Ahsoka 86 csillagozás

E. K. Johnston: Ahsoka

Ahsoka azt hitte, hogy az ő háborújának már vége. De az igazi harc csak most kezdődik…
Ahsoka Tano, Anakin Skywalker hűséges tanítványa valaha egész életét a Jedi Rend szolgálatának akarta szentelni. Egy megrázó árulás után azonban elfordult a Rendtől, hogy a saját útját járja. Úgy hitte, számíthat Anakinra és a többi Jedire, ha szüksége lesz rájuk.
Ám a császár hatalomra jutásakor a Jediket könyörtelenül lemészárolják. A gyász és a bűntudat terhével küzdő Ahsoka teljesen magára marad. Egy távoli mezőgazdasági világon, a Raadán keres menedéket, de nem szökhet el a múltja elől.
Amikor birodalmi csapatok szállják meg a Raadát, el kell döntenie, hogy részt vesz-e a harcokban, még ha ezzel el is árulja magáról, hogy Jedi. A döntései nagy hatással lesznek a körülötte élőkre és talán elvezetik őt valamihez, ami új reményt adhat az egész galaxisnak…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Szukits, Szeged, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973829 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker · Ahsoka Tano · Bail Organa

Helyszínek népszerűség szerint

Tatuin · Ilum · Raada


Kedvencelte 14

Most olvassa 4

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
E. K. Johnston: Ahsoka

A Zsivány egyes megnézése után előbújt belőlem a mindig is bennem rejtőző Star Wars fangirl. A fiúknak hála, már kijelenthetem, hogy elértem a Star Wars univerzum kezdő szakértője címet (a nagymesteri fokozat az természetesen a két fiúé, akik alkalomadtán elég hangos és hosszasan elhúzódó Star Wars-vitaesteket is szoktak tartani.).
Természetesen a filmeket is nagyon szeretem, ugyanakkor azt is kijelenthetem, hogy az univerzumhoz kapcsolódó animációs sorozatokkal sokkal közelebbi kapcsolatot ápolok. :)

Az éppen most futó Rebels című sorozat eddig meglévő részeit se perc alatt ledaráltam és hatalmas rajongó lettem.
Igen ám, de volt nekünk még egy nagy kedvencünk egy régebbi animációs sorozat, mégpedig a Clone Wars, amelynek az egyik főszereplője mostani könyvünk címadó hőse volt, ő pedig nem más, mint Ahsoka Tano.

Azért is imádom a Star Warsot annyira, mert tele van fantasztikus női főhősökkel, a jedik között is rengeteg női mestert találunk, ők mind különleges és erős női karakterek, találkozhatunk még rettegett női fejvadászokal is (Aurra Sing karaktere nagy kedvencem például), de gonosz sith úrnőkkel is, mint például Asajj Ventreess (igen, az ő karekterét is imádom).
De akkor most térjünk is vissza mostani könyvünk hősnőjéhez, Ahsokához.

Ahsoka Tanot, mint egy ifjú jedi padavant ismerhettük meg a Clone Warsban, akinek a mestere nem más volt, mint Anakin Skywalker. Így, mivel az egyik legjobb jeditől tanulhatott, nem meglepő, hogy ő is elég menő lett, Ahsoka előttünk vált felnőtté, a karaktere minden rész után egyre összetetteb és teljesebb lett, aztán persze a Clone Warsból minden SW rajongónak egyértelmű okok miatt a 5. évad végén távoznia kellett. Nem kicsit sajnáltam ezt az eltűnését, persze tudtam miért volt erre szükség.
A folytatást itt olvashatjátok:http://konyvutca.blogspot.nl/2017/02/e-k-johnston-ahsoka.html

>!
Nevox
E. K. Johnston: Ahsoka

Sajnos az eredeti Clone wars sorozatot nem láttam -majd a bővített verziót megnézem- de a REbelst igen és rögvest megkedveltem Ahsokát, érdekes és szimpatikus karakter, akinek sorsa a sorozatban igazán epikusra sikeredett. Maga a regény a 66-os parancs és a Birodalom megalakulása után bujkáló Ahsokát mutatja be, aki küzd saját félelmeivelm nem tud megbízni senkiben és egy kis közösségbe kerülve sikerül eljutni oda, ahol a Rebels elején látjuk, az enigmatikus vezetővé, aki összefogja a lázadókat és szembenéz Jedi örökségével. A sztori lendületes, kellőképpen fordulatos és nem egy helyszínen játszódik, ami külön öröm. Felbukkan benne Organa szenátor és a kis Leia, de alapvetően ez Ahsoka fejlődéstörténete, amit a young adult keretek között is remekül abszolvált az írónő.Izgalmas és szórakoztató regény, tényleg a jobbak közül való a kánonbeli regények között. Sok utalás található a Clone Warsra és a flachbackek a könyv legérdekesebb részei között szerepelnek. Az meg külön öröm, ahogy Ahsoka megszerzi a fénykardjaihoz szükséges kristályt.

>!
PAVideoStudio
E. K. Johnston: Ahsoka

Ahsoka Tano a The Clone Wars animációs sorozatból a nagybetűs kedvenc karakterem, de a Star Wars egészét tekintve is előkelő helyet foglal el nálam. A regény a togruta életének A Sith-ek bosszúja utáni egy, eddig ismeretlen részébe enged betekintést, melyben szembesülnie kell azzal a kérdéssel, hogyan segíthet újdonsült barátainak Jedi múltjának megemlítése nélkül.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/0aBC41uDSGo

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
E. K. Johnston: Ahsoka

The Clone Wars animációs sorozatból megismert Ahsoka Tano egyik kedvenc karakter volt ha jól emlékszem Anakin szájasnak hívta legalábbis a szinkronos változatban. Ahsoka túlélte a 66 parancsot mivel már nem volt jedi padavan hatalmasat csalódót a mesterekben.
Az élete csak a bujkálásról szól, sehol sincs, biztonságában sehol nem marad sokáig barátok nélkül él. a régi időkre emlékszik vissza milyen is volt a jedi templomba élni. Ő még nem tudja mit is tett Anakin mivé is vált a regény elején többször is gondolkodik rajta mi is lett vele. bizalmatlan mindenkivel, míg nem talált egy helyet ahol talált olyan embereket, akikért érdemes változtatni egy kis világ végi kis hold az ott lakók egyszerű földművesek, de a birodalom szemet vesz a holdra.
Felbukkan olyan szereplők, mint a kicsi Leia hercegnő Obivan Tatuin ha csak említés képen is. Bail Organa szenátor ő egy kicsit aktívabb.
összességében egy remek kis Star Wars regény lett jó volt olvasni.

>!
Hippoforaccus
E. K. Johnston: Ahsoka

Azt hiszem azzal kezdem, mint sokan előttem és kijelentem, hogy Ahsoka, ha nem is a kedvenc karakterem, de benne van a top ötben. Részben ennek a könyvnek köszönhető, hogy adtam egy esélyt a kánonnak és eddig nem bántam meg. Igen jól sikerült könyv, ami bepillantást enged Ahsoka történetébe a Clone wars sorozat után. Akár még egy folytatást is el tudnék képzelni, mert van még idő a Lázadókig, bár ahhoz egy meglehetősen ütős story kellene, hogy ne laposodjon el. De elkalandoztam, a lényeg, hogy ez egy jó könyv, mindenkinek ajánlom, aki szereti a fentebb említett sorozatokat.

>!
Somogyip
E. K. Johnston: Ahsoka

Egy újabb karakter, akit eredetileg a Klónok Háborúja rajzfilmből ismerek, és annyira nem a kedvencem. Ellenben az érettebb, a 66-os parancsot túlélt Ahsoka egészen más. Számomra is kedvelhető, szerethető karakterré vált. A történet nincs túl bonyolítva, könnyen és gyorsan olvasható.

>!
Ebe_Endocott
E. K. Johnston: Ahsoka

Hát ez annyira semmilyen volt, hogy nagyon. A minimálisnál is kevesebb igazi izgalom szorult bele a jelentéktelen cselekménybe. Ahsoka 2 bolygón is sötétbőrű kislányokkal barátkozik, aztán ide oda utazgat. Vannak birodalmiak is, de minek, annyira pocsékok minden téren, hogy csak na, de nagyon gonoszok és kegyetlenek! Írói és nyomdai eszközökkel lett könyv méretűre pumpálva, de minden egyes akciójelenet annyira elnagyolt és összecsapott, nem tudom, lehet ez az ifjúsági voltával védhető. Talán.
Aztán a Clone Warsban spoiler
spoiler de ők se tudták megmenteni a dolgot, szerencsétlen volt számomra az a szál is.

>!
Baraby P
E. K. Johnston: Ahsoka

Mivel egyik animációs sorozatot sem ismerem, így Ahsoka története is szinte teljesen új volt számomra. (egy klónháborús korábbi olvasmányomban szerepelt, mint Anakin padavanja, de nem hagyott különösebben mély nyomokat bennem, azon túl, hogy nagyon furcsállottam, hogy mestert csináltak Aniból :D)

Örülök, hogy elolvastam ezt a könyvet, mert egy nagyon szimpatikus karakterrel bővült az általam ismert SW univerzum.
Ahsoka egy kedves, segítőkész exjedi, aki még bújkálás közben sem tudja meghazudtolni önmagát és mások megsegítésére siet, ha úgy hozza a szükség.
Szívesen olvasnék még a kalandjairól :)

3 hozzászólás
>!
lustica P
E. K. Johnston: Ahsoka

Számomra nagyon érdekes volt ez a regény. A Clone wars sorozatot nem igazán olvastam, se néztem, így Ahsoka karaktere és a vele történtek még kissé homály számomra. Illetve a regényben szereplő visszautalások se voltak tiszták emiatt. De érdekes adalék volt, meghozta a kedvem. Hamarosan nekiállok majd :)

3 hozzászólás
>!
Kada22
E. K. Johnston: Ahsoka

Hűha. Nem is tudom hol kezdjem. Lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok, mert Ahsoka nekem is nagy kedvencemmé vált a klónháborús évek alatt. Először ódzkodtam tőle, mert nem tudtam, hogyan lehet a történetbe integrálni egy tanítványt, akiről semmit nem mondtak még utalás szintjén sem egyik filmben sem. De aztán szépen elvarrták a szálait A klónok háborújában, ugyanakkor mégis megmaradt a kérdés, hogy „de mi történhetett vele azután?”.

