A ​sötét ötven árnyalata (Árnyalat 2.) 1927 csillagozás

E. L. James: A sötét ötven árnyalata E. L. James: A sötét ötven árnyalata E. L. James: A sötét ötven árnyalata

A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni.
Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Libri, Budapest, 2020
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107003 · Fordította: Simik Bálint
>!
Libri, Budapest, 2017
686 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331230 · Fordította: Simik Bálint
>!
Libri, Budapest, 2015
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107003 · Fordította: Simik Bálint

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Árnyalat-trilógia

227 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. május 19., 19:07 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Christian Grey · Anastasia Steele · Taylor


Kedvencelte 378

Most olvassa 153

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 168

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Úgy hiszem, hogy nehéz erről a könyvről bármi újat is írni, hiszen legtöbbünk olvasta és szereti. Vagy ha nem is szeretik, túlestek rajta, és soha a kezükbe nem veszik többet:)
No és persze akadnak olyanok is, akik kerülik mint a pestist, a könyvet körülvevő negatív ítéletek miatt, vagy saját maguk nézetei miatt. Tehát tanácstalan vagyok, mit is mondhatnék.
Talán fontos kiemelnem, hogy miért is szeretem. Nekem kicsit mindig is többet jelentett a történet és a karakterek. Nem csak töméntelen erotikát, erőszakos férfit és idegesítő nőt. Inkább totyogós, döcögős lépéseket megtevő, a szerelem érzését éppen csak ügyetlenkedve próbáló szerelmespárt. Akik egymás kezét fogva elindulnak, és küzdenek.
Ami pedig még fontosabb, emiatt a könyv miatt kerültem ide, regisztráltam be, és ismertelek meg benneteket♥ Ide vezetett és egy csodás közösség tagja vagyok lassan 2 éve:)
Az új fordításról pedig annyit, hogy összeszedettebbnek éreztem, és kicsit igényesebbnek. Viszont néhol hiányoztak a régi fordítás bizonyos aspektusai.
Mindenesetre a borító egyenesen szerelem.

35 hozzászólás
jagoka1984 P>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Sokat hallottam a sorozatról, filmről. A filmet nem láttam, de nem is tervezem megnézni, mint ahogy a legtöbb esetben, amikor a könyvből film is készült.
Kellő mennyiségű ítélettel/előítélettel kezdtem el a sorozatot. Az első kötet után vártam, hogy el tudjam kezdeni a másodikat. Kíváncsian vártam, hogy Anastasia hogyan tudja, ha tudja egyáltalán megfejteni Christian titkát, hogy mitől és miért is lett olyan ember amilyen. Tudni fogja kezelni az Ő Ötven árnyalatát.
Azt hiszem el fogom kezdeni a további részeket is. Főleg amikor majd Christian szemszögéből lesz leírva a történet.

12 hozzászólás
Futtetenne I>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Ötven árnyalattal is elcseszettebb, mint az első rész, de van olyan sötét a lelkem, hogy élveztem ezt is. De csak álarcban.

12 hozzászólás
csillagka>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Van nekem egy fogorvosom kb 120 kilós két méteres csupa izom ember, nagyon régen járok hozzá mikor először mentem még csak állami rendelés volt és engem megnyugtatott a magabiztosság ahogyan dolgozott, és sokakkal ellentétben nem zavar a pattogós kemény stílus amit képviselt, sőt valahogy illett hozzá egy veszélyes medve akiről tudtad, pontosan precízen a legkevesebb fájdalommal de mindent megfog csinálni a szádban. A doki magánrendelés nyitott és majdnem lefordultam a székről a röhögéstől mikor elkezdett nyájaskodni a „Kedves kisasszony legyen szíves nyissa nagyobbra a száját” mondatnál már csak sajnálkoztam, mivel nem ő volt! és sajnáltam az ember aki nem érezte, és mivel semmiféle előképzettség nem volt, nem tudta hol a határ, aztán persze ő is helyre került és ma sok sok évvel később a magánrendelésen is rám dörmög hogy nagyobbra! :)
Na hogy miért írtam le? mert ezt éreztem a könyv olvasása közben, nagyon nehéz és szerintem lehetetlen fenyőfából hamis ciprust nevelni, ahogyan Ranschburg Jenő is megmondta.
2.
Valentin bevitt a málnásba, nem kellett volna. Volt egy hétvégém rá, megettem, most vanília mérgezés tüneteivel inkább visszatérek a Félkegyelműhöz az orosz erdőségbe.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
570 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546377 · Fordította: Tótisz András
5 hozzászólás
vmonika_>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Hajjaj, az én szegény romantikus lelkem teljesen belehabarodott ebbe a könyvbe. Valahol magam is meglepődve tapasztalom, mennyire képes magával vinni az egész történet, mennyire várom mindig, hogy végre olvashassam tovább, s azt, hogy olyan érzelmi/lelki simi volt nekem ez most, ami elképesztő jólesett. Azért csodálkozom ennyire, mert magam is látom a hibáit a könyvnek, van is benne nem kevés… Mégsem tud érdekelni különösebben, mert elképesztő szórakoztató, izgalmas, drámai és romantikus, és úgy egyáltalán, szerethető számomra az egész történet mindennel együtt. Azt hiszem, néha ennyi is elég.

Suzy25>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Mindegy hányszor olvastam már, mindig ugyanaz a hatás. IMÁDOM minden sorát. Mr. Grey-ből soha nem elég <3

2 hozzászólás
Unicooorn P>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Ennél a résznél is igaz hogy ha kevesebb lenne vagy 100 oldallal sokkal élvezhetőbb lenne számomra,itt is voltak olyan részek amik feleslegesek,túl részletes,túl sok.
Viszont ha a „kerek egészet” nézem akkor viszont tetszett a könyv sokkal jobban mint a film.
Bár itt majdnem hasonló szinten volt a könyv és a film.

Ana általában szimpatikus volt de néha fogtam a fejem jajjjj te butuska leányzó,nem látsz a rózsaszín ködtől,közben pedig ugyanolyan kíváncsi voltam a BDSM világára mint Ana,az ő helyében én sem tudtam volna hogy hol áll a fejem.

Christian
Nem lehet nem szeretni akármilyen elcseszett is.
Kíváncsi voltam mindenegyes lépésére hogy mit miért és hogyan fog csinálni.
Nem volt és nem is lesz egy tündérmese sem olvasás közben,sem pedig filmnézés közben.
Tetszik ahogy Christian megnyílik Ana irányába és hogy próbálnak igazodni a másik félhez.

meteoritastar>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Második olvasásra is levett a lábamról. Nem hiába ez a kedvenc részem a sorozatból. Most is imádtam. Ismét nagyon jókat mosolyogtam és nevettem is. Olyan édesek voltak. Jajj olvadoztam, mérgelődtem és meghatódtam…. Az emailek, a „térkép” rajzolás még mindig a kedvenc részeim :)):))
Nem hiába filmesítik meg :)):))
A régi borító nagyon tetszik. Szerettem volna a polcomon látni. De nem jött össze, így megvettem az új kiadását. Pedig….. aztán azt vettem észre, hogy minél többször látom, annál jobban tetszik :)):))
Az extra is jó benne, de több is lehetne. Még elnézegettem volna őket:)):))

bodor_regina >!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Már kicsit átment idegesítőbe nekem ez a könyv.
Olyan volt mintha mindketten skizofrének lennének. Ana állandóan megszemélyesítette a libidóját és elnevezte a „belső istennőjének” úristen kivoltam. Minden szituációra reagált Ana majd reagált az istennője is. Fuu
Christian pedig szokásosan nyomta a hangulatingadozását, neki is külön személyiségei voltak, a játékos, a haragos, az uralkodós..
Az érdekes volt ahogyan próbálkoztak létrehozni egy kapcsolatot, de voltak itt azért nagy problémák.
A kis ex alávetett felbukkanása. Eh és az a jelenet kiakasztott: spoiler
Ana konkrétan elszeparálódott mindenkitől, alig beszélt a családjával, a barátaival, alig mert önálló döntéseket hozni. Még mindig félt C. Haragjától.
Nekem nem jött át ez a rész, kicsit erőltetett volt benne jópár dolog, amik a feszültség fenntartását szolgálták. Szó szerint 2 egymás utáni nyugodt napjuk nem volt.
És hát tudom hogy ez egy erotikus könyv, de ez a szex mennyiség már túl sok volt. Alig beszélgettek egymással, és minden problémát ezzel oldottak meg. Volt hogy már csak áttekertem az egész jelenetet.
Meg ez a sok igen a tiéd vagyok és hasonló mantrák amiket állandóan mondogattak, már az egész a bizonygatásról szólt. Ez is erőltetett volt. C olyan volt mint egy kutya aki lepisili a területét jópárszor lehetőleg mindenki előtt.
Birtoklását pedig még spoiler kifejezi, nehogy másé legyen a préda.. Csak el ne hagyja szegényt.
Nem tudom hogy folytassam e.
A mellékszereplőket amúgy szeretem.

