Szökés ​Egyiptomba 24 csillagozás

Durica Katarina: Szökés Egyiptomba

Charterjárat ​indul a paradicsomba – vagy a szexparadicsomba. Attól függ, ki milyen céllal ül fel az Egyiptomba tartó repülőgépre. Van, aki csak egyszerű turistaként élvezni akarja az ötcsillagos tengerparti szállodák valóban paradicsomi körülményeket. Másokat – főleg a jól szituált, magányos nőket a fiatal és jóképű helybeli fiúk vonzzák, akik gyorsan és komplikációmentesen hajlandóak kiegészíteni a szállodák exkluzív szolgáltatásait… Karolina, a szőke hajú és tejfehér bőrű művészettörténész lány pedig szerelemi csalódásából lábadozva fordít hátat korábbi életének, és vállalja el egy utazási iroda idegenvezetői állását egy elegáns egyiptomi hotelben.

Ahogy telnek a hetek és váltják egymást a csoportok, Karolina egyre több meglepő és izgalmas újdonságot fedez fel környezetében. Kilépve a luxushotel kulisszái közül feltárul előtte az igazi Egyiptom, ahol kincseket ér egy európai vízum, ahol fegyverek rejtőznek az autók csomagtartójában, és ahol fiúk teszik kockára az… (tovább)

>!
Jaffa, Budapest, 2013
184 oldal · ISBN: 9786155235849

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
imros93
Durica Katarina: Szökés Egyiptomba

Ez az első Durica regény, nekem mégis ez jutott a végére és bár a Szlovákul szeretni és a Rendes lányok sokkal jobbak, azt kell mondjam ez is tetszett. Itt is úgy érzem nem a történeten volt a hangsúly, hanem a hazatérésen.

>!
fagyismaci
Durica Katarina: Szökés Egyiptomba

Maga a történet nem is lenne rossz, de nekem nagyon széttagolt volt. Mintha nem is regényt, sokkal inkább egy naplót olvasnék, ahol a különböző napokról ír a főhősnő. Ezért a tagoltságáért nem tudta belopni magát a szívembe, pedig érdekes történet, jó helyszínválasztással.

>!
Katusa
Durica Katarina: Szökés Egyiptomba

Egy felvidéki magyar lány szerelmi bánatot feledni utazik Egyiptomba, ahol idegenvezetőként kezd dolgozni. Női tudatossága európai, mégis próbál szülőhelyétől távolságot tartani. Egyiptomban találkozik a szintén otthonról menekülő német lánnyal, továbbá egy lengyel férfival. Megismerjük az arab férfiak és nők viszonyát, alá-, fölé rendeltségét, a nyomort, a szex-turizmust és a gazdaságot is. A német lakótársnő egy bántalmazotti viszonyba keveredik, így betekintünk ezen kapcsolat kettősségébe. Hazájának ellentmondásosságára egy helyi férfi szavai, véleménye világít rá. Felvillan az egyetemisták forradalmi világa, a szereplők ekkor még nem ismerhetik az arab tavaszt hozó jövőt.

>!
Csinzi
Durica Katarina: Szökés Egyiptomba

Egy könnyed romantikus regényre számítottam, de egy turistáknak szánt útikalauz lett belőle. Semmilyen Hassen nem jön fehér lovon, sőt senki ird és mond. De hajtott a kíváncsiság és végig olvastam.

>!
Dia20646
Durica Katarina: Szökés Egyiptomba

Tetszett a könyv, könnyed olvasmány. Teljesen más az élet a egyiptomi luxusszállodákban, mint a turisták által kevésbé vagy egyáltalán nem látogatott helyeken. Jó volt betekinteni egy kicsit az arab világba, az arab szokásokkal ismerkedni.

>!
Szabina_Bodnár
Durica Katarina: Szökés Egyiptomba

Szerettem! <3 egyedül a végét nem, de hát ez van…. Kellemes csalódás volt, nem számítottam rá hogy a tetszeni fog.. :$


Hasonló könyvek címkék alapján

Noël Barber: A kairói nő
John Knittel: El-Hakim
Claire Kenneth: Éjszaka Kairóban
Philipp Vandenberg: Luxor királya
Georgie Downy: Rózsák a Syon parkból
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Lakatos Levente: Megrepedt álarc
J. L. Armentrout: Origin
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa