A ​szabadság ötven árnyalata (Árnyalat 3.) 1609 csillagozás

E. L. James: A szabadság ötven árnyalata E. L. James: A szabadság ötven árnyalata E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket.
Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.

Most mindenük megvan – szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együttlétük számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását.
Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie.

De éppen amikor úgy tűnik, közös erővel bármilyen akadályt képesek leküzdeni, a balszerencse, a rosszakarat és a végzet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Libri, Budapest, 2021
732 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107010 · Fordította: Farkas Melinda
>!
Libri, Budapest, 2018
732 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634333098 · Fordította: Farkas Melinda
>!
Libri, Budapest, 2017
732 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107010 · Fordította: Farkas Melinda

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Árnyalat-trilógia

229 tag · 561 karc · Utolsó karc: 2022. május 19., 19:07 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Christian Grey · Anastasia Steele · Elliot Grey · Katherine Kavanagh

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle · Saint-Laurent-du-Var


Kedvencelte 336

Most olvassa 139

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 182

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Fay >!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Lehet bennem van a hiba, de én élveztem. Olyan jóízűeket tudok rajta nevetni!
Hibák száma számlálhatatlan, de a fordítás sem rossz… Az egyik e-mailben írja Ana Chrisnek, hogy le ne rágd a körmöd izgalmadban, erre a válasz: a hajam nagyon is szilárdan a helyén van… – Tessék? Nem hiszem, hogy lektorálásnál ezt senki nem vette észre.
A másik kedvenc pedig: Letérdel elém, és a saját tenyerébe (miért más tenyerét is magánál hordja?) fogja könnyáztatta arcomat. Felnézek rá, és elpislogom a könnyeket. – Ezek szerint Ana összement a zuhany alatt?

2 hozzászólás
_Katie_ P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Az értékelésem kivételesen nem arról szól majd, hogy mi is történt ebben a kötetben. Sokan sok mindent leírtak már előttem. Van amivel egyet értek és van, amivel nem, nem ismételném el ugyanazokat. :)

Egyértelműen nem ajánlanám ezt a könyvet a 18 év alattiaknak, főleg mert -az én véleményem szerint- nincsenek tisztában a szexualitással. Nem csak általánosságban, hanem saját magukra vonatkoztatva. Ki vagyok attól készülve, amikor 16 évesen elolvassa valaki és utána meg csak néz kikerekedett szemmel. Persze, hogy sokkot kap. Na és ugye itt más dolgok is kemények, nem csak néha a szex.

Ez az a vízválasztó könyv, amit vagy szeretsz, vagy gyűlölsz. Nincs középút, hogy éppen ezt, vagy azt a jelenetet szeretted. Sokan elítélik és leszólják, pedig csak arról van szó, hogy nem mindenki szereti ugyanazt a koreográfiát heti háromszor mindig ugyanúgy és ugyanannyi idő alatt. Ezzel pedig nincs is baj, szóval csak azért leszólni valakit, mert másra gerjed vagy mást szeret, butaság. Én se szeretem a steak-et véresen, mégsem fújjogok senki arcába, aki úgy eszi. oké, szex és steak nem a legjobb párhuzam, de a lényeget értitek, ugye? Lehet, hogy nem tökéletes a sztori
Lehet, hogy néha jól pofán vágtuk volna az egyes szereplőket
Lehet, hogy néha az jutott eszünkbe, hogy: „Most komolyan, ne már!” vagy éppen az, hogy: „De lennék Ana helyében”
Lehet, hogy hihetetlen, hogy valaki ennyit változik, mint Christian
Lehet, hogy valaki ezt a fajta szexet szereti
Lehet, hogy mindenféle izgató mozzanat volt a könyvben, ami hatással volt az olvasóra
Lehet, hogy meg vagyok őrülve Mr. Grey-ért és mindent elnézek ezért cserébe, de ez a könyv akkor is kedvenc!!

♥ ♥ ♥ Mr. Christian Grey Ön Örök kedvenc!! :) ♥ ♥ ♥

18 hozzászólás
jagoka1984 P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Hosszú idő után jutottam el ehhez a sorozathoz.
Szinte mint minden esetben a könyv/film párosnál, nem láttam a filmet. (Nem is tervezem megnézni). Innen- onnan volt információm a történetről. Vegyes vélemények voltak, amiket hallottam. Ilyen előzmény után álltam neki a könyvnek. Így a harmadik rész után is vegyes véleményen vagyok.
Voltak pillanatok, amikor elcsépeltnek tartottam, kicsit olyan érzésem volt, hogy sehova nem fejlődik a történet. Ugyanazt a történést írja le más más mondatokkal.
Aztán jött egy nem várt fordulat, ami felgyorsította az eseményeket.
Biztos el fogom még olvasni a további részeket, de most egy kis szünetet tartok a sorozatban.

Infierno>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

A film megjelenése előtt még késztetést éreztem, hogy újra elolvassam. Úgy akarok a mozivászon elé ülni, hogy minden részlettel felszerelkezve nézzem végig a filmet, igazi könyvmolyhoz méltóan minden apró eltérésbe bele tudjak majd kötni.

Egyébként nagyon jó volt egy év után újra visszacsöppenni Christian és Anastasia világába. A végén nagy szomorúságot éreztem, mert tudom, hogy most már nem fogom többé ezt a sorozatot olvasni. Most, hogy az utolsó film is megjelenik, egy korszak zárul le.
De holnap, a premier előtti vetítésen, ott fogok ülni, hogy utoljára találkozzak a két főszereplővel, természetesen magammal rángatom a barátomat is, hogy ő se maradjon ki a jóból :)

Szomorúan fogom elengedni a történetet és a szereplőket…

Orsi999>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Ezzel a résszel haladtam a leglassabban. Ennek leginkább az volt az oka, hogy simán félre tudtam tenni a könyvet, ami nálam már rossz pont. De még engem is nagyon meglepett, hogy szinte ez a rész tetszett a legjobban a trilógiában.
A Hyde-szál biztosította az izgalmat a történetbe, de ettől eltekintve a cselekmény kiszámítható. Ebben a részben is volt 1-2 irreális dolog, aminél már fogtam a fejem. Nagyon jó volt arról olvasni, hogy Christian milyen fejlődésen esett át.
A 3 csillagot megadom, de ez csak annak tudható be, hogy ez volt a trilógia utolsó része.

Zso89 P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

És már megint csak ismétlem magam nem tudok mit tenni de ezek az egyre hosszabb részek nem feltétlen pozitív hatást váltanak ki belőlem.
Nem hogy rövidebb hanem még hosszabb volt ez a rész ami szerintem felesleges.
Innen is ki tudtam volna legalább 100 oldalt csippenteni hogy élvezhetőbb legyen.
Nem mindíg jó ha nyújtjuk mint a rétes tésztát na mindegy…
Elég sokszor volt hogy csak azért olvastam hogy legyen már vége aztán történtek olyan dolgok amik mindent elfeledtettek velem,mintha teljesen máshová csöppentem volna.
A párosunk tökéletesen összecsiszolódott.
Mr.Grey néha totális s@ggfej volt dehát minden nem lehet tökéletes,de ezek mellett gondoskó és irányításmániás is persze.☺
Mindkettejüknek voltak hibái de kiegészítették egymást.
Viszont itt számomra hatalmas különbség volt a film és a könyv között.
A filmnek ez a része a vicces kategóriát súrolta nálam mintha a kettő nem is egy lett volna.
Tetszett ez a rész is de valahogy a folytatásra nem igáz tudom rávenni magam,nem tudom mi újat lehetne még mondani….

csillagka>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Egy vallomással tartozom, valahol belül, ha már levetettem a felső tudatomat és csak a romantikus öreglány belső maradt akkor az, azt mondja, hogy ez bizony tetszett.
Tudtam rázni a fejem amikor Ana jó nagy marhaságokat tesz, és kicsit sajnálni Chris-t mert ennyire akarnok a kedves neje.
Sajnos Greyn jó messze került etalon képtől ( az elején még lehetett volna belőle valami) és a végére nem is volt már acélosan szürke, hanem nálam egyszerűen átváltott pinkbe amit már csak enyhe Daedalonnal tudok kezelni.
Nem bántam meg hogy elolvastam a sorozatot, egyszerű mint a Győzike show, gondolkozni azt hiszem nem ezeken a könyveken fogok, de tagadhatatlanul kikapcsol és addig is pihentetem az értelmemet.

1 hozzászólás
nagydianagloria P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Milyen sokat fejlődtek a szereplők az első részhez képest! Végre megértették egymást. Nagyon összeillenek. Christian változott a legtöbbet, nagyon sokat lágyult szerintem. Az, hogy magától kezdett el beszélni a dolgokról, hogy mit miért tett tetszett a legjobban. Ana pedig így a végére elég kemény lett. Mondjuk voltak olyan húzásai, hogy a fejemet a falba vertem volna, ezen kívül én szeretem a karakterét. off
Az üzenetváltások kettejük között még mindig nagyon jók, nagyon szórakoztatóak.
Nagyon kíváncsi vagyok Christian szemszögére.

Fire_bird P>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Tudom, hogy millió hibát fel lehetne sorolni, sokan meg is tették már előttem. Nem tagadom, van igazság abban, mint a kritizálók mondanak, de engem nem érdekel. Mindegy hány alkalammal olvasom újra, mindig beszippant, és élvezem. És nekem csak ez a lényeg. Tudom, hogy nem tökéletes, de nem tudom utálni ezt a sorozatot, és Mr. Grey-t sem. Engem mindig megmosolyogtat ez a két szerencsétlen, és nem tudok mit csinálni, szeretem őket, és ezt a történetet, minden hibájával együtt.
Tény és való, hogy mást se csinálnak, csak hol az egyik, hol a másik sértődik meg, vitáznak egy kicsit, aztán dugnak egy kicsit, és minden meg van oldva. Vagyis nincs, csak ők mindent szexxel akarnak megoldani. És hát én így szeretem őket.
Nem tudom megunni, vagy megutálni ezt a történetet, talán azért sem, mert ez volt az első erotikus könyv, amit olvastam, így mindig a szívem csücske lesz ez a sérült páros, és időnként jól esik újraolvasni.

l_moni>!
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Jó kis befejezése lett a triológiának.
Volt benne minden, nevetés, veszekedés, szex, krimiszál :)
Ana és Gray jók együtt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

Feladó: Christian Grey
Tárgy: Elkószált feleségek
Dátum: 2011. augusztus 22. 09:56
Címzett: Anastasia Steele

Feleség!
Elküldtem neked az alábbi e-mailt, és visszapattant, méghozzá azért, mert nem változtattad meg a nevedet.
Valamit el akarsz mondani ezzel?

Christian Grey
Elnök-vezérigazgató, Grey Enterprises Holdings, Inc.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augusztus 22
4 hozzászólás
Cicu>!

Szeretem az emberbarát Christiant – mormogom.
– Csak őt?
– Ó, szeretem a megalomániás Christiant is, és az irányításmániás Christiant, de a szexmániást, a perverzt, a romantikust, a szégyenlőst….végtelen hosszú a lista.
– Ilyen sok Christian van?
– Azt mondanám, legalább ötven.
Felnevet.
– Ötven árnyalat – mormogja a hajamba.
– Az én ötven árnyalatom.
Kicsit odébb helyezkedik, hátra biccenti a fejemet és megcsókol.

417. oldal

2 hozzászólás
Cicu>!

– Azt akarom, hogy velem kezdődjön és velem végződjön a világod – mondja, és nyers a tekintete.

2 hozzászólás
Cicu>!

Christian elvigyorodik.
– Akkora főnyeremény volnék?
– Christian, te vagy a lottóötös, a rák ellenszere, a három kívánság Aladdin lámpájából egybegyúrva.

309. oldal

Cicu>!

– Én a világot akarom nyújtani neked, Ana. Mindent, bármit, amit csak kívánsz. És óvni is akarlak a világtól. Azt akarom, hogy biztonságban legyél. De azt is akarom, hogy mindenki tudja, az enyém vagy.

186, oldal

AniTiger P>!

Akiben megvan az a képesség, hogy teljes mértékben uralja elméjét, az bármit megszerezhet, amiről úgy véli, őt illeti.

339. oldal

Cicu>!

– Mindig azokat bántjuk meg a legjobban, akiket szeretünk, szívem. Meg kell mondanod neki, hogy mennyire sajnálod. És adj neki időt.

508. oldal

Cicu>!

– Ana, én Anám – suttogja. Magához ölel, és mozdulatlanul állunk egymás karjában, a fürdőszobában.
Lehet, hogy hatalmaskodó, megalomániás seggfej, de az én hatalmaskodó, megalomániás seggfejem, akinek egy életen át kell tanulnia.

189. oldal

Cicu>!

– Azt akarom, hogy mindenki tudja, hogy az enyém vagy.

162. oldal

Cicu>!

Christian közelebb hajol, a homlokomhoz szorítja ajkát.
– Jó reggelt, Ana! – suttogja, és most a halántékom következik.
– Szia – mormogom. Christian már rég felkelt, fekete pólót és kék farmert visel.
– Szia! – feleli, s a tekintete lágy és meleg. – Szeretnék boldog születésnapot kívánni neked. Nem baj?
Bizonytalanul rámosolygok, ő pedig megcirógatja az arcomat.
– Persze, hogy nem baj. Köszönöm. Köszönet mindenért.
A homlokát ráncolja.
– Mindenért?
– Mindenért.
Egy pillanatra zavartnak tűnik, de aztán várakozásteljesen néz rám.
– Tessék. – Kicsi, szépen becsomagolt dobozt nyújt át, apró kísérőkártyával.
Bármennyire is aggódom apám miatt, érzem, hogy milyen izgatott Christian, és az izgalma ragadós. Elolvasom a kártyát.

Valamennyi „elsőnkért” az első születésnapodra az én imádott feleségemként.
Szeretlek.
C.

407. oldal


A sorozat következő kötete

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Árnyalat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
E. K. Blair: Bang
Vi Keeland: A beosztott
Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Samantha Young: Dublin Street
Laurelin Paige: Utolsó csók
Laurelin Paige: Fixed on You – Megtalállak még