A ​végső háború (Kunoichi-trilógia 3.) 59 csillagozás

Duncan Shelley: A végső háború Duncan Shelley: A végső háború

Az első világháború nem az első világháború volt. A második világháború nem a második világháború volt. Az igazi első világháború még mindig zajlik, és már évezredek óta tart. Ebben a háborúban a hidrogénbombánál milliószor pusztítóbb hatású fegyvert vetnek be az emberek ellen. Ezt a tömegpusztító fegyvert, amely emberek milliárdjainak jövőjét semmisíti meg, és amelynek hatása tovább tarthat, mint amennyi a plutónium felezési ideje, így nevezik: HAZUGSÁG.

>!
Brooks, 2014
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638906748
>!
Brooks, Törökbálint, 2011
464 oldal · ISBN: 9789638906748
>!
Intermix, Budapest, 2005
666 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632176081

Enciklopédia 1


Kedvencelte 13

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Ananiila>!
Duncan Shelley: A végső háború

Egyértelmű most már számomra, hogy a Paktum-trilógia miből merített.
Ez volt talán a legjobb rész, végig izgalmas volt. Nagyon szívesen néznék belőle egy tv-sorozatot, óriási cliffhangerekkel lehetne befejezni a részeket.
Éppen ma olvastam, hogy 4 sorozat is lesz, ami a kábítószer körüli témával fog foglalkozni, rögtön az jutott eszembe, hogy vajon a felső hatalom megbízta a filmeseket, hogy népszerűsítsék a marihuánát, mintegy megkezdve (vagy inkább folytatva) az emberiség rabszolgásítását?
Ezek szerint nagyobb hatással volt rám ez a könyv, mint gondoltam. :)
Persze egy csomó dologgal nem értek egyet, amiket szinte tényként állít be az író (pszichológia-lélek), de nem is vettem túl komolyan az egészet, ez nem egy tankönyv.
Szórakoztató, elmét megmozgató, szerintem alapkönyv az összeesküvés elméletek rajongóinak.
Két trilógia elolvasása után bátran kijelenthetem, hogy új magyar íróval nőtt kedvenceim listája.
És látom van még egy trilógiája….

3 hozzászólás
KillerCat>!
Duncan Shelley: A végső háború

Izgalmas befejezése a trilógiának,sajnálom,hogy vége.

Mufurc>!
Duncan Shelley: A végső háború

A legjobb könyv amit mostanában olvastam.
Ajánlom azoknak, akik kicsit másként akarják látni a világot utána :)

Bimpbell>!
Duncan Shelley: A végső háború

Ha majd nagy leszek, én is ninja szeretnék lenni!

A hatalom rendszere nagyon jól ki van dolgozva, ahogy a szálakat irányítják szintén félelmetes. A ninja klánok nálam mindent visznek, a fegyelem , tudatosság és a környezetük kiváló észlelése lenyűgözött. Izgalmas befejezése a trilógiának,de Andan könyvét is szeretném elolvasni, hogy kerek legyen a történet.

hencsibe P>!
Duncan Shelley: A végső háború

Kiolvastam. Nem lett kedvenc. Az alaptörténet nagyon tetszik, mint sci-fi, és teljes meggyőződéssel gondolom, hogy számos ponton közel jár a valósághoz. Emiatt a „könyvben a könyv”, vagyis „A rendszer hiteles krónikája/A világ a színfalak mögött” nagyon közel áll hozzám, azt egy jól strukturált, jól megírt írásnak érzem, ami gondolatokat ébresztett bennem. Viszont a köré írt trilógia, mint megírt regény…. Nagyon nem voltam elégedett vele. A párbeszédek felszínesek, valószerűtlenek. Mélyérzésű és bölcs emberek folytatnak olyan beszélgetéseket, amiket érzelmileg, mentálisan kevésbé fejlett emberek szintjét tükrözik. A hétköznapi leírások túlzottan részletezettek, az akciójelenetek ellenben sokszor felszínesek, elhallgatottak. A mellékszálaknak nincs lezárása. Teljesen valószerűtlen, ahogy a főszereplők mindent túlélnek egy olyan „emberfeletti” hatalommal szemben, ami (elviekben) mindent ural. Valószerűtlen, hogy 7 ember folyamatosan kijátszon magas tudású, képzettségű és nagy tapasztalatú katonai, félkatonai, maffia hatalmakat. Valószerűtlen, hogy akár a klán tagjai, akár a kaszt ilyen szintű elszigeteltségben élhessen, és mégis ekkora tudást halmozhasson fel.
Ezt a trilógiát nem fogom olvasásra ajánlani, de én magam fogok még az írótól olvasni. Ez egy hosszúra nyúlt írásgyakorlatnak tűnik fel előttem – van reményem a jobb regényekre.

terembura>!
Duncan Shelley: A végső háború

Ez is megvolt. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni ez a trilógia. Meglepett, mert el nem tudtam képzelni, hogy egy ennyire tömény összeesküvés elmélet ezt is kiválthatja belőlem. Ráadásul nem is vagyok az akció műfajnak sem nagy rajongója.
Mindenesetre nagyon tetszett. Izgalmas volt. Nem rossz, nem bizony! Andan könyvére is hamarosan szakítok időt, mert mint az első rész olvasása után megjegyeztem, nagyon tetszettek a részletek, amik megjelentek belőle a könyvben (remélem, nem fog teljesen átprogramozni :) ).

Busmen>!
Duncan Shelley: A végső háború

Meglepett kicsit a vége , s némi hiányérzet is maradt bennem , de tetszett!

Rhudienn>!
Duncan Shelley: A végső háború

Na ez az a könyvsorozat, amit én kötelezővé tennék az egész emberiség számára! Ha mindig is nyugtalanított egy érzés, miszerint nem minden az körülöttünk, aminek látszik… Ha Te is azt érzed, hogy folyamatosan félrevezetnek, eltérítenek, ködösítenek… Ha úgy érzed, átlátsz a világ egészére borított szűrőn, csak mégsem teljesen… akkor olvasd el! LETEHETETLEN. Aki elkezdi az első részt, hamarosan arra eszmél, hogy végigolvasta a harmadikat is, szinte egy lélegzetvételre. Hajrá, Molyok!

judyt05>!
Duncan Shelley: A végső háború

Összeesküvés rajongóknak kötelező olvasmány! Fantasztikus könyv, semmi félrebeszélés, folyamatosan haladnak az események. Mint amiről Andan ír rendszer, olyan maga a könyv is, jól felépített nehezen támadható. Kiss idő elteltével mikor leülepszenek az események majd lehet találok kritikát is, de jelen pillanatban el vagyok ragadtatva. Számomra nagy a valóságtartalma is (pl. egyes találmányok eltusolása, emberkereskedelem, illetve maga a rendszer működtetése stb, néhol azért vannak számomra is túlzó elemek) Persze a ninják teszik igazán pörgőssé és szórakoztatóvá a könyvet.
Ez a trilógia zárókötete és egyben a trilógia legizgalmasabb része is.

Virágszépe>!
Duncan Shelley: A végső háború

A Kunoichi-sorozat harmadik, befejező része. Olvasás közben időnként igazán úgy éreztem, hogy én lennék a borítón szereplő térdeplő ember. A legfelső hatalom egyetlen intézkedésével a végrehajtók bárkit eltüntethetnek. Félelmetes számomra egy ilyen tökéletes szervezet bemutatása, hiányoztak az emberi csetlések-botlások, érzelmek. Rövid egységekre van tördelve a történet, olyan, mintha monitorok előtt ülnék és folyamatosan követhetném az eseményeket időben és térben. Köszönöm az írónak, hogy meghagyta a remény lehetőségét, hogy feltűnhet egy Julius Andan hasonmás, aki függetlenül, bátran vállalja, hogy szembenéz a kegyetlen hatalmi érdekekkel. Nagyon jó könyv, a három kötet mindegyike azonos színvonalú, érdekes, izgalmas, félelmetes.


Népszerű idézetek

Doki_bácsi>!

A jelenlegi tizenéves korosztályt szinte teljesen őrültté tették azáltal, hogy azt hazudtak nekik: az életet élvezni kell. És kaptak sok millió dilist, akiknek nincs semmi céljuk az életben, és nem törődnek mással, mint azzal, hogy élményekre vadásznak. Beadták nekik, hogy az élet hajtóereje az, hogy legyen mire emlékezni. Valójában az élet lényege, hogy mérhetetlenül hatalmas álmokat álmodjunk meg és váltsunk valóra.

1 hozzászólás
Virágszépe>!

Ha egy kérdésre nem tud felelni, vagy egy érvre nem tud mit mondani, akkor mindig ugyanazt teszi. Ilyenkor elővesz egy ilyen modorosságot, és legyint, meg grimaszokat vág, mint egy nagyra nőtt gyerek, és gúnyolódik, és teszi mindezt csak azért, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy felsült. Tudja, a vitának van egy alapszabálya: aki az érvet nem tudja támadni, az érvelőt támadja.