nagydianagloria>!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata

Még most is, hogy párszor már olvastam, végig fenntartotta az érdeklődésemet. Persze, nem azt mondom, hogy nem volt már benne olyan rész ami kicsit unalmas volt, ettől függetlenül szerettem elolvasni ismét.
Christian még szerethetőbb lett, mint az első részben. Ana „belső istennőjétől” kivagyok még mindig.
Mrs. Robinsont én is utálom. off :D Rajta kívül az összes mellékszereplőt szeretem.


Népszerű idézetek

Fay>!

Előbb meg kell tanulnunk járni, csak aztán futhatunk.

250. oldal

Futtetenne I>!

– Neked könyvtárad van! – visítok fel boldogan izgalmamban.

145. oldal

3 hozzászólás
Cicu>!

Nem tudom elképzelni az életemet nélküled. Annyira szeretlek, hogy az már megrémiszt.

509. oldal

Cicu>!

– Tény, hogy te vagy az egyetlen elcseszett, szeszélyes, irányításmániás, akit … behatóan ismerek.
– Azt hittem, én vagyok az egyetlen, akit behatóan ismersz. – Felvonja a szemöldökét.
Elvörösödök.
– Igaz. Ez is.

130. oldal

Destinee>!

– Milyen az új munkád?
– Jó. Érdekes.
– És milyen a főnököd?
– Ó, okés. – Hogyan mondhatnám el neki, hogy Jack feszélyez.
Christian felém fordul és rám mered.
– Mi baj? – kérdezi.
– Attól eltekintve, ami nyilvánvaló, semmi.
– Ami nyilvánvaló?
– Ó, Christian, néha tényleg nehézfejű vagy.
– Nehézfejű? Én? Nem vagyok biztos benne, hogy díjazom ezt a hangnemet, Miss Steele.
– Hát akkor ne díjazd.
Mosolyra húzódik az ajka.
– Hiányzott az okos szád.

13-14. oldal

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

Nem fehér lovag, nem is sötét lovag, hanem férfi: egy szépséges, nem is annyira elcseszett férfi, akit szeretek.

567. oldal

Cicu>!

Úgy néz le rám, mintha én volnék az egyetlen ok arra, hogy él, én pedig ugyanígy nézek fel rá, ebben biztos vagyok.

499. oldal

Alileah>!

– Semmi gáz. Fel kell hívnom anyámat. – Elfintorodom. – Aztán szeretnék vásárolni, és sütök neked egy tortát.
Elvigyorodik, a szeme felragyog, akár egy kisfiúé.
– Tortát?
Bólintok.
– Csoki tortát?
– Csoki tortát szeretnél? – Ragadós a vigyora.
Bólint.
– Meglátom, mit tehetek, Mr. Grey.
Újra megcsókol.

540. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anastasia Steele · Christian Grey
Ninácska P>!

– Mit művelsz? – kérdezi dühösen.
– Én? Te mit művelsz?
– Itt nem parkolhatsz.
– Tudom.
– Akkor miért álltál le?
– Mert elegem van abból, hogy parancsokat vakkantasz. Vagy vezetsz, vagy pofa be, ha én vezetek!
– Anastasia, szállj be a kocsiba, mielőtt megbüntetnek.
– Nem.
Teljesen tanácstalanul pislog, aztán a hajába túr. A dühe zavarba megy át. Hirtelen olyan mulatságos, hogy muszáj ránevetnem. A homlokát ráncolja.
– Mi az? – csattan fel megint.
– Te.
– Ó, Anastasia, nincs még egy ilyen bosszantó nő…

450. oldal - A szürke ötven árnyalata (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012)

Ninácska P>!

– Örülök, hogy leállítottál – mondja fürkészőn.
– A hátsóm is örül.
Elvigyorodik.

270. oldal - A sötét ötven árnyalata (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012)


A sorozat következő kötete

Árnyalat sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Samantha Young: Dublin Street
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laurelin Paige: Első érintés
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk
J. Kenner: Forró rabság
Ali Hazelwood: A szerelem elmélete
B. N. Toler: Lélekvesztők
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje