Megsemmisítés (Star Wars: The Old Republic 4.) 30 csillagozás

Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Bár Theron Shan a Jedi Rend nagymesterének fia, mégsem Erő-használó. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy a Köztársaság titkosügynökeként kulcsfontosságú küldetéseket hajtson végre a Birodalom elleni háborúban. Miután többször bizonyította már rátermettségét, mindenki úgy érzi, ő az ideális ember egy még az eddigieknél is veszedelmesebb feladatra.
A Birodalmat belviszályok és hatalmi harcok tépázzák, de Darth Karrid továbbra is hisz abban, hogy a Sitheknek kell uralniuk a galaxist. Félelmetes hadihajója segítségével mindent meg is tesz, hogy ez így legyen. Theronban azonban – akihez egy forrófejű csempész, és Karrid egykori Jedi mestere is csatlakozik – méltó ellenfelére talál.
Theronnak és társainak fel kell venniük a harcot a sötét oldal híveivel, de az idő egyre jobban szorítja őket. Ha nem végzik el sikerrel a rájuk bízott feladatot, az sokak életébe kerülhet…

Eredeti mű: Drew Karpyshyn: Annihilation

>!
Szukits, Szeged, 2015
298 oldal · ISBN: 9789634973287 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

jedi

Helyszínek népszerűség szerint

Nar Shaddaa


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Dominik_Blasir
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

A Megsemmisítés igazi klasszikus, mondhatni sztereotip Star Wars regény. Valójában nincs benne egy olyan elem sem, ami kilógna a már ismert könyvek stílusából vagy eszköztárából, de talán pont ez teszi olyan izgalmassá: ugyan ismerünk már mindent, de Drew Karpyshyn olyan profi író, hogy képes úgy előadni ezeknek a kombinációját, hogy az valóban szórakoztató legyen. Nem váltja meg a világot, de nem is célja: csupán azt szeretné, hogy a maga háromszáz oldala alatt elrepülnél réges-régre, egy messzi-messzi galaxisba, ahol még egy családi traumákkal küzdő árva titkosügynök is világmegmentő terveket szőhet.
Bővebben a pipálgatós ajánlóban: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2015-10-31+…

>!
sirszalhasogato P
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Már kezdtem temetni Karpyshynt, hogy a Darth Bane-trilógia után nem tud igazán jó könyvvel előállni – nos lehet, azt a lécet olyan magasra tette, hogy tényleg lehetetlen még egyszer megugrani –, de ez a mű igen szórakoztatóra sikerült.
Szerethető karakterek (természetesen mindkét oldalon), rengeteg utalás a galaktikus történelem jelenére spoiler és közelmúltjára, valamint arányos mértékben adagolt Jedi-tevékenység: vagyis volt, de nem erre esett a hangsúly, és ez így illett a cselekményhez meg a főszereplőhöz.
Az nem ártott, hogy előtte olvastam Az elveszett csillagok című TOR-képregényt, és a szintén idevágó három kisfilmet is ajánlom (felraktam a linkek közé).

2 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Egy James Bond történet Star Wars köntösbe bújtatva. Szuperkütyük, Csúnya nagy szuperfegyver, és a főnök parancsaira magasról tevő titkosügynök (plusz egy rakás „földi” közmmondás Star Wars-osítása. Olyanok mint kiugrasztani a Mynockot a bokorból {mégis mit keres az ott?}, vagy Bantha könnyeket ereget és káromkodik, mint egy Banthahajcsár {mi ez a Bantha fétis? :) } és a hülyéknek kedvez a szerencse {ez mondjuk igaz }).
Olvasás közben egy kicsit zsiványkommandós érzésem volt, ami megvallom nekem annyira nem tetszett, de az utolsó 50-60 oldalon lévő tömény adrenalinbomba kellőképpen kompenzálta ezt az érzést. Szóval ez egy jó könyv. Ajánlom mindenkinek.

>!
Ebe_Endocott 
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Nagyon tetszett, szimpatikusak voltak a szereplők, izgalmasak a kalandok, egy kiforrot Star Wars regény. Ami különösen elnyerte a tetszésem, hogy mennyire realisztikus volt, a szervezetek működése, intézmények stb., a sok fantasztikus elemtől eltekintve akár egy a való világban játszódó történetként is megállná a helyét.
A játékot nem ismerem, de a többi ToR-os könyvhöz képest azt éreztem, hogy ebben lehet rá a legkevesebb utalás.
Ami továbbra is nagyon bökte a csőröm, hogy az Ascendant Spear neve soha nem volt dőlten szedve, de itt már legaláb más hajóknál ez előfordult.