Erre a kérdésre kapjuk meg a választ ebben a fantasztikus könyvben, ami egy egyszerű történetnek indul, mégis grandiózus véggel zárul. spoiler Nem gondoltam, hogy ilyen izgalmas lesz a könyv. Végig lekötötte a figyelmemet, és csak úgy faltam az oldalakat. Nagyon tetszett a rengeteg utalás Anakinra, Obi-Wanra, és a kicsikre is, na meg úgy az egész klónháborús sorozatra. Klassz volt, biztos, hogy többször olvasós lesz számomra.


Népszerű idézetek

>!
Saileach P

És sehol egy versenypálya vagy komolyabb műhely…Anakin biztos halálra unná magát ezen a helyen! Még csak egy kiadós verekedésre sincs kilátás!
(…)
Obi-van mester ezzel szemben nyilván azt mondaná, hogy a Raada remek hely a pihenéshez és a meditáláshoz – aztán villámgyorsan találna egy kalózfészket vagy Sith összeesküvést, amivel elütheti az unalmas óráit.

47-48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Raada
>!
Saileach P

Egyedül volt, pedig ettől irtózott a leginkább.

(első mondat)

>!
Saileach P

– Szerintem kétfajta család létezik – mondta Miara némi hallgatás után. – Az egyik olyan, mint a miénk volt. Kaeden meg én jó helyre születtünk. Ha szerencséd van, az ilyen család életed végéig elkísér. A másik fajta… a másikba nem beleszületsz, hanem… a másikra rátalálsz. A másik befogad.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: család
>!
Saileach P

Minden másként alakult, mint akkoriban képzelte, amikor még a Tatuinon élt, és kisfiú volt, aki a csillagokat bámulva tudta, hogy a messzeségben valami jobb várja. A galaxis sokkal bonyolultabb volt, mint amilyennek Qui-gon mester lefestette, és mialatt Anakin hálás volt Obi-vannak a tanításokért, néha óhatatlanul elgondolkozott azon, hogy hogyan alakultak volna a dolgok, ha Qui-gon életben marad.

180-181. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Hippoforaccus

Pár utcával odébb már olyan házak között járt, amiket tényleg minden esztétikai érzéket nélkülözve tákoltak össze. Ha találna egy üreset… ezen a helyen biztosan senki sem keresné.
Az egyiknek, ami alkalmasnak tűnt, nem volt teteje, egy másik egy kocsma mellett állt – napközben csendes, de napközben nyilván nem lehet aludni ezen a helyen –, a harmadik viszont…
A harmadik a város szélén állt, néhány utcányira a kocsmától, és egész ígéretesnek tűnt.

28. oldal

1 hozzászólás
>!
Laktózmentes_Csillag P

Egy Jedi sosem volt fegyvertelen.

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jedi
>!
Melcsy1123

– Ashla! – sikoltotta Kaeden, és a lány csak ekkor eszmélt rá, hogy mit művel. Kevés híján kiszorította az életet a katonákból.

>!
Saileach P

Valószínüleg véletlen egybeesés volt, bár eleget látott már ahhoz, hogy tudja: a véletlen egybeesések és az Erő nem igazán illenek össze. Mindig volt valahol valamilyen fajta kapcsolat.

205. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano
>!
Saileach P

A kristályok folyamatosan növekedtek.
Tiszták es hidegek voltak, akár a jég, mígnem megtalálta őket az a kéz, amelyre vártak. Lassan építgették a szerkezetüket, egyszerre egy prizma, aztán a következő. És mialatt növekedtek, vártak.
Időről időre eljött hozzájuk valaki, és megszólította őket – mintha egy tökéletes dal zengett volna. Minden kristálynak volt egy kiválasztott hordozója, és csakis a hordozó hallhatta a zenét, csakis ő láthatta a fényt. Mindenki más elhaladta kristályok mellett úgy, hogy nem látott mást, csak jeget.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ilum · kyber kristály
>!
Laktózmentes_Csillag P

Ahsoka figyelt. Ahsoka várt. Ahsoka nem félt.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano

Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
Ernest Cline: Ready Player One
Ann Aguirre: Horda
Scott Westerfeld: Behemót
Suzanne Collins: Futótűz
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Lázkód
Pittacus Lore: Ötödik csapdája
Gabriel Wolf: A titok
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok