Árnyékszingularitás 0 csillagozás

Duncan Shelley: Árnyékszingularitás

2050 ​- a világot gigacégek uralják, az állások többségét szoftverek és robotok töltik be. Magyarország lakossága 25 millió fő. Az ország a szociális katasztrófa szélén áll. Az ősi magyar törzsek rangrejtve tengetik életüket, visszahúzódva az utolsó természetvédelmi övezetekbe, bioélelmiszereket és kézműves termékeket előállítva egy zsugorodó piacon. Mágiájuk a természetből ered, melyet minden erdőirtás, minden beépítés egyre gyengébbé tesz.
Stephen Crew Barrows, a kelet-európai céges domínium ura, a térség kormányainak munkaadó gazdája miközben birodalma északi határainak bővítésén dolgozik, meg akarja szerezni Dévai Gyöngyvértől azt az új találmányt, ami radikálisan felgyorsítja a növények fejlődési ciklusát. Terve azonban nemcsak a Gyöngyvér vezette budapesti középvállalat, a DataGenForm érdekeibe, de a Tarján törzs komoly ellenállásába is ütközik. A harc elkerülhetetlenné válik: az ősi tudáson alapuló mágia csap össze a legfejlettebb technológia fegyverarzenáljával.
(tovább)

>!
Szenzár, Budapest, 2019
412 oldal · ISBN: 9789634792413

Enciklopédia 1


Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

A Nanorudi a Túrórudi utódjaként a legelterjedtebb édesség volt Magyarországon, a „nano” szó nem utalt semmire, egyetlen különlegessége pedig abban állt, hogy minden harapásnak más íze volt. A húsz lehetséges íz közül bármelyik lehetett a következő, sokan próbálták előre kitalálni, mi lesz, és nagyon örültek, amikor sikerült.

112. oldal

2 hozzászólás
>!
Kkatja P

– Na akkor most kezdjük el szépen átgondolni, hogy mivel jár, ha a Progasow eléri, amit akar, és létrehoz egy szabályozott technológiai szingularitást – vezette be a témát a vezér. – Csien?
– Nem tudjuk – válaszolta a kínai származású szakértő. – Ez a lényeg. Ők sem tudják. A szingularitás egy határvonal az időben. Semmilyen lehetőségünk nincs arra, hogy túllássunk rajta. Nem azért, mert nincs utána semmi, hanem azért, mert sem eszközünk, sem modelljeink nincsenek, amik át tudnák lépni a határvonalat. Az ott a túlvilág, egy másik dimenzió, egy másik univerzum, valami, amit nem tudunk elképzelni. Az ott a fekete lyuk eseményhorizontja. Persze, mindenféle ötleteink lehetnek, de valójában egyáltalán nincsenek támpontjaink. A technológiai szingularitás lényege az, hogy elkezdődik egy új időszámítás, elindul egy új történelem. Bármi lehetséges.

140. oldal

>!
Kkatja P

– Valójában a technológiai szingularitás lényege az, hogy eltűnik a Gauss- görbe.* A fejlődés a történelemben ciklikus volt, most egyetlen folyamattá válik, olyan rövid időszakokban követik egymást az újdonságok, hogy nincs kifutása semminek. Hétfőn jön egy forradalmi technológiai, kedden egy másik, szerdán egy harmadik, csütörtökön egy negyedik és így tovább, mindennap, azután minden órákban. Tehát, ha a legjobb kifutást nézzük, a Progasow olyan találmányokkal áll majd elő, amelyek minden mást elavulttá tesznek. Mindent, kivétel nélkül mindent! Például a NanoDog mind a harmincmillió szabadalmát!

*Haranggörbe, a valószínűségszámítás kiemelt függvénye, termékciklus leírására is alkalmas.

143-144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: technológiai szingularitás

Hasonló könyvek címkék alapján

Benyák Zoltán: Az utolsó emberig
Fehér Klára: Oxygénia
Acsai Roland: Szívhajítók
Estelle Brightmore: 13. napon
Acsai Roland: Csonthavazás
Mark F. Wilson: Halálzóna / Ellencsapás / Invázió
Bakti Viktor: Integrálva
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Dan Abnett: Hórusz felemelkedése
Dan Wells: Fragments – Töredékek