Kalapos ​Macska visszatér 27 csillagozás

Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

KALAPOS MACSKA VISSZATÉR!
Méghozzá meglepetésvendégekkel.
Sáriéknál lehullott a hó, játékra nincs idő, vár rájuk az egész napos hólapátolás… Kalapos Macska ezért úgy dönt, hogy amíg a gyerekek dolgoznak, addig ő finom meleg fürdőt vesz. Vajon ez jó ötlet?
DEHOGY!
Végre benézhetünk a híres, piros-fehér csíkos, hatalmas kalap alá! Vajon mi vagy kik bújnak meg alatta? És segítenek-e Sáriéknak, hogy rend legyen a házban és a kertben, mire anya visszaér?
Ismerd meg az ábécé betűit a Kalapos Macska kalamajkája közben, 26 minicica segítségével!
A Kolibri Klasszikusok sorában hetedik Dr. Seuss-könyv SZABÓ T. ANNA humoros és zseniális fordításában olvasható.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2019
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634376323 · Fordította: Szabó T. Anna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Érdekes, hogy a Kalapos macska épp hogy a tetszett kategóriába került, míg ez a folytatás viszont már inkább az ízlésemhez való volt. Nem mintha sok minden változott volna, de valahogy mégis egy picit igen.
Nagyon tetszett a történet, amiben a Kalapos Macska megint szertelenkedik, de a koszfolt problémáját nem egyedül, hanem a sok-sok pici macskával oldja meg. A vége pedig olyan VUUM. Nagyon tetszett benne a kreatív megoldások, az érdekes, sokszor nagyon vidám, nevetős rímek, és persze az illusztráció is, ami egészen rajzfilmszerű, amitől az ember várja, hogy a Kalapos Macska leugrik a könyvből, és mindjárt elkezd táncolni (meg rosszalkodni).
Kellemes olvasmány, nagyon aranyos, számomra egy (két) fokkal jobb is, mint az elődje.

luthienlovemagic IP>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Dr. Seuss meséi közül eddig csak A Grincs került a kezembe, és már az is kellemes élményt nyújtott, mert időtálló, amit és ahogyan írt. De valahogy az a könyve mégsem tetszett igazán. Viszont a Kalapos macska visszatér esetében más a helyzet. Ötletesebb, játékosabb, és a fordítás is jobban tetszett. Ami nem véletlen, mert egyik kedvenc fordítóm, Szabó T. Anna munkája, aki mindig nagyon igényes szövegeket ad ki a kezéből. Mivel maga is költő, a stílusa illett ehhez a verses meséhez, remekül sikerültek a rímek, gördülékeny a szöveg, aminek egyenletes, dallamos a ritmusa.

Az illusztrációk – kék, piros, fehér – színvilága tökéletesen illeszkedik a történet hangulatához. Kiváló kísérői a mesének, és egyben jól ki is egészítik a leírtakat. Már A Grincsnél is nagyon tetszett ez a rajzstílus, de itt még jobban. A színek és a rajzok sokkal intenzívebbek és élénkebbek, ami a bohókásabb hangvételnek köszönhető.

Bővebben:
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2020/05/dr-seus…

Chöpp >!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Ez Szenzációs volt! Talán ez közelítette meg eddig legjobban a favoritunkat: Dr. Seuss: Ha lenne egy cirkuszom. Nagyon nevettünk a végén! „Micsoda egy VUUM volt!”

Caledonia_Valley P>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Dr. Seuss neve garancia a minőségre! A Kalapos Macskához – emlékeim szerint – eddig még nem volt szerencsém, és ezzel óriásit mulasztottam is, hiszen egy csodás kötetet forgathattam most a kezemben. *-* A történet zseniális, adott a Kalapos Macska nevű rosszcsont, aki egy testvérpár házába tér be – természetesen kéretlenül, majd óriási galibát okoz bizonyos koszfoltnak köszönhetően, melyet aztán a kalapjából előbújó aprócska macskák oldanak majd meg, ám eközben a világ egy picikét rózsaszínre változik. *-*
A fordítás zseniális, a sorok rímelnek – tudjátok, vagy nem, hogy nekem ez az egyik legnagyobb mániám, hogy rímeljen az a vers… ^^ XD –, az illusztrációk gyönyörűek, szóval Karácsonyra be kell szereznem ebből egy saját példányt. Lehet már hamarabb is… ^^

moncsicsi83>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Nagyon tetszett, sokkal jobban, mint az első. A gyerekek is izgatottan, mosolyogva hallgatták végig. egyre jobban kezdem megszeretni Dr. Seuss könyveit, pedig eleinte csak a gyerekek voltak oda érte, nekem annyira nem tetszett :) Izgatottan várjuk, mikor jön újabb könyve <3

hkriszti>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Az első rész picit jobban tetszett, itt az ABC-s nevű cicák miatt nem mindenhol voltak annyira élvezhetők a rímek, de azért ez is irtó jól sikerült!!! Kedvenc lett ez is! :)

Chris>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

A magyar Dr. Seuss-helyzet szép lassan javulni látszik: a Kalapos Macska,a Ha lenne egy cirkuszom, a Kell egy kedvenc, a Zöld sonkás tojás, a Rókamóka és A Grincs után idén újabb kötettel bővült az életmű. A Kalapos Macska visszatér 1958-ban látott napvilágot, és ahogyan a cím is mutatja, régi ismerősöket üdvözölhetünk újból. Sári és testvére (a történet mesélője), valamint a titokzatos Kalapos Macska újabb kalandjaiba leshetünk bele. Az új mese két részből áll: az első felében azt láthatjuk, amint a hőseink igyekeznek eltüntetni a váratlanul betoppanó macska nyomait: a kádban hagyott foltot először anya ruhájával tüntetik el, arról a falra kerül, majd apa cipőjére, a szőnyegre és így tovább. A takarításban végül a gyerekek segítségére siet a Kalapos Macska kalapja alatt megbúvó 26 minicica, akik az (angol) ABC egy-egy betűjét viselik magukon. Így a mesét olvasó/hallgató gyermekek nem csak remekül szórakozhatnak a mókás kalandokon, hanem játszva tanulhatnak is.

A történetet, csak úgy, mint az életmű többi kötetét (a Grincs című kivételével) Szabó T. Anna kortárs költő zseniális fordításában olvashatjuk.

AnnaP>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Hatéves lányom felkiáltott a végén, hogy „ez olyan jó volt!” Az első részt még akkor vettem ki a könyvtárból, amikor túl picik voltak, de úgy látom ideje a többit is beszerezni. :)

raonbevik>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Nem is tudom hogyan lehetne összefoglalni amit éreztünk, miközben olvastuk majd befejeztük. Aranyos, érdekes de valahogyan olyan kevéske .. így foglalta össze lányom (7 éves) miután befejeztük a könyvet

Vörös_Brigitta P>!
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Nekem az első jobban tetszett. A fiúkon még nem „teszteltem”.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

Dugó ki, víz le…
De mi ez a kosz?
A fehéren körben
egy egész kádhossz!
A macskamancs-mocskolta
mázmaszat rossz.
Lejön ez vajon?
A rossz macskakosz?

14. oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Holly Webb: Cica a hóban
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Walt Disney – Állatmesék
Walt Disney – Karácsonyi mesék
24 mese téli estékre
Richard Scarry: Tesz-vesz város karácsonya
Erica David: A titkos hódoló
Chris Van Allsburg: A Mikulás-expressz