ripped at the knee and hot. He saunters over to me, his feet bare, the top button of the jeans undone, his smoldering eyes never leaving mine. "Good to have you home. I've been waiting for you.

NightStar>!

“Are you getting in?” he asks.
“I thought I was driving.”
“No. I’ll drive.”
“Something wrong with my driving? Don’t tell me you know what I scored on my driving test… I wouldn’t be surprised with your stalking tendencies.” Maybe he knows that I just scraped through the written test.
“Get in the car, Anastasia,” he snaps angrily.
“Okay.” I hastily climb in. Honestly, chill, will you?


A sorozat következő kötete

Fifty Shades sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sierra Cartwright: Boss
Richelle Mead: Succubus on Top
Anna Todd: After
Tiffany Reisz: The Mistress
J. R. Ward: Lover Unbound
C. J. Roberts: Seduced in the Dark
Jodi Ellen Malpas: This Man
Laurelin Paige: Fixed on You
Laurelin Paige: Last Kiss
Samantha Young: Into the Deep