Don ​Juan elveszett naplója 9 csillagozás

Számadás a szenvedély igaz művészetéről és a szerelem félelmetes kalandjáról
Douglas Carlton Abrams: Don Juan elveszett naplója

A ​felfedezések ideje Spanyolország aranykora, amikor is az élet szerencsejátékká vált. A 16. századi Sevilla kikötőjébe végeláthatatlanul ömlik az arany, amely leértékelt mindent: pénzt, házasságot és magát a szerelmet is. Juan Tenoriót, miután megszülte, egy zárda pajtájába rejti el az anyja. Az apácák megtalálják, és titkon felnevelik a kisfiút, aki imádja és csodálja a nőket, és minden vágya az, hogy pap lehessen. A kamasz fiú azonban beleszeret az egyik sororba. Amikor az affér kipattan, Juannak örökre el kell hagynia az egyházat. Nemsokára a nagyhatalmú de la Mota márki szolgálatába áll, aki elviszi őt a szabad szerelem hívei közé, hogy elsajátítsa a szenvedély művészetét. Így válik szorgalmas tanítványként a történelem leghíresebb szeretőjévé. Gáláns kalandjainak se szeri, se száma; egyaránt boldoggá teszi az asszonyokat cselédkamrákban és arisztokrata hálótermekben. Mindezért viszont folyamatosan menekülnie kell a züllés, a másság és az eretnekség minden formáját üldöző… (tovább)

Eredeti cím: The lost diary of Don Juan

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
GABO, Budapest, 2007
324 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636891046 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Trixi
Douglas Carlton Abrams: Don Juan elveszett naplója

Douglas Carlton Abrams: Don Juan elveszett naplója Számadás a szenvedély igaz művészetéről és a szerelem félelmetes kalandjáról

A könyvre egy antikváriumban akadtam rá, eredetileg meg sem akartam venni, de nem tudtam ellenállni a 2-t fizet 3-t vihet lehetőségnek. Így ez lett a szerencsés 3. könyv, amit hazavittem, és nem is bántam meg. Aki ismer, az tudja, hogy szeretem az ilyen jellegű könyveket, bár ezt egy kicsit felületesnek éreztem, de most nem is akartam nagyon nagy mélységekbe kerülni :) . A kor és a helyszín ígéretes, és a címszereplő élete sem tűnik unalmasnak :D :D – irány az olvasás ;) . Bizony nem volt unalmas …… a férfi aki minden nőben meglátja a szépet, és a jót …… mily banális, hogy mégis egy gyönyörű nőbe szeret bele (gondolom ezzel nem árulok el nagy titkot). Tisztára úgy éreztem magam, mint aki egy szappanoperába csöppent: bimbózó szerelem, éjjel a tetőkön való suhanás, párbaj, családi titkok, stb…… Amit még olvasva sem bírt a gyenge lelkem az az inkvizíció kegyetlenkedései, és jelen esetben a bikaviadal szörnyűségei. Ilyenkor mindig az állatnak drukkolok (urambocsá!). Kikapcsolódásnak jó volt ez a könyv, sok minden történt benne, izgi volt, de senki ne várjon túlzott nagy mélységeket tőle.

>!
Hiranneth
Douglas Carlton Abrams: Don Juan elveszett naplója

Douglas Carlton Abrams: Don Juan elveszett naplója Számadás a szenvedély igaz művészetéről és a szerelem félelmetes kalandjáról

Kíváncsian fogtam neki az olvasásának, és végülis nem volt rossz. Kifejezetten tetszett az, ahogy leírta benne a helyeket, szinte láttam magam előtt az adott épületet, tájat. Voltak benne elgondolkodtató dolgok, bár nem tudom, mennyire állnák meg a valóságban a helyüket bizonyos háttérinformációk, és itt nem a főszereplőre gondolok. Ha bárki kíváncsi hogy lesz szerelmes minden idők legnagyobb szeretője, annak nyugodtan ajánlom. Még azoknak is, akik nem szeretik a túlzottan erotikus részek leírását, itt nem estek át a ló tulsó oldalára, úgyhogy nem kell félni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Defoe: Moll Flanders
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King – A szökött király
Mayer István: A zsidó kalóz
Bernard Cornwell: Vándor
Dan Abnett: Ravenor visszatér
Rick Riordan: Athéné jele
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Linda Sue Park: Viharjelzés
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella