A ​szürke ötven árnyalata (Árnyalat 1.) 3126 csillagozás

E. L. James: A szürke ötven árnyalata E. L. James: A szürke ötven árnyalata E. L. James: A szürke ötven árnyalata E. L. James: A szürke ötven árnyalata

A ​könyv, amelyről mindenki beszél…

Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad.
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint.
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Libri, Budapest, 2022
652 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636040796 · Fordította: Babits Péter
>!
Libri, Budapest, 2020
650 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633106990 · Fordította: Babits Péter
>!
Libri, Budapest, 2016
ISBN: 9789633108598 · Fordította: Babits Péter

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Árnyalat-trilógia

228 tag · 561 karc · Utolsó karc: 2022. május 19., 19:07 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Christian Grey · Anastasia Steele

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle · Portland


Kedvencelte 493

Most olvassa 216

Várólistára tette 211

Kívánságlistára tette 192

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

jagoka1984 P>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Mindig megfogadom, hogy könyvet úgy nem veszek kézbe hogy előre elolvasom a véleményeket. Óhatatlan hogy akkor hagyom magam befolyásolni és nem csak a saját benyomásom szerint ítélem meg a könyvet.
Ennél nehéz lett volna minden előítélet nélkül elkezdeni olvasni. Talán ezért is került csak most sorra. Volt idő amikor szinte a csapból is ez folyt. Ennek ellenére én pozitívan csalódtam. Igen valóban sok erotikus tartalom van a könyvben, engem mégsem ez fogott meg benne a leginkább.

1 hozzászólás
bodor_regina>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Kicsit nehéz most értékelést írnom erről a könyvről.
Úgy él bennem, hogy amikor megjelent hirtelen a fél ismerősi köröm elkezdett miatta olvasni, még ha csak 1 könyv erejéig, szerintem ez a könyv megmozgatta a női érdeklődést erősen. Én is elolvastam akkor, és igazából szerettem is. Még az első filmet is láttam, ami valljuk be borzalmas a könyvhöz képest.
Szóval kíváncsi voltam, ennyi év után, vajon mit gondolok majd ha újra olvasom? Olvastam azóta pár erotikus művet is, és ez vajon mennyire fog hatni rám?
Meglepő, de szerintem egész jó volt. Nyilván vannak benne idegesítő dolgok, ismétlések, de szerintem ezek elnézhetőek.
Érdekes, ahogy Ana próbál viszonyulni ehhez a világhoz, felfedezi, hogy mi jó neki, ahogyan hat Christianra off
Gray szemszögéből nézve pedig tetszett, hogy próbálkozik változni. Sőt próbált kompromisszumra kötni Anával, ami tökre szimpi volt.
A sexy részek is rendben voltak szerintem, olvastam már sokkal rosszabbul megírtakat is.
Hát a vége pedig nyilván egy olyan csattanó, ami biztosítja, hogy legyen folytatása. Igazából érdekes, hogy a filmben használta a biztonsági szavakat, itt a könyvben pedig nem. Pedig az tényleg arra van kitalálva, hogy mennyit bír el.
Azért itt molyon eléggé le van húzva a könyv, valószínűleg így a felkapottsága miatt sokan túl komolyan vették. Én úgy tekintek rá, hogy egy erotikus könyv, ennek megfelelt, elvoltam vele. :)

NightStar>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Szerintem az Árnyalat-trilógia mindig is az egyik kedvenc sorozatom lesz. Bizony vannak könyvek, amiket annyira megszeretsz, hogy a hibáit észre sem veszed, a kritikákat elengeded a füled mellett és csak elmerülsz az író/írónő által teremtett valóságban, csak olvasol és nem elemzed agyon. Számomra ilyen ez a sorozat is. Felőlem lehet fanfic vagy sem, a fordítás sem üldöz ki a világból, a szereplőkkel sincs semmi bajom, sőt Christiant egyenesen imádom. Ez egy erősen megosztó könyv, valaki a hibái ellenére vagy szereti vagy azok miatt utálja. De gyakorlatilag mindenkinek van véleménye róla. Én imádom és lehet megkövezni érte. :)

7 hozzászólás
csillagka>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Ha van könyv ami megnyerné a moly által legjobban utált címet akkor ez az. Olvasás közben értettem is, hogy miért és nem, mivel az én szememben ez nem is volt olyan rossz darab, oké a jótól vagy kiválótól nagyon messze van, de a nagy katyvaszba ami a mai szórakoztató irodalom simán belefér, formailag, cselekmény leírásilag és mondatszerkezetileg. Tartalom a megint más kérdés de itt megint nem vagyok hajlandó le vagy fel értékelni mert a tartalomnak semmi köze nincs egy könyv értékeléséhez, hiszen a legrosszabb témákról is lehet élvezetesen és a legjobban elkapott témákról is rosszul írni.
Na kezdjük az elején ha engem próbálna egy ilyen szarházi ebbe helyzetbe kényszeríteni kilencfarkú macskával kergetném körben a szobán, pedig semmilyen szinten nem vagyok domina alkat, de az öncélú fájdalomokozásnál nem igen tudok nagyobb aberrációt elképzelni a büntetetlenség határain belül.
Ami viszont nagyon tetszett a gumi használatának folyamatos emlegetése, ez a felvilágosító hajlam plusz egy csillagot ér, ezt a könyvet azt hiszem egy olyan réteg olvassa akinek ilyenre szükségük lehet és ha csak egy este valakire azért húzzák fel mert Grey is megtette és ezzel elkerültek egy abortuszt, akkor ez az egész marhaság olyan pozitív hatásokat fejtett ki amit nem is gondolnátok.
Nagyon fura az állandó visszautalás a Tiszta nőre, aminek olvasottsága messze több mint a hasonló korban és stílusban irt műveké (sokkal jobbaknak is ) nem olyan régen olvastam és abban a férfiakat utáltam, itt inkább a nőket s első sorban Anát akinek ez a helyzetet az elején kellett volna lezárnia, és akkor emelt fejjel és makulátlan fenékkel kisétálhatott volna szarházink életéből.

Összességében egy nagyon is átlagos, semmiképpen sem átlag alatti, könnyen gyorsan olvasható néhol elborzasztó szösszenet, ami sem utálatra, sem rajongásra nem méltóm mert akkor érzelmeket pazaroltál rá feleselgessen, és az egész annyit azért nem ér :P
2.
Megnéztem a filmet és utána egyszerűen késztetést éreztem, hogy még egyszer belekezdjek.
Film hát bevallom nem tudom hova tenni a hatalmas érdeklődést és pénz ami ezt az egész jelenséget irányítja. Igen sikerült megdönteni minden rekordot a Star Wars eddigi leggyorsabban nyereségessé lett produkció elismerésé is átvette a szürke, nem csak külföldön hanem itthon is.
HMM ? A film úgy ahogyan van egy lájtos pornó, ami még a könyvben értékelhető volt az a filmből kimaradt, mármint az a kevés tartalom ami érdekessé és izgalmassá ( juj) teszi a könyvet, elmarad a motiváció elemzése és Szürke úr vívódása.
Ezért kezdtem bele még egyszer, hogy jól emlékeztem e vagy csak többet gondolok mint ami benne volt. Benne van és marad a csillag is.
Egyet még a végére, nem biztos hogy erről, de szerintem sok válás elkerülhető lenne egy szerződéssel, és azzal hogy előre lefektetjük azokat a szabályokat amik nekünk fontosak. Ez szerintem nem lenne teljesen ördögtől való elképzelés, mert mi végre jön létre a házasság ha nem arra hogy valami nagyot hozzunk létre együtt, és az élet egyik legfontosabb döntését előzi meg sokszor egy ködös állapot amiben senki nem lát tisztán.
Most nem csak a pénzügyi szerződésről beszéltem, hogyne egy papírról ami arról is rendelkezik ki hányszor viszi le a szemetet:P

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546360 · Fordította: Tótisz András
9 hozzászólás
vmonika_>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Nagyon nehéz véleményt írnom erről a könyvről, mert félek, hogy megdobálnak paradicsommal ahogy láttam, rettentő sok érzelmet, indulatot képes kiváltani az emberekből. Jót és rosszat is egyaránt.
Nem fogom tagadni: nekem nagyon tetszett, és faltam minden sorát. Nem, nem azért a töménytelen szexualitásért szerettem, ami belengi az egészet (bár, erotikus könyvnél nem tudom, miért akadnak fent sokan ezen) hanem mert egyszerűen képes volt kikapcsolni, szórakoztatni, és őszintén a szívembe zártam Ana és Christian párosát. Emellett pedig, bár talán kicsit megbújik, de egy elég érdekes pszichológiai szál húzódik Mr. Grey karaktere mögött, amit igazán érdekes volt figyelemmel követni.
És így a végén még szeretném leszögezni: mindenki más ízléssel rendelkezik, mást tart érdekesnek, szórakoztatónak, én ezt el is fogadom mással szemben, remélem, ez velem szemben is így fog történni. :-)

U.I.: Ezért a gyalázatos, fordításnak nem nevezhető munkáért pedig őszintén mérges vagyok a kiadóra. Már nem az első könyvüknél tapasztaltam ilyet, és igazán bosszantó tud lenni, amikor kizökkent az olvasásból az Oroszlánkirály.

3 hozzászólás
fülcimpa>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Túlzottnak érzem a vele kapcsolatos tömeghisztériát. Persze jó is, meg nem is. Mármint a könyv. Ha 17 évesen olvastam volna, akkor tátott szájjal. De most, így érett fejjel jó gyorsan és mosolyogva. Mert haladós. Leülsz és elolvasod. Elgondolkodtad, hogy aki annyira beleélte magát és enyhe sikollyal a lelkében várja a belőle készült filmet, vajon milyen a magánélete, az érzelmi élete, a szexuális élete? No persze itt nem arra gondolok, hogy szájpecek mindenkibe… nagyon nem erre céloztam…
A rondó forma itt is jelen van, enyhén kikészítő. Miért kell ugyanazokat a kliséket alkalmazni 20 oldalanként? Nem is sorolom fel… nem érdemes az ujjaim fárasztani ez ügyben.
Egy gondolatra hívom fel a figyelmet, mely 400 oldal után került a szemem elé és úgy érzem, talán ez a néhány mondat az, ami figyelemfelkeltő: „A férfiak nem igazán bonyolultak, Ana drágám. Nagyon egyszerű teremtmények. Általában arra gondolnak, amit mondanak. Mi pedig órákat vesztegetünk azzal, hogy próbáljuk kielemezni, mit is mondanak. Pedig olyan nyilvánvaló.”
Itt főleg a nők bonyolultsága a lényeg, nehogy megsértődjenek a férfiak! Semmiképpen ne.
Mondtam az anyukának, aki kölcsönadta nekem az olvasnivalót, hogy már csak néhány oldal és kész. Na, és hogy tetszik? Csillogott a szeme. Hm. Érthetetlen. Sorolom az erényeit, aztán sorolom, ami számomra furi benne, beszélek kb. 3 percig, mire ő. Szóval nem tetszik… Egyszerű lélek. Nem baj. Talán én vagyok túl bonyolult.
Azért néhány cselekményi dologról muszáj írnom. Van egy kő gazdag krapek, isteni teremtmény – a mai nők róla álmodoznak, hiszen gyönyörű, a teste is csodás, valószínű a férjek vagy a barátok nem ilyenek, de annyira jó elmerülni a fantáziálásban – nos, az új nője kölcsönveszi a srác fogkeféjét. Nagyon erotikusnak gondolja. Én meg erre azt mondom, hogy abban a hiper-szuper fürdőszobában nem akad egy pót fogkefe? Jaj, de problémás vagyok, ugye?
Na meg. A csaj folyton harapdálja a szája szélét. A srác kéri, ne tegye, mert ha ezt teszi, félpercenként magáévá tenné. Ok, valahogy ezt csak megértem. De. Ha én rágnám ennyit az ajkam, akkor már véres húscafat lenne belőle, és nincs az az ember, aki rám kívánna. Inkább elküldene plasztikáztatni. Eszembe jut egy mini eset. Sorban álltam, nagyon kellett sietnem, nem haladt a sor, én tök idegben vártam a sorom. Forgolódtam, vergődtem. A mögöttem lévő férfi így szólt: „Hölgyem, ne rágja annyira a száját, árthat a szépségének.” Vajon miért mondta ezt? Belegondolni sem merek. :)
A könyvben felcsendülő zenék nagyon jók. Tessék meghallgatni mindet. Ez a plusz pont az egészben.