>!
Kopaszkutya84
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Jó kis regény volt. Végig fenntartotta az érdeklődésem. A főszereplőket nem ismertem ez előtt, csak a szintén nemrég olvasott Az elveszett csillagok képregényből, amit viszont érdemes elolvasni előtte mindenképp. Az akciójelenetek pörgősek voltak, bár a Birodalmiak és a Sith-ek véleményem szerint nem jelentettek túl nagy fenyegetést a szereplőkre nézve.

>!
PAVideoStudio
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

A történet izgalmas és feszült, az akciójelenetek jók, a szereplők érdekesek, viszont Az elveszett csillagok c. képregényt érdemes hamarabb elolvasni, mivel Theron és Teff’ith kapcsolata abban gyökeredzik.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/0FeUmNWelpc

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Trillian26
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Nagyon tetszett ez a könyv. A történet jól fel volt építve. Tettszett hogy nem Erő használó volt a főszereplő. Emellett a karakterek jól ki voltak dolgozva. Örültem a sorozat többi részéből visszaköszönő neveknek is. Az akciójelenetek is izgalmasak voltak. Nem csalódtam benne.

>!
Risa
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Első Star Wars regényemként nagyon tetszett, magával ragadt. :)
Theron-nal a játék kapcsán „találkoztam” először, akkor is már megfogott a szellemessége és, hogy mindent megtervez, persze semmi sem úgy sül el. :)
A lelki világáról a könyvben is bepillantást enged az olvasónak, amit nagyon át tudtam érezni! :)

>!
Csaba_Tóbi
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Klasszikus kémregény a Star wars univerzumban. A megszokott jó és gonosz harca egy kis James Bonddal megfűszerezve. A történet fordulatos, izgalmas csak a szokásos kiváló minőség, ahogy az írótól megszokhattuk. Tetszett, hogy Satale Shan nagymesterről még emberibb képet kaphattunk.

>!
marko
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés

Jó volt egy olyan SW könyvet is olvasni, ami nem az erő használatról szólt. Vicces volt, izgalmas és kalandos. Nagyon tetszett


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus P

– Mit keresel a Csempészek Holdján?
– Mondtam már: nyaralok.
Pont ott?
– Kellemes a klíma.
– Szmogfelhő és savas eső? Szerintem meg inkább készülsz valamire.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nar Shaddaa
>!
Kopaszkutya84

Így bukik hát el a Birodalom. Nem egyetlen vesztes csatában, hanem lassan, tized-százalékonként. Milliónyi mikroszkopikus sebből kivéreztetve.

101. oldal

>!
sirszalhasogato P

A Jedik valahogy kötelességüknek érzik, hogy segítsenek, ha úgy érzik, hogy morális útmutatásra van szükséged.

194. oldal (Szukits, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: jedi
>!
Kopaszkutya84

A legrosszabbra készültek, s a szobába belépve nem is kell csalódniuk. Olyan szag fogadta őket, mintha valami meghalt volna idebent, de előtte evett volna valamit, ami már szintén nagyon régóta halott volt.

184. oldal

>!
Hippoforaccus P

– Ne feledd, ha becsapsz, senki sem fizeti ki a pénzed!
– Hülye lennék becsapni azelőtt, hogy kifizetsz! – morogta a nő. – Márpedig nem vagyok hülye!

206. oldal

>!
sirszalhasogato P

Negyven évvel ezelőtt a katonai jelenlétnek még a gondolata is elborzasztotta volna a nemes szenátorokat. Még akkor is, ha történetesen a hadsereg főparancsnokáról van szó. Akkoriban a politikusok pacifizmusról beszéltek, illetve a flotta és a hadsereg méretének drasztikus csökkentéséről. Egy intergalaktikus háború elképzelhetetlennek tűnt, nem is volt hát semmi meglepő abban, hogy szinte mindenki támogatta a leszerelés gondolatát.

90. oldal (Szukits, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: pacifista · politikus
>!
sirszalhasogato P

– Javaslom, az új offenzívát Nezzor moff vezesse! – tette hozzá a Sith. – Nekem úgy tűnik, jelenleg semmiféle speciális feladata nincs.
Ez azért lehet, mert vérszomjas, tehetségtelen és képmutató, akinek még a katonái élete sem számít – gondolta Davidge, de nem adott hangot a kételyeinek.
– Olyan célpontokat fogok választani az ön által összeállított listáról, Nagyuram, amelyek a legjobban illenek Nezzor moff egyedülálló képességeihez – mondta.

160. oldal (Szukits, 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

A. E. van Vogt: Háború a Rull ellen
A. E. van Vogt: A nulla-A világa
Charles Stross: Pokoli archívum / A Betontehén-akció
Jeff VanderMeer: Kontroll
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Dan Simmons: Ílion