Echo (Fekete Lótusz 2.) 148 csillagozás

E. K. Blair: Echo

Úgy mondják, amikor bosszút állsz, elveszíted az ártatlanságod egy darabját. Csakhogy én nem vagyok ártatlan. Ellopták az ártatlanságomat. Nagyon régen ragadták el tőlem, azzal az élettel együtt, amit élhettem volna. És vele a lelkemet, az álmokkal és reményekkel teli ártatlan szívemet, amellyel megszülettem. Odalett. Eltűnt. És még választásom sem volt. Gyászoltam azt az életet. Gyászoltam az esélyeket. Eddig. Most készen állok visszavenni azt, ami mindvégig engem illetett. De minden tervben ott rejlik egy végzetes hiba. Olykor ez nem más, mint a szív.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676215 · Fordította: Medgyesi Csilla
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
350 oldal · Fordította: Medgyesi Csilla

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Declan McKinnon · Nina Vanderwal (Elizabeth) · Benett Vanderwal · Callum McKinnon


Kedvencelte 30

Most olvassa 1

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
E. K. Blair: Echo

Tíz perccel ezelőtt
Nem, nem és nem. Nem írhatom le, mit érzek igazából! Nem szabad! Nem, mert még a végén kiderül, hogy én is egy elfuserál nőszemély vagyok. Nem tehetem meg! Kibírom! Hazudok és letagadom!

Most
Eddig bírtam tettetni magam. Az igazság az, hogy lenyűgözött minden egyes beteg, mocskos és súlyos titokkal teli sora!!!

spoiler

6 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
E. K. Blair: Echo

Hajszálnyival jobb volt az első rész, csupán ezért a fél csillag levonás.
Elizabeth totálisan elcseszett, ahogyan spoiler
Ez a könyv is undorító volt, beteges, abnormális mégis rohadt jó. Nem értem magam, mert egyszerre gyűlöltem és szerettem ezt a könyvet és a szereplőket.
És basszuskulcs, már megint függővége van! Tudni akarom mi fog kisülni ebből az egész viszonyból és ebben a részben azért kiderül, hogy elég sok minden függ össze egymással. Olyan szálak, amikre nem is gondol az ember. spoiler
Jó hogy hamarosan érkezik a folytatás és kiderül mi lesz a vége enneik a történetnek. Kíváncsi vagyok ezek után még mit képes kitalálni az írónő.

1 hozzászólás
Infierno>!
E. K. Blair: Echo

Lehet egyáltalán egy ilyen műre azt mondani, hogy nagyon jó? Leírom, bár amik történtek benne, maga volt a megtestesült pokol. Ahogy ez a sok elcseszett és sok rosszat megélt ember csatározik, egy pillanatra sem hagyja az olvasót nyugodni.

Nem is tudom, ez vagy az előző rész volt kegyetlenebb. Bíztam benne, hogy egyszer csak jóra fordul minden, oldalról oldalra a sötétből világos válik, de ez nem történt meg. Minden oldallal egyre feketébb és borzalmasabb lett minden. És hogy ebből a pokolból van-e valaha kiút? Talán csak, ha az ember mellett áll valaki, aki önzetlenül szereti. De lehet-e szeretni egy olyan helyzetben, amikor az embernek már kimúltak az érzései?

A könyv minden pillanata érdekfeszítő volt, izgalmas és megunhatatlan. Bár néhol már nagyon durvák voltak a különböző kínzások. Nagyon reménykedem benne, hogy minél hamarabb megjelenik a harmadik rész is, ugyanis egy ilyen végszó mellett az ember nem tud nyugodtan várni a sorára.

Naiva P>!
E. K. Blair: Echo

Az Echo a maga műfajában eléggé kegyetlen és lélekromboló alkotás. Éppen ezért, széplelkűeknek (mint vagyok jómagam is), egyetlen fejezetét se javasolnám. Talán még az edzettebb lelkűeket is kikezdheti E.K. Blair leplezetlen mocska. Valami nem stimmel nála. Lássuk be, elég keveset hagy a képzeletre! Olyan részleteket, amikor az ember megszűnik embernek létezni, inkább állattá válik. Mégis kár lenne a természetet okolni, mert ilyen mélyre csak a humánum képes süllyedni. Régóta tudjuk, hogy a mumus nem a szekrényben, de még csak nem is az ágy alatt lakozik.
Eléggé felkavaró, mindenkinek max. egyszeres „élményt” nyújthat, amit garantáltan nem fejelt el. Ezt a könyvet csak szélsőségekben lehet mérni, de bármennyire beteg, nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni rá.

7 hozzászólás
KATARYNA>!
E. K. Blair: Echo

Nevezhetsz aberráltnak, rendellenesnek, perverznek, beteges hajlamúnak, elfajultnak, abnormálisnak, kéjencnek, morbidnak, vagy akár nem normálisnak is.
Kit érdekel?
Mit számít? – mondta ÉN.

Imádtam! Egy sorozatnál sem éreztem eddig azt, hogy felül tudja múlni az első részt a folytatása.
Eddig a pillanatig.

Túlszárnyalta. Ha nem kellett volna dolgoznom, le se teszem. Olyan beteg ez az egész. Valami elmondhatatlanul pusztító. Olvasni kell. Megvenni, rátámadni, elolvasni tátott szájjal egy este alatt. Ordítani, kaparni a falatt, tépni a hajunkat, hogy mi a jó büdös francot tud még az író kitalálni.

Még mielőtt rátérnék a sztorira, elmondanám, hogy csak azok olvassák, akik erre kaphatóak.
Kik kaphatóak rá? Akik nem vinnyognak, hogy Úúúr Issssten, meg de beteg, undorííítóóó, ki bírja ezt, fél csilllag. Miéérr vettem a kezembe? Tűzre való.
Aki egy normális, jól megírt erotikus könyvet sem vett a kezébe, azt megkérem, hogy NE OLVASSA! Csillámpónis, meg fehér lovon vágtató, égszínkék szemű fiúk kellenek nektek. Akiknek nincs t.kük.
Végeztem.

És most a történet.
Ezt már leírtam egyszer, de ennyire még nem ragadott magával egy történet, az első rész is olyan volt, hogy azt mondtam.. nem, egyre sz.rabb lesz. Nem lehet ennél jobbat írni.
Elképzelni, kitalálni ezt az egész történetet. A Sötét páros volt ilyen beteg. Titkon reménykedtem hogy lesznek még ilyen könyvek. Amik nem eresztenek. És bevégeztetett. Megkaptam.

Az első részről nem írok, aki olvasta, az megkapta, ami neki jár. De ez. Kétszer akkorát csapott, mint akit hátbavágtak, és nem kap levegőt.

HATALMAS NAGY SPOILER! csak egy kicsi, de annál nagyobbat üt.
El tudjátok képzelni, hogy megesz benneteket a fene, hogy hogy lehetett így vége az első résznek, sírtok mint az ááállat, és jön egy hatalmas nagy csattanós pofon. Mert a spoiler
Meghökkentek, szívinfarktus, sokk.
És egyre brutálisabb lesz minden. Annyira, hogy legszívesebben végighánytam volna azokat a bizonyos részeket. Nem írom le. Majd idézem.

Őrjöngtem, mi a jó büdös franc ez? spoiler

És Nina.. a vége. A pisztoly. Beteg vagy. Elpusztíthatatlan egy r.banc. Egy riherongy, egy fertő. Undorító. De szeretlek.
Aki elovassa, az tudja mit élt át ő valójában. Milyen dolgokat kellett átélnie, ami felfoghatatlan és hányingerkeltő egy sz.r. Hogy miért mocskolom itt le.
Azért, mert most várnom kell a harmadik részre. Addig szidom, mint a bokrot.
És földhözvágom magam, mint egy rossz gyerek.

18 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika P>!
E. K. Blair: Echo

Szavak nincsennek arra,mennyire undorodom ettől a könyvtől…….
Gyűlölöm ezt a beteg életet.Hányingerem van a szereplőitől és a rosszullét kerülhet attól,hogy mégis érdekel mi az Isten fog ebből kisülni!!
Voltak részek,ahol konkrétan öklendeztem. Ilyet még egy könyv se váltott ki belőlem.
Annyira beteg és annyira gyűlölettel teli….
Sokszor elgondolkodtam,hogy vajon az író épelméjű-e vagy sem. Mert ilyen sztorit egy érzelmileg kiegyensúlyozott ember nem hozhat létre. Ilyen nincs!!!!!! De mégis……
Külön a szereplőkről nem igazán akarok semmit se mondani.
Elizabeth Archer csoda,hogy még él….
Declan pedig olyannyira sérült az első rész cselekményei miatt,hogy merem állítani,hogy egy szadista állat,aki nem nyer a szememben megbocsátást és szánalmat. Ahogy Elizabeth sem….
Gyűlölöm Őket!!
Várom a folytatást.

2 hozzászólás
Ács_Milán>!
E. K. Blair: Echo

Nem, nem, nem! Nem lehet ilyen vége!! Már az első rész befejezésénél is a hajamat téptem. Most sem volt ez másképp, de most még a vérnyomásom is felment 150-re!
No, de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején!
Annyira sokat kellett várni a sorozat második részének megjelenésére, hogy már nem is akartam elhinni, amikor ténylegesen megjelent. Igaz, hogy több, mint 1 éves csúszással, de már mindegy! A lényeg, hogy megjelent és olvashattam!

Nagyon szeretem, ha egy sorozatnál ugyanott folytatódik a második rész, ahol az első befejeződött.
Bevallom őszintén, hogy a Bang hatalmas kedvencem és azt gondoltam, hogy azt a szintet nem fogja tudni megugrani az Echo. Olvasás közben egy ideig ezt is éreztem, de… De történtek olyan dolgok, események, amitől egy csapásra megváltozott a véleményem. Bátran állíthatom, hogy van olyan jó, sőt! brutál jó, mint az első rész.

Declan!
Tudtam, éreztem, hogy neked még dolgod van itt és feladataid vannak, amiket meg kell oldanod! Szinte repesett a szívem, amikor megjelentél.
Nálam az imádnivaló pasi kategóriába tartozol!

Nina, illetve most már inkább Elizabeth és Declan!
Ez egy csodálatos szerelem lehetett volna, csak nem most és nem ilyen körülmények között. Rengeteg fájdalom, kín és szenvedés van mind a kettőtökben. Sokszor veletek együtt szenvedtem. A megbocsátás nem egy egyszerű dolog és nem is megy egyik pillanatról a másikra. De lehet a szívnek parancsolni? Elárulom, hogy NEM! Hiába tudod az eszeddel, hogy mit kellene tenned, ha a szíved mást gondol, akkor igenis a szívedre fogsz hallgatni. Ugye, Declan? Én nagyon bízom bennetek!
„Hinni akarom, hogy a szerelem, amelyet Declan egykor érzett irántam, tisztaságból fakad. Hogy van még remény a bocsánatra. Hogy pislákol még benne valami, ami változatlanul akar engem. Mert számomra ez több, mint hamvadó láng – ez az iránta érzett vágy és a szükség tomboló tüze.”

Akiben viszont óriásit csalódtam, az Bennett… Úgy éreztem, hogy a felesége a mindene, az élete. De mint kiderült, mégsem teljesen így volt…
A következő jómadár, aki tulajdonképpen az első pillanattól kezdve unszimpatikus volt, az nem más, mint Richard Brooks. Egy utolsó tróger ember és ráadásul az mellett még egy beteg állat is. Megérdemelte a sorsát! Azt kapta, amit érdemelt!

Rengeteg kérdés maradt bennem megválaszolatlanul. Bízom benne, hogy a harmadik rész minél előbb a kezembe lesz és válaszokat kapok!

16 hozzászólás
kocybaba P>!
E. K. Blair: Echo

"Minden rendben lesz – nyugtat ismét. – Hogyan? – kiáltok fel.
– Mert szeretlek, és hiszek benned. Harcos vagy. Igazi harcos."

E. K. Blair-nek sikerült ismét taccsra vágni. Nem hazudtolta meg magát, ismét brutális volt, mocskos, és oly sötét, mint egy feneketlen mély kút. Mégsem lehetett otthagyni, elszakadni tőle, mert nem engedi, hogy nyugtot lelj, mert a sorokat olvasva kéretlen sóvárogsz egy kis fény után, mert képtelen vagy elhinni, hogy nincs ott egy szemernyi reménysugár. Egyszerre gyűlöltem és imádtam, értettem és felfoghatatlannak tartottam. Fogalmam sincs hogy lehet valami egyben ennyire csodálatra méltó, mégis elcseszett, bűnös és romlott. De hát éppen ettől betegesen zseniális, és én éppen ezért vagyok oda érte, és ezért nem tudom megtagadni az 5 csillagot.

Hópárduc P>!
E. K. Blair: Echo

Ez a rész csak egy kicsivel maradt el az első rész mögött számomra.
Néha sok volt benne a „dráma”, ami egy kicsit elnyomta a hangulatot.
A történet folytatása tetszett, a bántalmazások nem annyira.
Most aztán furdal a kíváncsiság, hogy mi lesz a harmadik részben, mert természetesen a második kötetnek is függő vége lett. :(
A kettős szemszög itt is nagyon tetszett. A szereplők viszont kicsit ellenszenvesebbek lettek ebben a történetben.
Sok múltbéli dologra is fény derül. :)

ZCsilla P>!
E. K. Blair: Echo

Ez a történet maga a „fertő”!
Megaláz, meggyötör, elpusztít! És mégis akarod!

Ez valami fantasztikus volt! Sötét, borongós, rejtélyes, még a hideg is kirázott néhány jelenetnél.

Nincs egy ép szereplő sem a könyvben. Beteg, eltorzult világban él mindenki. Ettől lesz kiemelkedően jó ez a történet!

Ezt több, mint 5 csillagot érdemel!!!


Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

Az utolsó leheletemet is neki adom, ha arra vágyik.
Ő a testem sírfelirata.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Vanderwal (Elizabeth)
2 hozzászólás
Ács_Milán>!

Semmi sem hasonlítható ahhoz a fájdalomhoz, amikor az ember elveszíti azt a férfit, akinek a lelkét adta. Amikor mindenedet odaadod – mindent, ami vagy – annak, aki azt ígéri, hogy gondodat viseli, nyitottá és teljesen kiszolgáltatottá válsz az előtt az ember előtt. És amikor elveszik őt tőled, veled is ez történik, de mégis itt maradsz, magadban, hogy folytasd az életedet, mintha még lenne miért élned.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Vanderwal (Elizabeth)
Ács_Milán>!

Declan a részem volt – még mindig az. Bennem él; érzem őt a csontjaimban – bennem lélegzik, életben tart.
Ő az egyetlen, akiért élek.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Vanderwal (Elizabeth)
perpetua P>!

– Van fogalmad arról, milyen érzés szeretni azt, akit gyűlölsz? (…) Mert valóban gyűlöllek. Jobban, mint bármit ezen a földön. Gyűlöllek a szívem minden dobbanásával. A lehető legborzalmasabb módon akarlak megbüntetni, azt akarom, hogy szenvedj, és fájdalmat érezz. De isten segítsen… szeretlek.

perpetua P>!

A szerelem az szerelem. Nem tűnik el csak úgy.

Ács_Milán>!

Merre tovább? Mit tegyek most, amikor nem akarok mást, csak azt, amiről tudom, hogy meg fogja tagadni tőlem?
Még egy érintést, csókot, illatot, kóstolót. De tudom, hogy többet akarok majd, ha megkapom. Soha nem fogok betelni vele, nem lesz elég, hogy kielégítse az iránta érzett éhséget. Éhezik a lelkem, és ő a szentségem.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Vanderwal (Elizabeth)
christine>!

– Egész könyvet írhatnék a hibákról és tévedésekről, amelyeket életemben elkövettem. De rájöttem, hogy éppen ez a lényeg. Néha el kell buknunk ahhoz, hogy megtanuljuk, miképpen állhatunk talpra ismét. Néha fájdalmat kell okoznunk másoknak ahhoz, hogy felismerjük a saját hibáinkat, és felismerjük, hogy jobban kell bánnunk önmagunkkal.

KATARYNA>!

Belesikítok a komor felhőkbe, olyan hangosan sikítok, hogy úgy érzem, mintha pengék hasogatnák a gégémet, és üdvözlöm a fájdalmat, könyörgök neki, hogy hasítson még mélyebbre.

KATARYNA>!

(…) képtelen vagyok elengedni a vörös hajú szadistát.

Kapcsolódó szócikkek: Declan McKinnon

A sorozat következő kötete

Fekete Lótusz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexa Riley: Mindent bele
Penelope Douglas: Nélküled
Courtney Cole: Ha elhagysz
Kristen Ashley: A titokzatos Ő
Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Kim Karr: Kötődés
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Kendall Ryan: Szeress és akarj