Ahsoka 202 csillagozás

E. K. Johnston: Ahsoka

Ahsoka azt hitte, hogy az ő háborújának már vége. De az igazi harc csak most kezdődik…
Ahsoka Tano, Anakin Skywalker hűséges tanítványa valaha egész életét a Jedi Rend szolgálatának akarta szentelni. Egy megrázó árulás után azonban elfordult a Rendtől, hogy a saját útját járja. Úgy hitte, számíthat Anakinra és a többi Jedire, ha szüksége lesz rájuk.
Ám a császár hatalomra jutásakor a Jediket könyörtelenül lemészárolják. A gyász és a bűntudat terhével küzdő Ahsoka teljesen magára marad. Egy távoli mezőgazdasági világon, a Raadán keres menedéket, de nem szökhet el a múltja elől.
Amikor birodalmi csapatok szállják meg a Raadát, el kell döntenie, hogy részt vesz-e a harcokban, még ha ezzel el is árulja magáról, hogy Jedi. A döntései nagy hatással lesznek a körülötte élőkre és talán elvezetik őt valamihez, ami új reményt adhat az egész galaxisnak…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Szukits, Szeged, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973829 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály

Enciklopédia 43

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker · Leia Organa · Ahsoka Tano · Yoda · Qui-Gon Jinn · R2-D2 · Jedi · Rex százados · Bail Organa · Breha Organa · Plo Koon

Helyszínek népszerűség szerint

Coruscant · kocsma · Tatuin · Ilum · Raada


Kedvencelte 25

Most olvassa 7

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
E. K. Johnston: Ahsoka

A Zsivány egyes megnézése után előbújt belőlem a mindig is bennem rejtőző Star Wars fangirl. A fiúknak hála, már kijelenthetem, hogy elértem a Star Wars univerzum kezdő szakértője címet (a nagymesteri fokozat az természetesen a két fiúé, akik alkalomadtán elég hangos és hosszasan elhúzódó Star Wars-vitaesteket is szoktak tartani.).
Természetesen a filmeket is nagyon szeretem, ugyanakkor azt is kijelenthetem, hogy az univerzumhoz kapcsolódó animációs sorozatokkal sokkal közelebbi kapcsolatot ápolok. :)

Az éppen most futó Rebels című sorozat eddig meglévő részeit se perc alatt ledaráltam és hatalmas rajongó lettem.
Igen ám, de volt nekünk még egy nagy kedvencünk egy régebbi animációs sorozat, mégpedig a Clone Wars, amelynek az egyik főszereplője mostani könyvünk címadó hőse volt, ő pedig nem más, mint Ahsoka Tano.

Azért is imádom a Star Warsot annyira, mert tele van fantasztikus női főhősökkel, a jedik között is rengeteg női mestert találunk, ők mind különleges és erős női karakterek, találkozhatunk még rettegett női fejvadászokal is (Aurra Sing karaktere nagy kedvencem például), de gonosz sith úrnőkkel is, mint például Asajj Ventreess (igen, az ő karekterét is imádom).
De akkor most térjünk is vissza mostani könyvünk hősnőjéhez, Ahsokához.

Ahsoka Tanot, mint egy ifjú jedi padavant ismerhettük meg a Clone Warsban, akinek a mestere nem más volt, mint Anakin Skywalker. Így, mivel az egyik legjobb jeditől tanulhatott, nem meglepő, hogy ő is elég menő lett, Ahsoka előttünk vált felnőtté, a karaktere minden rész után egyre összetetteb és teljesebb lett, aztán persze a Clone Warsból minden SW rajongónak egyértelmű okok miatt a 5. évad végén távoznia kellett. Nem kicsit sajnáltam ezt az eltűnését, persze tudtam miért volt erre szükség.
A folytatást itt olvashatjátok:http://konyvutca.blogspot.nl/2017/02/e-k-johnston-ahsoka.html

Razor P>!
E. K. Johnston: Ahsoka

Ahsoka Tanót utolsó felbukkanása egy jó ideig A klónok háborúja 5. évadának utolsó része volt, ahol elhagyta a Rendet. A választ arra a kérdésre, hogy túlélte-e a 66-os parancsot, végül a Lázadók első évadának utolsó része adta meg, ahol egy jóval idősebb Ahsoka ismét színre lépett.
Ez az ifjúsági regény azt hivatott bemutatni, hogy mi is történt vele röviddel a háború után. A történet egy rövid visszatekintéssel indít a Mandalore-i csatára, ahol Ahsoka és a Rex vezette klónok elkapják Darth Mault (időközben ezt a részt A klónok háborúja nem rég kijött 7. évadának mesteri zárása némileg át is írta), majd ugrunk előre egy évet, Ahsoka Ashla néven bujkál egy nem csak legális üzletekben utazó kereskedőcsaládnál, ám amikor a Birodalom megjelenik a színen, jobbnak látja tovább állni. Így vetődik el az isten háta mögötti Raada nevű bolygóra, melynek lakosai a mezőgazdaságból élnek. A planéta ideális búvóhelynek tűnik az ifjú togrutának, ám a Birodalom hamarosan itt is megjelenik, hogy kiszipolyozza a bolygót. A helyieknek ez persze nem tetszik és Ahsoka hamarosan ott találja magát a kis lázadásuk közepén. Bármennyire is igyekszik elkerülni a feltűnést, az Inkvizícióhoz hamarosan eljut a potenciális Jedi híre és megteszik a szükséges lépéseket…
Johnston néni Padmés regénye után ez határozottan kellemes olvasmány volt, bár túl mély dolgokat nem kell tőle várni. A 332 oldalas terjedelem eléggé megtévesztő, a nagy sorközök és széles margók miatt igen gyorsan lehet haladni az olvasással, ráadásul a cselekmény sem igazán ül le. Persze, a szereplők néha azért elfilozofálnak, pl. Ahsoka a hogyan továbbról többször, de inkább a cselekményen van a hangsúly.
Ami nekem kicsit furcsa volt, hogy nem igazán éreztem azt, hogy csupán egy évvel vagyunk a Birodalom megalakulása után. Mindenhol rohamosztagosok voltak már, TIE vadászok bemutatóztak, szóval mintha csak a jól kiépített Birodalomban lennénk. De a másik oldalnál is kilógott a lóláb, ahogy Bail Organa már ekkor egy lázadást szervezgetett, sőt, volt egy kisebb vadászraja is. (Azzal meg továbbra is nehezen barátkozok meg, hogy a Kánon annyira előrehozta az A-szárnyú megalkotását, hogy itt is vígan repkedtek vele).
Úgy összességében nem rossz regény, ifjabbak első Star Wars-regényeként is megteszi (főleg, ha szerették A klónok háborúját), mert könnyen és gyorsan olvasható. Mivel elég nagy lyuk tátong Ahsoka karrierjében, azt sem tartom ördögtől való ötletnek, hogy a későbbieknek még folytatás(oka)t kapjon.

>!
Szukits, Szeged, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973829 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály
Mrs_Curran_Lennart P>!
E. K. Johnston: Ahsoka

A fiam berendelt vagy tíz starwarsos könyvet a Szukitstől, én pedig kölcsönvettem tőle ezt a példányt. Megtetszett a fülszöveg, az erős női szereplő, Ahsoka padavan, aki egyedül szembeszáll a Birodalommal. A végső összecsapás kicsit rövidre sikeredett, szerintem, de jó volt nosztalgiázni. A történetben feltűnt Artu (R2-D2) és Bail Organa is, aki éppen elkezdte tervezni az ellenállást. Egy olvasást megért.

1 hozzászólás
Popovicsp87 P>!
E. K. Johnston: Ahsoka

Ahsoka Tano hátrányos helyzetből indult nálam, mivel A klónok háborúját nem követtem végig, és ott idegesítő karakternek is tartottam off. Ha nem kihívás miatt olvasom el a regényt, valószínűleg soha nem jutott volna eszembe kézbe venni.
A Star Wars iránti rajongásom is évek óta mélyponton van.

De térjünk rá a kötetre. Az elején olvasható az írónő köszönetnyilvánítása, ami sajnos kicsit összecsúszott az elejével, így meg is lepett az éles váltás.

Egy évvel járunk A Sith-ek bosszúja útán, a Birodalom vígan építi ki magát mások kárára. Ahsoka a Külső Gyűrűn próbál bújkálni, mivel a 66-os parancs ugyan elintézte a Jedik többségét, de a maradékra még mindig vadásznak.
Így Ahsoka próbál olyan világot választani, ami eléggé távol van mindentől, a Raada pedig pont megfelelő lenne neki. Persze ide is eljő a Birodalom.

Nem követtem végig A klónok háborúját, ezért sok esemény ismeretlen volt számomra, amire a könyvben utaltak.
Ahsoka sokszor elmereng és kesereg előző életén, eszébe jutnak régi bajtársai. Egyedül van a hatalmas világűrben.
Szerencsére a raadaiak befogadják maguk közé és így szert tehet néhány barátra. Ahogy pár ellenségre is.
A regény nagyon pörgős, olvastatja magát, bár cselekménye faék egyszerű. Szerkesztése is jó, az oldalak csak úgy pörögnek. Szinte mindig történik valami, unatkozni nagyon nem lehet rajta.
Ifjúsági regénynek tökéletes, a sorozatot követők számára többet is nyújthat.

spoiler

>!
Szukits, Szeged, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973829 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály
3 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly P>!
E. K. Johnston: Ahsoka

A regény címszereplője az Ashla nevet használja a történet során. Ezen a néven szerepelt Ahsoka karaktere a A klónok háborúja animációs sorozat készítésekor (link), ami lasat nyelven az Erőre utal, és Bendu is így hivatkozott arra, ahogy a jedik használják az Erőt (link).

Még mindig fiatal (17 éves), de rengeteget tapasztalt és képzett harcos lányról szól ez a történet, aki egyedül kénytelen boldogulni a Birodalom tekintetétől távol. A történet előzményeit (Mandalore ostroma, összecsapás és szóváltás Maullal) némileg átdolgozták A klónok háborúja 7. évadában, de nem feltétlenül zárja ki egymást a kettő (kivéve Ahsoka fénykardjának színét, ami a könyv szerint zöld volt akkor). Épp egy évvel a Birodalom megalakulása után kezdődik a regény, a Külső Gyűrű egyik bolygóján, ám innen egy fejezet után továbbáll, mert megérkeznek a birodalmiak. Az itteni életét és kapcsolatait visszatekintésekből ismerjük meg közelebbről. Egy mezőgazdasági holdon, a Raadán talál újra menedéket, és szerelőként kezd el dolgozni a helyi béreseknek. Eleinte békés, nyugodt helynek tűnik, de izgalmak nélkül az olvasó elunná – így hát bejön a képbe a helyi ellenállás, és kap a regény egy főgonoszt spoiler

Összességében elég változatos, lendületes cselekmény kerekedik ki az egészből, régi és új szereplők bevonásával, fordulatos játszmákkal. A történet mélysége, epikussága helyett (mert nem ilyen) az apróságok és a főszereplő érzéseinek, gondolatainak ábrázolása tették számomra igazán élvezetessé az olvasást. Könnyed, egyszerű, kalandos. Ebben a regényben készül el a két fehér fénykard, amit a borítón spoiler látni, és itt válik Ahsokából spoiler. Persze, az egész élményt már az megalapozta, hogy Ahsoka az egyik kedvenc szereplőm, és E. K. Johnston szépen épített mindarra, amit korábban megismerhettünk róla, az alapokhoz hűen folytatta, gazdagította.

Mira_Skywalker >!
E. K. Johnston: Ahsoka

Nem hagyhattam ki ezt a regényt, tekintve, hogy Ahsokával nagyon jó barátnők lettünk, amikor együtt harcoltunk a Klónháborúban.:) Na jó, valójában csak ő harcolt, de csak azért, mert én nem kaptam se Jedi-képzést, se fénykardot!:)

Viccet félretéve, imádtam a Clone Warst és Ahsoka egy egyik kedvenc Star Wars szereplőm lett! Azt mondanám, hogy ő a tökéletes Jedi, az arany középút a túl racionális Obi-Wan és az érzelmeitől elvakított Anakin között, mert a szívére és az eszére egyaránt hallgat.

