Az ​ereklyetartó (Pendergast 2.) 33 csillagozás

Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​megtalált ereklye nagy sikerére való tekintettel a szerzők továbbszövik a múzeumi szörny utáni nyomozás szálait. Az ereklyetartó vérfagyasztó felfedezéssel kezdődik: csonttá aszott, fej nélküli holttestet sodor ki a víz Manhattan egyik elvezető főcsatornájából, s a maradványokon furcsa torzulásokat találnak. Vajon van e valami köze a „múzeumi szörnyhöz”? A múzeum antropológusait, Margo Greent és Frock professzort kérik fel, hogy vizsgálják meg a maradványokat, és váratlan eredményre jutnak: egy ritka gerincműtét nyomai alapján sikerül azonosítani az eltorzult csontozatú testet, és kiderül, hogy az áldozat nem más, mint a múzeum fiatal kurátora.
Pendergast ügynök ismét veszélyes felderítőútra indul. Manhattan alatt óriási, szinte teljesen feltérképezetlen, csatornákból, elhagyott vasúti és metróalagutakból álló hálózat húzódik, ahol több ezer ember tengeti életét: hajléktalanok, drogosok és bűnözők föld alatti közössége. Közülük sokan áldozatul estek rejtélyes, szörnyszerű… (tovább)

Eredeti mű: Douglas Preston – Lincoln Child: Reliquary

Eredeti megjelenés éve: 1997

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2009
408 oldal · ISBN: 9789636431532 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Lénaanyukája P
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Ez a rész lényegében A megtalált ereklye közvetlen folytatása, kicsit továbbgondolva, New York alatt kalandozva. Izgalmas volt ez is, de az első rész nekem jobban bejött. Sajnálom, hogy D'Agosta hadnagy és Margo Green nem szerepelt ebben a részben, de ki tudja, lehet, felbukkannak még. Vagy nem.

4 hozzászólás
>!
bokrichard
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

A második könyv ott veszi fel a fonalat, ahol az első véget ért, legalábbis kb. 1 évvel azután. Ahogy sejthettük a dolgokat, úgy is haladt az elején, éppen ezért nem volt akkora izgalom, mint az első kötetben. Megint csak azt éreztem, hogy nem tud akkora fordulatszámon menni a dolog, ahogy kellene. De aztán a második rész! Ahogy ügynökeinkkel alászállunk a New York-i csatornákba, valami olyasmi tárul elénk, amit aligha hinnénk el, pedig tényleg így van. Igazi katakombarendszer, valódi civilizáció elzárva a bűzbe, mocsokba. És egy pusztító növény… Az egész igazi „Kaptár-feeling” volt, amit imádtam, de azért itt is akadtak furcsa mondatok. spoiler
Hogy jobb-e, mint az első? Nem, nem az. Hogy imádtam-e megint Pendergastot, és D'Agostát? Nanáá! És ki a legjobb mellék-főszereplő ever? Margo Green, Margo Green!! Érdemes folytatni? Peersze!

>!
hcs23
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Az első rész izgalmait maximálisan hozta, így akiknek az tetszett, nagy valószínűséggel ez is fog. Ugyanaz a stílus, ugyanaz a lendület, ugyanaz a műfaj. A szerzőpáros ráadásul remekül kihasználta az előző kötet befejezésénél nyitva hagyott kiskapukat és az elvarratlan szálakat továbbszőve remek kis folytatást rittyentett nekünk. Az személyes problémám, h maga a történet – illetve inkább annak témája és a cselekmény fő helyszíne, a New York alatti alagútrendszer – kevésbé tetszett, ennek ellenére eszem ágában sem volt abbahagyni az olvasást, kitűnő szórakozást nyújtott. Nagy várakozással tekintek a következő részek elé, remélem nem lesznek túl magasak az elvárásaim. spoiler

1 hozzászólás
>!
buzavirág P
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Nagyon jó volt újra találkozni az előző részben megismert emberekkel, Pendergast belépője pedig olyannyira hatásos volt, hogy még most is mosolygok rajta. Az előző részben megismert rejtély folytatódik, most Manhatten alagút hálózatát járják be hőseink, melyben igazán félelmetes dolgok történnek. Persze mindez a képzelet szüleménye, viszont elgondolkodtató, hogy a valóságban is léteznek ezek a helyek és hogy mennyi ember, gyerek él itt.

>!
Szeitz_Éva P
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Tulajdonképpen az első rész folytatása ugyanazokkal a szereplőkkel, akiket már ott megismertünk, ugyanaz a történet tovább gondolva. Ez is tetszett, bár itt sokkal több a hulla és még több a vér. Izgalmas kalandregény ez is, aminek most nem a múzeum, hanem a New York (inkább Manhattan és a Central Park) alatti több emelet mélyen elterülő alagútrendszer a fő helyszíne. Igen érdekesnek találtam a leírásokat az itt élő hajléktalanokról.
Jöhet a harmadik rész!

>!
Renkou
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Nekem ez az előző kötetnél kevésbé tetszett igazából. Lehet, hogy leginkább azért, mert rögtön egymás után olvastam el a két kötetet.
Pendergast és Smithback még mindig nem a szívem csücskei, a történet viszont olvastatta magát. Igazán megmozgatta a fantáziámat a város alatti város. Annyira érzékletesen volt leírva még a sötétség is, hogy simán el tudtam képzelni mindent, mint egy filmen. Külön imádtam az egész Astor-alagutas részt, imádom az ilyen megoldásokat. Ilyenkor mindig késztetést érzek, hogy a helyszínekre rákeressek google térképen vagy ilyesmi, bár az alagutakra pont nem lehet így.
spoiler

>!
StephenKing
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Ez a második rész szerintem lényegesen jobb volt. Ha valaki elakadt az első résznél, annak ajánlom, hogy FOLYTASSA! Megéri! :)

>!
Rooxy
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó

Nekem kicsit hosszúnak tűnt, és a téma sem annyira ragadott magával. Van jobb kötete is az írópáros sorozatának… Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/01/28/douglas-preston…


Népszerű idézetek

>!
AgiJovi

– Engem kissé aggaszt, hogy gránátkilövőt adunk egy újságíró kezébe – jegyezte meg D'Agosta.


A sorozat következő kötete

Pendergast sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Brown: Az elveszett jelkép
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Steve Berry: Veszedelmes hazafiak
Mario Puzo: A szicíliai
Frei Tamás: A bankár
Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Eric Van Lustbader: Bourne fölénye
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája
Ian Fleming: Dr. No
David Mitchell: Felhőatlasz