Amer ​tánca (Amer 1.) 44 csillagozás

Duncan Shelley: Amer tánca Duncan Shelley: Amer tánca

A történet a X. századi Angliában kezdődik. Egy fiatal férfi eszét veszti a fájdalom és a hazugságok hatására. A fekete mágia praktikáit követve démonokat próbál megidézni, hogy eladja a lelkét. Egy napon megjelenik előtte egy démon, ám amikor Amer felajánlja a lelkét a boldogságért, szembesül a rettenetes igazsággal: már eladta a lelkét, és ez a pokol. A könyv elmeséli, hogyan emelkedett fel Amer a mélyből a magasba, és lett a szánalmas őrültből az emberlakta vidékek leghatalmasabb varázslója.

Brooks, 2019
72 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155310409
4types, Vác, 2011
72 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630629201

Chris_Land I>!
Duncan Shelley: Amer tánca

A történet maga az élet. Amer históriája más, mint az eddigi könyvek, meg is lepett az író ezzel a művével. A cselekménysorozat közel került a szívemhez, és épp jókor érkezett. Esetleg bevonzottam, s csak én vettem jókor a kezembe a művet. Köszönetem érte.

Ananiila>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Duncan Shelley neve garancia számomra az akciódús, izgalmas, összeesküvés elméletes történetekre.
Legalábbis eddig így volt. Nem is néztem utána miről szól az Amer tánca, csak így utólag látom a címkéket: életfilozófia, ezotéria…
A világból is ki lehetne üldözni engem az ilyen jellegű könyvekkel. Igen, engem Cohelo bölcsességeitől is kiráz a hideg. Ez a könyv pedig ugyanolyan.
Amer tánca, tele van példázatokkal, ami tanítani szeretne. Szebbé, jobbá tenni az embereket, ami természetesen meg is valósul a könyv hasábjain.
Erre a műfajra én nem vagyok vevő.
Nekem ez a 72 oldal is sok volt, alig vártam, hogy a végére érjek. Ennek ellenére nem fogom lecsillagozni, mert nem a könyv hibája, hogy melléfogtam vele.

Alexandra_Nikoletta_Kovács>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Katartikus, letehetetlen könyv… már nagyon régóta el akartam olvasni. Tudtam, éreztem hogy jó lesz – hívott.
Rövid, de tartalmas, ütős könyv – mint amilyenre számítottam. :)
Emlékeztető… kicsit sokkoló emlékeztető, mi mindenre lehetnénk képesek. Mi mindent megtehetnénk, ha mernénk.
Nekem bizonyos részek idegennek tűntek, illetve… pontosan tudom hogy valóságos lehet, de inkább szeretném magam emberibbnek érezni, mint ufónak – az adott volt kiskoromtól kezdve.
Néha elmosolyodtam mert gyermekien naivnak tűnt (happy end, stb.), aztán magamon is – hogy mennyire korlátozom az élményeimet, az események kimenetelét pont azzal hogy nem hiszek bennük, ha túl jó…. az nem lehet valóságos.
De mi is az, hogy 'túl jó'?
A könyv egyik legnagyobb tanítása természetesen a végén van, ami a címének is értelmet ad…. és végül visszahelyezkedik az 'emberi'-be, de nem muszájból, hanem mert ezt VÁLASZTOTTA. Emberként is lehet többféleképpen élni, döntés kérdése.
Ajánlom azoknak akik nem félnek a valósággá váló misztikumtól, az ütős, tárgyra térős tömör mondatoktól, és akik nem félnek szembenézni azzal, milyenné válhatn(án)ak, ha igazán akarják.

Badiga>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Nagyon nagyon elvont, de érdekes bölcseletek vannak benne, bár van olyan rész amit nem igazán értettem, de csak utána kéne olvasnom. Nagy tisztelője vagyok az Író írásainak és rendszeres követője, de nem ezzel a kis olvasmánnyal kéne őt elkezdeni…

Geges>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Rengeteget adott… a folyamatossal metaforák mögé ültetett gondolatok kibontása izgalmassá teszi a könyv megértését és olvasását. Nem egy „egyszerolvasós”. Nagyon sokat tanított nekem… szívbenyúló, megható, és néha fájdalmas igazságokat közöl. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a fejezetek végén összefoglalt tanulságok mögött búvó hozzáállások beültetése mindenkinek hasznára válna. 70 oldalban így ezt átadni… lenyűgöző.

Molymacska>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Nagyon jó volt Amer történeteit olvasni, magával ragadó volt, és szinte beszippantott a könyv. Szívesen találkoznék én is vele (ha létezne) hogy meséljen nekem is (akár ezer egy éjszaka módban XD )
Egyetlen csalódásom a könyv maga volt, mint fizikai volta. Rosszul kötötték meg, így az utolsó oldalon már szinte olvashatatlan, találgatni lehet, mit is írt oda a szerző.

Humanpala>!
Duncan Shelley: Amer tánca

ez az a könyv ami ha OLVASOD és ÉRTELMEZED akkor akár a teljes életed megváltozhat tőle. mindenkinek csak ajánlani tudom. én már lassan rongyosra olvastam a saját példányomat.

vadvirag>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Amer tánca az ÉLETről szól. Már sokadszor olvasom, nagyon megérintett – emlékeztet arra, hogy mindannyian lehetünk a saját életünk varázslói.

reerose>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Ez egy olyan könyvecske, amit nagyon sokszor el kell majd még olvasnom. Sok dologra rávilágított, sok mindent más megvilágításba helyezett. Némelyik történet igazán a szívemhez szólt. Voltak olyan sorok, amiket többször is elolvastam egymás után, mert mint egy kapcsoló, átkapcsolt bennem valamit. Konkrétan katarktikus élmény volt néhol ez a könyv, bár nagyon régóta nem olvastam ilyen filozofikus eszmefuttatásokat. De ezt most megérte, ezzel jó volt megismerkedni!

judyt05>!
Duncan Shelley: Amer tánca

Megéri elolvasni! Jó pár pszichológiai eszmefuttatás részesei leszünk, de nem akárhogy.

Cheril>!

– Az erőnek két oldala van. Az egyik a keménység a másik a lágyság. Ha csak az egyiket ismered börtönben élsz. Ha mindig ugyanolyannak kell lenned, semmit sem látsz a végtelen lehetőségek univerzumából, pedig abban élsz.

Harmadik fejezet - 26. oldal

menjus>!

Nézz meg egy embert –
ott térdel a körülmények előtt.
Nézz meg egy varázslót –
ott térdelnek előtte a körülmények.

Ani8825>!

Nem kell, hogy mindennek legyen valami értelme. Néha az is elég, ha csak jó.

Ani8825>!

Nem akármilyen korlátok vannak ebben a világban. És szinte kivétel nélkül mindegyiket emberek állították fel, teljesen fölöslegesen, csak azért, hogy megnehezítsék az utakat.

menjus>!

Az, hogy mindegy, mit vagyunk képesek az uralmunk alá hajtani, ha önmagunkat nem tudjuk irányítani, és mindig ugyanolyannak kell lennünk, akkor nem élünk igazán – magyarázta Norman. – Ha nem vagyunk képesek arra, hogy másképp döntsünk, mint ahogy „mindig döntöttünk”, akkor vajon mire vagyunk igazán képesek?

Ani8825>!

Az élet játék és benne számtalan szabály lehetséges.

Ani8825>!

Felkészülök, lelkiismeretesen, aztán megtörnek, elutasítanak. Tudod, hogy az milyen érzés? Olyan, mintha egy szempillantás alatt kiégtem volna. Olyan, mintha megvertek volna.

Ani8825>!

Néha a remény a legnagyobb akadálya a tetteknek.

Ani8825>!

Egyetlen rögeszme tönkreteheti egy ember életét, de egy egész világot térdre kényszeríthet, ha elég sokan hisznek benne, vagy ha egy hatalmasság hisz benne- elmosolyodott.

Ani8825>!

Ha nem vagyunk képesek arra, hogy másképp döntsünk, mint ahogyan „mindig döntöttünk”, akkor vajon mire vagyunk igazán képesek? Kemény fickó vagy? Igen? Ám legyen. De vajon tudsz lenni másmilyen is? Van erő benned, hogy barátságos legyél, tiszta szívű, kedves, kecses, önfeledt és könnyed? Vagy csak ütni és rúgni tudsz, dühöngeni meg pusztítani? Ha nem tudsz kilépni a „megszokott kerékvágásból”, akkor valami ott nincs rendjén."

Amer sorozat · Összehasonlítás