133. oldal (Brooks Kiadó, 2011)

maitrélya>!

– Mondja, mit akar elérni?
– Hogy megváltozzon a világ.
Az elnök lehajtotta a fejét, és mosolyra húzta a száját.
– Csak ennyi? – kérdezte.
– Csak ennyi – felelte Andan nevetve, aztán elkomolyodott. – Van egy nagyon fontos dolog a könyvekkel kapcsolatban, ideértve természetesen az én könyvemet is. Egy könyv, nem számít, milyen könyv, nem számít, hogy néz ki, nem számít, mi a híre, és még az sem számít, hogy ki írta, nem bizonyíték arra, amit állít. Egy könyv csak arra bizonyíték, hogy van nyelv, van írás, van könyvnyomtatás. „A Rendszer Hiteles Krónikája” sem bizonyít ennél többet. Még ha igaz is, csak nekem igaz. Aki nem látta a saját szemével mindazt, amit állít, annak nem több feltevésnél. Önnek a könyv minden mondata puszta gondolat.
– Ez bennem is megfogalmazódott. „Minél nagyobb egy hazugság, annál többen hiszik el.” Tudja, ki mondta? – kérdezte az elnök.
– Adolf Hitler.

Kapcsolódó szócikkek: könyv
Doki_bácsi>!

Egy komolyabb terrortámadás után nincs az a fasiszta, diktatórikus törvény, amelyet ne lehetne bevezetni. A kormányoknak pedig szükségük van törvényekre, mert a törvények a játékszabályok; ami törvényes, az legális, és semmit sem számít, hogy hasznos-e vagy káros. Valami nem attól legális, hogy hasznos, hanem attól, hogy törvényes, és nem attól illegális, hogy pusztító, hanem csak attól, hogy nem törvényes.

judyt05>!

Nem tudom, hogy látott-e valaha is ninjafilmet- mondta Gorkie.- Ha nem, nem veszített semmit. Borzalmasak! Én igazi ninja vagyok.

424. oldal

mefi69>!

Mert a büntetés nem teszi semmissé a bűnt, csak a jóvátétel.

1 hozzászólás
Virágszépe>!

– A választások nem járnak kockázattal – mondta Fjodorov. – A választások nem választások. Amikor az emberek elmennek választani, nem választanak. A szavazataik nem számítanak. A választások csak felmérések. A választások során felmérik, hogy az embereknek mi tetszik és mi nem, és azután felhasználják, amit megtudtak. A pozíciója nem kerül veszélybe, csak megerősödik, mert azt hiszik, hogy a nép magát választotta.

39. oldal (Brooks Kiadó, 2011)

Doki_bácsi>!

Minden egyes nemi eszmény egy nemi babona. Egyik sem igaz. Egyik sem hasznos. Mindegyik behatárolja az ember lehetőségeit. Ne tévessze meg önöket, hogy egy gyerek, egy fiú vagy egy lány, születésétől fogva egy adott nemi eszménynek megfelelő nevelésben részesül, és hogy bármerre is néz, mindenhol valamilyen nemi eszménnyel találkozik.

Chivas>!

Láthatjuk azokat a nőket és férfiakat, akik nem alkottak semmit, nem fedeztek fel semmit, nem találtak fel semmit, nem vittek végbe semmit, holott képesek lettek volna rá! Képesek lettek volna rá! De megakadályozta őket egy nemi eszmény, amely testük neme alapján eldöntötte, hogy milyen életet kell élniük. Ha a nemi eszmények sohasem jönnek létre, mit gondolnak, hol tartanánk már? Én több százmillió potenciális művészről, tudósról, feltalálóról, felfedezőről beszélek, több százmillióról! Akik sohasem lettek művészek, sem tudósok, sem feltalálók, sem felfedezők, sem semmik! Lehettek volna, de nem lettek!
Egy sokkal jobb világban élhetnénk, ha ők azzá válnak, amivé válhattak volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Brown: A Da Vinci-kód
Sylvain Neuvel: Ébredő istenek
Frei Tamás: A bankár
Kurt Rieder: A III. Birodalom elveszett kincsei
Umberto Eco: A prágai temető
Alfred de Vigny: Cinq-Mars összeesküvése
Mark Russinovich: A nulladik nap
tiboru: Konteó 2.
Harrison Fawcett: Hosszú út a trónig, bébi
Valerio Evangelisti: Égj, inkvizítor!