A ​hunok 3 csillagozás

E. A. Thompson: A hunok

E. A. Thompson, a nottinghami egyetem professzora könyvében a hunok történetét mutatja be, a lovas nép gótok ellen vezetett első támadásaitól a Fekete-tenger északi részén kiépült birodalmunk – Attila halála után bekövetkezett – összeomlásáig. A kötet összefoglalás a hunok felemelkedéséről és bukásáról, melyben a szerzőnek a sokszor hiányos és egymásnak is ellentmondó források ellenére sikerült pontosan rekonstruálni az eseményeket. Drámai sikerek és kudarcok sorozata bontakozik ki a szemünk előtt: megismerhetjük a hunok Közép- és Kelet-Európában vívott harcait, valamint a Római Birodalom keleti és nyugati része ellen indított támadásainak történetét.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A világ népei Szukits

>!
Szukits, Szeged, 2003
260 oldal · ISBN: 9639344958 · Fordította: Felföldi Szabolcs

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Egy pásztor egy napon arra lett figyelmes, hogy a nyájának egyik birkája sántikál, mert a lábát megsebezte valami. A vérnyomokat követve egy ősi kardra bukkant, amely a földbe volt szúrva. Kihúzta onnan a kardot, és elvitte Attilának, aki csöppet sem volt rest ezt kihasználni. Kijelentette, hogy a kard a háború istenéé, melyet a hun királyok időről-időre megkaptak, de sok-sok éve elveszett. Most, hogy a kard ismét előkerült, sikert hoz számára, és általa minden ellensége felett diadalmaskodik majd.

Szelén>!

Öldökléssel és mészárlással töltik meg a világot, bármerre nyargalnak gyors lovaikon. A római hadsereg ekkoriban távol volt, mivel Itáliában tartották őket a polgárháborúk.

34. oldal Szent Jeromostól idézi Thompson

Szelén>!

A bizánci szerzők akkoriban nem tartották kötelességüknek, hogy kimerészkedjenek a sztyeppére azért, hogy maguk győződjenek meg az igazságról a kegyetlen, barbár népekkel kapcsolatban.
[…]
De minden író kötelességének érezte, hogy klasszikus műveltségét fitogtassa, amely társadalmi osztályának öröksége volt.

28. oldal {{ A bagoly író mondja a veréb bizánci historikusokról.}}


Hasonló könyvek címkék alapján

Tyll J. Pollman: Farkasok születése
Vágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei
Csécs Teréz – Takács Miklós (szerk.): Beatus homo qui invenit sapientiam
Barabási László: Székely-magyar történelem Atillától máig
Marácz László – Obrusánszky Borbála (szerk.): A hunok öröksége
Gerhart Ellert: Atilla
Sándor József László: Hadak útján
Váczy Péter: A hunok Európában
Németh György (szerk.): Ércnél maradóbb…
Rémi Brague: Európa – A római modell