Гарри ​Поттер и Кубок огня (Гарри Поттер 4.) 2 csillagozás

Дж. К. Ролинг: Гарри Поттер и Кубок огня Дж. К. Ролинг: Гарри Поттер и Кубок огня

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Гарри Поттеру предстоит четвертый год обучения в Школе чародейства и волшебства “Хогвартс”. Новые заклинания, новые зелья, новые учителя, новые предметы… Все это знакомо, и Гарри с нетерпением ожидает начала учебного года. Но на школу внезапно обрушивается потрясающая новость: в этом году в Хогвартсе будет проходить Турнир Трех Волшебников, и конечно же, каждый хочет принять в нем участие…

Eredeti mű: J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Махаон, 2015
704 oldal · keménytáblás · ISBN: 9785389077898 · Fordította: Спивак Маша
>!
Росмэн, Moszkva, 2007
668 oldal · ISBN: 9785353005797

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
csend_zenésze
Дж. К. Ролинг: Гарри Поттер и Кубок огня

Belecsaptam a lecsóba: nemcsak az első hangoskönyvem, de az első orosz nyelvű hangoskönyvem is lett a negyedik Gárri. Először csak pusztán pratikus okokból kezdtem bele a hallgatásba – sokat utaztam a nyáron, nem egyszer buszon, amin sajnos képtelen vagyok fejfájás nélkül olvasni (a könyvmolyok legnagyobb átka, szip), máskor meg vonaton, sokáig, de olyan helyeken, ahol illik kibámészkodni az ablakon, nem pedig hagyni, hogy eltűnjön melletted a táj, miközben belemerülsz egy könyvbe. Mindkettőre tökéletes megoldás a hangoskönyv: elkerülhető a rosszullét, grátiszba nem maradsz le semmiről, amit a táj hoz.
Persze sokszor lassítja is a folyamatot, hiszen hiába hangzik jó ötletnek, hogy majd az egyetemre/boltba/akárhova menet hallgatom a szöveget, azért a túl sok inger zavaró, főleg ha az autók zúgásától nem is hallani a könyvet. Máskor meg egyszerűen túl altató a hallgatás, jobban összpontosít az ember, ha ott a fekete-fehér szöveg.

A történetről pedig mit is mondhatnék? A magyar és angol könyvek értékelésénél azt hiszem, már minden lényegit leírtam, most csak egyszerűen a meglepetés erejével hatott, hogy még mindig mennyire kíváncsi vagyok minden egyes részletre, ennyi olvasás után is, illetve az, hogy az ominózus kataklizma után még izgalmasabb mindaz, ami a legutolsó, a bonyodalmat kibontó fejezetekben történik. Az, ami előrevetíti az utolsó három kötet sötét hangvételét, tisztán és világosan ott van már a negyedik könyvben, csak az akció sokszor könnyebben elvonja az ember figyelmét.

Az orosz hangoskönyvről pedig annyit, hogy mindenkinek szeretettel ajánlom – nem vagyok nagyon jártas ezen a téren, így csak a saját ízlésem szempontjából mondhatom, hogy Alekszandr Kljukvin egy nagyon kellemes hangú, szépen artikuláló felolvasó, aki tökéletesen tud játszani a hangjával, de pont nem annyira, hogy az teátrálisnak hasson. Érdemes hallgatni (akár írott szöveggel összeolvasva, akár a haladóbbaknak csak a fülessel), garantáltan szórakoztató.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Manni

Если хочешь узнать человека получше, смотри не на то, как он обращается с равными, а на то, как ведет себя с подчиненными.


A sorozat következő kötete

Гарри Поттер sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Диана Уинн Джонс: Ходячий замок
Кэтрин Патерсон: Мост в Терабитию
Роальд Даль: Чарли и шоколадная фабрика
Терри Пратчетт: Господин Зима
Erich Kästner: 35 Мая
Рейчел Хокинс: Духи школы
Сельма Лагерлёф: Чудесное путешествие Нильса с дикими гусями
Хелен Филдинг: Дневник Бриджит Джонс
Christopher Paolini: Das Vermächtnis der Drachenreiter
Christopher Paolini: Eragon (olasz)