Jég ​alatt (Gideon Crew 4.) 22 csillagozás

Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Öt ​évvel ezelőtt a Hatékony Mérnöki Megoldások csapata titkos küldetésre indult. Eli Glinn vezetésével az volt a feladatuk, hogy a Dél-Amerika partjainál lévő, lakatlan szigetek egyikéről az Egyesült Államokba szállítsák a valaha látott leggigantikusabb méretű meteoritot. A küldetésük azonban kudarcot vallott, és katasztrófába torkollt. A hajójuk hatalmas viharba keveredett, majd kettétört, és a rejtélyes rakománnyal együtt a tengerfenékre süllyedt. Száznyolcan vesztették életüket, és csupán néhányan élték túl a tragédiát.
Sőt mi több: a szomorú események sora egy igazán rémisztő tényre is rávilágított. A rakomány több volt egy óriási kőmeteoritnál. Egy élő és összetett organizmus, amely egyenesen az űrből jutott a Földre. És ez a valami három kilométeres mélységben, a tengerfenéken gyökeret eresztett, majd növekedésnek indult. Csak egy dolog biztos: ha nem pusztítják el, hamarosan az egész bolygó megsemmisülhet…
A katasztrófát túlélő Glinn-nek és csapatának egyetlen… (tovább)

>!
General Press, Budapest, 2017
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636439910 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

buzavirág>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Nem olvastam az előző részeket, de nem is volt gond, ez a rész önálló kötetként is megállja helyét. Remekül szórakoztam, alig tudtam letenni, vitt előre ez a titokzatos történet, amely az Atlanti óceán mélyén játszódik. Ez a könyv inkább sci-fi, idegen lényekkel kapcsolatos tartalmakkal van teli. Az ilyen témák nálam alapból befutók, de ha nem szeretitek a Dolog és más hasonló filmeket, könyveket, akkor bele se kezdjetek.
Borzongás, kutatás, rengeteg kérdés, amikre választ is kapunk, és néhány kiemelkedően erős karakter, aki nem adja fel, harcol legvégsőkig, ez vár ránk. Ez a második könyvem Prestontól, de ha így halad felveszem a kedvenc íróim közzé.

2 hozzászólás
Maate>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Valószínű a legzsékategróiásabb, legkiszámíthatóbb könyvük, már nekem is sok volt néha:)

szindilu>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Izgalmas történet volt, bár az idegen lény története és titka lehetett volna egy iciripicirit misztikusabb, de egyszeri olvasásra tökéletes könyv.

Barbár>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

A szerzőpárosnak talán eddigi leggyengébb regénye. Néhány részlet engem a „Nemo kapitány”-ra és „A nyolcadik utas: a Halál”-ra emlékeztet. A fantasztikus irodalomban jártasak bizonyára más ihletőket is felfedeznek.
A 190. oldalon megjelenő és innét kezdve gyorsan elszaporodó férgek borzongás helyett mosolyra fakasztottak, a végén a szférák zenéjét meglehetősen giccsesnek találtam.
Ha ez nem megy tovább, én inkább a Pendergast-sorozatot folytatnám.

PandaSueshi>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Akkor döbbentem csak rá, hogy ez a könyv egy sorozat negyedik része, mikor már megvettem. Sebaj, így is lehet jó :D
Olvasgattam értékeléseket, és nem is tudom…Biztos én nem értek a műfajhoz…Sokan írták, hogy ez a sorozat leggyengébb része. Kérdem én, akkor milyen lehet a többi?? Ugyanis ez a könyv nekem BAROMIRA tetszett!! Volt mini románc, izgalom, vér, spoiler ami csak kell. Annyira bevadult a történet, hogy kénytelen voltam majdnem hajnali 4-ig olvasni, mert nem hagyott aludni a gondolat, hogy mi a frász lesz ennek a vége??
Vannak benne jó kis trutymós részek, szóval csak annak ajánlom, aki bírja :D

bogcica>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Nocsak, létezik jó sci-fi, ez biztos. Nem gondoltam, hogy az idegen, földönkívüli lényes témát ilyen jól is meg lehet írni! :D Jó az alapötlete a történetnek, elég meglepő, izgalmas, mindig történik valami. A tudományos keret is nagyon jó, bár azt általában szoktam szeretni. Aztán kicsi durvulás, gusztustalankodás, és már jön is a világ vége, pláne hogy a legnagyobb koponyát szó szerint szétverik! spoiler A vége oké, de szerintem lesz még ennek folytatása, vagy legalábbis engem furdal a kíváncsiság, hogy meghallgassam, elolvassam pontosan hogyan is történt a robbanástól… ;)

bookasticdude>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Nagyon jó, izgalmas könyv volt, még úgy is, hogy nem olvastam az előzmény könyvet az Ice limit-et (az mintha meg sem jelent volna magyarul)

kratas P>!
Douglas Preston – Lincoln Child: Jég alatt

Egy korábbi értékelésnél már egyszer kijelentettem, hogy én ettől a párostól soha többé semmit, aztán csak nem bírtam magammal. Most pedig nem tudom eldönteni, hogy azért mondom azt, hogy ez jobb volt, mint az előző, mert annyira rosszat vártam, vagy pedig tényleg jobb volt… de nem, tényleg jobb volt, de csak egy hangyaszellentésnyit.
Még úgy nagyjából a 200. oldalig tetszett is (bár lassan és óvatosan haladtam vele, nem mertem kockáztatni azt, hogy megint a fejem verem a falba), izgalmas sci-fi, csak kissé fura karakterek, de még valamennyire hihetőek.. na aztán bekerült a sztoriba egy olyan megoldás, amitől megint csak az a kínos kérdés zakatolt a fejemben, hogy 'miért nem veszi már el valaki a tollat Mr. Preston-tól és Mr. Child-tól?'.
De mondom, határozott fejlődés az előző könyvhöz képest, lehet – tételezzük fel –, hogy olvasok majd még egyszer tőlük valamit, elvégre három a magyar igazság :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jules Verne: A rejtelmes sziget
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Scott Westerfeld: Behemót
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Michael Crichton: Őslénypark
Ransom Riggs: Üresek városa
Christie Golden: Assassin's Creed – Hivatalos filmregény
Paul Monette: A Ragadozó
Brian Herbert – Kevin J. Anderson: A Dűne – Az Atreides-ház