2 hozzászólás
Timesz>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Nagyon kíváncsi voltam a könyvre,mert mielőtt elolvastam volna hallottam róla jót is, rosszat is egyaránt. Nekem tetszett, bár olyan egy kaptafa a többi ilyen műfajú könyvvel. Kedvelem a szereplőket. Nálam olyan egyszer olvasós.

Sayara>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Szépség és a Szörnyeteg
Nekem pontosan ez jutott eszembe arról, amikor letettem a könyvet. Az az igazság, hogy már rég kavart fel ennyire könyv. Talán legutoljára A Vízköpő Andrew Davidson-tól, vagy Moning harmadik kötetének a vége.
Miután becsuktam a könyvet és letettem végleg, órákon keresztül is folyamatosan ez járt a fejemben. Le kell szögeznem, és abban igazat is adok azoknak, akik szintén ezt mondták: nem egy szokványos romantikus történet. Lehet annak indult az elején, vagy fogalmam sincs igazából, hogy mi járhatott az írónő fejében, de átalakult ez egy kicsit mássá. És azért hoztam fel a Szépség és a szörnyeteg példáját, mert ez teljesen ráhúzható az alapra. Grey valóban egy szörnyeteg. És itt – talán végre valahára – nem arról van szó, hogy a külseje miatt, ami ilyen csúf meg olyan rút, közben belül kenyérre kenhető az egyén. Ő belülről az. Belülről hajtja valami sötétség, ami – hát mondjuk ki – nem túl normális dolog. És bevallom, bármennyire is bizarr volt néhány rész (mert volt olyan) nagyon nagyon nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy „Szépségnek” vajon sikerül-e kivezetnie őt a sötétségből. És szeretnék arra is rájönni, hogy miből is fakad ez a sötétség, ami arra veszi rá Greyt, hogy – ha nem is mindig fájóan – de bántalmazzon másokat. Kíváncsi vagyok minden vele kapcsolatos dologra, arra a nőre, aki ezt tette vele, hogy honnan jött, miért olyan amilyen.. mert az első kötetben nem kaptunk mást csak morzsákat.
Én sem tudtam kiigazodni rajta, ugyanúgy, ahogy Ana sem. Fogalmam sincs hogyan viselkednék egy olyan emberrel, mint ő a való életben. Néha agyrázkódást kaptam a hangulatingadozásaitól, bár meg kell jegyeznem, leginkább az emailezések váltak a kedvenceimmé. Nem tagadom, ha olyan volt a hangulata, akkor szélesen vigyorogtam rajta, nagyon élveztem. Igen és tulajdonképpen itt kell kiemelnem azt a párhuzamot, ami Greyt jellemzi, és talán ez teszi ennyire ellenállhatatlanná. Egyszerre a fiatal, életkedvvel teli, vigyorgós fickó, aki után kézzel lábbal kapaszkodsz, a másik pedig a sötét, „ötven árnyalatban elcseszett”, kihasznált és megsebzett férfi, akiről nem tudod eldönteni, hogy elfuss előle, vagy inkább megpróbálod helyre hozni.
És persze meg kell említenem a 18-as karikát is. Még egyszer mondom, 18-as!!! Ha egyszer oda van írva, és nem véletlenül… feltételezem olvasni tudók járnak könyvesboltokba, és könyvtárakba, és azt is tudják, hogy mikor rakják ki ezt. És ha tudja magáról az illető, hogy nem szereti az ilyet, akkor minek veszi meg és olvassa el? Ha nem tetszik akkor rakja le! Senki nem tart fegyvert a fejéhez, hogy márpedig az utolsó betűig el kell olvasnia! Tény, hogy nem a megszokott mederben folyik itt a szexualitás, de ezen van a hangsúly, erről szól a könyv. Pont. Attól mert hatvan oldalas ócsároló kritikát ír, nem fog megváltozni a könyv tartalma, és csak több ember kedvét veszi el a könyvtől, mint kellene.
Összességében tetszett, még akkor is hogy ennyire szokatlan témát dolgoz fel. A folytatásra nagyon kíváncsi vagyok, remélem a kiadó tartja is magát a betervezett dátumokhoz. És természetesen csak szurkolni tudok Szépségnek, hogy sikerüljön megmentenie a Szörnyeteget:))

17 hozzászólás
nagydianagloria>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Ez a könyv volt az, ami miatt beleszerettem az olvasásba, bármennyiszer képes lennék újra és újra elolvasni. Nem is értem itt a molyon miért kapott ilyen kevés százalékot, persze vannak már ettől sokkal jobb könyvek is de, ezerszer rosszabbak is, amiket jobbra értékeltek. :/ Én is olvastam ettől sokkal jobb könyvet, de mégis ez a könyv azok között a történetek között van, amiket ha álmomból felébresztenek is teljesen tudok rá emlékezni. :)
A legjobban még mindig az e-mail váltások tetszettek kettőjük között, valamint az, hogy érezhetően kezdenek megváltozni.
Christian nekem még mindig egy hatalmas szerelem. off

Unicooorn P>!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Mikor elkezdtem egyáltalán az olvasást ez volt az első könyvem.
Vannak olyan könyvek amikhez „fel kell nőni” és ez egy ilyen könyv volt.

Elsőre teljesen elvarázsolt,levettem a lábamról,bőven a molyos korszakom előtt olvastam és még jelölni is elfelejtettem.
Egy számomra teljesen „idegen” világba csöppentem,és csak a „miért”-eket kerestem.
Azt hiszem szívesen elbeszélgetnék egy „Dom”-al ezekről a dolgokról,szívesen boncolgatnám a témát.
Kíváncsi lennék a válaszokra az egyszer biztos.

A mostani olvasásom teljesen más élmény volt……
Egyes részeknél már csak azért olvastam hogy fogyjanak a lapok.
Néhol viszont teljesen magába szippantott a történet.

Ana szimpatikus volt,bár néha az idegeimen táncolt.
Néha annyira túl gondolta a dolgokat hogy nem is tudtam követni hogy pontosan mi is a problémájának a forrása.
Viszont tetszett a kirartása,az esetlensége,az meg főleg hogy állandóan dacolt Grey-el persze a spoiler és igen is tudott nemet mondani ha arról volt szó.

GreyGreyGrey
Azt hiszem a „tökéletlenséged” vett le igazán a lábamròl,bár nem tudnám megmagyarázni hogy miért.
Kerestem az indokokat,a magyarázatokat de inkább elfogadtam a tényeket és sodródtam az árral.
Teljesen belemerültem ebbe a „világba” és vártam mindíg valami újat,valami mást,valami izgatót…..
Nyitottan álltam a témához.
„Éheztem” az újdonság varázsára.

Kijelenthetem hogy ez miatt a könyv vagy inkább sorozat miatt szerettem meg a BDSM könyveket.
Nem mondom hogy tökéletes,voltak hibái,meg úgy kb 100 oldalt lecsippentenék belőle,élvezhetőbb lenne ha kevesebb részletes leírás és „hiszti” lenne benne.
Ezt leszámítva imádtam.❤❤❤❤❤


Népszerű idézetek

Bence P>!

Lenyom egy gombot, és az oroszlánkirály, kezd énekelni. Hmm… ezt ismerem. – Lángoló szex. – Ideillő.

Kapcsolódó szócikkek: Kings of Leon: Sex on Fire
27 hozzászólás
MFKata>!

Azt hiszem, szeretem – mormolom.
– Tudom, drágám. És ő is téged.
– Nem!
– De igen, Ana. A fenébe is, mit akarsz? Neonfény villogjon a homlokán?

432. oldal

1 hozzászólás
Reszike>!

– Nézd meg azt a pasit! – lelkendezik mellettem az egyik lány a barátnőjének.
– Dögös.
Megmerevedek. Biztos vagyok benne, hogy nem Collins professzorról beszélnek.
– Biztosan ő Christian Grey.
– Szingli?
Dühbe gurulok.
– Nem hinném – mormogom.
– Ó. – Mindkét lány csodálkozva pillant felém.
– Azt hiszem, meleg – folytatom.

243. oldal

2 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Az ajkadat harapdálod. – Rekedtes a hangja, elgondolkodva néz rám.
– Bocsánat
– Ne mentegetőzz. Csak éppen én is szeretném harapdálni. Nagyon.

Kapcsolódó szócikkek: Anastasia Steele · Christian Grey
1 hozzászólás
miriel>!

A férfiak nem igazán bonyolultak, Ana drágám. Nagyon egyszerű teremtmények. Általában arra gondolnak, amit mondanak. Mi pedig órákat vesztegetünk azzal, hogy próbáljuk kielemezni, mit is mondtak. Pedig olyan nyilvánvaló. A helyedben én szó szerint venném. Ez segíthet.

AnnaSz>!

Olyasmi elvesztése miatt sírok, ami sosem volt az enyém. Milyen nevetséges! Gyászolni valamit, ami soha nem is volt – az istenverte reményeimet, az istenverte álmaimat és megkeseredett várakozásaimat.

56. oldal

Cicu>!

– Jó éjt!
– Jó éjt Uram!.
Váratlanul éri a megszólítás, hallom, hogy elakad a lélegzete.
– Sok szerencsét a költözéshez holnap, Anastasia. – Gyengéd a hangja. És mindketten csak markoljuk a telefont, mint két tinédzser, akik nem akarják letenni.
– Te tedd le – suttogom. Végre érzem a mosolyát.
– Nem, te tedd le. – És tudom, hogy vigyorog.
– Én sem akarom.
– Én sem.
– Nagyon haragudtál rám?
– Igen.
– Még mindig haragszol?
– Nem.
– Akkor nem büntetsz meg?
– Nem. Én amolyan a pillanat hevében pasi vagyok.
– Vettem észre.
– Most már leteheti, Miss Steele.
– Csakugyan ezt akarja, uram?
– Feküdj le Anastasia.
– Igen, uram.
Mindketten vonalban maradunk.
– Gondolod, hogy valaha is képes leszel azt tenni, amit mondok? – Egyszerre kedélyes és lemondó a hangja.
– Talán. Majd vasárnap után meglátjuk. – És lenyomom a „vége” gombot.

315. oldal

4 hozzászólás
Sansa I>!

A szívverésem felgyorsul, és a nyúltagyam elfeledkezik arról, hogy szinapszisokat tüzeljen, és lélegzésre késztessen.

73. oldal

28 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Árnyalat sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Samantha Young: Dublin Street
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Anna Todd: After – Miután
J. Kenner: Forró rabság
L. J. Shen: A szégyentelen
Ruby Saw: Inferno
Ruby Saw: Az igazi