Az ​elveszett sziget (Gideon Crew 3.) 10 csillagozás

Douglas Preston – Lincoln Child: Az elveszett sziget

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gideon Crew, a zseniális tudós és nem mellesleg briliáns műkincstolvaj szereti a különleges feladatokat. Így izgalommal telve fogadja, amikor megbízzák azzal, hogy lopja el a világhíres Kellsi Kódex egyik oldalát. Az cseppet sem aggasztja, hogy a kódexet egy igencsak jól őrzött, New York-i múzeumból kellene megszereznie.
A férfi véghezviszi a lehetetlen küldetést, ám a lopott pergamenről kiderül, hogy a gyönyörűen díszített iniciálék alatt egy még nagyobb érték lapul: az ókori görögök kincses térképe. A különös térképet tanulmányozva Gideon és megbízója rájönnek, hogy az nem kincses ládához vezet, hanem olyan felfedezést rejt, amely nemcsak megtalálójának életét mentheti meg, de az egész emberiség sorsát is befolyásolhatja…

A nagy sikerű Preston-Child-szerzőpáros (Bűnjel, Vérbosszú) kalózok és kincsvadászok nyomában a Karib-térség nyughatatlan vizeire vezeti hősét, egy igazán nagybecsű kincs és egy elképzelhetetlen felfedezés nyomába…

>!
General Press, Budapest, 2015
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636437350 · Fordította: Varga-Körtvélyes Zsuzsanna
>!
General Press, Budapest
272 oldal

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Inpu
Douglas Preston – Lincoln Child: Az elveszett sziget

Olyan nincs, hogy valaki, légyen az a legnagyobb írói tehetséggel megáldott szerző, minden munkájával ugyanazt a magas színvonalat legyen képes nyújtani. Feltétlenül igaz ez a népszerű szerzőpáros jelen regényére is, mely a Gideon Crew-ciklus legfrissebb darabja. Szó sincs arról, hogy az olvasó egy unalmas könyvet tartana a kezében; az Elveszett sziget éppúgy fogva tart, lapozásra késztet, önfeledt szórakozást nyújt, mint a Preston-Child könyvek általában. Az alapötlet is remek, nincs híján az elvárt írói kreativitásnak és a meghökkentő fordulatoknak. Ami azonban kissé belerondít az idilli képbe, az a karakterek és a történeti szál kidolgozottsága. Egy logikai bukfenc itt, egy látszólagos ellentmondás ott, néhol egy cseppnyi következetlenség, a szereplők eddig bemutatott jellemével nehezen összeegyeztethető reakció borzolja a kedélyeket. Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy a ciklus egy adott darabja burkolva magában hordozza a folytatás lehetőségét, hogy egy-egy ügyesen elrejtett, jelentéktelennek beállított epizód vagy szösszenet a következő regény kulcsmotívumaként köszön vissza, de mindezt a szerzőpáros eleddig sallangmentesen, ügyesen megkomponálva szerkesztette bele az események láncolatába. Meglehet, hogy jelen esetben sincs másképp, és a majdani kötetek magyarázatot adnak olyan aránytalanságokra, mint egy karakter alapos, részletekbe menő bemutatása, akiről a történet végén szomorúan vesszük könyveljük el, hogy csupán futó epizódszerephez jutott. Mégis, még ez sem menti fel a szerzőket az alól, hogy a szerkesztettség terén ez a regény bizony nem más, mint fércmű. Mi sem jelzi ezt jobban, mint a katarzist, a csúcspontot követő lezárás hiányosságai, a fő karakterek sorsának hiányos vagy éppen gyermekien egyszerű lezárása, mely szükségszerűen az olvasói kielégülés elmaradását vonja maga után. Maradjunk annyiban, hogy Az elveszett sziget a ciklus szerelmesei számára kötelező darab ugyan, de semmiképpen nem több annál. Elolvasni muszáj, abban a reményben, hogy a sorozat újabb történetét tökéletesen élvezhessük, bízom benne, hogy immár egy sikerültebb kompozíció formájában.

>!
Nushi P
Douglas Preston – Lincoln Child: Az elveszett sziget

Az írópáros egyébként is a kedvenceim közé tartozik. Ezt a könyvet nagyon jól eltalálták.Kellemes kalandregény volt mondjuk én simán rádobnám a könyvre a fantasy címkét. Ebben a sorozatban hősünk még spoiler és küzd elvileg a jóért. A vicces hogy ez nem derül ki itt egyértelműen. Viszont ez volt az első könyv amit úgy fejeztek be hogy akarom a következő részt is MOST.

>!
smetalin
Douglas Preston – Lincoln Child: Az elveszett sziget

Én imádom a szerzőpárost, de ez a könyvük…..hát, na!!!! A 250. oldalig még egy jó kis kalandos, kincskeresős történet, majd utána átcsap sci-fibe , vagy hogy is nevezzem! Nem igazán éreztem át ezt az oldalát, és nagyon nem volt bele való szerintem! Pendergast ügynök történetei sokkal-sokkal jobbak, élvezhetőbbek!

3 hozzászólás
>!
Maate
Douglas Preston – Lincoln Child: Az elveszett sziget

Mondjuk úgy, hogy nem másztak túlságosan fel a témafán, hogy kb. az örök élet forrását keresik az elveszett világban, mindezt a 2014-es regényben. De tény, hogy írni tudnak.


A sorozat következő kötete

Gideon Crew sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Dan Brown: Angyalok és démonok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Steven Saylor: A hét csoda
Simon X. Rost: Aki sosem alszik
Jennifer Lee Carrell: A Shakespeare-titok
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Steve Berry: Az elveszett parancs
Clive Cussler: Dragon – Sárkány I-II.
Robert Ludlum: A fantom visszatér