Ez a régény lényegében azt mutatja be, hogy Milyen érzés Ahsoka Tanónak lenni a 66-os parancs után, ilyen szempontból pedig kifejezetten hasonlít az Obi-Wan Kenobi sorozatra.
A történet legerősebb pontjai a sok visszaemlékezés, utalások egész sora Anakinra, Obi-Wanra, valamint Ahsoka gondolatai. Nagyon könnyen átérezhető a togruta lány karaktere, érzései, helyzete.

Természetesen nem lehet azt várni, hogy ez az Ahsoka teljes mértékben megegyezzen a Clone Warsban látott pimasz, vakmerő, végletekig elszánt, optimista és mindenkinek segíteni akaró lánnyal. Ez már az az Ahsoka, akit igazságtalanul megváldoltak és kizártak a Rendből, aki csalódott a Jedikben, megélte a klónok árulását, túlélte a 66-os parancsot és elvesztett mindent és mindenkit, aki valaha fontos volt a számára. Ez egy bújkálni kényszerű, kiábrádult, túlélni akaró Ahsoka, akinek időre van szüksége, ahhoz, hogy újra megtalálja a helyét a galaxisban és elhiggye, hogy még mindig segíthet másokon.
A regény jól mutatja ezt be, ezért értékeltem 5*-ra, de ez még messze nem azt jelenti, hogy a regény hibátlan lenne, mert ha nem Ahsokáról lenne szó, ez a regény önmagában nem lenne nagy szám. Legalább a feléig ugyanis kissé unalmas, a finálé pedig végre izgalmas, de már-már összecsapottnak érződik.

Némi kánonprobléma is felmerül a regénnyel kapcsolatban. Az még nem is gond, hogy itt is egy nővérpárossal barátkozik össze, mint a CW 7. évadában, az sem, hogy aratókmunkások közé próbál beilleszkedni és spoiler mint a Jedihistóriákban. Végülis miért ne tudna kettőt legyőzni? Maul is megtette a Malachoron, akit pedig Ahsoka győzött le nem azért, mintha ő lenne a jobb párbajzó, hanem mert ő harcol okosabban.
Ami viszont tényleg tagadhatatlan kánonhiba – azon kívül, hogy Organához és a Felkeléshez majdnem ugyanúgy, de mégis kétféleképpen csatlakozik – , az az elején lévő „Mandalore ostroma”, amiről viszont a 7. évad óta tudjuk, hogy nem így zajlott, és az különben is egy mestermű.

Hosszú értékelésem zárásaként megerősítem, hogy kifejezetten szerettem ezt a regényt és tudom ajánlani, azonban számítani kell arra, hogy egy lassabb tempójú, inkább kicsit lélekteni regényről van szó, ami itt-ott kánonproblémákkal is rendelkezik.

Sophie1983>!
E. K. Johnston: Ahsoka

Fogalmam nem volt egy csomó mindenről, lévén, hogy még Star Wars analfabéta vagyok, és ez volt az első könyvem, így elnézést a rajongóktól, ha hülyeséget írok. Egyébként már elindultam a felfedezés útján, most logikusan vásárolom már a könyveket, hogy tudjak jól haladni a könyvekkel.

Ahsoka nekem nagyon szimpatikus volt, ahogy próbált segíteni a Radaa bolygó vagy hold lakóinak és elindult a lázadás a Birodalom ellen. Drukkoltam nekik végig. Kaeden és Miara volt a legjobb meg az Ahsoka fajába tartozó kocsmáros, akinek már elfelejtettem a nevét Artu a legcukibb kis bádogördög, Bail Organa felbukkanása pedig a legjobbkor jött.
Nem nagyon tudok mit írni, mert gőzöm nincs kb semmiről, azt tudom, hogy tetszett ez és alig várom, hogy megérkezzen a következő Szukits csomag, hogy belevethessem magam újra a Star Wars világába. :)))

2 hozzászólás
Hopelight>!
E. K. Johnston: Ahsoka

Fordulatos, kiszámíthatatlan, izgalmas, szerethető.
Továbbra is az egyik örök kedvencem marad Ahsoka Tano, aki az a hős, kinek akkora szíve van, mint amekkora az egész galaxis. Számomra ő akkor is az a béke őr, az a Jedi, aki elfogulatlanul, védelmezi a rászorulókat.
Bár a történet nem egy sorozat része, érdemes ismerni olvasás előtt az univerzumuk eseményeit.

Trillian>!
E. K. Johnston: Ahsoka

Ahhoz képest, hogy kánon és ifjúsági, egész jól sikerült regényt olvashattam. Örültem, hogy kicsit bepillantást nyerhettem Ahsoka életébe, hogy spoiler. A történet nem okozott nagy meglepetéseket, viszont a fénykardos szál nagyon nem tetszett benne, valami bővebb/meglalapozottabb magyarázatot vártam a fehér színükre. Főszerpelőnk a könyvben álnéven bújkál a 66-os parancs után, de – bár ideális búvóhelyeket talál – a Birodalom valahogy mindig megjelenik a helyszínen, Ahasoka pedig nem titkolja kilétét túl sokáig. A könyvből így az akció sem maradt ki, sem a földön, sem az űrben. Összességében elég szórakoztató könyv volt, ami tetszett, új, fiatalabb, a Star Wars világával ismerkedni kívánó még embereknek ajánlanám is.

Mircsi>!
E. K. Johnston: Ahsoka

Oké, kedves, aranyos, Ahsoka meg minden, de valahogy többet vártam… (A magas elvárásaimért a Mandaloriant hibáztatom.) Végülis volt akció, kiderült, hogy Ahsoka hogy lett Fulcrum, meg kijött persze a kedvessége, a gondoskodó énje, mondjuk arra, hogy hogyan szerzett kyberkristalt kicsit (nagyon) felhúztam a szemöldököm, de egyébként rendben volt.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szelén>!

És sehol egy versenypálya vagy komolyabb műhely…Anakin biztos halálra unná magát ezen a helyen! Még csak egy kiadós verekedésre sincs kilátás!
[…]
Obi-van mester ezzel szemben nyilván azt mondaná, hogy a Raada remek hely a pihenéshez és a meditáláshoz – aztán villámgyorsan találna egy kalózfészket vagy Sith összeesküvést, amivel elütheti az unalmas óráit.

47-48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Raada
Razor P>!

A bolygó iszonyúan nézett ki. Régebben, orbitális pályáról nézve egy óriási, fehér golyónak látszott, amelyen meg-megcsillant a rendszer központi napjának fénye. Ahsokának most elszorult a torka, amikor ránézett.
A birodalmiak óriási darabokat robbantottak ki a felszínből, feltárva ezzel a talajt és a magból feltörő lávát.

288-289. oldal, Huszonhatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Ilum
1 hozzászólás
verone>!

Ahsoka nem lepődött meg azon, hogy a kislány érzékelt valamit, amit ő nem. A gyerekekkel gyakran megtörtént. Jól bántak az Erő egyik aspektusával, de a többivel nem, amíg nem kapták meg a megfelelő képzést. Obi-van elmesélte Ahsokának, hogy a mestere Qui-gon azért találta meg Anakint, mert felfigyelt a fiú kiváló reflexeire. Ahsokának az a képessége működött a legjobban, hogy érzékelte mások érzéseit, illetve azokat a szándékait, amik vele voltak kapcsolatban. A jelekből ítélve Hedala messziről megérezte a veszélyt.

226. oldal, 20. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker · az Erő · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
verone>!

A kislány két különleges teremtmény gyermeke volt, és számítani lehetett rá, hogy ő is rendkívül intelligens. Bail hitt abban, hogy Leia nem tanult meg olvasni, amíg ő a Coruscanton tartózkodott a legutóbbi szenátusi ülésszak alatt, de nem tudhatta biztosan. Nem óvhatta meg az örökkévalóságig a galaxis realitásaitól, de Brehával megegyeztek abban, hogy legalább addig eltitkolják előle a szörnyűségeket, amíg nem tud összefüggő mondatokkal beszélni.

184. oldal, 16. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2016)

Szelén>!

– Szerintem kétfajta család létezik – mondta Miara némi hallgatás után. – Az egyik olyan, mint a miénk volt. Kaeden meg én jó helyre születtünk. Ha szerencséd van, az ilyen család életed végéig elkísér. A másik fajta… a másikba nem beleszületsz, hanem… a másikra rátalálsz. A másik befogad.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: család
verone>!

Aztán kényelmesen a barlang közepére telepedett, keresztbe vetette lábait, majd azzal az egyre lassuló légvétellel próbálta megzabolázni az érzéseit és gondolatait, amit sok-sok évvel ezelőtt még Plo mestertől tanult. Akkortájt még minden olyan zavaros és félelmetes volt a számára. Plo mester volt az, aki megszabadította a magát Jedinek kiadó rabszolgavadász karmaiból és Ahsoka már a találkozásuk pillanatában érezte, bízhat benne.

80-81. oldal, 6. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · barlang · bizalom · Plo Koon
verone>!

– Részemről rendben – válaszolta Bail. – Eleget dolgoztam Jedikkel ahhoz, hogy tudjam, mikor kell engedni, hogy magányosan intézzék a dolgaikat.
– Én nem vagyok igazi Jedi, azt ne feledje! – mondta halkan a lány. Erről még nem beszéltek, de Ahsoka úgy érezte, figyelmeztetnie kell a szenátort arra, hogy esetleg nem azt fogja kapni, amit remélt. – Elhagytam a Templomot, és letértem a Jedik útjáról.
– Ha nem Jedi, akkor mi maga, Ahsoka Tano? – kérdezte Bail. – Mert őszintén szólva, szerintem úgy beszél és úgy cselekszik, mint egy Jedi.

286. oldal, 26. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Bail Organa · Jedi · Jedi · Jedi Templom
verone>!

– Tudod, szólalt meg halkan Kaeden –, amikor megérkeztél a Raadára, egy darabig azt hittem, hogy rögtön beilleszkedsz. Azt reméltem, hogy köztünk maradsz.
– Én sosem tudnék sokáig egy helyben maradni – jegyezte meg Ahsoka. – Amikor még… szóval, régebben is sokat utaztam.
– Butaság volt ebben reménykedni – ismerte el Kaeden. – Szinte azonnal tudtam, hogy ez lesz. Csak éppen nem hallgattam magamra.
– Az érzéseidre hallgattál – felelte Ahsoka, és megint mosolygott, mert feltámadt benne egy emlék, egy távoli hely és egy mindörökre letűnt idő emléke. – Tudod, erre tanították a Jediket.

318-319. oldal, 29. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · emlék · Jedi
verone>!

– Úgy hallottam, hogy az új fénykardjai fehérek. Láthatnám őket?
Ahsoka ezen a helyen nyugodtan megmutathatta a fegyvereit, nem kellett attól tartania, hogy valaki meglátja. Felállt, és leakasztotta a markolatokat az övéről. Mindkettőt aktiválta, és Bail irodáját fehér fény töltötte be. A kabin jóval kisebb volt egy edzőteremnél, de Ahsoka néhányszor megforgatta a kardjait, és bemutatott egy-két csapást, illetve döfést is. Ő maga sem győzött csodálkozni a pengéin. Most már nem is akarta kicserélni zöld színűre a kristályokat.
– Gyönyörűek – suttogta már-már áhítatosan a szenátor.

324. oldal, 30. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Bail Organa · fénykard · kyber kristály
Rune>!

– A te szüleid nem piszkálták egymást? – kérdezte váratlanul. – Már azok, akik örökbe fogadtak…
Ahsoka lassan elmosolyodott, és, bár Kaeden nem tudta volna megmondani, hogy mire gondol, a mosolya alapján úgy tűnt, valami jó dolog lehetett.
– De, mindig – bólintott a lány, és a tekintete egy pillanatra a semmibe révedt.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cress
Xiran Jay Zhao: Vasözvegy
Pierce Brown: A káosz évei
A. M. Aranth: Oculus
Bjørn Sortland – Timo Parvela: A visszaszámlálás
Melissa Landers: Összefonódva
Katie Khan: 90 perc
Neal Shusterman: Kaszás
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
S. J. Kincaid: A kárhozott