A ​szabadság ötven árnyalata (Árnyalat 3.) 1542 csillagozás

E. L. James: A szabadság ötven árnyalata E. L. James: A szabadság ötven árnyalata E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket.
Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.

Most mindenük megvan – szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együttlétük számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását.
Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie.

De éppen amikor úgy tűnik, közös erővel bármilyen akadályt képesek leküzdeni, a balszerencse, a rosszakarat és a végzet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Libri, Budapest, 2018
732 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634333098 · Fordította: Farkas Melinda
>!
Libri, Budapest, 2017
732 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107010 · Fordította: Farkas Melinda
>!
Libri, Budapest, 2015
732 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107010 · Fordította: Farkas Melinda

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Árnyalat-trilógia

229 tag · 566 karc · Utolsó karc: 2021. július 11., 23:46 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Christian Grey · Anastasia Steele · Elliot Grey · Katherine Kavanagh

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle · Saint-Laurent-du-Var


Kedvencelte 343

Most olvassa 136

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 170

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Bíztam benne, hogy hamar kivégzem, ez nem jött össze.
Most már csak felejteni akarok.
Ennyi marhaságot is régen olvastam.
Ha már választani kell, még mindig az első kötet volt a „legjobb”.
Most már csak élvezem, hogy vége van.
Kár érte.

7 hozzászólás
Fay >!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Lehet bennem van a hiba, de én élveztem. Olyan jóízűeket tudok rajta nevetni!
Hibák száma számlálhatatlan, de a fordítás sem rossz… Az egyik e-mailben írja Ana Chrisnek, hogy le ne rágd a körmöd izgalmadban, erre a válasz: a hajam nagyon is szilárdan a helyén van… – Tessék? Nem hiszem, hogy lektorálásnál ezt senki nem vette észre.
A másik kedvenc pedig: Letérdel elém, és a saját tenyerébe (miért más tenyerét is magánál hordja?) fogja könnyáztatta arcomat. Felnézek rá, és elpislogom a könnyeket. – Ezek szerint Ana összement a zuhany alatt?

2 hozzászólás
Infierno>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

A film megjelenése előtt még késztetést éreztem, hogy újra elolvassam. Úgy akarok a mozivászon elé ülni, hogy minden részlettel felszerelkezve nézzem végig a filmet, igazi könyvmolyhoz méltóan minden apró eltérésbe bele tudjak majd kötni.

Egyébként nagyon jó volt egy év után újra visszacsöppenni Christian és Anastasia világába. A végén nagy szomorúságot éreztem, mert tudom, hogy most már nem fogom többé ezt a sorozatot olvasni. Most, hogy az utolsó film is megjelenik, egy korszak zárul le.
De holnap, a premier előtti vetítésen, ott fogok ülni, hogy utoljára találkozzak a két főszereplővel, természetesen magammal rángatom a barátomat is, hogy ő se maradjon ki a jóból :)

Szomorúan fogom elengedni a történetet és a szereplőket…

_Katie_ P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Az értékelésem kivételesen nem arról szól majd, hogy mi is történt ebben a kötetben. Sokan sok mindent leírtak már előttem. Van amivel egyet értek és van, amivel nem, nem ismételném el ugyanazokat. :)

Egyértelműen nem ajánlanám ezt a könyvet a 18 év alattiaknak, főleg mert -az én véleményem szerint- nincsenek tisztában a szexualitással. Nem csak általánosságban, hanem saját magukra vonatkoztatva. Ki vagyok attól készülve, amikor 16 évesen elolvassa valaki és utána meg csak néz kikerekedett szemmel. Persze, hogy sokkot kap. Na és ugye itt más dolgok is kemények, nem csak néha a szex.

Ez az a vízválasztó könyv, amit vagy szeretsz, vagy gyűlölsz. Nincs középút, hogy éppen ezt, vagy azt a jelenetet szeretted. Sokan elítélik és leszólják, pedig csak arról van szó, hogy nem mindenki szereti ugyanazt a koreográfiát heti háromszor mindig ugyanúgy és ugyanannyi idő alatt. Ezzel pedig nincs is baj, szóval csak azért leszólni valakit, mert másra gerjed vagy mást szeret, butaság. Én se szeretem a steak-et véresen, mégsem fújjogok senki arcába, aki úgy eszi. oké, szex és steak nem a legjobb párhuzam, de a lényeget értitek, ugye?

Lehet, hogy nem tökéletes a sztori
Lehet, hogy néha jól pofán vágtuk volna az egyes szereplőket
Lehet, hogy néha az jutott eszünkbe, hogy: „Most komolyan, ne már!” vagy éppen az, hogy: „De lennék Ana helyében”
Lehet, hogy hihetetlen, hogy valaki ennyit változik, mint Christian
Lehet, hogy valaki ezt a fajta szexet szereti
Lehet, hogy mindenféle izgató mozzanat volt a könyvben, ami hatással volt az olvasóra
Lehet, hogy meg vagyok őrülve Mr. Grey-ért és mindent elnézek ezért cserébe, de ez a könyv akkor is kedvenc!!

♥ ♥ ♥ Mr. Christian Grey Ön Örök kedvenc!! :) ♥ ♥ ♥

18 hozzászólás
Ananiila>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Ha csak ezt az egy könyvet értékelem: unalmas, nehezen hihető véggel.
Nálam az epilógus ez lett volna: 5 évvel később Ana egy idegszanatóriumban 35 kilósan nyavalyogna Ötven után, aki új játszószobájában folytatja Ana előtti életét elmerülve még inkább az önutálatban.
Ha az egész sorozatot nézem: egy könyvben kb. 400 oldalban meg lehetett volna írni és akkor lehetett volna belőle egy közepes történet, ami kiszolgálja a romantikus női nem elképzeléseit egy betörhetetlennek látszó férfi megváltásáról. A szürke után még reménykedtem, a sötétet untam a szabadságot rühelltem.
Nem értem a Christian Grey iránti rajongást. Ki az aki minden reggel görcsbe állt gyomorral akarja azt figyelni, hogy vajon imádott ura melyik bal lábával ébredt, és ehhez igazítani viselkedését, mondandóját. Brrrrr… Ja, hogy gazdag és jóképű? Tényleg ez a lényeg?
Aki szereti az olyan történeteket amiben a 600 oldalból kb. 100-on van némi cselekmény a többin nyavalygás és szex, az olvassa. A többiek kerüljék jó messze.

5 hozzászólás
Orsi999>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Ezzel a résszel haladtam a leglassabban. Ennek leginkább az volt az oka, hogy simán félre tudtam tenni a könyvet, ami nálam már rossz pont. De még engem is nagyon meglepett, hogy szinte ez a rész tetszett a legjobban a trilógiában.
A Hyde-szál biztosította az izgalmat a történetbe, de ettől eltekintve a cselekmény kiszámítható. Ebben a részben is volt 1-2 irreális dolog, aminél már fogtam a fejem. Nagyon jó volt arról olvasni, hogy Christian milyen fejlődésen esett át.
A 3 csillagot megadom, de ez csak annak tudható be, hogy ez volt a trilógia utolsó része.

Barbcsie P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Szerettem ezt a sorozatot, de nekem a 3. rész olvasása már kicsit unalmassá vált.

Zso89 P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

És már megint csak ismétlem magam nem tudok mit tenni de ezek az egyre hosszabb részek nem feltétlen pozitív hatást váltanak ki belőlem.
Nem hogy rövidebb hanem még hosszabb volt ez a rész ami szerintem felesleges.
Innen is ki tudtam volna legalább 100 oldalt csippenteni hogy élvezhetőbb legyen.
Nem mindíg jó ha nyújtjuk mint a rétes tésztát na mindegy…
Elég sokszor volt hogy csak azért olvastam hogy legyen már vége aztán történtek olyan dolgok amik mindent elfeledtettek velem,mintha teljesen máshová csöppentem volna.
A párosunk tökéletesen összecsiszolódott.
Mr.Grey néha totális s@ggfej volt dehát minden nem lehet tökéletes,de ezek mellett gondoskó és irányításmániás is persze.☺
Mindkettejüknek voltak hibái de kiegészítették egymást.
Viszont itt számomra hatalmas különbség volt a film és a könyv között.
A filmnek ez a része a vicces kategóriát súrolta nálam mintha a kettő nem is egy lett volna.
Tetszett ez a rész is de valahogy a folytatásra nem igáz tudom rávenni magam,nem tudom mi újat lehetne még mondani….

Rileey >!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Istenem, a végére értem, el sem hiszem! Végre fellélegezhetek, vége a kínszenvedésnek. Minimum egy Akik Túlélték A Szürke Című Borzadályt díjat érdemelnék. De lehet előbb meg kéne alapítanom ezt a díjat, és pénzjutalom se lenne rossz hozzá, amit maga a szerző finanszíroz. Hiszen igazi túlélő, aki ennek a sorozatnak a végére ért, azt pedig honorálni kell!

E. L. Jamesben és Stephenie Meyerben az alapsztorit tekintve még az a közös, hogy mindketten ódákat tudnak zengeni a semmiről. Mindketten bebizonyították, hogy nem kell a könyveikbe olyan tökéletesen felesleges dolog, mint cselekmény, hanem több száz oldalt kell írni unalmas, hétköznapi mozdulatokról.

A trilógia befejező kötete már semmi újat nem tudott felmutatni, és unalmasabb volt, mint az előző kettő. Erre a szerző is rájöhetett, így próbálta kicsit felturbózni ezt az irodalmi remekművet egy időbeli ugrással. Igazából nem tudom, így mi volt a különbség, mert attól, hogy nem időrendben derültek ki bizonyos dolgok, ugyanolyan borzalmas szutyok az egész.

Azt hittem, Ana jobban már nem tud kiakasztani, de immáron bizonyossá vált, hogy az értelmi szintje körülbelül egy hangyáéval vetekszik, de lehet, hogy most ezzel megsértettem szerencsétlen hangyákat. Picipötty, most komolyan? Röhögnöm kell.

Arra sajnos még most sem jöttem rá, hogy miért kell romantikusnak beállítani, hogy Ana retteg attól, hogy bármit tesz, az nem fog tetszeni a férjének, és jaj, mit fog szólni hozzá. Kedves nők, ez nektek komolyan romantikus? Ilyen egy egészséges párkapcsolat? Mert szerintem nagyon nem. De ha ezért olvadoztok, hát gratulálok nektek, aztán még csodálkoznak az emberek, hogy a házasságuk úgy sül el, ahogy….

Annyira nagyon untam már az egészet, hogy amikor este olvastam, volt, hogy majdnem bealudtam a szexjelenet közepén, annyira csigázott fel az egész. A belegyömöszölt krimiszál különösen tetszett, annyira szánalmasan nevetséges volt, hogy az valami hihetetlen.

Nos, ebben a pillanatban hatalmas boldogság tombol bennem, felfoghatatlan, hogy az életben nem kell többé ránéznem erre a trilógiára.

4 hozzászólás
tonks>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Kész! Befejeztem…! – És ezt kéretik olyan hanghordozásban hallani, mint mikor Kiss Ádám arról mesélt, hogy állítja a fel a karácsonyfát: „Itt van! Kész a fa!”

Szóval ez nem az én történetem, nagyon nem, Grey mellé a buszon nem ülnék nem mintha a csóringer valaha is buszra ülne, de értitek, Anától meg frászt kapok, kifejezetten sajnálom, hogy nem E/3-as szemszögből írta meg a könyveit az „írónő”. Az előző könyv értékelésemnél már leírtam mindent ami fáj – http://moly.hu/ertekelesek/1758523 – és kifejezetten szomorúnak tartom, hogy egy teljes könyv után is egy csomó gondolatot helytállónak érzek, mert annyira nem történtek más dolgok ebben a befejezésben sem.
Egyetlen gyenge pozitívum, hogy mint a legtöbb ponyva, elég szapora az olvasása, nem kell közben gondolkodni, ha egy mondat közepén hagyod abba, az sem gond, mert könnyű visszatérni, hiszen Ana úgy is az Ötven Árnyalatára gondol.

Engem meg inkább püföljenek szürke acéllal, mint hogy még egyszer engedjek a barátaim nyüstölésének. Nagyon elronthattam a karmám, hogy a 2 legjobb barátom rajongó, de hát így jártam. Legalább túléltem a dolgot :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

Feladó: Christian Grey
Tárgy: Elkószált feleségek
Dátum: 2011. augusztus 22. 09:56
Címzett: Anastasia Steele

Feleség!
Elküldtem neked az alábbi e-mailt, és visszapattant, méghozzá azért, mert nem változtattad meg a nevedet.
Valamit el akarsz mondani ezzel?

Christian Grey
Elnök-vezérigazgató, Grey Enterprises Holdings, Inc.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augusztus 22
4 hozzászólás
Cicu>!

Szeretem az emberbarát Christiant – mormogom.
– Csak őt?
– Ó, szeretem a megalomániás Christiant is, és az irányításmániás Christiant, de a szexmániást, a perverzt, a romantikust, a szégyenlőst….végtelen hosszú a lista.
– Ilyen sok Christian van?
– Azt mondanám, legalább ötven.
Felnevet.
– Ötven árnyalat – mormogja a hajamba.
– Az én ötven árnyalatom.
Kicsit odébb helyezkedik, hátra biccenti a fejemet és megcsókol.

417. oldal

2 hozzászólás
Cicu>!

– Azt akarom, hogy velem kezdődjön és velem végződjön a világod – mondja, és nyers a tekintete.

2 hozzászólás
Cicu>!

Christian elvigyorodik.
– Akkora főnyeremény volnék?
– Christian, te vagy a lottóötös, a rák ellenszere, a három kívánság Aladdin lámpájából egybegyúrva.

309. oldal

Cicu>!

– Én a világot akarom nyújtani neked, Ana. Mindent, bármit, amit csak kívánsz. És óvni is akarlak a világtól. Azt akarom, hogy biztonságban legyél. De azt is akarom, hogy mindenki tudja, az enyém vagy.

186, oldal

AniTiger P>!

Akiben megvan az a képesség, hogy teljes mértékben uralja elméjét, az bármit megszerezhet, amiről úgy véli, őt illeti.

339. oldal

Cicu>!

– Mindig azokat bántjuk meg a legjobban, akiket szeretünk, szívem. Meg kell mondanod neki, hogy mennyire sajnálod. És adj neki időt.

508. oldal

Cicu>!

– Ana, én Anám – suttogja. Magához ölel, és mozdulatlanul állunk egymás karjában, a fürdőszobában.
Lehet, hogy hatalmaskodó, megalomániás seggfej, de az én hatalmaskodó, megalomániás seggfejem, akinek egy életen át kell tanulnia.

189. oldal

Cicu>!

– Azt akarom, hogy mindenki tudja, hogy az enyém vagy.

162. oldal

Cicu>!

Christian közelebb hajol, a homlokomhoz szorítja ajkát.
– Jó reggelt, Ana! – suttogja, és most a halántékom következik.
– Szia – mormogom. Christian már rég felkelt, fekete pólót és kék farmert visel.
– Szia! – feleli, s a tekintete lágy és meleg. – Szeretnék boldog születésnapot kívánni neked. Nem baj?
Bizonytalanul rámosolygok, ő pedig megcirógatja az arcomat.
– Persze, hogy nem baj. Köszönöm. Köszönet mindenért.
A homlokát ráncolja.
– Mindenért?
– Mindenért.
Egy pillanatra zavartnak tűnik, de aztán várakozásteljesen néz rám.
– Tessék. – Kicsi, szépen becsomagolt dobozt nyújt át, apró kísérőkártyával.
Bármennyire is aggódom apám miatt, érzem, hogy milyen izgatott Christian, és az izgalma ragadós. Elolvasom a kártyát.

Valamennyi „elsőnkért” az első születésnapodra az én imádott feleségemként.
Szeretlek.
C.

407. oldal


A sorozat következő kötete

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Árnyalat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sierra Cartwright: Megláncolva
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Tiffany Reisz: Az úrnő
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
J. R. Ward: Feloldozott szerető
Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Laurelin Paige: Fixed on You – Megtalállak még
Borsa Brown: A kezdet
Colleen Hoover: Verity